Muslimer, Porr och Pepsi Crystal

X2000, en kaka Geisha och en importerad burk Pepsi Twist från Tyskland köpt i en JallaJallabutik i skuggan av Farsta Centrum - Mustafa i butiken sålde inte bara tysk Pepsi utan även lite bröd, bönemattor, Glocken Goldkartonger.. och porr.. mängder av porr.. Hade lika mycket porr funits och man tagit bort mattor och läsk och flyttat butiken till en liten gata i Soho i London hade det varit en välsorterad porrshop.. hur jag vet det? Det som hänt i London stannar i London.

Mustafa var säkert mycket stolt över sin butik och vad gäller porren, vad vet vi omuslimtrogna vad kvinnorna har under burkan.. mitt helt privata tips är.. INGENTING - ta en tripp till närmsta klädbutik för muslimer och kolla sektionen för kvinnounderkläder och HOT DAMN så är vi tillbaka i Londons underbara porrträsk.

När vi ändå är och nosar på genomskinligt, kommer du ihåg Pepsi Crystal - läsken som såg ut som mineralvatten men som smakade Pepsi? Vart tar alla experimentiella tyska projekt vägen? Det var längesedan man var i Tyskland, däremot var jag på Slagthuset i lördags.. fotografen tyckte det var roligast att fotografera mitt skrev.. men det var kanske en komplimang i sig..
www.nattklubb.com - kolla lördag 24 sept.

Goda vänner finns visst

Det blir hemresa idag. Banken lyckades fixa sina uttagsautomater igår kväll så min bankflirt gick om intet men lika bäst var kanske det. Underbar buffé på China Wang på Kungsgatan, härliga vänner på Mest och trygg kommunal transport hem mitt i natten..

Ronni, Minna, Mathias och Angelina - fyra härliga vänner skäl nog att flytta tillbaka till Stockholm. Vänskap har inte att göra med hur ofta man ses även om jag är den förste att skriva under på att vi ses allt för sällan, men alltid lika kul - det är riktiga vänner det! Cider, vitlöksbröd och en massa catch-up med tillhörande asgarv blandat med "shit-i-helvete-nästa-år-är-vi-30"-ångest.. Mathias är först.. och Ronni ville fixa lägenhet till mig och Amanda.. morr.. säg inte så när Vidde är full och glad.. sen hörde jag att Jennie och Emils syster skaffat ett Vandrarhem.. undrar lite var Emil kommer in i bilden, har lite svårt att se en glassig försäljningschef från medievärlden byta backpackerlakan.. men det är kanske därför han inte var med i köpet.. eller så har han sadlat om blivit.. pysslig.. måste kolla upp det där..

Lillsyrran kör till tåget hem. Hade gärna stannat ett tag till men saknar Amanda och Saffy Mjaoth.. och resten av mina vänner, ingen nämnd ingen glömd.. Resan har varit dyr.. men skön.. ska bli spännande att se om min chef gjort klart utställningen på måndag som jag önskat, annars hamnar man i ett nytt dilemma.. han med.. Amanda fyller 6år imorgon och har lite presentidétorka, men morgonpresenten finns hemma, blir lite kompletterande inköp imorgon förmiddag - har ju fortfarande semester! Men att vinna pengar och ha råd att köpa mig tid att göra det jag vill - det tänker jag göra! Snart dessutom!


Nydejtad, nyfunnen och uppraggad

En pastasallad för 79spänn exl. läsk.. smakar det så kostar det.. och visst i helvete smakade det gott även om kärftstjärtarna var l i t e i torraste laget.. längesedan man träffade Johan.. spatserade runt lite och kollade på folk.. slank in på ett ställe för en blixtdejt.. och det blixtrade lite.. hm.. och sen var det slut..

Det är lite konstigt när man åker till ett ställe där man levt och jobbat och en gång känt en massa människor - plötsligt tycker man sig se sina vänner, kompisar & bekanta överallt.. men det är bara ett ansikte med en hint av igenkännelse.. men så plötsligt stod hon där i entrén till NK.. Lisa från Vellinge.. sötLisa som jag var rätt småkär i i min fagra ungdom.. har inte sett henne på minst 10 år, tänkt på henne dock.. bor utanför Vellinge med Johan och Måns, den ene man/sambo och den andre son.. tiden går.. Hon var där med ett gäng Vellingetjejer som alla älskat DJ Vidde en gång i tiden, Backstreet Boys är ju i stan och det drar ju folk från de sydligare delarna av landet. Plötsligt fick jag lust att se BSB.. men nä, ska möta syrran och Robert och äta kinamat FAST jag är fetmätt och sen är det MEST som gäller..

En annan rolig grej som hänt förutom Johan, dejten och Lisa är det faktum att Föreningssparbankens dator haft strömavbrott vilket resulterat i att ingen Minutenautomat i hela Stockholm fungerar.. vet inte hur det är i resten av landet men skiter just nu i det eftersom JAG inte kan få ut några pengar på ett antal timmar eftersom de startar om hela systemet. Enligt tjejen på en av  FSB Stockholm ska det fungera imorgon och när jag förklarade att jag inte har några pengar och att jag måste hem imorgon lovade hon att om jag återkommer runt 17 imorgon och det fortfarande inte fungerade skulle hon se till att fixa en övernattningslägenhet till mig - på fullaste allvar.. chansen är dock liten.. undrar om det är hennes lägenhet hon tänkt sig..


Stockholm dag 2

Jag har aldrig förstått skärgårdsonanister.. men när färjan gled sakta genom Stockholms igår eftermiddag och man satt på soldäck med en räkmacka och såg öarna och de vräkiga husen sakta passera så blev tom jag, en luttrad kritiker till allt lite svag.. så om någon vill ge mig en liten villa på Blidö så tackar jag härmed ja.

Åkte hem till min syster, Robert och lille Anton igår och var lite morbror, gick ut och gungade och promenerade innan det blev en Sushibuffé inne i Stockholm, Micke var lite sen, messade lite med Cici - det var ett tag sedan, och gick och njöt att vara tillbaka i storstan.. Stockholm har blivit både skitigare och glamourösare sedan sist. Butikerna är glassigare, folket är fortfarande lika mycket på väg någonstans, men tempot är skitigare. Kommer alltid att längta tillbaka men tror inte jag kommer hamna här igen, ringde Anna och det blev hon glad för.. och apropå skit, testa toaletterna vid Sergels Torg - 5kronor besöket men en renare och fräschare toalett har jag aldrig bajsat i..

Efter en sushibuffé med tillhörande asiatisk och mongolisk buffé rullar man ut i bilen - Micke har fått 7 samtal av Fritte, en galen fd postkille, på 10 minuter och Cici ligger hemma med sin sambo så vi tar en biltur som skulle slutat vid Bredängs Länktorn [vet inte om han ville tafsa, visa utsikten eller kolla tornet] men som kom att sluta i Mälarhöjdens trånga villakvarter nere vid något vatten.. vi körde vilse.. och gjorde det i en halvtimme.. vad gjorde du i tisdags? körde vilse i Mälarhöjden.

Dagens planer, shopping, brunch, dejt, fika, middag, partyparty med lite goda vänner - kom till
MEST i Götgatsbacken runt 20.00

Taxi, Viking Line, Pub, Vänner del 2

Resten av resan gick faktiskt riktigt bra. Det var ju bestämt att jag skulle åka själv, även om det skulle varit kul att få mednågon kompis. Det resulterade i att det hela blev en skön men något dämpad tillställning. Amanda hade det bra hos farmor och farfar även om hon gråtit lite efter sin pappa. Det gör alltid ont att lämna bort henne oavsett var och till vem. Men både hon och jag måste få ha ett eget liv med egna upplevelser.. så är det, men jag vill ändå vara med henne alltid..

Ringde Anna, Jeanette och Niclas medan skärgården flöt förbi i mörkret. Saknar er alla tre på lite olika sätt, insåg att jag velat ha med de på resan.. och då kom jag på att mitt tafatta försök att lämna mina problem i Skåne misslyckats falalt.. till ungefär 80%. HJur man vänder och vrider på situationen så är det speciellt med vänner som man trodde man hade koll på visar sig vara helt annorlunda. När det är positivt som i de nämndas fall är det bara underbart - älskar er alla tre. Men det finns de som sviker. Ibland är det nära vänner, oftast ytligare men svek känns oerhört träligt oavsett vart på skalan de befinner sig.. skalan? vart på den? Vad är det nu Vidde babblar om?

Men du, visst är det ok att rangordna sina vänner i olika kategorier; att likt en kändisfestfixare mixa sitt umgänge.. för vi behöver inte alla typer av vänner alltid.. Visst låter det hemskt men ens bekantskapskrets består av tre grundpelare, Vänner, Kompisar, Bekanta med subkategorierna Ytlig, Normal och Nära.. Usch vad illa detta låter närm an smakar på det,och många avfärdar det säkert som dumt och ytligt.. ändå tills du tänker efter riktigt ordentligt och inser att du gör precis samma sak i ditt umgänge även om du aldrig tänkt i mina banor. Men nu när vi är på samma nivå så förstår du chocken man får när någon avancerar väldigt snabbt på listan, från ytlig kompis till en nära vän på nolltid, vilket är härligt,lik väl som tvärtom vilket är förnedrande.. och ibland undrar man om det går att läsa mellan de rader jag skriver.



Nära Vän - Personen är nödvändig för att man ska må bra och hjälper ne att klara av livet. Man har inga måsten på varandra och träffas så ofta eller sällan som man vill. Du accepterar helt den personen du är väl med och vet att den andre ställer upp i alla tänkbara lägen om det är möjligt.
Normal Vän - Man är trygg i sällskapet och man har utbyte av varandra och tycker helt enkelt om att vara tillsammans med personen.
Ytlig Vän - Man blir utnyttjad men utnyttjar samtidigt i symbios för att nå dit man vill
Nära Kompis - En person man mår bra av att umgås med och som man saknar efter ettt ag om man inte hört av denne även om mdet kanske inte det är den förste man ringer till när dimman ligger tät
Normal Kompis - Man umgås lättsamt , fest, vardag, bio, middag men man lämnar inte några känslomässiga avtryck i relationen
Ytlig Kompis - En person man vet inte riktigt var man har personen även om det inte hindrar en från att ha riktigt trevligt ihop.
Nära Bekant - Man springer på varadnra och kan spontanfika och kallprata om gemensamma bekanta och saker man gjort tillsammans
Normal Bekant - En nick på stan och tanken "Varför ses vi inte oftare" vilket ofta är ett resultat av yttre omständigheter
Ytlig Bekant - En Man kindpussas på stan "Gud vad längesedan vi sågs, Vi måste höras en dag" och så skyndar man vidare utan att byta telefonnummer"


Man behöver alla sina vänner och alla är vktiga för att vi ska kunna må bra - alla är viktiga på sitt egna lilla sätt och det är på det viset vi alla är unika i vår existens och vi tar alla energi av varandra och vi ger till varandra. Listan är tillverkad under inflytande av alkohol, In VIno Veritas.. men tänk på det! Det tycker jag! Nu ska jag ringa en vän - hoppas det ringer hos dig!

Taxi, Viking Line, Pub, Vänner del 1

Att jämföra sina erfarenheter ochupplevelser mot varandra nyttigt.. en väsentlig skillnad mellan taxichaufförer i Malmö och Stockholm är att i stockholm heter många Persson och Andersson medan de i Malmö heter Al-Hameht och Pochahontas. Vidare i jämförelsen tar Stockholmarna 42spänn i framkörningsavgift  mitt på förmiddagen och kan inte alls förstå Malmös 979797 som tar 50spänn genom hela stan. Å andra sidan kan Stockholmholmarna sin stad, de vet vad som händer i nöjesväg och kan alltid tipsa om ställen.

80spänn + sura 50 eftersom jag inte betalade resan online - C-hytt med två bäddar, 24timmar, dusch.. kan det bli bättre? Rena lakan och handdukar och en Vikingbuffé för 234spänn alt. en skaldjursbuffé med obegränsat med ostron, havs/insjökräftor, kokta/rökta räkor och musslor, halstrade pilgrimmsmusslor och andra läckerheter 560kronor.. eller budgetvarianten räkmacka o bira för 93.. vem ska att man kan vara lycklig utan pengar?

Slank in på puben och testadeen mörk lager från Åland, satan i gatan vad mörk den var och vad skit den smakade. Sen fanns där en trubadur också.. som första låt körde han "Beatles - Let It Be" och för att sätta standard på kvällen fortsatte han med Michael Wiehes "Titanic" och då gick jag. Att sjunga den låten ombord ett fartyg där hälften av passagerarna sover precis över eller under vattenlinjen är lika stor psykologisk misshandel som att spela Robert Brobergs "Stan Är Full Av Vatten" för människorna i New Orleans.. på det att man översätter skiten så de förstår.. eller "Da Buzz - I'm Alive" på en begravning..Man skulle kunna säga att mitt redan höga trubadurförakt inte sjönk.. för vad är roligare än pissljummen öl, armgung och bordsknack i bordskivan, felstämd gitarr och fylleskrål.. och misslyckade Creedencetolkningar.. och Country roads Take Me Home.. tänk om John Denver visste hur många som våldför sig på hans låt varje pubkväll..

Tanke på ett X2000

Vem var hon egenltigen.. den kortklippta blondinen som ledde sin cykel med barnstol på Södertull tillsammans med sina kompisar? Vem var du och varför fick jag den där blicken som med största anledning betydde "om du inte hade haft munnen full med en Chicken BLT Baguette med majornäs hade dragit in dig i gränsen och knullat skiten ur dig".. blicken kan också ha betytt något annan i stil med att [oi, jävlar mad majornäs det droppar ur den fule killens mungipa] men nä.. hon ville ha mig..

Nu tar jag all min erfarenhet och kunskap om mycket och speciellt om saker jag inte behöver veta och försvinner ett par dagar. Men jag är aldrig längre bort än här.

Viddes Chokladdrömmar

När jag var liten.. för längesedan, läste Ernst Hugo Järegård Roald Dahls bok "Kalle och Chokladfabriken" till stillbilder i SVTs annars politiskt korrekta public service regi.. igår såg jag Tim Burtons version med Johnny Depp som excentriske Willy Wonka.. jag som inte gillar choklad som godis försvann i en gräddig kakaokräm med jordgubbsfluffsmak under 90 minuter.. Det enda som störde lite under filmen var att jag och Anna hade ätit turkisk buffé tidigare på dagen och när man satt i salongen och råkade rapa lite av kolsyran i 28kr/liter fantan man köpt bubblade det upp en massa konstiga lukter av lamm, kikärtor, konstiga såser, vitlök.. något avtändade jag vet.. men vi hade ju varandra..

Är egentligen lite sur på mig själv och på Anna, vi har känt varandra i många år nu men har inte börjat umgås förrän på senare tid.. fatta hur mycket tid vi förlorat, har så fruktansvärt kul ihop och eftersom vi vet allt om varandra kan man ge de där extra interna små pikarna och tjuvnypen.. hon är en riktigt härlig tjej.. och Ystad är inte så jättelångt borta. Längtar tills vi ses hjärtat! [eftersom det är allt fler som hittar Viddemannens blogg så anar att du hittat hit - tack för en underbar lördag även om jag ångrar att jag inte tog kort på dig när du låg i fåtöljen i sovrummet]

Efter att ha skruvat korken av en flaska Bailys och en Explorer Jordgubb fanns liksom ingen återvändo, drack hälften var och packade resten i en rosa Barbieväska och begav oss till Anna & Pepa för sedvanligt partypartydisco och som vanligt när man är full som ett ägg: Vi drar till Slagthuset..

Malmö har haft lite gayfestival och hade avslutning.. mycket hånglande.. sprang på Anderz och DaBuzz.. dansade som en galning, har inte varit där sedan Madeleine och jag rockade dansgolv för ett år sedan men Vidde kan fortfarande.. fick bara två uppraggningsförsök på mig, avböjde vänligt men bestämt och festade vidare med Anna och vet faktiskt inte riktigt hur vi kom hem.. men att vi gjorde det iaf.. och jag somnade före henne.. säger hon.. men så är jag ju man..

Vad har vi ögonen till

Idioter.. Läste Aftonbladet online och tydligen så förväxlar folk företaget Milkos mejeriförpackningar och blandar ihop mjölk och filmjölk.. Läs mer..

Kollar inte folk vad det köper? Har det gått så långt att vi bara sträcker ut handen och tar något som ser ut till att vara det som man behöver och sen skyller man inte på sig själv utan på ett företag..

Idiotmänniska

Idag kom en man in i butiken och började skälla på mig. Min chef hade tydligen gett honom en offert som han inte var nöjd med och det må så vara, man kan inte tillfredställa alla.. han hade fått en muntlig uppskattning på arbetet mellan 40 och 80' SEK.. och när den skriftliga kom låg den på 45' alt. 72' beroende på tillval.. och där fick jagen utskällning som hette duga. För honom betydde "mellan 40' - 80' att priset skulle ligga på 60'.. och alla andra han kände hade betalt mindre.. och han var två sekunder från att hänvisa till sitt etniska ursprung och att vi försökte utnyttja det.. och jag var 2 sekunder från att slänga ut jäveln. Men man ska hålla sig lugn och trevlig, och det är jag alltid.. men när en man som fått någonting för sig och inte kan inse att han faktiskt har fel när man överbevisar honom. När jag visade hur vi kommit fram till summan i offerten och han insåg att vi räknat rätt, då var jag otrevlig... detta var mannen som i en konflikt lätt skulle kunna döda sin granne utan annan anledning än att han inte var serb.. hur sjutton ska man kunna hoppas på en fredlig värld med människor som honom..

En butikschefs funderingar

Snart drar jag till Polen, affärsresa blir det när vår leverantör av bubbelkar och jacuzzis håller utbildning och demonstrerar sina kar och SPA-anläggningar; utbildning, sightseeing, shopping, trevligt umgänge och underbart hotell. Mina tankar vandrar som alltid och fallit på bilmässor och utställningar.. alltid en massa läckra tjejer vid varje ny bilmodell som avtäcks.. är det samma sak med bubbelpooler.. "Ta med badkläder" står det i inbjudan.. att spendera ett par timmar i bubbelpool och SPA är då visserligen att späda på sin ofrivilliga gayimage men med värdinnesällskap skiter jag fullständigt i det.. det gör jag även utan sällskap - SPA är SPA.. men det är nu mina konfunderingar kommer in i bilden.


Sprit är gott och är det billigt är det ännu godare. mest alkoholförgiftade kropparna i världen tillhör på ena eller andra sättet säljare och att vår Polenresa kommer att gå i nykterhetens tecken är bara dumt att lura i omvärlden.. Polsk respresentation ska bli spännande att uppleva.. kan den skilja sig från japansk? Vår värd är en mycket trevlig man som gillar sprit, kvinnor och bubbelkar.. han säljer handfat och diskbänkar också men det hör inte hemma här.. så risken finns att kvällen kommer att gestalta sig som så att..


..man sitter där på lördagnatten på sitt hotellrum, full som sig bör för en butikschef på affärsresa med en flaska billig vodka i ena handen och med två uppraggade flickor i vars ett knä som hånglar lite lätt med varandra och tittar så där lite på en.. "vi vill gärna att du är med oss och leker lite ikväll..."


Det som händer i Polen stannar i Polen och till skillnad från större delen av mitt resesällskap är jag hysteriskt singel och fri att utan betänkligheter göra vad jag vill utan att behöva redogöra och patetiskt dementera inför en partner. Men borde man ha betänkligheter för egen del? Svaret från min vän Jenny i Göteborg säger allt..

..Gör som Pål Hollendar, låna en kamera, gör dokumentär av skiten och skicka till SVT..


Ge mig medicin för helvete

Du som känner mig vet att jag visst kan vara gnällig om min hälsa men att jag alltid biter ihop. Att jag stannar hemma från jobb hör till det värsta jag vet, och karensdagen har inget med saken att göra] men idag är det syntax error i hela systemet. Rösten har promenerat bort någonstans och hittar kanske hem runt lunch, näsan är igenmurad med fetsnor, halsen är uppsvullen som en blåsfisk.. Vidde är sjuk helt enkelt och loggade egentligen bara in för att kolla FASSonline vilken sjukdom jag har och se när Apoteket öppnar.. precis som om de har något där.. Svenska Apoteket är ett jävla placeboställe, nämn EN som blivit frisk på Apoteksprodukter.. men det finns viss % snygga tjejer bakom kassan som dock inte vill röra på en eftersom man är sjuk när man kommer dit.. ungefär som att klassa hudkliniken som bästa raggningsställe..


Jag vill ha medicin som är testade på djur och inte godkända av byråkrater - mediciner som gör mig frisk! Missförså mig rätt, jag älskar djur, tom Saffy Mjaoth [hon ville lägga till -th i sitt andranamn, tyckte det lät mer EUanpassat] även om hon satte klorna i min penis inatt när jag låg och sov.. men.. jag vill bli frisk.. och nä, jag tror inte en sekund på alternativmedicinhokus pokus. Mina föräldrar har druckit KanJang och Echinaseradroppar i tjungo år och de blir fortfarande förkylda och eländiga med det otroligt käcka försvarstalet: "Det hade kunnat bli värre om vi inte hade tagit KanJang".


Har en flygvärdinnekompis som köpt en mirakelgrej runt medelhavet som tydligen ska rensa systemet på ett par timmar men var hittar jag hennes nummer.. och vågar man verkligen ta något som inte är testat av någon trygg, svensk myndighet som garanterar att jag inte får några elaka biverkningar.. tror jag tar Apoteket trots allt...


Lite kräk å så..

Snorig näsa, magen i uppror.. förkylning kallas det visst.. var uppe och spydde en omgång och när jag kom ut från toaletten stod en trevlig dam och behövde hjälp att välja kakel.. tror du hon undrade hur jag mådde? Folk bryr sig inte om sina medmänniskor längre - finns inte en chans att hon inte hörde mina ulkningar från toaletten och så kan hon inte ens kosta på sig ett :"Hur mår Du?".. och inte köpte hon något heller.. men pruta hann hon med.. usch

Telefonuppdatering mot min vilja

För ett par månader sedan kände jag att som förste kund i Sverige förlänga mitt 3abonnemang.. knallade ner till butiken och det var inga problem alls.. "Vilken telefon vill du ha?" frågade killen och jag svarade att nä, jag är helt nöjd med min men han förstod inte svaret.. "Vilken telefon vill du ha?" fortsatte han tills jag pekat på en som låg där och såg minst plastig ut.. och är nämligen helt nöjd med min NEC616v och ville inte alls ha en LG U8180.. men jag fick en sådan ändå..

Nu är NECen fortfarande min favvotelefon, men den är lite sliten så jag tänkte att nu kan jag ju plocka upp med LG och se.. så jag gjorde det.. och den är lite koreanskt plastig och så.. men fungerar väl.. docl är det lagom kul för man kan inte sortera in bilderna under olika mappar.. och viss bilder vill man ju faktiskt ha för sig själv.. så jag är lite lagom pisstrött på telefonen som annars i det stora hela känns rätt ok.. tänkte dessutom att LGtelefonen skulle kunna sänka mina telefonkostnader eftersom den är så tråkig att skicka sms från.. får se hur det får..
Ni är ett par som vid detta lag undrar lite hur det gick efter mitt brev till riksdagsledamöte som struntar i viktiga omröstningar. 10 mail skickades iväg och fem har kommit tillbaka.. tack än så länge till Hillevi Larsson, Urban Ahlin, Gunnar Axén, Camilla Sköld Jansson och Gunilla Carlsson - era svar kommer inom kort att presenteras så ni får förklara Er frånvaro..

Gynekologer och spontanhångel

Nyss hemkommen från Niclas och Johanna, pizza, tjatter och en skön runda med Texas Hold'empoker.. ville egentligen ut och spontanhångla.. men vart har det tagit vägen? Ett enkelt barhångel, varför ska det vara så svårt att få det att stanna där? Ibland vill man bara hångla och inte åka med hem och ha sex.. även om det är härligt i sig.. men jag är man ingen maskin, jag har känslor också och vill ibland vara mer än ett billigt köttstycke.. det är för mycket press på oss singlar idag!

Kommer du ihåg Tiffany Persson, HippHipps stolta kvinna.. avsnittet där hon åker buss och terroriserar alla ombord.. och den unga tjejen ska kliva av vid sjukhuset och får kommentaren "Ska Du av på hudkliniken?" och alla skrattar.. kalla mig präktig men tills häromdagen fattade jag inte det roliga med det skämtet? Vad gör man på hudkliniken som är så himla roligt? Jisses vilken skyddad värld man levt i..

..och när vi ändå är i de regionerna.. Det är ju mer än regel än undantag att de som misslyckas på polishögskolan blir ju väktare. Men vad händer om man missar kirurgexamen, blir man gynekolog då? Nä, jag ser verkligen inte ner på några yrken alls, snarare hyllar jag de som har yrken som vi andra driver med, men som funderare tänker man ju ibland lite för långt.. Nu anar jag att de flesta är någorlunda måna om sin intimhygien speciellt när man ska bli undersökt.. läkaren k a n ju vara snygg.. men hur mår en gynekolog egentligen, vaknar på morgonen, tar en skål cornflakes och svart kaffe, Volvo till jobbet, på med rocken och så ska man undersöka könsorgan en hel dag med vetskapen att man ska hem till frun och ta hand om hennes efter middagen.. Ja ok, som pubertetskille var det väl ett drömyrke.. men nä.. varför? Frasen "man träffar mycket olika människor" är kanske lite knäpp i samanhanget.. och vad händer om man träffar en patient ute på krogen?

Det får en också att tänka på hierarkin inom sjukvården.. på ett fängelse står våldtäktsmän och pedofiler längt ner på popularitetsskalan enligt uppgifter.. vart hamnar gynekologen inom sjukvården?

Grunden till politikerförakt del 1

Igår röstade Sveriges riksdag om den omdebatterade flyktingamnestin. Förslaget röstades emot, men det är inte det som är intressant i detta inlägg.

38 av riksdagens ledamöter brydde sig aldrig om att komma till plenisalen för omröstning - 38 folkvalda sket fullständigt i att utföra sitt yrke som vi, Svenska medborgare litar på. Dessa utblev från att rösta, informationen är hämtad på begäran och utlämnad av RIksdagens Informationsenhet.

Socialdemokraterna: Urban Ahlin, Birgitta Ahlqvist, Gunilla Carlsson, Berndt Ekholm, Alf Eriksson, Joe Frans, Nils-Göran Holmqvist, Anita Johansson, Lars Johansson, Hillevi Larsson, Anne Ludvigsson, Pär Axel Sahlberg, Nils-Erik Söderqvist, Karin Åström
Moderaterna: Gunnar Axén, Per Bill, Gunilla Carlsson, Catharina Elmsäter-Svärd, Karin Enström, Bengt-Anders Johansson, Ulla Löfgren, Cecilia Magnusson
Folkpartiet: Martin Andresson, Helena Bargholmz, Mia Franzén, Yvonne Ångström, Carl B Hamilton, Lars Leijonborg
Kristdemokraterna: Annelie Enochson, Göran Hägglund, Helena Höij
Vänsterpartiet: Lennart Beijer, Lars Bäckström, Britt-marie Danestig, Lennart Gustavsson, Camilla Sköld Jansson
Centerpartiet: Margareta Andersson, Staffan Danielsson


Detta brevet skickades till slumpmässigt till några av dessa riksdagsledamoter:


Bäste riksdagsledamot, Vidde Reimann heter jag, politiskt intresserad med åskiter och synpunkter, bloggare samt frilandsjournalistaspirant.

Du får detta mail eftersom Du var en av De som undvek att närvara när Riksdagen igår röstade om flyktingamnesti. Jag är intresserad av vad Du gjorde istället för att göra din plikt som folkvald och lägga Din röst i Riksdagen och vilka signaler det sänder till väljarna när deras folkvalda inte är med på Riksdagens omröstningar i stora och omdebatterade frågor.

Med vänlig hälsning
Vidde Reimann


Ni kommer att få läsa samtliga svar! Det lovar jag!


Sex med Peter Swartling?

Bläddar igenom Aftonbladets webupplaga.. ja, på arbetstid - har sålt och tagit order för ett par sköna tusenlappar så det är jag värd.. stannar till vid en bild på Peter Swartling, juryordförande i talangtävlingen Idol.. tydligen är det så att tjejer erbjuder jurymedlemmarna sexuella tjänster efter utförd audition. Chockerande tycker herr Swartling att det är eftersom förslagen kommer 7 på morgonen och inte 4 på natten enl http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,698373,00.html ..

Det roliga i det hela kommer när Aftonbladets politiskt korrekte sexexpert Linn Heed får frågan: Varför tänder unga tjejer på Idol-juryn, och hon svarar: "Jag tror att vi idag ser ett fenomen där många ungdomar blivit lämnade ensamma mycket i barndomen - framför datorn, videon och tv:n"

Linn Heed som är leg pskykolog och sexolog [tänk att ha sex med en sexolog: "Varför gör du så? Vad tänkte du på då] har inte bara betalt för att säga idiotsaker utan har även betalt för sin utbildning - ett råd: begär pengarna tillbaka..

  • Det kan inte bero på att Idoljuryn sitter på en otrolig makt vars åsikter kan leda till en framtid som artist, och många har använt, gör det och i framtiden även kommer att knulla sig till fördelar?
  • Det kan inte bero på att tjejer faktiskt blir attraherade av gubbarna i juryn? Tanken är motbjudande även om Danne är trevlig att tjuvnypa vad jag kommer ihåg.. men vi tänder alla på olika saker och konstigare fetischer har man ju upplevt..
  • En av feminismens existensberättiganden enligt Carolina Gynning  [ljudlig blond tabloidklistermärke] är ju att när killar knullar tjejer så är de coola och när tjejer knullar killar är de horor.. tjejer ska minsann få knulla hur många de vill utan att bli kallade horor - och visst håller jag med så länge de inte tar betalt.. Att sen man borde fråga sig om livet egentligen går ut på att knulla så mycket olika människor som helst är då en värderingsfråga men som sagt: var Carolinafeminist och knulla på - heja!
Själv vet jag folk som tycker jag liknar en liten chokladbrun kopia av Peter Swartling.. man kanske ska ut i helgen.. och vad sexolog Linn beträffar så.. suck.. fortsätt läs dina böcker och när du är klar och vill ut i den riktiga världen mailar du mig på [email protected] så ska jag visa sig den


Jävla Svartskalle..

..eller favoriten "Åk hem blattejävlel.."
Det finns inte en invandrare, snäll som dum, laglydig som kriminell som inte skulle ta illa om att få någon av de kommentarerna ropade efter sig.. alla kan vi inte älska alla men hatrop är inte kul och generaliseringar är fel.. för alla utom Carlos Rojas Beskow, chefredaktör för Gringo, chattade på Aftonbladet och Sveriges hedersblatte no1.. han har inget emot att bli kallad svartskalle.. för att citera chatten på Aftonbladet idag.. "Jag tycker svartskalle är ett fint ord. Mörkt hår liksom"

Carlos tillhör den sorten av människor som gör människor till rasister i det långa loppet. För honom är det inga problem att invandrare idag är hyggligt överrepresenterade i kriminella sammanhang, de har ju aldrig fått en chans.. För honom är miljonprogrambostäder med arbetslöshet och kriminalitet ett skönt rekreationsområde. Citat: "Det är några av Sveriges varmaste och mest kärleksfulla områden"

All kritik mot kriminella invandrare och det problem som en sjuk flykting och invandringspolitik inneburit och som vi nu ser frukten av rinner av honom som vatten på en gås [oj, den gamla liknelsen]. När polishus beskjuts är hans kommentar "Shit Happens", och säger bara att skit händer överallt.. När man påpekar att det är svårt att ta någon på allvar som tänker bo i Sverige men inte tar sig ork eller lust att lära sig språket säger han "Vi ska inte anpassa oss till rikssvenskan utan fortsätta utveckla miljonprogramsdialekten så att statusen höjs på den" - Shoo på dig din jävla Carloshora, eller hur ska man säga i förorten?

Varje gång jag ser Carlos bildbyline och hans påklistradeleende mår jag illa och undrar om han driver med oss.. Han är precis lika oresonlig som vilken nazistfalang som helst när han, liksom de drar alla över en kam utan att se till individen.

För att komma tillrätta med dagens segregationsproblem krävs ömsesidig respekt. Som svensk måste man ha lite överseende med att det kan ta tid att anpassa sig till ett nytt land, men som invandrare måste man faktiskt anstränga sig och vara tacksam för den tillflyktsort man fått.

Exempel: Socialdemokraterna vinner nästa val och jag flyr till Tyskland.. ok, det är ett dåligt exempel men dock.. Jag planerar att bo i Tyskland under många år av mitt liv och jag kan inte ett ord tyska. Borde inte jag lära mig tyska för att kunna handla på Lidl, göra mina bankärenden, skaffa tyska vänner och lära mig den tyska kulturen? Nä, jag tänker inte göra avkall på mitt svenska arv, men man måste ta seden dit man kommer.

Om Carlos Rojas Beskow tvingas fly kommer han att kämpa för att alla tyskar ska lära sig svenska, ser ni orimligheten?

Hela intervjun med "blatten-hela-dagen"-äcklet hittar du på
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,698284,00.html

Skicka hem skiten

Det har varit ett skottdrama i Södertälje.. Enl Aftonbladet:

"En 26-årig man från Södertälje.
Anhållen för upploppet och en känd kriminell våldsman. I kriminalregistret finns han tidigare antecknad för vapenbrott, brott mot knivlagen, olovlig körning, försök till stöld, misshandel, häleri, medhjälp till grov misshandel, hot mot tjänsteman och narkotikabrott."

När det gäller merparten av alla brott som det berättas om är förövaren känd sedan tidigare av polisen.. vaddå känd.. menar man att personen varit med i bråk förr.. att det bara var en tidsfråga innan personen skulle slå till igen.. vad i helvete sysslar rättstaten Sverige med. Om någon är så tungt kriminellt belastad, lås in eller skicka bort skiten - jag vill inte ha det här! och det här med att skicka bort skiten, eftersom Södertälje består till 50% av syrinaner så är det väl troligt att förövaren var sådan och då blir det svårt eftersom syrianer inte har något eget land, men ni förstår principen..

I en tid där vi har GPSmottagare i vår mobiltelefon och vi kan genom satelliter positionera oss med10meters säkerhet jorden runt [vet amerikanarna om detta? tänkte på hur svårt det egentligen kan vara att hitta bin-Ladentomten men man kanske inte vill avslöja att han befinner sig i Grand Canyon] hur svårt ska det vara att hålla koll på landets värsta kriminella?

Öppet brev till Mats Åkerlund - SR Nya Media

Hej Mats Åkerlund, chef för Nya Medier på Sveriges Radio,

En liten frågeställning dök upp i mitt huvud när jag loggade in på Aftonbladets hemsida och insåg att ett Public Servicebolaget Sveriges Radio minsann köpt upp all annonsplats för att marknadsföra sina 15 webradiostationer. Jag surfade till Er hemsida och läste pressmeddelandet på

http://www.sr.se/omsr/press/press2005/0912c.stm

I inlägget Våga Vägra Betala TVlicens ifrågasätts dagens licenssystem och nu med denna annonskampanj måste folket inse att det måste ta slut med dessa översittarfasoner.

Jag hade inte reagerat om SR varit ett kommersiellt privatägt bolag men när hushållen ska pungar upp dryga 2000 kronor av redan skattade pengar för att ni ska kunna köpa annonser; har de fått vara med om att godkänna det? Hur mycket har licensbetalare egentligen att säga till om när det gäller programinnehållet inom Public Service? SVT låter oss rösta fram Riketvinnare och Sveriges representant till Eurovision Song Contest, men när det gäller SR, vad har folk att säga till om där? Kostnaden är också en viktig fråga - hur mycket av licenspengarna gick åt till att nå en bredare publik.. och förresten.. att må en bredare publik är väl inget ni ska betala för att göra - är inte Public Servicetanken att lyssnarna ska komma till er. För om vi ska börja göra reklam för statliga pengar kommer den kommeriella marknaden att slå bakut och stämma er för konkurrens på grunder som är riktigt rättsvidriga.


Metrosexuell är det väl det heter

Förstörde min BMI-reduction igår genom att chocka magsäcken med ett par friterade bläckfiskringar. Gå inte på toaletten efter mig säger jag bara. Sitter på jobb med ett sug i magen, varför gör man dumheter? Tänk om man bara kunde bara klok alltid.. Snackade med Johan i Stockholm och frågade om han ville ut på kryssning, längesedan man festade med honom faktiskt.. sen kom jag på att hans sambo kanske skulle tycka det var lite knas om Johan bara försvann 24 timmar.. men det verkade vara lugnt.. och så lovade jag att inte tafsa på honom för jag vill ju inte vara en wrecker.. fast de har varit tillsammans i 12 bögår, vilket är lika mycket som 4 för oss andra.. tänk att bögar har en egen tidsräkning.. det är bögar, kineser och muslimer.. tänk vad lite man vet om andra.. spännande att lära nytt!

Men Mats behöver inte vara orolig. Har aldrig känt biattraktion till någon man men däremot är det många homokillar som gillar rakade asiater.. och visst är det kul att gå ut på krogen, få höra man är snygg och få erbjudanden om frukost på morgonen.. men när 9 av 10 är från killar och man själv är hetro så är det lite frustrerande ibland. Men det är aldrig några sura miner, man tackar och säger att det är inget för mig ikväll och så är det inget mer med det.. Var det Iggy Pop som sa "Röv som röv" när han satte på en transa..

Men nu är det så att jag hellre dricker cider än vin, drinkar än öl, cosmo än GT.. är Vidde dessutom på danshumör och har betalt inträde, eller gått före i kön, så dansar jag och sitter inte i ett hörn och ser sur ut.. och inredning är fan så mycket roligare än att bli smutsig medan man meckar med en Volvo Pentamotor.. men sån är jag.. och om det gör mig mer attraktiv i homoögon så fine, jag tar ingen skada, jag vet vad jag vill vakna upp bredvid och det är inte en skäggig manskind utan en mjuk kvinnokropp.. mys..

40årig bröllopsdag

Satt på tåget till Helsingborg ikväll med Bodies Without Organs platta Prototype i spelaren. Sunshine In The Rain är kanske den mest underbara låt på mycket länge men den får en att tänka.. på det faktum att ännu en vecka av ens liv passerat utan att man egentligen bidragit med något till sin egna livshistoria mer än det eviga livsgrubblandet.

När man är liten lovar man sig själv att aldrig göra vissa saker som vuxen, saker man sett sina föräldrar göra. Idag 11 september 2005 firade mina föräldrar 40årig bröllopsdag. Det kommer jag aldrig att få uppleva för egen del.. fick frågan av en kompis på sms för någon dag sedan, hon undrade hur det var med kärleken.. och nä, den är inte menad för mig längre.. Love ain't here anymore. It's gone away, to a town called yesterday.. lite tacky att slänga Take That-citat måhända, men det skiter jag i - min blogg, mina åsikter! 40årig bröllopsdag.. jag är 29 idag och skulle jag träffa mitt livs kärlek imorgon kan jag med övertalning gå med på att gifta mig runt 33.. fyrtio år på det är 73.. jag hoppas hitta en kvinna som älskar mig så länge.. vet bara inte var man hittar henne..


Förra sommaren när Amanda trillade och skrapade upp upp knäet när vi var på väg hem med tåget från hennes mamma. När vi satt på tåget hoppade hon upp i mitt knä, grät och kände sig liten och frågade om hon fick gosa med mig tills hon somnade så hon kunde glömma att det gjorde ont.. ikväll längtade jag efter någon att göra samma sak med.. krypa ner i någons famn där jag är säker och trygg och som tröstar mig när livet ger en en smäll på käften..


Porr i kompisens dator

Min vän, vi kan kalla honom "M", hade bjudit till fest. Det var på den gamla goda tiden när "I" inte räknade points hela dagarna utan när "C" umgicks med sina vänner tillsammans med akohol; numera dricker "H" bara vatten och kanske en ColaLight om "A" får för sig att festa loss ordentligt. "E" är numera ViktVäktare och väldiciplinerad men man saknar den gamle "L" ibland..

Hursom, "S" hade all musik på sin dator i mp3format och när alla, inklusive "A" blivit lite fulla och glada så räcker ju inte den musiken som "L" lagt i spellistan utan alla ska välja sina favoriter och "O" tvingas sedan att sortera ur all skitmusik som "M"s vänner laddat hem på laglig väg, men det ingår när man har fest och det vet "O" också.

90% av världens datorer innehåller spår av pornografi på det ena eller andra sättet oavsett kön på ägaren.. Vissa skyltar öppet med filer som "100% Analfistfuck" eller "Blonda flickan med åsnan". Andra samlar sina filer i en mapp och döper den till "FotbollsVM 1997" men de flesta datoronanister torde dock döpa denna mapp till "xxx", "x-rated" eller "privat".. men inte "N".. När vi letade upp katalogen där "S" samlar mp3filer hittar vi en mapp heter XRAY.. och en någorlunda van datoranvändade vet att XRAY är inte en mapp som Windows XP skapar så den måste man ju kolla lite i.. man ska inte snoka i sina vänners datorer, men håll med, en mapp döpt XRAY tigger om uppmärksamhet..

Vi kan väl säga som så att "S" fått ett par glidningar genom året.. Inte för att "O" har porr i datorn, och det var inga olagligheter på eller överextremt på något sätt.. eller jo, lite, men va fan, vi har alla våra kinky fetisher.. men just XRAY

Så vad har nu detta med saken att göra.. bortsett från att "N" aldrig kommer bjuda mig på hans bröllop.. jo, XRAY är namnet på den energidricka jag precis varit nere i turkbutiken och köpt.. så skål på dig mannen!

Stank av öl och urin

Ville till min vän Anna i Ystad igår, men tyvärr så.. ja.. jag har väl prioriterat klädinköp, resebokningar, försäkringar och räkningar denna månaden.. också.. så det fanns liksom inga nöjespengar igår.. hoppas åka till henne nästa vecka.. Men det är i sådana lägen man inser att två tombackar faktiskt ger lite pant så man kan bege sig med några vänner till Fagans i Malmö. Fagans är en irländskinspirerad pub i en källare med sådana för trubadurer som spelar Creedence och Whiskey In The Jar för en packad publik.. och innan när inte staten pekade med hela handen var det ett rätt nerrökt etablisemang.. numera är det rökförbud och fy i helvete vad det stinker svett, urin och gammal öl.. Att dessa lukter innan doldes av cigarrettrök är då rätt äckligt i sig men det var ingen trevlig stank som slog emot en. Men som Jonas sa: Man vänjer sig!

Efterfest hos Lollo.. "Jag har varm öl och kanske lite sprit".. visst, tjejen hade ett bättre fullt barskåp hemma visade det sig när hon började leta i gömmorna.. ringde till Anna som hade gått ut en sväng i Ystad och funderade starkt på att sätta mig i en taxi, men så tänkte jag lite nyktert på det och insåg att mitt kreditkortsföretag antagligen hade skickat torpeder på mig så det blev hemgång istället.. och när man kom hem bet Saffy Mjao av mig hälsenan som straff för att.. jag vet faktiskt inte.. men sådana är kvinn.. katter..


Egentligen bara lite personligt gnäll

Idag vet jag inte vad det kommer bli för dag.. kontot står på minus och lägenheten är kaos.. mina föräldrar firar 40årig bröllopsdag på söndag och jag är rätt krasslig med rinnande näsa och febrig blick.. anna sa något om att hon ville komma förbi eftersom både hon och jag är barnfri.. saffy mjaos kattsand är slut och mina två kartonger whiskas likaså.. plus ett inkassokrav på någon jävla el som jag tydligen använt.. och nu måste jag öppna butiken och vänta kundanstormning samtidigt som det kommer tre pall kakel från Spanien som ska lossas.. om inte mer.. vi hörs!

Leve god service i telefonväxeln

"Hej och välkommen. Vi är lite upptagna för tillfället men vi besvarar Ditt samtal så snart vi kan. Tack för att Du väntar". Precis som jag har något val.. Nä, jag vill inte vänta, jag vill att ni svarar - jag söker er eftersom ni har en vara eller en tjänst jag behöver för att komma framåt, oavsett det gäller mitt privata eller mitt arbetsliv. Jag betalar inte för att sitta i en kö! Ett företags anseende grundas i receptionen/växeln. ett dåligt bemötande eller i värsta fall inget alls kan mycket väl resultera i att jag väljer annan tjänsteutövare.

Glömdes kvar i porrbutiken

"Av någon anledning märkte han inte att porrbutiken släckte, stängde och låste. Den instängde mannen tvingades larma polis för att komma ut.

- Jag vet inte riktigt vad han hade för ärende där inne, säger vakthavande vid Stockholmspolisen, Kenneth Starkenberg."


http://www.expressen.se/index.jsp?a=432925


Sitter man i ett bås, onanerar och kollar porrfilm kan den bäste glömma både tid och rum min vän.. been there done that sent the postcard.. men att missa stängningsdags.. tack hur som för ett gott skratt -skadeglädje är sann glädje!

BlatteFreakshow

Ungern - Sverige, VM-kval för herrar i fotboll. Ännu en match där experterna hype:at det Svenska landslaget och när det kommer till kritan visar det sig att Brommapojkarna hade gjort en mer spännande match. Nåväl, ett bra defensivt spel men det hände ingenting framåt.. och våra stjärnor.. kalsong-Ljungberg och Zigenar-Henke utan glöd.. och så räddaren i nöden och skaparen av The BlatteFreakshow, Zlatan.. som är en underbar fotbollsspelare och en talang i på många sätt.. Men är det inte underligt? I ena stunden står svensken och gnäller på invandrare och i andra är det Heil Zlatan eller Hell Henke.. så med andra ord så är en invandrare godkänd när han petar i ett mål i fotboll.. i det Svenska landslaget.. arbetskraftsinvandring med andra ord.. eller så är det kul med annorlunda människor som agerar underhållare.. Darin är ju roligare än Bo Sundström.. och när Zlatan skjuter oss ett steg närmare fotbollsVM i Tyskland vrålar Nationaldemokrater Heja Sverige.. Tänk om Zlatan inte hade lekt med en fotboll.. då hade han sprungit runt och våldtagit för så gör ju invandrare.. eller så hade han sålt turkläsk i butiken på hörnet.. eller kört taxi..

Det är dags att sluta dra alla över en kam och inse att vi är alla individer som inte kan bli ihopklumpade än i termen människa, sen finns det skötsamma och idioter, men det är en helt annan diskussion.


kattens hjärna

kattens hjärna
http://www.yttermera.se/larry/forsta_din_katt/kattens_hjarna.html



Akademikers ruttna elitism

Det är mycket om arbetslöshet just nu.. 1000 000 människor i detta land är utanför arbetsmarknaden på ett eller annat sätt.. Vi har kort- och långtidsarbetslösa.. vissa är sjuka på riktigt, vissa för att de tror sig vara det och vissa för att de anser sig ha rätt till det... hörde talas om programmet Agenda Debatt ikväll där man var i småländska "vi-tror-vi-är-så-jävla-bäst" Gnosjö och hade debatt med en trött Mona Sahlin som inte tillför ett enda vettigt i svensk politik just nu och Maud Olofsson som är en krutgumma laddad med argument, det fanns en drogad nationalekonom, Stael von Holstein och lite företagare från trakten som tydligen tänkte fortsätta sina affärer med Asien eftersom de håller priset nere på produktioner samtidigt som Gnosjögöken [jo, han såg lite så ut] gnällde på att staten beskattade honom för mycket.. nåväl..

En tjej satt i publiken och var ledsen för att hon inte fått något jobb trots 60 ansökningsbrev. Hon var färdigutbildad akademiker och tyckte att det var skandal att allt hon blivit erbjuden var receptionistjobb och det kunde hon minsann inte tacka ja till för hon var ju utbildad..

1. 60 jobbansökningar? Kom igen när du som Margareta som jag lärde känna på Aktivitetsgarantin slussats genom 5år av AMS-åtgärder och skrivit 100tals ansökningar.. Dessutom.. 60 ansökningar.. till företag i Gnosjö? Denna tjejen har alltså tackat NEJ till jobb - fråga till Arbetsförmedlingen - får man det? Om inte finns hennes namn i SVTs arkiv - jaga henne och ta bort hennes arbetslöshetsersättning!

2. Varför tycker akademiker att de är värda mer än oss som inte är Fil Kand eller Pol Mag? Det är en titel inget mer. Den säger att du har hysteriskt med studieskuld och... just inget mer! Är det mer rättvist att du ska ha jobb än jag - hur elitistiskt är det? Snarare är det väl jag, med titlar som Butikschef, webdesigner, Webredaktör, Musikproducent, Säljare, MediaMarketer, New Media Creator, Informatör, som visar på ett kunnande, en erfarenhet. Det är en sak att vara teoretiker, en annan att utföra och se något hända.

Fasadklinker

fasadklinker
Det kostar mycket att yttertegla ett hus.. kostar bara 599kr/kvm att sätta mitt dekortegel.. Visst är det pengar men glöm hur mycket det kostar och fokusera på att det gäller helheten.. Jag ville spela Grand Theft Auto San Andreas och köpte således ett PS2 av endast den anledningen - då måste det finnas folk som vill vara lite extraordinära och köpa något som de är först i Sverige med.. och köper du det av mig så är det klart att du får rabatt å sånt under bordet fan, jag är ju blatte och så å då kan man ju pruta.. typ.. *tihi*


Måndag 5 september

Madagaskar, nya animerade från Dreamworks, är väl som Aftonbladet skriver, ett småtrevligt tidsfördriv.. men hur man än ser det, tecknat är det inte men hysteriskt roligt. Dock har jag aldrig förstått vuxentecknat.. manga och snabbaklippfuturistiska mörka filmer är skittrist, men glada färger, ironi o lite kvicka kommentarer.. Apropå film, Kalle och Chokladfabriken har premiär om ett par veckor.. biljetter är bokade men det ska bli lite knäppt att se.. boken är underbar och att man nu gör film och får se Willy Wonkas chokladfabrik på riktigt var inget man trodde man skulle få se när man hörde Ernst Hugo läsa till illustrationer i TV..

Amandas mamma och lillebror kom förbi en sväng, vi hade faktiskt riktigt trevligt även om Amanda är ett överbestämmande monster i vissa lägen som kanske inte alltid drar jämt med sin lillebror.. men när hon vaknade imorse så sa hon att det vore roligare om Jack kunde lyda henne lite mer.. och så ville hon att vi tre skulle göra mer saker utan honom.. Sen var detr inte mer med det, självmant gick hon och bäddade sängen och gjorde sig klar för skolan, trots att hon flaggade för att hon hade skolvärk, [när man inte villgå i skolan utan bara ligga hemma i sängen och drcka cola] Jag har jobbvärk.. Filippa är tillbaka från semestern kl 12.. ska ringa och hälsa henne välkommen tillbaka till arbetet.

Körsbärsvin

Vaknade i lite ångestläge, insåg att jag inte städat så mycket igår som jag hade planerat.. Vänder mig om i sängen och käner mig riktigt bakis.. kom på att istället för att städa låg jag i soffan och smuttade Kirsberry Körsbärsvin ur ett shotglas inatt istället för att städa.. o fy bubblan vad ont i huvudet man har.

Bio i eftermiddag, Madagaskar.. ska bli kul att se. Övervägde att skippa popcorn o billig turkläsk pga min pillerdiet, men.. nä.. man måste få äta, leva och ha lite kul

Dagens funderingar

Det blev en liten svamputflykt med föräldrarna, hittade lite skogschampinioner.. Sen blev det lite sen lunch i Lomma och en härlig glass nedanför Turning Torso på Bo01-området.. Det är inte ofta man får den känslan men när jag går runt bland husen i Västra Hamnen känner jag mig trygg, hemma, precis som att området kallar på mig.. vi får väl se om man någon gång i livet lyckas dra en turlott i guds lilla tombola..

Kollade mina mail, fick tillbaka ett svar på en jobbintervju jag varit på för ett tagsedan.. det var inte negativt, tvärtom.. Har bråkat lite med min stora bebis till flicka.. hon är lite för bortskämd.. Vi håller på att skriva en ny låt till henne.. uppföljaren till (Jag Är) Lite Rädd...
www.reimann.se/amanda

Är det inte lite konstigt ibland att man kan gå en hel dag och vänta på ett telefonsamtal som man vet ska komma, så kommer det och man har inte alls så kul som man borde kunna haft på telefonen men när man lagt på är man ändå glad att man pratat?


BMI-configuration initiated

Så var lördagen här, och det ska bli skönt att slippa mat på ett tag.. gick på Coop Forum igår och handlade lite grundläggande förnödenheter och mådde faktiskt lite illa av att köpa just mat till mig själv så jag tror att min BMI-konfigurationsmånad ligger helt rätt i tiden.

Ringde mina föräldrar idag, solen skiner och jag hoppades att de skulle bli glada över att åka ut i skogen och leta lite höstsvampar, men det var tydligen allt för avancerat att umgås med sitt barn och barnbarn lät det som. Det är så tråkigt för de måste göra minsta spontanutflykt till ett heldagsprojekt som måste planeras tre dagar i förväg vilket de ändå inte kan göra eftersom man aldrig vet hur mammas mentala/fysiska hälsa är i dagsläget.. de ändrar sig kanske..

Annars är det smutstvättssortering som gäller medan Saffy Mjao helst skulle vilja att jag satt framför datorn hela dagen..
saffy02


Slingerchefen

Chefen försöker slingra sig från den utlovade bonusprogrammet han lanserade i början på månaden genom att säga att det var inte färdigt när han presenterade förslaget och att revisorn kommer med ett nytt på måndag.. men det är lugnt, jag kommer se till att det kommer att gälla retroaktivt..

Känner mig laddad inför lördagen och vad som komma skall.. lite läskigt med tanke på allt gott man måste avstå, men jag tar igen det..det goda alltså.. undrar om någon vill följa med till Stockholm och mysa lite.. senaste turen var härlig men Madeleine är ju gravid nu.. Det har inget med varandra att göra dock för den nyfikne att notera..

Dags för mitt livs sista bantningskur!

På lördagmorgon är det dags igen.. för ett halvår sedan stålsatte jag mig rejält och bestämde för andra gången i mitt liv att nu är det ändring som ska till.. första gången tappade jag 20 kilo med hjälp av Pyrovat.. förra vet jag inte men minskade med två midjestorlekar  med Nutrilett Intensive och jag har lyckats hålla vikten.. så nu är det fullt race framåt - beach 2006 here I come.. detta året var jag bara på stranden en gång.. och då åt jag Pringleschips..

Nä, jag ska inte bli en fanatiker, vill bara ner två byxstorlekar till.. jag är jag och även om det finns ett par kilo extra så är det inget jag tänker på så.. men kroppen skulle må mycket bättre.. att sedan Nutrilett smakar choklad.. visst eller hur.. är illa men va fan.. det är tre dagar Pyrovat,  femton dagar av mitt liv till med pulver, en vecka med Atkins.. vi snackar inte ens en månad.. och jag vet att man inte ska hesta kroppen.. men så säger alla dietister som redan är smala och vackra.. och jag är vacker.. och när jag kommer ner i mina 34tums igen är det party som gäller.. vi får se hur det går.. 3 septemer startar jag.. 25 är måldagen.. och 26 är det Stockholmresa med mys i sikte.. 

Politisk pajkastning

Så är slaget om våra röster igång.. Jag har själv varit långtidsarbetlös - pga rädslan för att kostnaderna för att anställa är stor, jag har gått på Akassa och varit en del av aktivitetsgarantin - det är ett ställe jag önskar att ingen borde hamna. Där hittar du män och kvinnor som vandrat genom arbetsmarknadspolitiska åtgärder 2-10 år, som slussas runt i olika projekt och lär sig söka på internet, skriva om sitt CV, söka praktikplatser. Ingen på någon av dessa hundratals "vuxendagis" vill annat än att arbeta. Det pratas så fint om utbildning och konkurrenskraftighet; Vi har redan civilingenjörer som jobbar som städare; folk behöver inte utbildning - folk vill jobba, tjäna pengar och känna den gemenskap ett arbete ger. Vi måste få ut folk i arbete!

När den Borgerliga Alliansen inför nästa riksdagsval lägger fram planer på skattesänkningar för att stimulera företagsklimatet så dyker ledande socialdemokrater upp i TV och undrar om det är rätt att sjukskrivna och långtidsarbetslösa ska betala för dessa sänkningar. Nej, det är det naturligvis inte, men Per Nuder, eftersom det var du som opponerade dig i gårdagens TVnyheter - vore det inte en idé att anstränga sig så att Sverige, det forna välståndslandet inte har några långtidsarbetslösa alls? Du ska enligt egen utsago satsa 120000kr i månaden på vardera 55000 personer som ska ha jobb i några år - där det din version av effektivt pengaanvändande? Människor skadas i sina arbeten och måste sjukskrivas, tro inte för en sekund att man njuter en sjukskrivning; man vill ha hjälp att komma tillbaka till sitt jobb, sina vänner, sin inkomstkälla.

Sverige har blivit ett land där vi uppmuntrar långtidsarbetslöshet och sjukskrivningar genom att göra det än mer fördelaktiskt att befinna sig i dessa situationer. Om vi minimerar dessa två faktorer så har vi gott och väl råd att genomföra skattelättnader som gynnar företagare så väl som privatpersoner. Företag vill anställa för att kunna producera mer; folk vill arbeta, varför kan inte alla politiker enas om det faktum och tillsammans göra något åt det?