Sedan ett par dagar springer jag runt och ler.. visst är det mystiskt..

Det går rätt bra nu. Jantelagen borde hindra mig från att i print skriva detta faktum men ni som läser min terapiblogg regelbundet - jag vet att ni finns och jag tackar er för att ni tar del av mina spontana fördomar, tankeexperiment och annat knas. Då ni vid detta laget har en rätt bra bild över hur jag mår anar jag, i min självgodhet, att ni vill veta när jag mår bra.. och varför.. så jag tänkte göra en liten egokick och berätta lite. En del som ni kommer att läsa vill jag att ni håller för er själva, det kanske kan vara en liten hemlis mellan dig och mig?

Sedan ett par dagar springer jag runt och ler.. visst är det mystiskt..

Efter många sorger sedan jag lämnade Stockholms mediavärld har jag hittat rätt när det gäller jobb. Tydligen har jag en talang när det gäller att skapa levnadsrum i hemmet; kakel/klinker och badrumsrenoveringar är min vardag numera och det går hur bra som helst. Förra månaden knäckte jag för första gången "500 000krs försäljning/månad"-spärren och i december kommer jag att få äran att vara med och starta upp vår tredje butik; ett showroom med de senaste lösningarna inom badrum och kakel. Ett unikt projekt i Skåne, och jag ska vara med! Då jag blev fast anställd har jag haft möjlighet att lägga om lån vilket ger mig ett par fyrsiffriga kronor mer i månadsplånboken - kan man bli gladare? Jo - det kan man väl - men jag är riktigt stolt över mig själv just nu..

Sedan ett par dagar springer jag runt och ler.. visst är det mystiskt..

Materialism är illa - men attans vad roligt. Att kunna fixa Halloweenkläder till dottern och hennes vänner och dessutom en rejäl shoppingrunda på egen hand är underbart. En liten begagnad TV fick hon också.. lite för att dämpa mitt eget illa dåliga samvete som jag egentligen inte borde ha.. det är nämligen så att .. jag älskar min nya dator! Jo, det är sant - Vidde insåg att burken från 1998 måste pensioneras och är numera bärbar.. extra stolt är jag över att faktiskt, för första gången i mitt liv när jag fått välja mellan det billigaste och något lite dyrare faktiskt valt det dyrare alternativet..

Sedan ett par dagar springer jag runt och ler.. visst är det mystiskt..


Bland daggmaskar och turkar

Vi har alla våra fobier - så är det bara. Jag tycker då inte om insekter och kryp jag inte har koll på. Kryps existensberättigande? Att bli föda åt större rovdjur.. att ha en fobi betyder inte automatiskt att man är rädd för saken, bara det att man om man har möjlighet gärna undviker skiten. Råkade i telefon med en kompis avslöja att jag är lite rädd för turkar med automatvapen i svarta Mercedesar - det snappade dottern upp och tycker att det är det roligaste.. nå - bland det roligaste - att fråga "Pappa vad är du rädd för?" och hon ger sig inte förrän jag sagt den magiska meningen.

Min dotter är rädd för daggmaskar.. när det regnar och man måste gå till skolan så ligger det en del maskar på gångbanan.. det gjorde det både på väg till och från skolan. Jag har full förståelse för att man inte gillar de stemmiga jävlarna, men samtidigt är det daggmaskar - de är ju inte så att de kommer och hoppar på en och börjar gnaga på ens ben.. de kommer inte att flyga in i öron och näsa som nyckelpigor och skit utan de ligger mest där och ser lite tafatta ut.

"Jag vill inte vara en fågel för då måste man äta daggmaskar och då skulle jag kräkas - och så skulle mamma vara rädd för mig för hon är rädd för fåglar så jag ska stanna hemma och städa mitt rum när det regnar nästa dag".. tankeverksamheten är en av de mest härliga saker man upptäcker när man har en så bra och ärligt underbar  relation med sitt barn som jag faktiskt är stolt över att säga att jag har - men de sätter griller i huvudet på en - hur tänker de egentligen.. Amanda ville att jag skulle bära henne till och från skolan.

Det vägrade jag.. "Du respekterar inte att jag är rädd för daggmaskar" fick jag slängt i ryggen - ska en sjuåring uttrycka sig så?


Det oresonliga politiska mediadrevet

Jag har i det längsta dragit mig för att kommentera val06 i denna blogg. Mest därför att Viddepartiet inte riktigt gick som jag tänkte och vem är mer att skylla på än grundaren själv som röstade enligt moderat övertygelse. Men dagens politikerhets och medialt förtyck som utan motstycke visas i dagens Sverige fick mig att ändra ståndpunkt!

De vill inte kalla sig för missnöjespolitiker men ingen ledande Sverigedemokrat lär vara förvånad över att många väljare valde att lägga deras valsedel i kuvertet pga just missnöje. Etablerade politiker är chockerade vilket visar deras okunskap om att läsa folket - det finns ett problem med dagens invandrarpolitik - se bara mitt senaste inlägg. Det är fel att skylla alla problem på invandare när merparten faktiskt sköter sig utmärkt, men visst förstår jag människor som fått nog. Än mer nog kommer vi att få när SD som i vissa kommuner är 3-4 största parti utesluts från partipolitiken för att ingen vågar ta debatt - man bildar allianser över blocken för att hålla ett parti utanför - hur mycket demokrati är detta?

Låt Sverigedemokraterna visa upp sin politik för väljarna - det är en skyldighet mot folket. Partiet vill kanske mer än at bara vilja slänga ut blattar som inte sköter sig - kanske.. Ge SD chansen att visa att de är ett riktigt parti med kunskap och förslag inom avloppsdragning, sophandering, äldrevård och skattepolitik. Sen kan vi döma efter deras förmåga - men inte tidigare. Mer Sverigedemokrater i politiken!

Att starta bolag i skatteparadis som sedan betalar dina lyxvillor över hela Europa är inte bara dumt och olagligt, det är dessutom naivt att tro att det inte skulle komma fram vid en rättfärdigad granskning av en ny regering. Men vilken förälder har inte betalat en barnvakt med redan skattade pengar? Helt plötsligt har man kriminaliserat hela villaområden där en pålitlig tjej eller kille drygar ut sin veckopeng genom att sitta barnvakt hos en familj där föräldrarna efter en hård veckas arbete vill gå ut och äta en lugn middag. Vem passar egentligen barnen till chefredaktörer på Aftonbladet när det är Rockbjörnsutdelning eller när Håkan Hellström har releasefest?

Anlita svart arbetskraft är i sig olagligt - men vad händer när båda parter är överens? Ponera att mamma skulle komma hem och städa till mig och hon får bensinpengar, mat och lite ersättning för mögeldesinfektionsmedel - är min mamma svart arbetskraft? Prioriterar någon att låta någon annan städa och är villig att betala för det - varför inte? Överallt finns det någon som städar efter oss. Jag lovar att om Mona Sahlin hade vågat sig ut och bajsat på en offentlig toalett som var illa efterhållen hade hon med största sannolikhet ringt ägaren och bett de städa bättre - vad är egentligen skillnaden?

Rätt eller fel? Ingen utbildar sig till att bli politiker - vi har alla större eller mindre skelett i garderoben. Tänk om Vidde skulle bli politiker, med mitt uttrycka dansk- och tyskförakt, frispråkighet när det gäller fördomar och tabun - pressen med Public Service i spetsen skulle avrättat mig med en 1/4s sida, Janne Josefsson hade slagit läger utanför min dörr och Jarl Alfrelius hade suttit i stridshjälm på lekplatsen nedanför. Man kan ju hoppas att Rapportredaktionen skickat Katarina Sandström att vara undercoverflickvän.. [vad det är för kommentar? Jag är 30 singel och hon är både otroligt vacker och intelligent - vad är din ursäkt]

Public Service är ju ett annat kapitet - har du en tv-mottagare är du skyldig att betala licens till staten få de kan betala VDlöner, Utbildningsradions JallaJallaTV - läsa mer om mina åsikter? Klicka
här. Varför rapporteras så mycket om att några Allianspolitiker inte betalt TVlicens? Därför att Alliansen kortat ner kontraktstiden för SVT / SR / UR att automatiskt vara klassade som Public Service - jobb är kanske i fara och vad passar då bättre än att ägna 4timmar nyhetssändning per dag åt att klämma dit en licensskolkare istället för att se om Alliansens parti kan få detta land på fötter igen - precis som folket ville.

Sista noteringen idag - att avgifter till fack och a-kassa skulle höjas vid valseger för Alliansen kan inte komma som en nyhet, varken för mediadrevet eller allmänheten. Nu råder demokrati och folket har valt, nu sår vi det vi skördade - punkt. Därför är det så underligt att media hetsar dessa förändringar med krigsrubriker utan att ta hänsyn till fakta.

Om skattelättnader på 500kronor i månaden kommer dig tillgodo har du ju råd med 300kronor extra i egenavgifter, du går fortfarande med vinst! Problemet som jag ser det är att den socialdemokratiska regeringstiden gjort folk beroend av subventioner och bidrag. När alternativet "ta hand om din egen ekonomi" nu är genomröstat blir folk rädda för de har aldrig behövt göra val, pappa Göran har alltid gjort det åt oss. Att media nu spär på rädslan och målar upp valfrihet som ett hot är tragiskt, och att det finns människor som okritiskt köper ett ensidigt resonemang är än värre.


För mycket invandraranpassning

Vaknade i tid imorse. Kände mig faktiskt riktigt utvilad och såg fram mot att få en trevlig och produktiv dag. Väckte Amanda med hjälp av Saffy Mjaouth i god tid för morgonprocedurerna toalett, dusch, hårborstning, macka, tandborstning och påklädning och allt kändes kalas.. tills jag hör henne hosta och snora.

"Hur mår du älskling?" "Sådär - lite bra.."


När jag duschar kommer hon in och sätter sig på toa snorig och hostig.


"Amanda - är du säker på att du ska gå i skolan?" "Ja" "Vore det inte bra om du stannar hemma idag så du blir lite friskare?" "Men du måste ju jobba.." "Ja, det måste jag men om du är sjuk är det viktigare att vi stannar hemma, annars blir du ju aldrig frisk och då måste jag kanske vara hemma från jobbet fler dagar än bara idag." "Får jag vara hemma idag och vila mig fast jag vill till skolan?" "Självklart, måste bara ringa skolan och till Jonas på jobbet" "Tack pappa, det trodde jag inte"


Så det blev en hemmadag. Snackade med min chef som skickade hem arbetsschemat fram till nyår - jävlar vad tiden går snabbt. Men jag blev glad - har en chef som verkligen försöker lägga schema för att det ska passa alla - tänk om alla hade det.


Det är ett trixande och fixande att få privata veckoplaneringen att gå ihop med jobbet. Är det verkligen bara jag som är ensamstående med skolbarn och jobbar inom handel? Hur är det meningen att jag ska få allt att gå ihop när fritids stänger 18 och jag slutar jobba 19 med 30 minuters resväg? Är Malmös arbetsliv så muslimanpassat att man förutsätter att det finns en storfamilj med femton mostrar och åtta brödrar hemma som kan ställa upp och hämta lämna och passa?

Jag var på föräldrarmöte i veckan - på förtryckta blanketter finns en ruta där man efter personuppgifter ska fylla i ankomstår till Sverige.. har vi inte gått lite för långt i invandraranpassningsivern när man förutsätter att ingen är född i landet längre?


På shoppingrunda

Tillbaka efter en hysterisk dag. Fördelen med att jobba om dagarna är att man inte gör av med några pengar. Nu har vi iofs både glass- och läskmaskin på jobbet men eftersom det är en inredningsbutik för badrum är det ont om sushibarer, klädinköpsmöjligheter och dylika förströelser. Därför får man festa till det den dagen i veckan man är ledig. Idag blev det shopping.. och den som låg bäst till var naturligtvis dottern som inte varit speciellt högprioriterad efter sin födelsedag för två veckor sedan - ja - hon ä r bortskämd men hon är ju den enda jag har att skämma bort. Istället för att köpa blommor, nallebjörnar, resor och porrleksaker till en flickvän så bestämde jag mig idag för att det var dags att uppdatera dotterns barderob. Ett av de mest minnesvärda ögonblicken är när hon står i provhytten på ett fullt Lindex och vrålar: "Pappa - har jag handlat slut på ditt kort än eller kan vi köpa med sushi hem till oss två.."


Det blev kläder och skor till förbannelse; regnskor, höstskor, inneskor - fyra byxor och ett par kjolar och ett partylinne som hon prompt ska ha på skolfotograferingen på måndag.. men det roligaste inköpet idag, utan tvekan, är EyeToy3 till Playstation2. Man kopplar en USBkamera till konsollen och ser sig själv i rutan. Sen styr man händelserna i spelet med kroppen - man kan spela bowling, spela gitarr, sporta och en massa barnsliga och egentligen löjliga lekar. Men man gör det på TV och man styr det själv - och svettig som fan blir man. Amanda tycker det är världens roligaste grej, jag fick träningsvärk, pinsamt men sant, första gången jag testade och det är ett hejdundrandes påfund med lite alkohol i kroppen om det finns lite lekglada människor i sällskapet som kan tänkas göra bort sig lite. Finns det några sådana till nästa fredag/lördag? Anmälningar samlas in i detta nu.


Public Service - vilket skämt

Hittade ett gammalt inlägg jag gjorde i Metro för 3 år sedan. Det verkar vara nog så aktuellt idag som då - idag hade jag kanske skrivit det lite anorlunda, men grundmeningen är detsamma. Varför betala för något som jag inte vill ha? Varför ska mina skattepengar finansiera något som jag inte är intresserad av alternativt skulle kunna betala för de gånger jag ville se? Public Service är bra om man håller sig till grundtanken att förse folket med ovinklad information - men varför konkurrera med kommersiella alternativ om tittarsiffror? Nå - läs vad jag tyckte då - och fortfarande gör.

Att betala skatt är lika sexigt som den kvinna som en gång yppade åsikten, men vi gör det; vi vet vad vi får för pengarna. En godkänd sjukvård, våra barn får utbilda sig till arbetslösa och vi ser till att familjen Al-Whatever kan köpa ett familjepack falafel i veckan. Allt detta vet vi att vi får och vi accepterar det mer eller mindre; men det finns ett område där vi vill vara lite mer selektiva - det är måhända tragiskt men det är vårt TV-tittande.

Jag gillar inte Public Servicetanken av den enkla anledningen att jag inte vill bli påtvingad fakta eller underhållning, jag vill kunna välja! ”Information wants to be free” är ledordet för den som är medveten om sina valmöjligheter; ”Underhållning åt folket” säger staten, pekar med hela handen och bjuder på det man anser att folket ska se!

Kommunism är antagligen det perfekta statsskicket i teorin, alla gör allt för alla, eller inget. Men i verkligheten stupar det på att det alltid kommer att finnas någon villig att kämpa för att ha det bättre än grannen! Tanken med Public Service som TV-programsleverantör är i grund och botten lika kommunistiskt fulländad, tillika uttjänt och passé som idé.

För att konkretisera Public Service verksamhetsidé: förse svenska folket med bildning och kvalitativ underhållning – men om man fått nog av Tina Nordlund, Sven Melander, Pernilla Månsson-Colt och Ingvar Oldsbergs kläckkäcka skåpmat eller inte är intresserad av vad de lär ut? Man ska vara ett icke-kommersiellt alternativ till reklamkanalerna. Sportevenemang presenteras av logotyper från ATG, Aftonbladet, Volvo varje halvtimme; är inte presentatörskap reklam? Inte heller det faktum att leksaksaffärer kränger Björnenallar, Bolibompadjur och DVD med Anki & Pytte eller att varje humorprogram i P3 släpper CD-skivor verkar gnaga på Public Service image om icke-kommersiella.

Public Service ska också ge minoriteter en känsla av att deras specialintressen tas tillvara och visas. Men om Özgur vill titta på turkisk tv gör han som alla andra invandrare och slänger upp en parabol på balkongen och får JallaJalla TV 24 timmar i sträck. Målgruppen för Mitt Hem Min Trädgård är med största sannolikhet ute och bygger/påtar i denna istället för att sitta inne.

Sitter du nu med tidningen i handen och tänker: stäng av TVn och radion och gör något annat? Det är inte där problemet ligger utan i det faktum att jag enligt lag måste betala licenspengar trots att jag inte använder apparaten för att lyssna/se på det jag betalar för! Vi dumma licensbetalare pyntar alltså snällt 1800 skattade sekiner om året men ingen ställer krav på vad vi får tillbaka!

Röstar du inte har du ingen rätt att klaga på politiska beslut! Jag betalar TV-licens och har full rätt att klaga! Ge mig inflytande eller pengarna tillbaka - och glöm inte snigeln som jag ska ha på ögat, jag kommer att bära den stolt!

Det här med snigel på ögat måste du vara lite äldre för att förstå.. men roligt var det.. Och varför jag återanvänder en gammal skrift? SVT sänder bara repriser så då får väl jag dra mitt strå till stacken också..

Snälla föräldrar - skärp er för fan

Vidde är  klassförälder i dotterns klass, förvånad eller? Nu försöker vi samla in pengar från föräldrar att bekosta avslutningsfester och lärarpresenter - ni vet - sådana traditioner som alltid funnits men som nu tycks vara på väg ut i det fördolda.. Jag vet att jag inte är ensam, det är tydligen svårt att få föräldrar att engagera sig.. detta brev skickas till alla föräldrar i dotterns klasslinje:



Bästa föräldrar,
Några dagar efter läsårets start samlades vi klassföräldrar som tillsammans med er ska göra våra barns skolår till något lite utöver det vanliga. Att ordna fyra fester per termin, en höst, en vår samt jul- och sommaravslutningsfesterna, tycker vi är spännande tillfällen för våra barn att umgås. Det är också bra för oss föräldrar då vi sällan ses och ges möjlighet att få lära känna och träffa föräldrarna till våra barns klasskompisar.

Tyvärr är det inte gratis att ha trevligt. Presenter vid avslutningar kostar en slant och kringarrangemang runt exempelvis en Halloweenfest eller en enkare vårgrillnig är i sig inte stora men de finns. För att täcka kostander för någon överraskning/presenter till personal/tävlingspriser/grillkol/sopsäckar eller vad annat som nu kan uppkomma kom vi fram till att 100kr per termin och barn är en lagom summa.

Vi tvingar givetvis ingen att delta i festligheterna, ej heller kan vi tvinga någon som inte vill vara med att betala. Men för att ge lite perspektiv: 100 kronor idag ger dig möjlighet att välja mellan två askar cigaretter, en flaska gott vin, tre Happy Meal, en Barbie/Turtlesgubbe, en familjepizza med 2 liter läsk eller en biltvätt. Alternativet är att du ta dessa 100 kronor och låter dig själv, din familj och ditt barn känna er delaktiga i skolfester som alltid är uppskattade.

I dagsläget har mindre än 1/3 av alla föräldrar betalt. Ingen av oss är intresserade av att finansiera fyra fester själva. Krasst betyder detta att bara de som betalt som får vara med. Det är ett hårt beslut att utestänga någon; i första hand är det faktiskt ditt barn som kommer att drabbas.
Men om man som förälder inte har lust att lägga 100kronor per termin på sitt barn, då ska man inte tro att någon annan kommer att bekosta det åt er. Vi klassföräldrar ställer givetvis upp på att samordna fester och lämplig lokal vad som än händer men allt vad extra blir i form av presenter och kringarrangemang kommer att bekostas av var och en.

Vi hoppas därför nu att ni senast den 20 oktober gör en överföring på 100 kronor till det för klassen avsatta sparkontot.

Bank: *
Clearingnummer: ****-*
Banknummer: *** *** ***-*
Kontomottagare: * *
Märk överföringen med ditt barns namn så vi vet var pengarna kommer från.

Vid slutet av varje termin ska sparkontot vara noll. Kontohändelser med samtliga kvitton kommer att finnas för redovisning vid begäran efter terminens slut. Tycker ni att vi har fel? Säg det gärna till oss så förklarar vi mer - vi vill alla barnens väl och vi hoppas att vi inte är ensamma.

Med bästa hälsningar
Klassföräldrarna



Är jag ute och cyklar eller är det dags att väcka föräldrar ur dvalan och få de att börja bry sig om sina barn?

Människor som luktar bajs..

Det är inte fel att lukta fräscht även om jag är den första som anser att det ibland kan ta sig absurda uttryck. Jag ser t ex gärna att min toalett har en fräsch touch citrus eller kanske en svag essens av mint men den ska inte lukta blommande sommaräng - då får det hellre lukta bajs. Ett vaniljvärmeljus i vardagsrummet går före bränd salvia och indiska rökelser - rökelser förresten, vilket jävla påfund.. enbart för att dölja smygrökning eller kattskit i hörnen. Lika irriterande som potpurri.. vad är meningen med att torka och mosa rosenblad och lägga i en porslinsskål? Det samlar damm..


När man sätter sig i bilen med mina föräldrar är sannolikheten att mamma fäller kommentaren: "Nu luktar det parfym här" rätt överhängande. Efter många års sjukdom och motgångar förutsätter hon utan omsvep att allt som inte luktar som inom hennes fyra väggar automatiskt ska få henne att må dåligt. Därför ser jag till att inte använda deodorant eller D&G Masculine AS / Kenzo Pour Homme EdT de gånger man  träffas.. "Jag klarar inte av det - Roland, kör nu och veva ner rutorna" - "Mamma, jag har duschat.. har ingen parfym på mig" "Jag mår så dåligt av lukten".. en trevlig start på en familjeutflykt. Behöver jag nämna att de gånger jag faktiskt haft deo eller parfym så har det inte fällts en enda kommentar..


Men parfym i all ära - kosmetisk doft döljer inte allt.. satte mig i en taxi söndagsmorse - och upptäcker att taxichauffören luktade bajs.. Nytvättad bil, fräsch med en liten gran i backspegeln, det ska fan vara en blattetaxichaffis som sätter en Wunderbaum i en ren Mercedes.. och inte inser att om man inte tvättar sig själv så luktar man bajs. Chaffisen var muslim och kallade mig för habibi hela vägen.. borde inte vara förvånad men ändå. Han tar förgivet att jag vet vad en habibijävel är för något.. är det en maträtt eller namnet på hans dotter som han ville att jag skulle gifta mig med? Skulle jag fråga - varför det? Habibi är inget ord jag vill veta vad det betyder - speciellt inte av en man som stinker karies klockan tidigt på morgonen i en ren taxi.. och varför heter alla muslimer samma sak? Har jag fel - kolla namnskylten på taxilegetimationen när du åker taxi..


Väl på jobb inser jag att taximuslimer är inte de enda som luktar illa. Efter att ha sålt badrumsinredning för 60lax, inte kameler, kommer lantbrukaren från Veberöd med en toasits från 1800kom-och-hjälp-mig.. två nya fästen till sitsen behöver han och för att vi ska veta vilken sits det är tar han med denna antika nerfista ring.. gårdagens biff och fredagens kyckling hänger fortfarande kvar i tandgluggarna och luktar ruttet.. kommer ni ihåg vaktmästarens stående kommentar i Solstollarna när Ulla-Bella dök upp? "Semester Semester"..


men Vidde ska inte allt ha semester.. han har fått en jobbutmaning som heter duga och har aldrig varit så glad att han bestämde sig för att byta jobb den där dagen i Februari.. är du nyfiken på vad jag ska göra om två månader? Det är jag med.. men underbart spännande kommer det bli!


Nostalgiporr

Du kan troligtvis fråga vilken kille runt årgång 76 som helt - be honom berätta om Max Gigant och du får med största sannolikhet ta del av historien om den hemligaste av alla hemliga VHSkassetter som cirkulerade bland killarna på mellan/högstadieskolorna när vi var små. Bakom företaget MAX dolde sig Sveriges då största leverantör av erotisk underhållning.. porr helt enkelt.. Vissa var av lika tragglig kvalitet som dagens "smygfilmade med mobilkamera", andra innehöll lite handling typ "Oh vad glad jag är att du är min nya flickvän - världen är så mycket vackrare med dig. Förresten, detta är min kompis Hasse - kan du inte suga av honom medan jag tar dig i rumpan?"


Men Max Gigant var vacker - inget onödigt snack, inga krusiduller utan 3 timmar hårdporr med vackra kvinnor med vackra kroppar och hockeyfrillemän.. Idag må det låta underligt för en generation som med ett klick på rätt- eller fel knappkombination på internet kan ladda hem tyska bizarrfilmer, vilket dock fanns redan då - dessa stöveltrampande bratwursthuvuden har alltid haft en annorlunda och alternativ syn på sex och leker gladeligen mänskliga toaletter och hundpåsättningsobjekt..

Som sagt - det måste vara underligt för dessa att förstå att för oss var porr fortfarande nytt, häftigt och förbjudet. Alla längtade vi tills vi skulle fylla 15 så vi själva fick smyga in i videobutikens absolut mörkaste hörn och välja bland fodralen med vackra nakna flickor som vi låtsades var tjejerna i våra egna klasser, Anna, Jenny, Therese, Åsa, Monica.. Vi var unga, hormonstinna och hade tröttnat på att runka till underklädesmodellerna i Elloskatalogen. I denna ungdomliga frustration var Max Gigant den räddande ängeln. Det kopierades - satan i gatan vad dubbelvideospelaren gick varm. Sen satt man där i mörkret och drog sig glad under ett par timmar..


Jag har alltid vetat att detta minne är delat med fler - men det blev faktiskt mest pinsamt när jag såg en pappa lämna av sina två barn hos deras farföräldrar häromdagen. Mycket riktigt passade han in i profilen "runt 30" - på sig hade han en urtvättad t-shirt med MAX logotype stort tryckt över bröstet och den begynnande ölmagen. Visst är det kul med plojtryck på tröjor - allt från fjortistrycken "BITCH" och "100% äkta" till "Invandrarna stoppade inte invandringen. Nu bor de i reservat". Men att dra på sig en gammal nerrunkad och urtvättad porrtröja när man ska lämna ungarna en lördag är bara tragiskt.. eller nostalgiskt.. är jag avundsjuk kanske..