Hur fan glömmer man bort sin mens?

Så har det hänt igen. En 25årig kvinna har fött ett barn. Nå, det händer väl lite titt som tätt - det anmärkningsvärda är att hon inte visste om att hon var gravid. Hon sökte sjukvård för vad hon trodde varit en dålig kebab, reflektion kolon Undrar om pappan är turk.. hur som.. men när hon kom till sjukhuset hann ingen undersöka henne innan hon fött en två kilo lätt pojke som rapporteras må bra.

Det är inte första gången man hör om denna tyd av födslar - ni kvinnor kan inte bli tagna på allvar längre! Ta denna 25åring. Med största sannolikhet har hon haft aktiv och regelbunden mens sedan 10 år tillbaka. Vid stress, hård träning, sjukdom etc är jag mycket väl medveten om att mensen kan utebli en månad, kanske tillochmed två. Det finns kvinnor som inte blöder speciellt mycket men de känner ändå en viss PMSångest varje gång "det är dags"..

Att få sin mens är ett friskhetstecken och borde inte varje sund kvinna känna efter tre månader att, hey, någonting är inte riktigt som det ska vara, man kanske ska kolla vad det är - är jag sjuk eller gravid? Men ni kvinnor är ju ett släkte för er själva - vi älskar er men kan inte förstå er i alla lägen, frågan är - förstår ni er själva och ert beteende?

Källa:
Aftonbladet

Bebissaknad och snö.. en jävla massa snö

"Pappa, man kan växla in gamla pengar till mars" upplyste Amanda mig om igår. Tack mitt lilla hjärta tyckte jag och undrade var hon lärt sig det: "På TV såklart" - varför förstod jag inte det själv? Hon var måttligt övertrött igår och hittade hela tiden på nya grejer att prata om vilket vad skönt eftersom jag saknar henne som fan och när hon själv vill berätta så betyder det ju bara att hon har så kul och vill berätta. Men när samma sak kommer upp tre fyra gånger efter ett tag så ställer man lite diskret frågan: "Älskling, är du övertrött?" och får till svars: "Ja lite" och sen fortsätter hon prata om när hon badade bubbelpool..

Hur mycket man än älskar sitt lillmonster så är det skönt att vara barnledig ett par dagar i rad. Frågan är bara hur man fördriver de dagarna - satte som mål att renovera lägenheten men hur fan ska man hinna med det när man är trött och det är bra filmer på datorskärmen..

Annars snöar det som fan - vi skåningar är inte så vara att snön ligger mer än 12timmar så när Skåne är täckt av vitt i tre dygn så börjar vi undra när skiten ska försvinna så vi kan köra 120km/timmen på E6an igen.. eller.. det gör de flesta ändå.. Skånebilister saknar respekt för snö vilket man lätt kan se i diverse diken runt om.. Nä, nu är det dags att uppdatera inpriser på kakel - vill tacka mina spanjorer så mycket för att de ser till att hålla mig sysselsatt! Gracias!

Panelen svarar på mina frågor

Jag vill också, varför ska bara tabloidpressen! Vidde ställde dessa frågor:

1. Vad finns i ditt glas på tolvslaget? 2. Vilken kändis outar sig som gay 2006? 3. Hur långt går Sverige i fotbolls-VM? 4. Vilken modeaccessoar blir oumbärlig nästa år?

panel johannaJohanna Härnqvist, Växelguru - Malmö
1. Nåt svenssonvin från Värnhemsbolaget.Om jag hinner.. 2. Idol-Basse 3. Vad var frågan? Okej, eh.... tre? 4. Nyckelring med glad firgur i Pandurofoam
panelen jennyJenny Jonsson, Säljare - Norrköping
1. Exklusivt bubbel med jordgubbe i 2. Prinsen så klart. Nu är det på riktigt. Det tog lång tid efter alla skriverier efter konfirmation men nu e det ett faktum 3. Brons 4. Penisringen
panel leddyaLeddya Qvarfoth, Superdupermamma - Farsta
1. Smirnoff Apple 2. Fame-Jessica 3. Kvarts 4. Färgade telefoner
panelen filippa
Filippa Lindh, Kakelprinsessa - Trelleborg
1. Red Bull Vodka såklart 2. Vem bryr sig 3. De vinner inte iallafall 4. Sånt kan inte jag
panel mathiasMathias Nilsson, Radiolegend - Stockholm
1. Cola 2. Gert Fylking 3. Kvartsfinal 4. Mobiltingeltangel
panel niclasNiclas Uhrfeldt, Generalkonsul - Malmö
1. Dom Pérignon 2. Carola 3. Brons 4. Den ryska pälsmössan
panel ronniRonni Vucanac, Handyman - Stockholm 
1. Cider 2. Zlatan 3. Till Semi 4. Vet ej..              
panel_viddeVidde Reimann, Mediebohéme - Malmö
1. Prosecco La Robínía 2. Ebba von Sydow 3. Vi loosar kvarten 4. Singelradar i mobilen  



Tian Kortlek i direktblogg

Köpte en biljett till Sidewalk Express, slog mig ner och så visade det sig att jag fick surfa gratis - 20spänn åt fanders, fast jag kan ju lika väl sitta här som läsa bort en massa minuter på ett tåg som ändå står stilla.. köpt två tianlotter också som jag tänkte skrapa live. det är Tian tärning som gett mig ett par tusenlappar redan, men jag vill ha fler. Det är tre spelfält med två kort i varör 3 till 11i varje. Överst är motståndarens kort vars summa man måste slå för att vinna - svårt? Nä, men det är allt för ont om höga kort på mina.. dags att börja och för att hålla spänningen så skrapar vi mina fält först.

Lott Ett: Mina kort gav 12, 14, 17.. ingen trolig vinstchans: Motståndaren: 15 - VINST.. ojfan.. se hur mycket.. 20kr.. jag fick tillbaka insatsen iallafall. Nu ringde Jeanette och vill äta, och jag som redan smaskat en stor pommes på Burger King.. vi fortsätter..

Lott Två: Mina kort gav 13, 19, 17.. vinstprognas är rätt illa efterso jag vann på förra..  Motståndaren: 20 - NIT.. väntat men trist.. inga tusenlappar denna gång.. Men trevligt middagssällskap - undrar om det blir Pizza Hut eller det där iranska stället.. med Jeanette vet man aldrig numera. tihi..

Vägra hänga in jackan på krogen

Garderoben på nattklubbar är riktiga utsugarplatser. Jag åkte till Ystad och firade juldagen med Anna, ringde Amanda som hade fått för sig att jag skulle gifta mig men nä - det ska pappa inte göra. Hursom, vi satt och drack en oförsvarbar mängd alkohol med Dennis, Jimmy och Emil innan vi begav oss genom Ystads kalla gator till Starshine som är en helt vanlig nattklubb i en mindre svensk stad.. hundra spänn i inträde en juldag bådade för fett drag inne men.. jo.. det fanns ju folk men attans vad gammal man kände sig.. rätt trevligt var det men.. 15 spänn i garderobsavgift.. 115 spänn för att gå på krogen? I Ystad?

Sen läser man skylten ovanför garderoben och inser att man ser den skylten överallt - "Vi ansvarar inte för kläder, värdeförmål eller andra inlämnade föremål" och jag vet inte om det var alkoholens förtjänst men jag blev pissförbannad. Vad är det man betalar pengar för? Vad får jag för mina 15 kronor? Ingenting..


Slänger vakten ut mig om jag har dunjackan på mig inomhus - JA!!

Skulle personalen bara kunna länsa mina fickor utan ansvar - JA!

Kan vem som helst ta min jacka och jag får gå hem utan - JA


Jag uppmanar alla att gå till krogen och skita i att lämna in sina jackor! Vad säger konsumentverket?


Anderz, Günther, två bleka dvärgar och en överlevd julafton!

Julafton 2005 är överlevd. Det blev en tvådelad tillställning och jag har inte en ingen aning om varför det blev så, än mindre vad triggern var som drog ner stämningen. Dock fanns det en spänd hinna hela tiden - våra familjeförhållanden är minst sagt lite ansträngda och efterso jag aldrig ljuger, det är faktiskt inte mitt fel. Jag söker svar på ett par frågor men får bara undvikande icke-godtagbara svar. Det roligaste denna jul har varit att Amanda fick vakna upp och vråla DET ÄR JULAFTON IDAG och att båda hennes föräldrar och hennes lillebror fick vara där - tack för ni kom hit och firade lite jul med oss Jenny och Jack, n gjorde detta till den bästa julen på mycket länge.

På bussen hem hamnar jag bredvid min polare Anderz som så ofta vid större familjära helger, vi umgås inte privat - känt varandra under större delen av livet, var kanske lite att ta i men iallafall de senaste tio åren. Jag var DJ Vidde, han var "stjärnan" som lirade gitarr i en massa band, han var Bryan Adams i Sikta Mot Stjärnorna, jag jobbade med musik på NRJ - alltid peppat varandra lite när vi sprungit på varandra. Nu säljer jag kakel och drömmer om att breaka som låtskrivare, han skriver och producerar åt bl a Arash och Günther & The Sunshine Girls och släpper skivor på skivbolaget där han har storasystern till en tidigare flickvän som säljare.. välkommen till Sveriges ärligaste blogg.

Vi snackade lite om Günthers senaste video till "Ding Dong - It's A Christmas Song" och jag tyckte att varför i helvete plockar man in två bleka dvärgar som dansar med tre vackra toplessmodeller när han kunde haft en lätt överviktig thailändare istället - han lovade att ha mig i tankarna inför nästa video - så Anderz - nu är ditt löfte offentligt! Skulle kunna tänka mig att stå i kören när Günther är i Melodifestivalen nästa år förresten..


Vet inte riktigt om jag är välkommen alls

Igår ringde jag mina föräldrar och ville veta om de hade några planer - det tyckte pappa var jobbigt eftersom de aldrig planerar någonting. Egentligen ville jag bara veta när jag kunde dyka upp eftersom jag ska till de idag.. runt femsnåret tyckte han och mamma som pratade i bakgrunden var en bra tid..

Idag ringde jag och kollade om de önskade sig något speciellt i julklapp, presentkort ville de ha så det blir en flaska champagne och 400spänn presentkort. Sen undrade jag om någon kunde hämta mig vid busshållplatsen vid motorvägen runt femsnåret så jag slapp gå genom Vellinge. Men det kunde bli lite svårt för de hade ju tänkt att dricka glögg.. innan klockan fem tydligen när de tyckte jag skulle komma.. någon mer än jag som anar hämndaktion för att jag funderade på att fira jul utan mina föräldrar?

Med hopp om en fröjdefull jul

Julen är precis rakt över oss och kvällstidningarna tipsar om bästa nyårsbubblet, varför leva i nuet när man kan vara en vecka framåt? Varför njuta av stunden när man kan få ångest över framtiden? Jag sprang runt i butiker igår och försökte desperat hitta någonting till mina föräldrar. En flaska champagne hittade jag, men mer? Sprang in i en blomsterbutik i Holmgången, Butik Botanik eller något sådant där tre trevliga tjejer jobbar dygnet runt, Anna ringde och jag förklarade att jag verkligen hatar julstress och fick hyllningar för att jag åtminstone var ärlig. Varför hyckla? Jag gillar inte måsten, att man måste hitta presenter när man jobbar till 18 mitt ute i ödemarken. Micke gav oss ett gott kit med blandad öl och diverse ölkorvar förresten - God jul chefen!

Amandas mamma och lillebror har varit hos oss två dagar, åt ett hysteriskt julbord hemma igår, eller rättare sagt, Amanda åt. När man själv stått och griljerat skinka, stekt korv och köttbullar, rullat lax, gjort himmalagad soasida, skurit brietårta och en massa annat så är man inte hungrig. Amanda högg in på ålen som blev en favorit..

Strax bär det av till Mobilia, köpcentret som har öppet till 14, måste hitta ngt till mormor och mina föräldrar.. sen blir det buss till Vellinge och julmat; mamma och pappa vill ha mig i Vellinge runt klockan 17.. det var också en tid.. får se hur länge jag stannar, en del av mig längtar redan hem till en kaosstökig men tyst och ensam lägenhet, en annan längtar till festen i Ystad imorgon..


En god jul på er alla - jag hoppas in i det sista att även jag får en..

Förstår du inte vad jag menar? Läs här


Avsätt all personal på Migrationsverket

Migrationsverkets chef heter Janna Valik. Juggeblatte i största allmänhet, kom antagligen hit med hjälp av att ha drogat sina barn och kallat de apatiska flyktingbarn.. jasså, var det en lögn? Förlåt men tydligen är flertalet av de apatiska barnen exjugoslaver? Jaha, vi ska inte dra alla över en kam.. Men då tar jag tillbaka allt och kallar det ett övertramp? Ett övertramp i stil med:

"Se på mig när jag pratar med dig"

som en av dina handläggare på Migrationsverket vrålade till en blind man för ett år sedan. Migrationsverket har ett mycket svårt jobb, men det vet man när man tar anställning där; det är ingen som helst ursäkt! Först ut i kritikerkön var naturligtvis blattemaffian med sikte på att utrota allt svenskt kulturarv,  MTGsfärens Metrobilaga Gringo. Oacceptabelt anser de och det var kanske inte så förvånande men även jag blir lite orolig blir man när Migrationsverkets tårt- och champagnefester efter lyckade avvisningar uppdagas.

Ursäkterna är rätt roliga: Det var inte champagne, det var något mousserande, från Ryssland, eller som Migrationsverkets chef säger: "Dessa formuleringar är inte förenliga med med de värderingar som vi ska ha i vårt arbete". Smaka på det citatet en smula. Dessa våldtäktshandlingar kan inte ha varit någon hemlighet inom verket. Personal skvallrar och när cheferna bjuder på tårta och ryskt bubbelvatten måste snacket gå.

Migationsminister Barbro Holmberg har för en gångs skull vett att hålla tyst. Man skulle kunna tycka att det vore trevligt med en kommentar, en uppsägning av hela Migrationsverkets personal som är kollektivt skyldiga för att hållt käft under denna tiden. Men det kräver mod och vilja att förändra - och Barbro Holmberg är socialdemokrat så det lär ju inte hända..

Familjens officiella julhälsning

Bästa vänner, bekanta, gamla som nya arbetskollegor, släkt och kindpussrelationer,
Det är med ett glas julmust i ena näven och en dammsugarslang i andra som jag vill passa på att önska Er alla två trevliga helger; för till alla arbetsgivares glädje är 2005 års upplaga av jul och nyår recuderat till just inget mer än två helger. Men vad gör väl det när köpcenter över hela landet sprider Adolphson & Falk utspädd med Blossaglögg och stressrelaterade sura uppstötningar. Men kristna som vi är, och som ni vet är jag den meste av oss alla, lever vi upp till versen i

2 Kor 9:7:
"Var och en må ge vad han har beslutat sig för i sitt hjärta, inte med olust och tvång. Ty Gud älskar en glad givare."

Herrejävlar vad vackert, men sant. Blancocheckar med täckning mottages gärn av undertecknad. De andra i familjen då? Jo, Amanda ville först inte skicka någon julhälsning i detta mail - "Det är dina kompisar" fräste hon och la sig i soffan för att kolla på Askungen. Saffy Mjaoth å sin är mest sur för att hon inte får KiteKat enportionspåsar två gånger om dagen. Men jag vet att de hänger med på välgångsönskningarna som kommer ett par rader längre ner i denna evighetshälsning.

kollage

Vilka planer finns då inför 2006? En liten lotterivinst hade suttit gott, aktieportföljen skulle också må bra av lite flyt, ett körkort i trettioårspresent med tillhörande Peugeot 407cc hade inte heller varit fel. Lite semester.. men mest av allt hoppas jag få behålla hälsan..

Behålla och behålla, kanske fel uttryckt eftersom det har varit lite sisådär med den.. men GOD hälsa hoppas jag på, och i dessa tider önskar jag även Dig det. För hur man än vänder och vrider på situationen så är hälsa och närheten till ett leende den bästa medicinen för de dagar livet går i gråslask, och den bästa ledsagaren när solen skiner.

En riktigt God jul och önskningar om ett gott 2006 önskar
Vidde, Amanda & Saffy Mjaoth


..och för er som undrar så är Saffy Mjaoth vår katt - inget annat

Skattesmitande danskjävlar!

Här kommer de med sina röda korvar, gammeldansk och sur Tuborg och tror sig vara det nya herrefolket - enkelrikta Öresundsbron NU! Klippt från http://sydsvenskan.se/sverige/article132800.ece

"De danska skattemyndigheterna har skickat räkningar på 20 miljoner kronor (26 miljoner svenska kronor) till 57 danska bilägare som haft falska adresser i Malmöområdet. Enligt Jyllandsposten har fakturorna skickats ut sedan skattekontoren i Köpenhamn och Malmö i en gemensam granskning synat mer än 850 svenskregistrerade bilar med danska ägare. Ytterligare åttio bilägare löper fortfarande risk att i efterhand drabbas av kännbara danska skatter, registreringsavgifter och straffavgifter.

Enligt det svenska Skatteverket bor 10-15 procent av de 2 600 danskar som flyttade till sverige 2003 fortfarande kvar i köpenhamnsområdet. Mer än hälften av dessa personer har köpt bil i Sverige. Det är framför allt dyra bilar som Audi, BMW och Mercedes som varit intressanta för de danska bilköparna. Om en skenskriven dansk köper en lyxbil i Sverige går danska staten miste om flera hundratusen kronor i skatter. På Skatteverket i Sverige tror man att var tionde danskt bilköp kan vara ett medvetet skattebrott.

I fjol kostade en Audi A4 quattro 546 000 (svenska) kronor i Köpenhamn, men bara 253 000 på en bilfirma i Malmö. En BMW 325 CI Coupé kostade 665 000 kronor i Danmark, men 318 000 i sverige. En Mercedes-Benz 240 SE kostade enligt Skatteverket 972 000 kronor hos en dansk bilhandlare, men bara 359 000 hos en svensk. "

Ingen respekt för självmördare - jävla egoister!

Vi lever 75år på detta jordklot. Vi har 27000 dagar på oss att genomgå moment22förvandlingen från hjälplös bebis till hjälplös pensionär - sett i relation till det mesta i vår verklighet är det inte lång stund. Många är det som funderar över meningen med det hela, och jag tänker inte ta upp meningen med livet i större ordalag än att varför inte spendera den korta tid vi har med att vara glada, uppskatta det vi har och ta hand och älska varandra - det är ju mycket roligare än att springa runt och hata och vara bitter..

Nåväl - vissa tycker att det tar för lång tid och hjälper naturen på traven och avslutar sitt liv tidigare än det var tänkt. Dessa människor hyser jag noll respekt för vilket de högtidligt skiter fullständigt i.. av naturliga skäl.. Ens liv är ens eget och man bestämmer själv över det, men att lämna människor som älskar en, familj, vänner - att skapa en tragedi med ett leende på läpparna "Jag fick sista ordet" är fegt, mycket fegt.

Micke Dubois begravdes idag. Micke, aka Captain Freak, Elake Polisen, Peekåå, Svullo, led tydligen av depression och hade en hängsnara i ett utrymme. Det hade en kille på min grundskoleskola också och när han hängde sig själv i den idylliska villaidyllen när jag var runt 14 var det många som mådde dåligt. Men inte jag.. kunde inte förstå hans resonemang då och gör det inte nu heller.. med familjen lider jag.. hans, Mickes och alla andra som utsätts för detta illdåd - mina tankar är med er.

På inbjudan till Micke Dubois begravning stod det tydligen: "Klädsel: helt ok" - det är strongt av hans nära att hedra honom med den texten.. mina tankar är med er!

Piteås politiker är rädda för bordeller

Piteås kommunfullmäktige rapporteras ha ställt sig bakom ett förslag från stadens manliga kommunala nätverk att agera för att stoppa planerna på byggande av bordeller i Tyskland i anslutning till fotbolls-VM nästa år.

Lyssna nu alla tyskar - vi lät er marchera genom vårt land under andra världskriget så hör upp nu när Piteå talar! Här ska inte byggas bordeller! Piteås politiker ska inte frestas att vara otrogna när de åker på fotbollsresor, de har nog med bry att få komma ifrån sina politiska uppdrag . Svenska politiker har, över lag, svårt med kreditkortshantering, det är ingen hemlighet och ska inte inledas i frestelse.

Ett sexköp två vuxna människor mellan är en förbjuden handling i Sverige och således är den betalande parten i underläge.. hm.. då han/hon inte riktigt vet hur man ska förhålla sig vid en sådan affär. Kanske ni tyskar skulle kunna informera lite mer så vi blir säkra - prislistor, vad man kan önska, finns det prutmån, ingår dricks när man betalar på bordeller? Snälla tyska bordellägare/ägarinnor - skicka lite mer information till
[email protected] som står som kontaktperson för detta våldsamma upprop

Som kuriosa - Piteås vänort är S:t Barth i västindien som är, om du inte visste det, en gammal svensk koloni.. Upprätthållande av kolonialmaktstiden sysslar ni alltså med?



Jag, min klamydiamedicin och det faktum att män också har ett underliv

Under veckan som gått har jag dragits med lite krämpor. Lite feber, lite hängighet, lite trött och allmänt seg på livet. Vinterrelaterat skulle alla se det som.. alla utom mamma och pappa. För de är det akutsjukhus och intensivvård som gäller när minsta tecken på förkylning drabbar en. Bakgrunden till detta är att min mamma genom åren drabbats väldigt hårt av infektioner vilket resulterat i ett immunförsvar som är obefintligt; en hostattack som för en "vanlig" tar en vecka att komma över tar 2 månader för henne. Sen har vi ordspråket: "När mamma fryser klär hon på sina barn" - i detta fall innebär det att hon överdriver varenda liten förkylning som drabbar en, ringer man och säger att man är lite snorig: "Har du varit och fått medicin?", "Du måste stanna hemma från jobbet och bli frisk.."

Amanda har druckit penicilin i ett par dagar eftersom hon har haft streptokockbakterier i halsen. I onsdags/torsdags var jag så krasslig att jag var tvungen att ställa in en dejt, men efter det har jag stundtals kryat på mig. Idag finns inte ett spår av feber eller illamående. Men till doktorn skulle jag gå - annars är jag inte välkommen hem till mina föräldrar på julafton... jag vet itne ens om jag ska dit ju! Gick ner till Jourcentralen och tjatade till mig en bakterieodling som visade att jag har inga höga halter av bakterier. 50% av alla människor i hela världen är alltid bärare av denna bakterie men om det inte finns andra "defekter" på immunförsvaret aktiveras inte dessa. Smaka på detta - jag fick tjata mig till, eller rättare sagt kräva att jag skulle få behandling för en sjukdom som jag inte har. Läkaren log lite på munnen och skrev ut ett antibiotika som heter Ery-Max..


På pizzerian sitter jag och Amanda och ska äta lunch och jag plockar fram bipacksedeln och läser: "Ery-Max används vid lunginflammation orsakad av vissa ovanliga bakterier, vid kikhosta och difteri samt vid infektioner i underlivet orsakade av Chlamydia-bakterien.". Hoppsan Kerstin.. där är en medicinförpackning man INTE ska ha i medicinskåpet.. ringde till Anna och grät över att jag fått klamydiamedicin mot en sjukdom som jag inte ens har utan måste ta för att få komma hem till mina föräldrar och "fira jul" - för info om julfirande i familjen Reimann,
läs här


Anna förklarade då att jag inte behövde vara orolig för män har inget underliv. Vaddå, ingen underliv.. klart som fan vi har ett underliv. Under livet - livet är midjan, under midjan är alltså det som kallas underliv, har vi män inget under midjan? Och vad är överlivet? När har man problem där? Klart som fan män har ett underliv - ska det vara jämställt så ska det vara på allas villkor! En kvinna har underlivsproblem, ja, men det hör man väl rätt ofta som en sammanfattning på allt från urinvägsinfektion och äggstockscancer till livmodertappsöverkänslighet.. En man har underlivsproblem, kan vara allt från impotens till förhudstrånghet.. klart som fan vi män har ett underliv, ringde Niclas precis och han håller på mig..


Men det bisarra i hela storyn är dock att jag, Vidde, tar klamydiamedicin för en åkomma i min hals som jag inte har för att få gå på en julfest jag inte ens vet om jag ska komma på.. och du trodde din vardag var mystisk..


Äckliga insekter och julfirande

Jag frågade Amanda om vi kanske skulle skaffa en julgran idag. Men efter att ha sett vad för djur som döljer sig i en sådan var 6åringen inte speciellt övertygad. "Det finns ju en massa spindlar och saker men massa ben som springer omkring i de" sa hon och hänvisade lite snyggt till ett barnprogram där man lagt ut ett vitt papper på marken, skakat en julgran och sett vilka varelser som lever i de, och det var nästan så att även jag backade, även om jag tycker att en gran faktiskt hör till..

..och så vet jag fortfarande inte riktigt vad jag ska göra till julen. Skickade en julinbjudan till Amandas mamma och lillebror och Jenny ringde härom kvällen och sa att de kom gärna.. riktigt glad jag blev, för att snacka Yodainfluerat (kollade Star Wars III igår) Vill egentligen inte fira jul, som ni som läst innan med all tydlighet förstått, men det ska bli kul att fixa lite julmat till oss fyra och skicka iväg lite presenter.. blev riktigt glad efter att hon ringt.. konstigt men kul, kanske en liten tomte som springer runt och sprider lite julglädje trots allt?

Avklippta morrhår och ketchup i taket

Gösta Ekman har jag alltid sett som en trevlig svensk skådis.. lite folkkär och lite "Gubben-i-trappan-bredvid".. han är dessutom hysteriskt lik, ur vissa ansiktsvinklar, min morfar.. så vad har nu detta att göra med dagens blogg.. Kommer du ihåg filmen Morrhår och ärtor? Gösta spelar en småtjuv, Håna, som är lite, mammig.. hur som, han träffar en kvinna och lär ut till hennes son att om man vill ta död på någon så ska man klippa av ett morrhår på en katt, trä det igenom en ärta och servera till personen man vill ha ihjäl. Imorse när jag efter mycket skrik och bråk lyckats fått Amanda i duschen tittar jag på Saffy Mjaouth och upptäcker att alla hennes morrhår på ena sidan är avklippta. Amanda som precis hämtat sig från skrikattacken, hon h a t a r att duscha och hon h a t a r mig för att jag tvingar henne och hela huset tror säkert jag misshandlar henne.. tills hon väl står i duschen - då stannar hon hur länge som helst. Nu frontar jag henne med morrhårsavklippen. "Nej, det var inte jag".. eller hur.. "Men hon kom bara ivägen när jag skulle pyssla med saxen".. eller hur.. "Men hon brukar riva mig som det är jämt nu".. eller hur..

Amanda har slemhosta och streptokockbakterier i halsen, således stannade vi hemma idag.. åkte och pantade petflaskor för att ha råd med medicin.. 109kronor i pant + mina sista 200 räckte precis och då var inte ens penicillinet gott, medicin är inte billigt..

Min dotter ska inte få några julklappar. Och om hon får kommer hon att sälja de. Det var beskedet efter vår lilla dispyt om morrhår. Hon kom på att det är bara snälla barn som får julklappar och eftersom hon inte är snäll kan hon lika gärna vara dum.. undrar om hon verkligen bara är sex år..

Hemma bad jag Amanda att plocka under efter sig i köket, galgar, pärlor, klister, klippbitar - allt är i en enda röra. Så kastar hon sig ner på golvet och vägrar, hon vill inte, ska inte, h i n n e r inte.. och då släpper spärren som Nannyjouren hade behövt gå i terapi för att komma över.. allt släpper för mig och jag får panik och vrålar, skriker och tar första bästa objekt och drämmer i golvet.. och när jag panikartat inser vad jag gjort, Amanda sitter tyst och förskräckt medan jag skäms som en gris för mitt utbrott som visst var befogat men ända.. då inser jag att det var ketchupflaksan som rök i golvet med bieffekt att jag har röd, sötsur kladdig tomatgojja över hela mig, Amanda, golvet, väggar, nytvättad disk, fönster, väggar och tak.. ett kilo ketchup är mycket utspritt i ett kök.

Hur det gick sen? Jag städade upp, hotade med att slänga ut en leksak för varje nej jag fick när jag bad om hjälp och Amanda lovade att lyda; fick faktiskt en puss och så den där.. elaka grejen som bara barn klarar av.. "Pappa, jag vet att du älskar mig fast vi bråkar ibland och jag älskar dig med"..

Årets pappa - vilket jävla skämt!

Den som läser denna blogg mer regelbundet än jag skrivet numera, ursäkta men jag är ingen Viirtanen som får betalt för att pumpa 24 blogginlägg per dag.. egentligen undrar man om han ser sig som mer intressant än mig som skriver en/två gånger om dagen..

Läste att Martina Haag blev vald till årets mamma; du kan ju läsa om hennes man i min blogg:
läs här

Grattis som fan, varför är du bättre än alla andra mammor? Och den som kommer röstas till Årets pappa, vad gör denne bättre än mig? Nominerade är bl a:

Paolo Roberto, Erik Haag, Pigge Werkelin, Bingo Rimér, Henrik Jonsson, Jonas Gardell..
en "kicka-pensionärer-på-stan-blatte", en mediahora, en man det är riktigt synd om, men lika mycket mediahora för det, en flickfotograf, en homowannabe, ett riksbög.. Robert Wells är också nominerad, enligt Aftonbladet: "Värnar om familjen efter att själv ha vuxit upp med en frånvarande pappa".. och det gör honom till en värdig kandidat?

Jag älskar min dotter lika mycket som Dogge älskar sin, jo fan - den knarkblatten är nominerad här också, kämpar varje dag för att hon och jag ska få det bästa ut av livet, trots ont om pengar, utan körkort, långa dagar på jobb, fritids och hos kompisar. Jag lär henne om rätt, fel och hur hon ska göra för att ta till sig och ta för sig av livet. Att vara stolt för den hon är och inte låta andra snacka ner henne.. Hon ska veta att hon är speciell och att hon har en pappa som aldrig ljuger för henne och som alltid sätter henne i första rummet. Klart som fan att vi bråkar och vrålar en massa dumma ord ibland, den som inte gör det är inte mänsklig - men min dotter är trygg, sexårstrotsig men trygg, hon vet att jag älskar henne och finns där när hon behöver hjälp i den läskiga och stora världen utanför.

Hon kommer i framtiden att kunna veta att hennes pappa aldrig knarkat på Café Opera, slagit oskyldiga på stan blodiga utan anledning, slickat på silikontuttar.. har jag iofs gjort ett par gånger och jag ljuger ju inte vilket kan ställa till det, men tror inte den frågan kommer att komma upp och gör den det så får jag ju hålla tyst helt enkelt.. Ingen är perfekt.. men lägg ner tävlingar om Årets mamma och pappa.. vi försöker alla så gott det går!

Så tappar Du min respekt för Dig som yrkesman

Om man botaniserar lite i klychor hittar man en hel del roligheter.. en massa tragik också. Kolla en platsannons till vilket jobb som helst och du ska vara "Samarbertsvillig, kunna ha många järn i elden, vara stresstålig.." Sen finns det de uttryck som jag vänder direkt på. Om dessa meningar framstötes tappar jag helt och hållet respekten för denna/denne yrkesperson oavsett kön, ras, ålder eller plats i taxeringskalendern:

"Så gör alla andra"
och.. vad är det för en jävla måttståck? Ett företag måste sticka ut, ha en nisch, utmana, inte jamsa med

"Så har vi alltid gjort"
och.. betyder det att det är det optimala sättet? Vad hände med nytänkandet, uppfinningsrikedomen?

"Jag har ingen aning om vad jag tjänar"
Kvalificerat skitsnack - varenda kotte vet PÅ ÖRET hur mycket de drar in

"Jag går in i alla projekt med 120%"
Med andra ord gör du ingenting om dagarna. Man kan inte ge mer än 100% och inte ens det är möjligt att göra eftersom det hela tiden rör sig ett distraktionsämne någonstans i din hjärna. Ljug inte.. att lägga ner all sin energi i ett projekt är ok att säga, men 120%..

Kristna får inte äta fläskkött!

Det ska sägas direkt - jag är inte religiöst troende. Jag anser att religion är det största förtryck av människan någonsin uppfunnet. Alla mord, krig - allt svek och misstro som religion ligger bakom.. allt dåligt samvete, självmord, ouppnåliga ideal.. Jag har läst Bibeln ett par gånger pärm till pärm och ströläst lite ibland - Bibeln är en fantastisk historia författad tusentals år sedan.. och återberättad med jämna mellanrum vilket gjort att tiden satt sin prägel på originalet..

För några år sedan härjade korstågen över Europa och angränsande områden, än idag har vi missionärer som sprider den kristna tron. Men idag är det islam som är utsedd till den "farliga" religionen. Nutidens islamska missionärer tvekar sällan terror, kristna korsfarare tvekade inte de heller att med dåtidens terrorverktyg sätta skräck i mänskligheten..

Nåväl - det snackas en massa om att muslimer inte får äta griskött.. vi med krisen tro eller kristna grundvärderingar garvar läppen av oss, gör inbrott i moskeer och släpper in grisar med texten GOD JUL målad på sidan.. men är det någon som vet att en rätttrogen kristen ska hålla sig från griskött? Bevis? Den kristna lagboken säger:

5 Mos 14:6 - 8
"Alla djur med klövar, kluvna i två halvor får ni äta. Men dessa får ni inte äta av dem som idisslar och av dem som har kluvna klövar: kamelen, haren och klippgrävlingen. Ty även om de idisslar har de inte klövar. De är orena för er. Inte heller svinet, ty även om det har klövar idisslar det inte. Det är orent för er. Ni skall inte äta av deras kött, och deras döda kroppar skall ni inte röra."

Men hoppsan Kerstin, som det gamla uttrycket lyder..

Fågelbajs + 70tal = lycka?

Att min dotter är i utkanten av kiss'o bajsåldern är helt ok.. allra roligast tycker hon dock det är att skrämma upp mig när vi går under ett träd där det sitter en massa fåglar i. Hon kommer mycket väl ihåg när jag berättade för henne om när en fågel bajsade på min skjorta. Läs här

Imorse gick vi till skolan och passerade ett högt träd och då börjar hon "Pappa akta så inte fåglarna bajsar på din skjorta". Då förklarade jag lugnt för henne att för längesedan trodde man att det betydde tur när en fågel bajsade på en. Kommentaren blev inte "Örk" eller "Usch" utan.. "Tänk att man trodde det på sjuttiotalet".. där ser man hur längesedan orden "förr i tiden" betyder för en sexåring..

Med risk för familjeutslutning - Brutalt ärlig terapiskrivning om julen

Förra året firade jag och Amanda hos mina föräldrar. Jag frågade de om de inte kunde be grannen att han kunde komma in och vara tomte så Amanda kanske kunde få tro på en tomte ett år till. Men nä, det gick inte alls. "Vi firar minsann julen själva" var svaret.. Jag förklarade att det är klart vi gör det, det är bara meningen att tomten ska knacka dörr, ho-ho-hoa lite och fråga efter ett snällt barn, ge ett paket till alla, äta en pepparkaka och sen går han. "Nä, sånt sysslar inte vi med, då blir man ju skyldig en massa gentjänster".. Ja, tyckte jag, era grannar har ju två små barn - vore det inte kul om ni kunde göra samma tjänst åt de? "Nu firar vi jul hos oss och då gör vi på vårt sätt". Så det blev ingen tomte för en 5åring.. nu var hon glad och lycklig iallafall men det är inskränktheten och rädslan för att göra något annorlunda som jag är arg på.

Senast jag var hos mina föräldrar var på Amandas 6årsdag. Vi hade skramlat ihop till en Sultansäng till bebis och den stod i deras vardagsrum. Festen var hur mysig som helst och det beslöts att vi skulle sova över. Allt var bra tills jag hör mamma gå in på pappas kontor 5meter från soffan jag sitter i och börjar vräka ur sig hur illa jag beter mig som hela tiden hackar på min bror, hur jag tror jag är kung när jag kommer på besök och tar allt förgivet och att alla ställer minsann upp för mig men jag är aldrig tacksam.. När hon kräkt i 20 minuter går hon ut i köket och torkar diskbänken för 5:te gången den kvällen, sticker in huvudet geom dörrspringan och frågar om allt är bra och om jag vill ha någonting. Vidde är lite sur vid detta lag vilket hon märker när jag säger "Nej tack, verkligen inte". Förklarar sen att jag hört varenda ord och om det är något hon irriterar sig på så kan hon säga det direkt till mig. Helst plötsligt är det då min mamma som känner sig påhoppad - "Vad har du nu hört?" "Det har jag inte alls sagt" och så är det jag som är boven i dramat för att jag hört vad hon sagt..

Dessa två senaste tillfällen gör ju att man inte direkt känner HippHipp Hurra att åka hem till sina föräldrar på julafton - speciellt eftersom man inte ens har Amanda att gömma sig bakom. Jag vet redan precis hur det kommer att bli..

1200: "Visst är här fint" frågar mamma innan man ens kommit in i hallen - "Jag har pyntat hela natten"
1300: Obligatorik promenad i Ljunghusen - svinkallt och ingen vill men man måste
1500: Stress till Kalle Anka som ingen vill se, "Detta var inte med förra året" säger mamma om Tjuren Ferdinand, Pappa dricker glögg i köket, mormor somnar i soffan
1630: Mormor och mamma går upp och vilar
1730: Pappas syster ringer från Tyskland och önskar sin bror och hans familj god jul. Pappa blir glad tills samtalet är slut och mamma säger: "Vad länge ni pratade då.."
1800: Presenterna packas upp efter den traditionella fotograferingen - uppställning vid granen, leenden på beställning "Daniel, nu tar du ett kort så Rolan..PAPPA också får vara med"
1900: En Dry Martini till alla eller en Rotari Brut, utom till Daniel som dricker cola. Han är 27 och dricker inte sprit, men ingen utom jag frågar honom heller och då får jag höra att jag hackar på min lillebror
1930: Alla ska hjälpa till att ta fram mat, vilket innebär att jag gör en sallad och Daniel skalar potatis, resten gör mamma som redan är dödstrött eftersom hon varit uppe hela natten och pyntat
2030: "Vidde vill du dricka Cola till maten, eller kanske en öl?" Daniel kastar i sig maten innan någon annan satt sig och går upp på sitt gamla rum och spelar CS
2040: En snaps till mormors gravade lax måste man ju ha.. snapsvisan melodi Hej Tomtegubbar.."|: Hej bonnapågar ifrån slätten mellan Vänern och Vätten :| Nu ska vi supa nu ska vi sjunga för vi är glada och vi är unga. Hej bonnapågar ifrån slätten mellan Vänern och Vätten"
2130: Mormor börjar prata om engelska kungahuset; "Charles är ett riktigt svin", mamma tittar på en med uppmanande blick "Låt mormor prata nu, hon är så ensam hela dagarna"
2150: "Minns ni när Daniel var liten och spelade den där melodin Änglahund med Hasse Andersson
2200: Disken är avplockad, pappa gör Espresso, mamma torkar av diskbänken för 4 gången och slänger handdukar i tvättmaskinen
2230: Har det inte kommit förr så börjar en viss argumentering i ett visst ämne där det visst två olika ställningstagande. Någon pratar lite hetsigare och blir lite för dominant i samtalet och någon reser sig från bordet för att "lufta rummet" och får efter sig - "Ja gå du bara när man pratar med dig" och så är den kvällen räddad.
0130: Mamma torkar diskbänken en 8:de gång och går upp och lägger sig på sitt rum. Pappa har redan lagt sig i sitt.


Det måste finnas ett alternativ.. det bara måste.. och efter att mina föräldrar läst detta så kommer jag nog att ha ett sådant - ta hand om dig själv i jul.. men jag har bara varit ärlig.. hade inte lust att betala en psykolog för att få ur mig detta. Tack Bloggsoft!

Medieskvaller på hög nivå.. eller låg, beroende på hur man ser det

Det går ett rykte på ett av Sveriges största Mediaföretag - två anställda har blivit erTappade av en höGre chef med att ha sex på ett skrivboRd på redaktionen. Situationen är rätt pinsam för de tre inblAndade.. mest illa är det kanske att företaget i fråga har en "anställDa-får-inte-ha-förhållande"-policy.. Avsked är det hot som ligger över de som Ingår förhållande och det kan man ju tycka precis vad man vill om..

Frågan är bara.. om två persOner har sex men de har inte ett förhållande - är det godkänt då?

Mobilbiografi

Så är man med ny telefon igen.. var väl egentligen inte meningen men för noll kronor får man en massa kul.. vad är hooken - bindningstid.. må så vara, men jag kommer vara en 3kund även om 1,5år varför inte passa på att uppgradera sig lite. Hellre det än att betala ett par tusen för att laga en sunkig U8180..

u880
Trodde dock aldrig att jag skulle vara så otrogen i mitt val av mobiltelefoner. För 8 år sedan var jag Nokia trogen och min kära 3110 skulle jag aldrig svika.. tills jag köpte en Sony Ericsson som jag hatade och svor över.. ändå blev det två SE-telefoner till.. tills NEC gjorde sitt intåg.. den fungerade bra ett år och jag saknar den men vad gör man när färgen är avskalad och trist.. man köper en LG som är plastig och trist, intetsägande..

Min andra LGtelefon, till vänster, U880 har ett knasigt namn men verkar vara en höjdartelefon.. och med möjlighet till 582mb med videofiler och musik är den en killer.. testade att konvertera ner en musikvideofil på 500mb till mobiltelefonformat.. 30mb blev den.. visst är kvaliteten på gränsen till godkänd men den fungerar som tågunderhållning. Dessutom finns möjligheten att placera bilder i olika mappar och kategorier.. tack för den!

Så LG - ni har fått mitt förtroende.. och efter 7 telefoner på lika många år så är detta den jag ser fram mot.. svik mig inte nu!

Ett underbart bröllop och ett möte i festlokalen

För ett par år sedan pratade jag med min kompis Daniel. Vi umgicks mycket i skoltiden men ses mer sällan numera; vi har alla våra liv och det är svårt att få allt att gå ihop. Fördelen med en sådan relation är att vi är män. För även om det är ku latt tjattra i telefon hela kvällarna så vet vi killar som trivs ihop ungefär var vi har varandra även om detgår ett halvår mellan varven. Nåväl, denna dag snackade vi dokusåpor eftersom de påverkar oss indirekt.. och jävligt direkt också för den delen. Vem är snygg, ful? Den vanliga diskussionen, och så kom jag till den punkten där man måste säga vem man tycker är riktigt läcker.. och Vidde är ju alltid ärlig och avslöjar att Monica, rektorn under de första Fame Factorysäsongerna, verkar vara en härlig kvinna. Målmedveten, trevlig, otroligt charmig.. vacker helt enkelt.. "Det är ju min granne" kontrade Daniel..

Den 26 november 2005 gifte sig Daniel med sin Sofie. De träffades och blev ett par under gymnasiet.. 11 eller 12 år sedan och är lika förälskade och nykära nu som då. Tack för ett underbart bröllop och ta hand om varandra, inte bara på bröllopsresan till Aruba, utan hela vägen framöver. Ta aldrig varandra för givet och sluta aldrig att uppskatta det den ene gör för den andra.

Bröllopsakten skedde i Lilla Slågarps kyrka på Söderslätt, Monica sjöng och har man bara sett henne ta ton på TV så lägger man till ytterligare en dimension på pluskontot. Precis som resten av kvällen var vigseln planerad in i minsta detalj vilket kan braka riktigt illa; många var vi som var lite oroliga. Men när kvällen var slut och man summerade hela kalaset var det ett av de vackraste och perfekta tillställningar vi någonsin varit på.

Det enda som inte fanns planerat var naturligtvis svensexekillarnas lilla projekt. [
läs om svensexan här] Under den dagen plåtade vi Daniel i diverse miljöer och situationer, 12 av dessa kort, cencurerade men kul, och när alla 80 gäster kom till festlokalen och mottogs till tonerna av en stråkkvartett låg en snygg och påkostad kalender till försäljning - 50kr minimum och alla intäkter till bröllopsresan!

Under middagen släpptes den sköna leken "Skicka presenten".. ex: en kille håller paketet och "lekledaren" säger att det ska skickas till ex tjejen med den vackraste håruppsättningen.. hon i sin tur ska skicka till killen med de bredaste axlarna osv.. skitkul lek eftersom 95% var par.. om jag fick presenten någongång, jovars.. bruden skulle skicka paketet till killen med största flinten.. och då fick jag den.. tack vännen.. grejen var bara att jag skulle skicka vidare till tjejen med de vackraste ögonen.. och det var inte svårt..


Vidde och hans Monika

Monica blev lite förvånad men otroligt glad, och det var hon minsann värd! Vi pratades vid en del under kvällen och jag kom på hur mycket jag längtar efter trevliga grannar att umgås med i med och motgång.. grannar som man kan sjunga Barfotavisan med, klockan 3.30 efter ett bröllop med.. och trots att rösten sviker har man kul

Bröderna Berggrensson drog upp till dans efter middagen och liveade och larvare sig igenom en radda hits på sättet bara de kan, och även om man inte är ett fan så hade alla riktigt trevligt. Lyckades snyltåka med ett trevigt Växjöpar och deras fyllechaffistjej tillbaka till Malmö, även hon från Växjö.. de producerar mycket trevliga människor i Växjö, kul att ni komer hit och sprider lite gläjde.!

Danmark - är det ett sånt jävla roligt land när man tänker efter?

Niclas och Johanna ringde mig igår på speakertelefon. De ville ha med mig på sin middag.. lite nytt grepp, vi bjuder inte hem Vidde på middag utan vi ringer honom när vi vill umgås så kan vi alltid stänga av honom när vi inte orkar lyssna på honom längre..

Det var visst kaos på Malmö Central imorse, något ljushuvud hade lyckats med konststycket att riva ner en kontaktledning vid Svågertorp vilket resulterade i att all tågtrafik mellan Sverige och Danmark stod still - vi kan väl säga som så att det var många som ville över till Danmark idag, och överallt stod det personer med ölkärror och ett juligt Tivoli i blicken och svor över att de fick åka ersättningsbuss istället..

Danmark.. danskar, ett lustigt folk.. det är något förljuget över danskar.. man undrar lite vad som finns bakom "Hygget".. pilsner, smörrebröd, en cigarr och en "lille en" och allt är så jävla trevligt och gemytligt och porren är fri och knarka ska man väl också få när man vill, och så skickar man en ubåt till Irakkonflikten för att visa sin starka krigspotential.. men är det verkligen så? Något döljer sig under ytan.. kan det vara så att det döljer sig tankar om Det Fjärde Riket i Danmark.. för det finns inget land som är så litet och intetsägande som hävdar sig som en stormakt som Danmark.. så ni har lite inflytande över Grönland, och Holger var dansk.. Aqua var roliga ett tag, och wienerbröd med chokoläde och en röd cancerpölse fungerar ibland, men annars..

Den danska dubbelmoralen är hysterisk - inga invandrare i Danmark men flytta till Sverige för där är billigare att leva - det ska vi. Vi ska öppna danska förskolor/friskolor och få in danska som skolämne men vi vill inte lära oss svenska - svenskarna får lära sig att räkna på fems och halvfjärt.. guess what: vi har t o m tröttnat på er öl! Enkelrikta Öresundsbron eller lär er ta seden dit man kommer.. Danskar.. nä.. tror inte det!


ps. Malmöister är inte så jävla kul de heller -
Läs här