Lite bortskämd? Ja, det är hon

Solen skiner över Malmö.. jag jobbar i en lokal med plåttak.. det är 27mars och dörrarna står redan på vid gavel. Längtar redan till sommarens bantningskur - kommer att svettas bort hur många kilon som helst!

Amanda fick bestäma mat idag när vi drog runt på IcaMaxi.. försökte styra in henne i gången med natriumglutamatkryddad färdiggrillad kyckling och pommes pinnes mest för bekvämlighetens skull.. vi hamnade i manuella fiskdisken och köpte ett nät blåmusslor, 2 hekto najadlax och två rökta makrillar. Kompletterade det hela med en mozzarellaost, körsbärstomater och margarin med havssalt till en nyckelhålsmärkt brödlimpa.. Varför kan inte min dotter gilla vanlig barnföda en tisdagskväll; när hennes klasskamrater äter pasta carbonara gottar Amanda sig med fiskfondskokta blåmusslor..

Socialdemokratiskt hyckleri i Mariestad

Ulla Göthager, socialdemokratisk kommunstyrelseordförande i Mariestad har lagt in en begäran till näringsdepartementet i avseende att i jämställdhetens tecken få döpa om skyltarna vid stadens övergångsställen till Fru Gårman istället för Herr Gårman.. och så skyller vi på politiker att de inte gör något vettigt om dagarna. Socialdemokrater har aldrig varit bra på ordlekar. Vi minns med fasa 2006 års valslogan "Alla ska med" där ingen, inte minst partistyrelsen, hade den blekaste aning om var man egenligen skulle.

Det Ulla missat  i det hela är att smeknamnet på skylten är "Herr Gårman" vilket är en ordlek på uttrycket "Här går man" som inte alls har någonting med könstillhörighet att göra.  För även om socialdemokratin saknar verklighetsförankring så kan jag inte för mitt vildaste förstå att detta skulle ha något som helst med jämlikhet att göra; snarare dumhet och ren jävla populism/röstfiske.

Kvinnor ska tjäna lika mycket som män i samma positioner och ha lika stor rätt till vilket jobb som helst, tjejer inte ska kallas horor när de har en egen vilja, en kvinna ska aldrig behöva bli särbehandlad på grund av könstillhörighet i ett demokratiskt samhälle och som jag skrivt flera gånger tidigare - jag älskar kvinnan! Men hur många kvinnor älskar sig själva och vågar visa det? - kämpa för det istället för att måla en kjol på en svart siluettgubbe ..

Gubbe förresten - vem har sagt att den svarte figuren på övergångsstället är en man? Det kanske är en plattbröstad muslimsk kvinna i tajt burka - utan fladdrande hår och putande bröst? Och att måla en kjol på figuren - vore inte det att objektivisera kvinnan? Att tvinga kvinnor till att bära kjol för att bli sedda som kvinna?

Kära Ulla - jag uppmanar dig att hålla på med politik istället för vänsterpartistisk populistpropaganda. Men om du nu inte vill ta mitt råd hoppas jag att du går ut och ändrar namnet på kommunstyrelsens frukostmöten till mankostmöten - ska det vara könsjämlikt så är det väl inte mer än rätt att dagens viktigaste mål får ha mansanknytning - det har ju hetat frukost i många år - nu är det männens tur.. för det kan väl inte vara så att det bara ska vara jämlikt på kvinnans villkor?

--

Ett mail är skickat till Ulla Göthager från kommunens hemsida om seriositetsgraden i detta förslag. Jag hoppas på svar!

Glass och toalettstädning

Jag måste ha en Tamagochi, alla mina kompisar har en och du vill väl inte att jag ska vara den ende som är utanför.. så löd dotterns resonemang i december när hon upptäckt det lilla japanska helvetetsredskapet till barnsysselsättning. Hon fick en rosa sådan och i dessa tider är det tydligen fult för tjejer att vilja ha rosa, tänker närmast på den skrattretande debatten om en rosa glass med glittersmink i pinnen som man vill förbjuda för att den utesluter pojkars konsumtion av glasset - hets mot folkgrupp eller vad säger ni bögar? Va fan, jävla sandlådedebatt - människor ligger hemlösa i trapphus, barn dör i världen för att vi vuxna inte kan hålla sams och ni bojkottar GB för en glassjävel?

Var är perspektivet på saker och ting? Ja, man ska börja någonstans Och nu kommer någon Folkpartist-Birgitta säga att det är viktigt att inte hamra in traditonella könsroller hos barn.. och då vill jag bara säga.. lägg ner! Det är ingen könsroll för barn att gilla rosa smink, det är negativa värderingar från oss vuxna om rädsla för olikhet som vi trycker på våra barn. Barnen skiter i vilket - är glassen blå eller rosa, skit samma om den är god! Det är klart att den rosa färgen upprör, precis som förra året när GB hade den förskräckliga smaken att kalla en svart version av nougatklassikern Nogger för Nogger Black.. Det var samma sak där, alla som gillade lakrits älskade glassen oavsett om man var blåneger eller blekeskimå.

Det har blivit dags att strukturera upp vardagen hemma så vi har på käckt nannymanér gjort detta schema där våra uppgifter hemma fylls i och vi blockar av efterhand som de är färdiga. Min dotters huvuduppgifter är att två gånger i veckan städa sitt rum och duscha; med tillhörande hår- och nagelvård, mina är att städa lägenheten, ett rum om dagen. Så ville dottern också städa mer än bara sitt rum, vad vill du då göra undrade jag? "Jag vill städa toaletten" säger sjuåringen.. vad ska jag göra då?

Ska jag hindra henne eftersom det är en "traditionell kvinnogöra" - himlaplättar tänker jag med en lätt flirt till Helena som tvingat på mig detta uttryck.. Klart hon får göra rent toaletten om hon vill. Hon blev jätteglad, sa t.o.m tack pappa och låste in sig på toaletten och skrubbade tvättställ och kakel så det stod härliga till medan jag gav mig i kast med kvällsmaten. När vi var kurade vi ihop oss i soffan läste vi den otidsenliga sagan om Askungen, nu när Amanda läser själv vill jag ta de få tillfällena i akt när man får vara myspappa till en liten tjej.. jag hoppas att det aldrig blir förbjudet.

Hitler, hår och lite porr

När det drar ihop sig till ishockeyslutspel slutar killarna att raka sig och odlar slutspelsskägg.. som lite lyckatill på vägen.. frågan är vad hockeytjejerna slutar raka..

Själv odlar jag också hår vid speciella arbetsrelaterade högtider. Vi har två kampanjer när vi ger våra kunder 20% rabatt på större delar av sortimentet. Förra gången odlade jag Hitlermustach.. förresten varför har den spjuvern fått ta patent på den typen ansiktsbehåring? Varför undrar inte folk varför jag har en Charlie Chaplinmustach utan förknippar mig med en bajssexälskande Österrikisk jude med en testikel? Som dessutom inte kunde måla? Läste för många år sedan en seriös artikel i en kanske lite mer tvivelaktig tidskrift.. Aktuell Rapport hette den redan när jag var liten.. att de hade bevis för att Hitler var kvinna och att det var den täta ditklistrade mustachen som avslöjade henne.. och så säger de att man inte köper porrtidningar för de intressanta artiklarna.. tänk.. svenska lastbils- och tonårskillars favoritrunkmagasin avslöjar: Hitler var kvinna..

Hur som - denna gången har jag valt en lite mer neutral kosymering och har inte rakat huvudet på ett par dagar. Ser ut som en liten björnunge.. Jag hatar maskerader! Victoria och Fredrik hade Halloweenmaskis för tre år sedan - då var jag faktiskt Hitler på riktigt med äkta mustach, skjorta, hängslen och armbindel.. taxichauffören från mellersta österlandet någonstans tittade väldigt konstigt när han frågade varför.. Men temat var ju att det skulle vara något läskigt.. tyckte jag var rätt snygg.. togs lite kort på mig den kvällen och är övertygad om att den dagen man bir offentlig person kommer Fredrik att sälja bilden till Aftonbladet.. sidan två, tre , fyra, fem och mitten kommer alla mina vänner att få uttala sig och Folkpartist-Birgitta och hon svarta ministern Nugmbki.. klick.. ja vad hon nu heter kommer uttrycka sin avsky inför tilltaget att våga driva med Hitler..

För att nu knyta ihop (hår)säcken.. maskeraden året efter hölls hos Niclas och Johanna och då tyckte min dotter att jag skulle klä ut mig till björn genom att klä av mig naken - jag var ju redan brun och hårig.. jag mötte henne halvvägs och blev Bamse.. i mammasnickarbyxor från Myrorna med stora gula knappar på, bar överkropp och med en blå luva som Anna sydde åt mig.. innan hon bet sönder min bröstvårta på balkongen.. men det är en helt annan historia..

GiGi D'Agostino - La Passion

Negern i blå t-skjorta tar skivan och ger till affärsbiträdet som ser Gigi komma in och sno en skiva. Biträdet springer efter Gigi som utanför dörren nästan krockar med en tjej. När biträdet kommer ut ur butiken tittar han höger sen vänster men ser bara en tjej med hund. Tjejen med hunden ser först på biträdet och fortsätter sedn rakt fram där hon ser Gigi stå och trycka bakom en kollon. Gigi sneglar över gatan och möter med blicken en motorcyklist.

Motorcyklisten ser Gigi lite snabbt innan han kör vidare och passerar ett kyssande par. hon ser honom och tittar sen på killen, killen sneglar i ögonvrån och ser en annan tjej som går snabbt över en väg för att inte bli påkörd. Hon möter Gigi som går i motsatt håll fast som missar bilen, faller över motorhuven och ligger still på vägen

En kvinna går förbi och ser Gigi på marken, går fram till honom och tar hans glasögon och går vidare. Uppe i ett fönster stänger en kvinna detsamma efter att ha sett Gigi på marken för att ägna sig åt en onanilek med en uppblåsbar killdocka i peruk och solglasögon. I garderoben smygtittar en kille nyfiket, vänder sig om och i hans rum sitter en annan tjej iklädd en peruk som hon reser sig upp och fäster på ett frigolitansikte. En kvinnlig rumskamrat kommer förbi, öppnar dörren till den med gummikillen onanerande tjejen, springer fram till sängen och slänger ner dockan på gatan där Gigi tidigare blivit påkörd. Gigi har rest sig upp och tar dockans solglasögon och sätter på sig de.

En bil kör förbi och i den sitter en uppblåsbar kvinnodocka som tittar på killdockan innan hon vänder sig mot sitt sällskap i bilen, en flinande man som snart ser ut genom fönstret och ser en neger man, bredvid honom en uppblåsbar kvinnodocka i kläder. Utanför på gatan ser de en neger i blå t-skjorta som går in i en skivaffär. Han letar i skivhögen och hittar plattan han letar efter.

Negern i blå t-skjorta tar skivan och ger till affärsbiträdet som ser Gigi komma in och sno en skiva. Biträdet springer efter Gigi som utanför dörren.....


Ge mig slidan tillbaka

Visst är det roligt med nya ord och uttryck. språket utvecklas likt en Pokemon och blir i bästa fall ännu mer nyansrikt. Men det finns katastrofala undantag.. huruvida guzz verkligen är ett svenskt ord för tjej känns lite som en urarmning och ett desperat tilltag för att blidka en massa blattar som inte orkar lära sig svenska. Ett annat mer äktsvenskt problem är kategorin könsord.


Som dagens City mycket riktigt tar upp, killars ord snopp är så vedertaget att det nästintill blivit könsneutralt. I 8marsefterdyningar undrar jag lite vad fan hände med tjejerna? Är det ett bevis på kvinnors osäkerhet inför hennes egen gestalt som gör att hon inte klarar av att acceptera benämningen på hennes kroppsdelar?

För om du ska vara riktigt riktigt ärlig - hur ska man kunna ta en kvinna på allvar som kallar sitt könsorgan för snippa eller kissen? Snippa är ett accepterat ord av Svenska Akademien. En såssnipa vet jag vad det är.. och i snuskighetens namn och mycket för att du antagligen förväntar dig att jag ska skriva det så vet jag mycket väl vad en såsig snippa är också.. men allvar - snippa? Var kommer det ifrån? Linda Skugge eller någon annan lekisdebattör vaknade bakfull över en Cafe Latte och ropade: "Den ska heta snippa!". Det är så illa att den lätt vulgofolkkära fittan låter bättre!


Lattemammor över hela landet, sluta hitta på fjanterier och välkomen tillbaka till er första biologilektion - pojkar har en snopp, flickor har en slida! Var stolt över slidan!


Lördag - Gordons | Söndag - Sushi

Idag har jag uppfunnit hjulet 9 gånger.. vilken tur att det har olika utseenden.. sen vill jag gärna ha kontakt med tjejen som inreder sitt badrum som jag träffade i eftermiddag, din mamma handlade en handdukstork och din syster satt på andra sidan min monitor.. oj vad vacker du var..

Lördagkväll.. Melodifestivalfinal och där står jag och knackar på rum 823 Choice Hotels Konserthuset i Malmö.. men nä, ingen svarar.. men titta.. ett sms från Ronni - vi är och äter kommer snart.. Sitter i lobbyn och tar en öl serverad av en mycket trevlig, rent av riktigt snygg receptionist och klockan hinner passera andra bidraget innan Ronni, Minna och Adam kommer. Med sig har de en 32tummare plasma med Xbox och spelet Guitar Hero - lång historia men fan vad häftigt att först se glambögarna The Ark sopa mattan med Idolförlorarna och sen spela TVspel med interaktiva plastgitarrer till häftiga gitarrlåtar på ett spel som inte finns till Xbox 360 - lägg därtill på en halv flaska gin i kroppen och jävlar vilket gung.. man kände sig lite som Lemmy i Motorhead.. fast utan vårtan och groupies..

Hämtade Amanda på tåget ikväll och gjorde det fatala misstaget att fråga vad hon vile ha till kvällsmat.. min 7,5åring väljer sushi.. en normal unge hade valt pizza, pannkakor eller spaghetti.. min dotter väljer sushi! Ingen wasabi för det är starkt, men ett par tonfisk-makirullar och lax.. och eftersom pappa är lika såld på japansk fastfood och hon var värd något extra efter tågresan så stegar vi in på sushihaket Hai [
med Sveriges skönaste restauranghemsida], där f ö en gammal skolkamrat Johan jobbar [nu fick ni reklam killar, jag skickar fakturan] beställer två sushimenyer, pratar lite i vars en mobiltelefon innan vi skrattande övar att äta med pinnar och berättar vad vi gjort under helgen; slukar allt för många bitar och blir så där gott proppmätta.. det finns en liten risk att jag skämmer bort dottern lite.. men när hon klappar mig på magen när vi gått ut från restaurangen och frågar om inte magen hade mått bra av en taxiresa så inser jag att nä - vi ska ta bussen! Även jag har en gräns.. någonstans..

Feminist? Vet inte..

Jag fick en glidning på bussen när jag satt och skrev på min laptop. Det var inte av någon otrevlig person egentligen, det fälldes bara ett surt janteuttalande från en man som tyckte att jag kunde väntat till jag kom hem. Varför då - stör det att jag knappar på ett par tangenter? Hade det stört om Ingemar Bergman suttit och knappat laptop på linje 7 mot Svågertorp istället för att sitta naken med stånd i en garderob och smeka Lanterna Magica?? Nä - det hade det inte tyckte mannen som då förstod dårskapen i att göra skillnad på person och person, bad lite om ursäkt om jag tog illa upp och hoppade snart av bussen.


Idag är det rödstrumpans heliga dag. Vuxna kvinnor som studerar och till vardags tävlar i grenen "Knulla så många killar som möjligt under Lundakarnevalen" ändrar åsikt för en dag och samlas ikväll på Smålands nation i Lund och firar kvinnodagen med att bygga pärlplattor för att fokusera på de orättvisor som finns mellan män och kvinnor! [jo, det är faktiskt helt sant]

När det nu ordnas "Kvinnor Kan"-mässor runt om i landet är de dominerande programpunkterna smink, matlagning och feng-shui.. typ..  Hur vore det om man anordnade kurser i grundläggande självförtroende? Alla dessa kvinnor som kan och vill så otroligt mycket men som inte litar på sin egna kraft - är det inte viktigare att få upp deras ögon för sig själva? Visa att de kan visst bara de försöker? Tänk om det kunde föreläsa någon som peppade kvinnor att inte ta skit från arbetsgivare och förtryckande män? Som peppade upp kvinnor som anser sig vara särbehandlade pga sitt kön istället för att ytterligare stöpa de i den traditionella könsrollen.

Så kommer ordet Feminism upp.. jag vet inte vad det är! Vad betyder ordet; vad har det för innebörd? Finns det en enda betydelse eller är det ett modeord som man änvänder för att vara trendig? Läste om någon som ansåg att att feminism är en teoretisk lära.. nä, jag är nog ingen feminist.. jag kan ju inte vara något jag inte vet var det är! Ibland hör man: "Feminism för mig är.." och så kommer en lång radda argument. Lars Ohly kommenterade sina kommunistiska ideal med att: "Kommunism för mig är..". Detta resonemang är ohållbart. "Nazism för mig är inte att gasa ihjäl judar och Jehovas Vittnen, nazism för mig är lekande barn som står på led och sjunger, nazism för mig är fina motorvägar och statyer ut Wagneroperor".. 


Förstå mig rätt nu. Jag älskar kvinnan i mot och medgång, även om era resonemang i vissa lägen strider mot all logik och sans. Jag har en dotter som om 11 korta år av samhället kommer att klassas som kvinna - jag uppfostrar henne var dag till att våga lita på sig själv, vad hon tror är rätt; följa en övertygelse - kolla läget och fatta beslut därefter. Min önskan är att hon kommer att få det bästa liv en kvinna någonsin haft och kommer att få, detta oavsett vad hon tar sig för i framtiden. Hon vet att hon kan lita på mig i alla lägen och frågar om allt som hon är nyfiken på för hon vet att hon får ett ärligt svar. Jag vet, att hon som vuxen aldrig kommer acceptera att hon får en sämre ställning för att hon är kvinna.

Så innan AFA får för sig att stämpla mig som kvinnohatare för att jag inte går med i demonstrationståg vill jag bara göra klart: Självklart är lika lön för lika arbete inget som ens ska behöva diskuteras. Liksom att statusen på mer traditionella kvinnoyrken ska höjas. Det anser jag av mitt fullaste. Men ni måste ta tag er situation och gör det på ett trovärdigt sätt! Man kan inte gå ut och säga att män är svin för att kvinnor har lägre lön. Kvinnor har lägre löner för att de inte krävt det; de har aldrig vågat!

Det kommer aldrig att vara mitt fel att kvinnor hamnat på efterkälken i lönestegen och jag kommer aldrig begära mindre lön för att jag är man. Jag förtrycker inte kvinnor, jag misshandlar inte kvinnor, tvärtom! Jag stöder varje kvinna som kämpar för sina rättigheter. Men man gör inte det genom att bygga pärlplattor, våffla håret eller sy en klänning, inte heller genom aromaterapi! Man gör det genom att möta motståndaren med argument!

Jag älskar kvinnan - men hur många kvinnor älskar egentligen sig själv?


Just idag är jag stark

Idag kom jag hem och mådde bra. riktigt bra.. nä, inget har hänt. Torskade bigtime på poker inatt, det var en bra men inte allt för upphetsande dag på jobb, jag har ett par timmars ledighet från vardagen imorgon som jg tänker avnjuta på en lokal kinakrog och äta buffé tills jag spyr.. livet lever...

Satt och letade potentiella flickvännner på Spraydejt igår.. lite köttmarknadsvarning men samtidigt - om man inte satsar så kan man inte vinna.. jag har spelat Lotto i 20 år och fortfarande inte vunnit ett piss över 300kr så utsikterna är inte goda.. men de ska inte underskattas! På fredag är det Afterwork-samling med ett gäng som jag inte är kollegor med.. det känns lite underligt men som sagt - ut och våga vinn.. om jag orkar..

Vissa åker till Thailand, andra drömmer mardrömmar

Problemet med att inte ljuga är att sanningen inte alltid är vacker.. vad gjorde jag igårkväll? Spelade Age of Empire 2,  lipade till "Love Actually" och läste lite i Gamla Testamentet.. nykter.. Men det fick mig att inse en smärtsam sanning som jag inte riktigt vet ur jag ska hantera.. än mindre skriva  om än.. men det kommer.. gillar filmen - det är en sån riktigt jävla feelgoodfilm som man gråter floder av..

Annars i livet? Jo, jobbet tar en rätt hygglig del av detta. Jag har privilegiet att ha ett jobb som jag trivs med. Visst är det påfrestande att uppfinna hjulet ett par gånger varje dag. Tröst och glädje ligger i att hjulet inte alltid nödvändigtvis behöver vara runt; varje kunds badrum är unikt i mått och design och kundens önskemål är deras egna; på gott och ont i vissa fall. Det finns mycket underliga tankar ute i ruinerna av det som vi en gång kallade folkhemmet. Min roll är att skapa lite ordning i kaoset och det lyckas förträffligt!


Men även om jag trivs med jobb och kollegor har jag insett att måste skaffa mig ett liv. Jag måste hitta någonting utanför jobbet som jag kan hänga upp mina tankar på. Men hur gör man det? En sidoeffekt av att leva sitt arbete [living the brand heter det på engelska och låter faktiskt mindre perverst] är att man inte ens kopplar av i sömnen. Inatt drömde jag om en kund som kom in och bestälde IFÖs 140 Sense dubbeltvättställ till ett Ballingslöv Vision 120 kommod som i sin tur skulle stå 40cm från en IDO Seven D-toalettstol och som inte kunde förstå toalettstolens  leverastid och än mindre det faktum att tvättställ och kommod inte passar ihop.. jag vet inte om ni förstår, men jag gör - jag måste koppla av lite mer!

Min dotter å sin sida har haft en kompis hemma som sov över. De insisterade på att få sova i vardagsrummet för där hade det byggt upp sin egna värld.. runt 3 inatt kom Amanda in till mig och pratade i sömnen: "Pappa, jag har ont i handen", "Har du legat på den?", "Nä det kom någon och högg av den och det gör jätteont så jag vill sova i din säng!". En timme senare är kompisen uppe och letar efter Amanda vilket resulterar i att jag får lägga mig på kuddar i deras Narniarike och se sussar gott vidare i min säng.. ungar!


Jag pratade med Niclas i fredags -  han fyllde 31 men orkade inte vänta med att prata med mig tils jag ringde så han tog saken i egna händer och ringde mig istället.. mest för att säga att det är bara tre dagar tills han och Johanna åker till Thailand.. Hotade med stryk om kan tidssynkar ett semestermms.. Ni vet hur det är med vänner som "bara vill vara socialt kompetenta" och som skickar en mobilbild på en paradisö med milsvida stränder där den ena ligger i en solstol med en drink i ena handen och en svensk flagga i andra medan en lokal neger står med ett bananblad.. MMs:et kommer alltid klockan 8:30 den dagen en snygg meterolog presenterat en 5dygnsprognos. Det kom en undersökning häromveckan att svensken inte alls är så deprimerad och självmordsbenägen som internationella rykten vill göra gällande.. Det gäller inte i sådan tillfällen.


Vilken skönhet

Kollar just nu på Pokerface på TV4.. hur vacker är inte Cecilia? Inte bara så hysteriskt vacker men så där livsfarlig.. sån där som man frivilligt skulle låta krossa ens hjärta.. illa jag vet.. tillbaka till TVn!