Toarullesfobi

Resten av dagen förlöpte.. utan förtecken eller antydan till någonting.. bortsett från att jag hittat en frände gällande en fobi som jag trodde jag var ensam om. Det är som nu kommer att berättas har ett fåtal av mina vänner kunskap om, men eftersom det ärliga bloggandet lagt sig som ett fluffigt sockervaddstäcke runt mig, ska jag göra detta offentligt..

Vi bajsar.. du gör det, din granne gör det, jag gjorde det för ett tag sedan, inget att hyckla om. Det finns vissa som tycker att det är inget man gör om man är hemma hos någon på fest, besök, middag men.. if you got to got you got to go - gör inte sån stor grej av det, du är inte ensam om att behöva bajsa. Men det som är jobbigt för mig är att köpa toalettpapper.. Precis som
Helenan, tack för att du fått mig inse att jag inte är ensam, har jag svårt att köpa toalettpapper.. för att låna ett citat från henne.. "Jag kan handla i princip vad som helst. Gravtest, kondomer, intimtvål, tamponger, ätbara underkläder you name it" - precis där är jag med, om jag måste kan jag gå och handla någon tysk pervers scatrulle i porrbutiken på hörnan inga problem - men när det gäller toalettpapper är det stopp. Hur naturligt det än är så vill jag inte att vackra tjejen i kassan ska titta på mig och tänka att "Nu ska killen hem och bajsa"

Våren 1996. Vidde bor i Vällingby och har en praktikplats på Stockholm Records i Sundbyberg. Denna dag är givetvis toalettpappret slut och jag måste handla.. på vägen till butiken går jag förbi en videobutik och får för mig att hyra en Moviebox, och är du under 25 finns en risk att du inte vet vad en Moviebox är och då frågar du en äldre släkting.. passade på att slinka in på turkpizzerian och beställde ett Tefat.. dubbel Calzone med extra ost och extra skinka..

Väl framme på Konsum, snabbt stoppar man ner ett två-pack toarullar och så lite andra saker för att "dälja" vad man egentligen var ute efter.. väljer mellan två kassor 1. Snygg brunett runt 25 år.. 2. Konsumtanten som suttit där i alla år... det blev kassa två.. min tur.. upp med varorna på bandet medan man sneglar över axeln.. fullt med folk.. juicen är dragen på bandet, knäckebrödet.. nu kommer toarullen.. helvete, laserläsaren kan inte läsa streckkoden.. tanten försöker igen men streckkoden är för skrynklig.. kön är jättelång och jag VET att alla stirrar på den perverse killen som ska hem och bajsa.. Då reser sig tantjäveln upp och ropar till 25åringen tre kassor bort.. "Vad kostar denna?".. hela Vällingby Centrum vet att jag är på Konsum och köper toalettpapper..

Jag vet inte hur jag tog mig hem.. jag vet att pizzan var kall när jag hämtade den och osten hade stelnat när jag kom hem.. kommer inte ihåg vilken film jag hyrt till Movieboxen.. ja.. en moviebox var en VHSvideo man kunde hyra om man inte hade en själv.. Minnet från Vällingby den dagen kommer alltid att plåga mig och än idag, de gånger jag måste köpa toalettpapper bär min dotter rullarna - aldrig större paket än 4pack och jag kollar tre gånger minst på streckkoden för att se att den inte är skrynkig.. nu måste jag gå på toaletten.

Inga ostbullar - denied

Två nektariner, två ostbullar och 2 Acedrickor apelsin/morot - där är standardbeställningen för mig och Amanda när vi går till skolan på morgonen, men idag fanns inga ostbullar! Skandal, vi ska byta frukostbutik!

Ett mycket trevligt pensionärspar hängde på butiksdörren imorse.. inte bokstavligt talat dock men de väntade glatt tills jag öppnade. Vi kollade lite i butiken och på 10 minuter var affären i hamn, en underbar start på morgonen trots allt.. undrar hur resten av dagen blir..

Satans lögnare

Har redan ontgjort mig lite över folks tro att rabatt är en rättighet hos mig i avsnittet Ett Helvetes prutande, men kom på en sak som stör mig än mer.

"Kan man få någon rabatt eller justering på priset?" är ju en otroligt vanlig fråga. Mitt svar brukar i största möjliga mån: "Jag måste bara fråga dig, mjölken på ICA, prutar du på den i kassan?" 8 av 10 svarar Ja det gör jag faktiskt och då är kört med rabatt. Jag uppmuntrar inga lögnare och har inte den minsta lust att ge de fördelar när de ljuger mig rakt upp i ansiktet. Det värsta svaret jag någonsin fått har varit: "nä men de i kassan vet ju ingenting, de kan ju inte göra något åt priset".. den kommentaren får jag när jag står med kundens kreditkort i Babsapparaten..

Stockholm - Here I Come

Just nu sköljer Stockholmnostalgin över en.. igår fick jag nog, jag måste koppla av och hämta krafter inför vad som komma skall så jag plitade ner en ledighetsansökan och lämnade den till en förvånad chef som tydligen inte alls hade väntat sig att jag, den ende i firman som inte tagit någon semester faktiskt tagit sin rätt till ledighet.. reser en måndag, hemma lagom till att hämta Amanda på Fritte som det numera kallas på torsdagen.. ingen lång resa men med tanke på hur mina Stockholmresor brukar sluta så är det mest ekonomiskt försvarbart att bara stanna ett tag.. lite sugen på en partykryss med VikingLine, äta buffe, hångla och ha ångest dagen efter.. gamla sköna Stockholmstid..

och när jag kom till jobbet och öppnade mailen fick jag ett härligt mail från en gammal chef som rekommenderat mig till ett toppsäljarjobb.. har inte snackat med Jacob på flera år och är mycket stolt att han hade mig i åtanken. Ska kolla lite närmare på det där jobbet.. verkar riktigt intressant! Men jag har fler intressanta vägval och potentiella inriktningar på vart livet ska ta en.. skriva har jag alltid älskat, och har fått en hel del bloggrespons.. man kanske skulle skriva proffessionellt.. för åsikter om allt har jag ju, och mitt namn är ju kalasbra.. alla som tror sig vara något inom media har ju ett knasigare eller orginellare namn.. och Vidde är ju unikt på många sätt..

Vuxenpoäng

Vuxenpoäng får man av mycket.. Allsång på Skansen, månadshandla mat, pensionsspara, känna sig trygg när polisen kör förbi.. och givetvis att ha barn är vuxenpoäng.. och ju äldre barnen blir desto mer vuxenpoäng.. igår fick Amanda själv till skolan.. eller.. hon hade sällskap med en kompis.. och de gick själv ungefär 50 meter men det var stort för henne OCH för mig, kändes otroligt vemodigt att se henne hoppa iväg "själv" till skolan och hon vände sig inte om och vinkade en enda gång.. och visst är jag stolt över min tjej men som förälder är det jobbigt ibland.. ungefär som för ett år sedan när vi gick till hennes tandläkare och när vi skulle in och jag reste mig upp så tyckte hon att jag minsann sklle sitta och vänta som alla andra vuxna, hon skulle in själv.. och klarade det utmärkt..

Ytterligare vuxenpoäng kniper man när det är föräldramöte.. enda killen på 30 mammor.. nästan.. och nä, jag blev inte klasspappa, men väl hamnade jag i Skolrådet för förskolebarnen.. en karriär inom skolan kanske.. nä, men man vill ju dra sitt strå till stacken.. och sedan är ju inte jag den som bara kan sitta och hålla tyst under ett möte utan jag måste ju synas lite.. och höras.. och sträcka upp handen och säga att: jo, men det kan jag mycket väl tänka mig att fixa..

Tack Niclas

"nu fjäskar jag lite för man vet aldrig när den dagen kommer när jag behöver låna pengar av dig"

Flygplatssex

Inatt träffade jag en gammal hemlig förälskelse från grundskolan. Hon har precis gjort slut med sin sambo för han uppskattade inte henne. Nu har hon upptäckt att hon är bisexuell och var egentligen på vägtill Ibiza för att titta på toplesstjejer som dansade disco, men eftersom hon mellanlandade på Sturup så ville hon träffa mig för hon hade aldrig haft sex på en flygplats och hon tänkte utnyttja mig för det ändamålet - kunde jag säga nej?

..och även om detta nu var min dröm inatt så är det rätt roligt, för eftersom jag inte träffat henne på snart 13 år om inte mer så kan jag fortfarande ha drömmar om henne. Det i sin tur betyder ju att någon kan tänkas ha sexdrömmar om mig ibland.. skönt att tänka på när jag kommer att sitta ensam i min kakelbutik idag

Skön 180säng, barndop & MAS avd 42

Tog en taxi hem till Ystad... hem till Anna alltså, jag bor kvar i Malmö.. full i en taxi i en landsände man inte har en koll på. Men fram kom vi och fy i helvete vad trött man var.. Tingvalla och ett par liter sprit senare fanns det inget mer underbart än att glida ner mellan lakanen och snarka gott.. vaknade och tittade lite på en sovande sötnos.. sen ringde väckarklockan.. stängde av den, somnade om och lyckades givetvis försova mig.. taxi till tåget, tåget till stan, buss till Bokia, inköp av doppresent, lite flirt med kassörskan, dvs hon flirtade nog med mig men jag var inte riktigt mottaglig, buss hem, taxi till kyrkan, taxi till MAS, buss till centralen tåg hem.. suck..

Min kompis Måns och hans Sara har fått en liten Otto.. "BäverjaktsMåns" har blivit pappa till "Otto Måns  Bastian".. ett riktigt kristligt dop så man som ickereligiös nästan blev lite rädd.. men psalmer är vackra - sjunga gör jag, men gemensamma böner om barns förhållande till en gud i evigheten ställer jag inte upp på. Träffade lite folk som jag träffade senast för 3 år sedan, mycket trevlig tillställning som tyvärr avbröts av att min vän Anna, inte Ystad utan MalmöAnna, ringde och sa att hon ligger på sjukan, TAXI.. och när jag sitter i taxin kommer jag på att jag inte har en aning om vad som hänt henne.. lyckligtvis visar det sig att hon "bara" har magproblem.. jag var rädd att hon var riktigt illa, och även om hon hade riktigt ont och så hoppas jag att det bar är ngn elak infektion.. Vi satt och pratade om livet, har inte setts på många veckor, månader faktiskt.. berättade om hela mitt jävla liv som håller på att kantra i utbrändhet och total misär.. Anna som hade så ont och mådde skit lyssnade.. älskar min vän Anna. Jag lovar att skärpa mig och du lovar att hålla dig borta från sjukhus! puss

En lördag på Tingvalla - på riktigt

Efter jobbet i lördags, ökade vår månadsförsäljning med 30% rakt av på 4 timmar, bar det av till klädbutiken för en ny kavaj, den från i fredags fick en mörkare tvilling och sen tåg till min vän Anna i Ystad, kände Lennart på festen, ingen annan men det var sjukt roliga människor, allt från MCkillen och Bingo Rimérkopian till kusinen som var så otroligt lik min första riktiga kärlek att jag insett att man klonat männisor i det tysta under många år.. trist att hennes sambo var en riktigt trevlig prick.

Men festen var inte i Ystad, utan i Tomellilla - vet du var Tomelilla ligger? Precis, hur lost kände jag mig? Lennart hämtade mig på stationen och vi tog en sightseeingtour och det gick snabbt. Festen var kalas och Anna var lika söt som alltid.. sen kom någon på att vi skulle till Tingvalla.. och Tingvalla är i fördomsfulla ordalag ett bonnaställe dit drängarna åker för att supa slåss och imponera på pigorna innan de ska upp 530 och sprida gödsel på åkrarna. Vidde mådde l i t e dåligt med tanken men tanken på lätthånglade bonnapigor gjorde beslutet att följa med betydligt lättare. Men trots världsvana, en kläd- och bjudspritbudget högre än alla dyngraka drängars tillsammans så var flirtnivån ungefär noll.. om det berodde på att vårt gäng hade en snittålder på 28 och de andra 15 eller att det fanns en jävle som sprang runt med ett likadant diodskärp som jag har.. det vete fan.. men dö skulle han.. trist att han var trevlig också.. och några bråk såg vi inte, även omdet fanns lite troublemakers som vi gärna sparkat hoddtröjan av.. men på det hela taget en trevlig kväll.. 300+ på black jack.. och Perikles på scen som spelade rock och schlager.. helvete.. jag är kanske en bonne på riktigt...


Vägra TVlicensbetalningen

Att betala skatt är lika sexigt som den kvinna som en gång yppade åsikten, men vi gör det; vi vet vad vi får för pengarna. En knappt godkänd sjukvård, våra barn får utbilda sig till arbetslösa och vi ser till att familjen Al-Whatever kan köpa ett familjepack falafel i veckan. Allt detta vet vi att vi får och vi accepterar det mer eller mindre; men det finns ett område där snällt betalar utan att ställa krav på vad vi får!

En gång om året, generellt, får du ett ett inbetalningskort på 1800 kronor i din brevlåda. Det står att du måste betala för annars blir det inkasso och kronofogesutmätning; vad gör du i detta läge? Du ringer betalningsmottagaren och frågar vad detta är för räkning och vad du får när du betalt dina 1800 kronor och en glad röst förklarar att du får hela Public Service utbud för mindre än 4 kronor per dag. Rösten upplyser dessutom att TVlicensen är en lagstadgad avgift som ska betalas av alla som har tillgång till en mottagare av TVsignaler; det gäller TVapparater, videobandspelare, dvdspelare/videokameror med inspelningsfunktion, TVkort till datorn. Dessa pengar fördelas sedan till Public Service som i sina radio/TVkanaler ska ge oss bildande och ovinklad information och god underhållning.


Men jag vill inte ha Public Service utbud varje dag! Om jag ska, med mina redan skattade för pengar, betala så vill jag veta vad jag får! Jag vill se Melodifestivalen, Bolibompa och nyheterna, någon intressant dokumentär ibland och kanske något sportevenemang eller film - det är jag helt villig att betala för. Vad jag inte vill betala för är Spåka på Kosovosomaliska och andra program som är helt utanför mitt intresseområde! I Public Servicetanken ingår att ge minoriteter en känsla av att deras specialintressen tas tillvara och visas. Men om Özgur vill titta på turkisk tv gör han som alla andra invandrare och slänger upp en parabol på balkongen och får JallaJallaTV 24 timmar i sträck.

Jag gillar inte Public Servicetanken av den enkla anledningen att jag inte vill bli påtvingad fakta eller underhållning, jag vill kunna välja! "Information wants to be free" är ledordet för den som är medveten om sina valmöjligheter; "Underhållning åt folket" säger staten, pekar med hela handen och bjuder på det man anser att folket ska se! Man ska vara ett icke-kommersiellt alternativ till reklamkanalerna. Sportevenemang presenteras av logotyper från ideella föreningar som ATG, Aftonbladet, Volvo varje halvtimme; våra  leksaksaffärer kränger Björnenallar, Bolibompadjur och DVD med Anki & Pytte eller att varje humorprogram med Bobbo Bajs och CP-Olle i P3 släpper CD-skivor verkar gagna på Public Service image om icke-kommersiella.

Kommunism är antagligen det perfekta statsskicket i teorin, alla gör allt för alla, eller inget. Men i verkligheten stupar det på att det alltid kommer att finnas någon villig att kämpa för att ha det bättre än grannen! Tanken med Public Service som TV-programsleverantör är i grund och botten lika kommunistiskt fulländad, tillika uttjänt och passé som idé.


Vad menar Arbetsförmedlingen?

Pengar på kontot.. och för första gången på ett år kunde jag med gott samvete handla kläder till mig själv.. en kavaj, ett par jeans, en t-skjorta och lite blingbling till mig.. och tre tröjor till Amanda för att de var snygga och billiga..

När jag kom hem låg här ett brev från Arbetsförmedlingen. De har beslutat att avaktualisera mig som arbetssökande. Detta gällade från 2005-08-24 eftersom jag från detta datum fått arbete.. ska bli spännande att ringa de på måndag och fråga Halina Andersson vilket arbete jag fått.. än mer intressant ska det bli att få reda på vad jag gjort det senaste året.. själv har jag trott att jag jobbat heltid och att jag sedan en månad tillbaka är butikschef på en kakelfirma, men jag kanske har fel?

Annars är det en lugn kväll med sockerdricka och Nurnberger Rostbratwurst från Lidl.. livet kan vara gott

Webb ikväll

Amanda är hos sin mamma, butiken är stängd och möjligheten att ge sig ut i nattlivet oändliga. Men jag ska faktiskt koppla av. Är helt slut. Det är ju så med energi att man tar den av sin omgivning; samtidigt ger vi av vår energi och på så vis lever vi i perfekt symbios med varandra... [suck, vad religiöst] Mitt problem är dock att jag ger hela tiden men jag får inget eftersom jag inte har någon runt mig. Visst har jag Amanda men man måste ha ett vuxet umgänge också. Men ikväll skiter jag i det. Nu ska jag till Burlöv Center och skaffa en present till Anna som har fölsekalas imorgon och till Otto som döps på söndag; en god burgare och lite snacks och så blir det att sitta vid datorn och bygga webb inatt.. om inget oförutsett händer förstås...

Public Service

Det påstås att det är ett psykiskt problem, och må så vara. Men nä, detta är antagligen det roligaste vi får läsa i dagens nyhetsrapportering.. det är detta som kallas Public Service..

http://www.expressen.se/index.jsp?a=425870


De beundrade mitt skrev

Det fins inte fler tjejer runt en när man blir kändis, de blir bara snyggare - Etype

..och det gäller även på gratisdrickefterfester, men som jag och min vän Niclas konstaterade med en snabb blick över lokalen, de är svårare. På Harrys räcker det med att du bjuder på en cider, här var det minimum en magnumflaksa Moet för att kunna snacka bort en kväll i vackert sällskap. Men titta gjorde de..

Bälte Bälte

Vidde må vara lite fjantig, men med ett lysidodskärp med ens telefonnummer som scrollar förbi drar man lite blickar till sig vilket gjorde mitt skrev till Malmös mest tittade-på igårkväll på Lilla Torg och NRJs efterfest på Caramello. Det roliga är när folk verkligen ringer upp telefonnumret bara för att säga hej och tycker att det var en skitkul grej! Det gäller att synas ibland..

..och den ende som tog illa upp var en stor trutjävel till fågel som bajsade ner min ljusa skjorta tio minuter efter att vi kommit till Moosehead på Lilla Torg tidigare på kvällen.. Vår slogan "Alla får knulla på Moosehead" har nu tillägget "utom Vidde som blir bajsad på"..

En neger är en neger - punkt

För ett tag sedan fick GB kritik för att man hade en lakritsglass som hette Nogger Black.. tjänstemän på Centrum Mot Rasism som det visat sig efteråt inte gjort något som helst utspel varken före eller efter detta slog på stora trumman och det var ett rasistiskt namn på en glass.. suck.. GB försvarade sig med att Nogger som funnits sedan artonhundra.kom.och.hjälp.mig hänvisar till att glassen innehåller nougat som ger Nogger. Vad blev kontentan av alla skriverier - Nogger Black toppade försäjningslistor och vem köpte den? Jo, människor som gillar lakritsglass, svarta, vita, gula, dumma, snälla, rasister, ickerasister..

Idag läser man att det finns en neger i riksdagen.. jo, det finns tydligen och folkpartist är hon minsann också, Nyamko Sabuni,.. som tagit illa upp av en romanläsning av en bok där ordet Neger används.. hon har tagit m y c k e t illa vid sig eftersom hon tycker att ordet Neger är nedlåtande..  Men snälla, det snackas så mycket om att man ska vara stolt över sitt ursprung.. men inse då, snälla Nyamko Sabuni, att du ÄR neger och du kommer alltid att vara neger, precis som en same är en same, finländare finne, skåning skåning.. att du lägger en negativ värdering av ett namn på ditt etniska ursprung är ditt eget problem!

..och så visar det sig att Astrid Lindgren också är i blåsväder igen eftersom Pippis pappa var negerkung.. finns det inte värre problem att bry sig om? Terrorism, pedofili, csnskulder [ja, jag likställer dessa tre fenomen] förfall av humanistiska värderingar, moral och respekt gentemot varandra.. nä, det är inte viktigt, ordet NEGER, det ska vi strida för att förbjuda.. för någon kan ju ta illa upp.. hjälp..

Feg? Jag? Nä.. bara lite

Har velat skicka iväg ett sms hela dagen men inte skickat det, och anledningen är väl den att.. jag inte kunnat.. det saknas lite kunskap.. lite feghet har smugit sig in i mitt beteende och det stör skiten ur mig! Det är så lätt att säga till andra hur de ska göra och om en kompis hade frontat mig med samma problem och bett om mitt tips så hade jag väl sagt: "kom igen nu - du har inget att förlora, det är bara att kolla. Har du tur har tur, har du otur var det aldrig ens menat.." fan vad jag hatar mina egna råd ibland..

Test i håruppsättning

Idag är Vidde en glad kille.. det händer inte så ofta numera men dagen har varit riktigt skön på det personliga planet. På jobb är det någon som jävlas med oss - hur i helvete kan man sitta och skruva av alla fyra hjulen på en parkerad bil? Andra stölden på två veckor känns ruttet som fan..

 

Men annars har det varit bra. Amandas mamma kom hit och vi gjorde stora flickan klar för skolan och gick till hennes första upprop tillsammans. Vi mötte en glad kvinna med en hund som ropade glatt åt Amanda hur fin hon var och Amanda blev jätteglad. Efter upprop och en del pappersutdelande gick vi hem en sväng, ordnade lite saker, fyllde i papper och så av till jobb. Väl hemma fixade jag lite mat och Amanda berättade om sin dag och att det var spännande att börja skolan. Hennes kompis Anthony började i paralellklassen och Amandas kommentar "Tack och lov" när hon såg honom är priceless. Sen kom stora eldprovet - pappa Vidde skulle testas i håruppsättning innan Jenny åkte hem för ingen litade riktigt på att jag skulle klara det - tss - jag som är så fåfäng med mitt eget hår borde väl klara av entrippelhästsvans, och jag fick godkänt av både Jenny och Amanda så.. daddy's alright!

 

Nu är allt som vanligt igen.. jag sitter framför datorn, Saffy Mjao jagar flugor och min älsklingsflicka ligger mitt i min säng och snarkar.. men hon är en förskoleunge nu - inte liten dagisflicka.. Jag har inte oroat mig så mycket för allt som jag normalt oroar mig för utan dagen har flutit nästan så bra som man önskar att alla dagar borde vara.. bortsett från att tianlotterna inte gav ett skit och att jag nästan blev påkörd av en drogad jugoslavserbjävel till busschaufför linje 35 från Centralen runt klockan 1330 mot Toftängen och sedan fick en utskällning för att jag kommenterade hans kapacitet till säkert bussförande när man har folkmord på sitt samvete.. men annars har dagen varit lyckad!


Tampong i näsan?

Tja, varför inte.. så slipper man att snoret rinner! Man kan väl tillverka en lite mindre tampong eftersom näsan inte är lika.. flexibel i storlek.. vi kanske ska byta namn på skiten också.. Nästampongen är kanske inte så lyckat som namn.. men den ska ha vridna kanaler så vätskan binds, och så får den gärna vara preparerad med typ.. ngt basiskt ämne som neutraliserar en sur näsa - [ja va fan, stäm mig om jag inte är helt rätt på det, jag är marknadsförande mediabohéme, huruvida en näsa är sur eller basisk vet jag väl inte, DET SKA SLUTA RINNA SNOR PÅ TANGENTBORDET] Är tanken helt främmande? Vaddå, du är rädd för att inte få luft.. pucko - får du luft med en täppt näsa?

Sanningen om förkylda män!

Eftertänksam
I dagens samhälle är det farligt att generalisera - men vi kan inte låta bli eftersom dels är det rätt roligt, dels är det ett måste för att kunna sortera alla intryck som man fått under dagen. Det är därför som alla manliga negrer har 25 cm kuk, alla norrlänningar är långsamma, alla vänsterpartister super, alla blondiner är nymfomaner, alla skåningar är danskar, alla zigenare stjäl, alla dokusåpawannabees gör det för att det är kul... - vi ser orimligheten i... de flesta av påståendena.. men roas ändå. Men här kommer tyvärr en sann generalisering som heter duga:


”När vi män är sjuka är vi sjukare än kvinnor”


Sambos, gifta och ni som levt i längre förhållanden ler antagligen när ni läser detta - män som kvinnor. Men vet ni - det är faktiskt sant. ”Ni kvinnor snackar om att föda barn, men ni skulle bara veta hur det känns när en man är riktigt förkyld” - så gick reklamen och här är det för oss män smärtsamma faktaunderlaget!

Vi män ÄR vekare än kvinnor när det kommer till smärta och fysisk ohälsa, det är bara det att de flesta inte vill kännas vid det. Män måste alltid leva upp till den manlige förebilden som klarar allt, oavsett situation, vi får aldrig visa tecken på utmattning eller svaghet. Men när något händer med vår kropp som gör att den inte fungerar planenligt; näsan rinner, ögonen svider, potensen sviker, huvudet värker - då blir vi rädda. Rädda och ynkliga eftersom vi inte kan påverka vårt eget öde! Där är därför det är synd om oss!

Ni kvinnor då - när ni blir förkylda! Bortse från allt politiskt korrekt - ni är mer vana vid att er kropp inte alltid fungerar så som ni vill. Era hormonsvängningar som ni vid vuxen ålder lärt er att bemästra ger er ett emotionellt försprång och kan därför användas för att lättare klara av en förkylning. Det snackas om feminism: Vi män har lärt oss att leva med kvinnors humörsvängningar - lärt oss att ta skulden för problem som inte ens är orsakade av oss för att vi vill er tjejer väl! Det är väl feminism om något!  Nu kräver vi någonting tillbaka - nämligen respekt för att vi män är svagare vid en förkylning. Vi har rätt att må dåligt och vi har full rätt att tala om det och mötas av medlidande från medmänniskor av BÅDA kön.


Fångad

Fångad
I natt vaknade jag av ett litet brak i köket och övervägde att inte kolla efter men gjorde det iaf.. På golvet i köket satt min Saffy Mjao och hade lyckats få upp köksskåpet med kattmat i. Hennes matskål var ju full men med "fel mat" tydligen.. hon ville inte ha Whiskas HiClass utan Euroshopper Budget men det är ju bara till fördel för min ekonomi.. men hon ser lagom skyldig ut!


Fåfängt till max

Vidde före ingrepp                                    Vidde efter ingrepp

före   efter

Det är riskabelt för en del men efter att ha rakat huvudet i tre år så känns det som att man kan lita på sig själv. Enda risken är när man har lite brådis och man råkar missa en liten tuss, speciellt om den är utväxt. Tipset är därför att alltid ha en hyvel med sig ut.. fåfängt? Lite, men va fan.. att raka huvudet är ju ett av de yttersta tecknen på fåfänga så varför inte köra racet fullt ut.


Laibach till Malmö

Nä, orkar inte raka mig..  får vara som det är.. snackade lite med Amandas mamma i telefon och missade Barbie i Svansjön som jag faktiskt ville se.. får se om den imorgon! Ute i den riktiga världen är det Malmöfestival med langos, chorizos, kräftätande, tonårs- medelårs och seniorfylla.. orkade inte släpa med Amanda idag utan det blev en mysig hemmakväll istället.. lite snuvig är man också.. och ingen Ramlösa hemma heller. Något som är riktigt kul med Malmöfestivalen är att slovenska provokatörrockarna i Laibach kommer hit och spelar.. Alla mina musiktips ligger ju egentligen på www.musiktips.com men måset bara passa på att be er lägga vantarna på deras version av vedervärdiga Life is Life som Opus gjorde.. den är lite svår att få tag på men jag lovar att du aldrig kommer lyssna på den låten med samma öron... och om du mot all förmodan får tag på musikvideon.. mums!

Hårigt monster i spegeln

Upptäckte ett hårigt monster på toaletten precis.. jag.. upptäckte att jag inte rakat mig på en vecka.. hela huvudet ser ut som en igelkott fast utan loppor.. tyvärr kan man inte mms:a in bilder hit än, men det kommer säkert någon före/efterbild på mig senare.. 

 

Saknar mitt hår.. gillade att lägga frisyrer, färga, leka.. men sen jag rakade mig för snart.. 3 år sedan så har jag lite svårt att låta det komma tillbaka. Ingen har ngnsin sagt att det ser konstigt ut, jag trivs.. men fan vad kul man hade när man färgade det rött en gång i månaden..


Liten har blivit stor

Långt borta var alla svärord och gnäll, hon fick självmant in i duschen imorse även om hon är lite rädd för Saffy Mjao och hennes "hoppa.på.benen"-attacker.. idag är sista dagen som dagis. På måndag blir hon stor flicka när hon börjar förskolan. Hon hade bestämt att alla hennes fröknar skulle få ett kort på henne som hon och Alexandra tog igår isatt i en snyggsnygg ram och en kaktus; "kaktusar vissnar ju inte så man glömmer mig" var hennes argument och det köpte jag. När vi gick fick hon en "stor.flicka"-present.. en snygg, stor men snygg, blingblingklocka röd med lite diamanter.. och så med hästen i hästsvans och solglasögon med ännu mer glitter på.. stor tjej..

 

Vi kom till dagis och jag sa hejdå till Christel och Christina.. kändes riktigt vemodigt för de har varit underbara fröknar.. men vi kommer ju att springa på varandra framöver... Det var sista dagen jag lämnade Amanda på dagis.. liten har blivit stor..


Musiken i mitt liv

Tänk om man bara varit lite modigare ett par år tidigare.. tänk om jag hade tagit jobbet som DJ nere i Turkiet när jag var 19.. då hade jag kanske fått jobba med musiken som jag alltid velat.. nu jobbade jag med musiken trots allt men på en radiostation är ju musiken ett verktyg för stationen.. jag har ju alltid velat så på andra sidan.. Visst vore det kul att stå på scen, men jag kan mycket väl tänka mig producera också. Har skrivit en massa låtar genom åren.. vissa bra, andra mindre bra.. allt från ironihiphop via house till poplåtar men har aldrig riktigt vågat ta reda på hur bra jag egentligen är.. så nu sitter jag är på material som kanske skulle kunna vara en av de odödliga hitsen. eller ett kommersiellt bottennapp.. måste samla lite mod..


För tips om den bästa kommersiella partymusiken just nu, kolla min andra blogg på www.musiktips.com


Fuck you pappa

världens vackraste amanda
Det är mycket man gör och säger som förälder som man svor dyrt och heligt att man aldrig skulle göra som vuxen och man själv fick barn.. du vet: "Oj, du har något på kinden" och så tar man lite saliv på fingret och gnuggar bort skiten från kinden.. fanns det något äckligare? Vad säger jag när Amanda har en liten glass fläck på kinden? "Oj, du har något på kinden" och så... IO [uttalas "eiooo" och på skånska]


Eller klassikern.. "du förstår inte det nu men när du är större kommer du att förstå". Hur obetydlig kände man sig du.. Men frågan är om inte Amanda gjorde dagens klo på mig.. vi skulle sova och så kollade vi lite på musikviedos innan hon somnade. När Crazy Frog - Axel F väl var slut så tyckte jag att nu kan du ju sova.. "Men pappa, nu får du ju fatta att jag inte är det minsta trött, fuck yo pappa"... vad gör man.. jag kollade lite på henne typ IQ.fiskmås för jag visste inte riktigt om jag hörde rätt.. men det gjorde jag nog för då blev hon den där lilla blyga tjejen som stoppar huvudet i kudden likt en strus i sanden.. "nu vet jag att jag sagt något jag inte skulle". Men jag tänkte som så att det är lika bara att n ä s t a n låta det passera så jag sa: du.. "Så säger du inte - var har du lärt dig säga så?" "Du har sagt det" "Inte en chans, vem har lärt dig det?" "Mamma" "Amanda.. skärp dig" "Okej då, det är Tim som sagt så på dagis, förlåt.."


Det är mycket hon kommer att lära sig genom åren, mycket nyttigt men också mycket skit men det kan jag inte hindra. Vad är det första vi lär oss när vi åker utomlands? Könsord, svordomar och billiga pickup.lines eftersom det är lite pirrigt och förbjudet.. Klart att Tim på dagis tycker det är kul att lära ut ord man inte får säga och att alla andra barn kiknar av skratt när de lär sig ord de vet att föräldrar tycker illa om.. Blev inte glad när hon sa så men insåg att min lilla flicka börjar bli stor och lika mycket hon kommer att lära genom åren, lika mycket måste jag lära mig hantera henne.. och det är spännande, mycket spännande! Tror jag kommer bli en bra pappa!


Kärlek direkt

Utvilad och faktiskt riktigt positiv idag, blev en bra kväll trots att man satt hemma själv och käkade macaroni&cheesemeal extra allt.. satt och flirtade lite på tåget.. love at first sight är överskattat men man kan ju hoppas..

Välkommen hem skitfamiljen!

katt i vask
Läste för ett tag sedan om en tant i Australien som lärt sin katt gå på toaletten. Själv lär jag min katt att tvätta tassarna när hon bajsat.. nja, kanske inte men fy i helvete vad hon passade på att bajsa precis när vi kom hem, mest som ett "Välkommen hem era skitar, varför är ni sena? Här har ni?" Hon fick tonfisk igår.. det får hon inte idag! Annars är Saffy Mjao duktig på att buffa med huvudet när man kommer hem.. hon kan skaka tass och pussas.. men bara när hon själv vill, hon är ju en tjej med självrespekt och distans.. när hon inte löper.. tänk vad mänskligt och djuriskt kan ligga nära ibland..

Utvilad

Så var det morgon igen. solen skiner så där retsamt "Na Na Na - jag skiner och du ska jobba". Men tänker inte låta mig knäckas - har sovit gott och är väl lite småseg, men det känns överkomligt. Dock har jag inget busskort - sommarkortet slutade gälla igår.. och Försäkningskassan har forffarande inte betalt ut min tf föräldrapenning som jag skulle fått för 3 månader sedan.. Där kan vi snacka om effektviseringsbehov.. men jag ska inte låta mig nerslås av sådant - flytta pengar, borsta tänder och raka vägen till jobb!

Sansad måndag

Big King med bacon, morötter och 1,5liter päronsoda, Extreme Home Makeover och nya CSI LasVegas.. lägenheten är i behov av städning och allt är egentligen i behov av allt, men man måste prioritera sig själv först ibland så jag passade på denna kväll.. och Saffy Mjao fick tonfisk till middag.. Har suttit i soffan och tänk en massa också.. konstigt hur ens tankar han förvrida saker och ting.. låter MSN vara på ett tag till..


Ett helvetes prutande

Varför tror alla att det pris jag sätter på en vara är prutbart? Om en platta kostar 225kr / kvm så gör den det för att vi ränkat in våra omkostnader och utgifter för att saluföra den; och så måste vi ha en vinstmarginal annars har vi ju inget existensberättigande som affärsverksamhet. 225 kronor är min prislapp, inte 230, 180 eller 200 jämt.. 225 kronor.. ingen får för sig att pruta på mjölken på ICA, varför här? Men visst finns det ett antal plattor som jag kan justera priset på när det gäller rabatter etc. Så länge täckningsgraden är rätt så luggar inte chefen mig. Men att komma in och kräva en rabatt är illa.. en rabatt är ingen rättighet. Om jag och kunden kommer överens, om kvantiteterna tillåter så hjälper jag gärna till.. men när Slobodan, Igor eller Mustafa [ja, nu drar jag till med ett ickenordiska namn men det finns en anledning - stäm mig] och pustar över att han inte får någon rabatt innan han ens kollat vilka varor jag har, han kan glömma en rabatt. Men om Slobodan, Igor eller Mustafa [jävlar vad politisk korrekt jag är nu]  kommer in, vi kollar på kakel och han köper 25kvm och när jag ska dra kortet och han undrar om det finns marginal att ge någon procent rabatt så gör jag det som krävs för att han ska gå ur butiken som en nöjd kund.


Idag var Igor och Igora i butiken. 299 kronor var tydligen mycket dyrt för på Bauhaus hade de kakel som kostade 40 kr per kvadrat.. att mina plattor då var glaserade hamrade 10x10plattor i varierande färgskala och att Bauhausplattan var en vit standard 15x15platta som platsar på offentliga toaletter [jo, det är sant] eller att de inte fick någon hjälp "för att de var invandrare.." nä, det var inget de uppskattade.. Redan när jag såg de visste jag.. och visst kom första frågan: "Vad blir pris om jag handlar av dig?" Ja du min, det beror ju på vilka varor du vill ha.. "Men det bir ju dyrrt".. Det behöver inte bli så DYRT men ni kanske skulle kolla lite innan så vi ser var vi hamnar.. "Vi ska bara ha 1,8 kvadrat, kan dy ge mig ett bra pris".. Men vad vill du ha? "Du säljer plattor, ge ett pris".. Ibland vill man bara stänga dörren..


Sitter lite löst till

Lilla magen är lite i uppror.. kan det vara räkcocktailen igår eller är det bara så att jag inte vill gå och jobba en solig måndag som denna.. KOMBINATION! Var tvungen att ringa dagis, glömt säga att Amanda är hos sin mamma idag, men tydligen visste de det redan.. det är lillbebis sista vecka på dagis.. fy vad tiden går.. Nä, ut i duschen och sen jobb, måste ju msnkoppla upp mig..

En skön söndag

katt i hatt helsingör
Helsingör var ett riktigt härligt alternativ till en tripp till en pizzeria i Kristianstad. Träffade Niclas och Johanna på stationen och tog tåget till Helsingborg, båten över, klartblått hav och vatten, perfekt väder helt enkelt. Sen gick vi in på Hamletslotten, Kronborg.. Kronholm.. ja vete fan.. men att se ett slott någon gång per år är ju både bildande och kul.. och så en trerätters med räkor, entrecote och en massa öl på det.. var en mycket härlig kväll med många sjuka samtalsämnen och skratt. Bilden tog jag på hemvägen.. blev lite ledsen.. för hur mycket jag än tycker om Niclas och Johanna så tillhör de paren.. de lyckliga paren.. och jag hade gärna delat solnedgången med någon.. skickade ett mess till någon.. 

 

När jag kom hem vaknade Saffy och började jama som en tok så jag anade att någonting var på tok för mat hade hon kvar i skålen.. vad är det lillkise? så kollade jag hennes kattlåda.. Då har hon lagt en handduk över lådan demonstrativt för att visa att nu är det minsann dags att du tömmer min låda! Det är inte första gången hon gör så.. kommunikativ kise man har.. Lilla Saffy Mjao..


Backstreet Boys-wanna'meet

Vaknade med lite ångest över att jag var tvungen att uppdatera min andra blogg: Musiktips.com. Men det löste sig när jag råkade höra Backstreet Boys nya singel.. jag fick träffa mycket artister i mitt tidigare jobb vilket gjorde att man fick se de i "privat tillstånd" och när man gör det är det ibland svårt att förstå den hysteri som de skapar bland fans. Att äta Whopper med Westlife smakar inte annorlunda än när man sitter bredvid sin polare, bajsblöjor är lika kul att snacka om med Ronan som med min lillasyster, bjuda Offspring på cigaretter är lika dyrt som att bjuda farsan, fler liknelser sparas till en ev. självbiogafi men att att Cher fällde kommentaren "Man, I like you hair" och halvpetade lite i det var kanske ett av få tillfällen som kändes lite speciell.. anyway.. Kändisar är kul men de är också människor.. dock finns det tre artister.. Madonna och Snoop står på önskelistan att träffa.. och just Backstreet Boys.. jag vet inte varför men det är bara en grej.. och att jag inte träffat de är egentligen helt sjukt med tanke på ens umgänge i Stockholm.. men det blev aldrig av. Måste fixa det..

Saknar min dotter

Eftertänksam här med Amanda
Jätteskönt att vara ensam hemma, men saknar min bebis.. har ibland svårt att se mig själv som pappa för det finns liksom ingen pappamanual.. vilket i sig är en jävla tur.. men de helger hon är hos sin mamma och inte hemma så är det så tomt, både i hjärtat och i lägenheten. Vad är en bra pappa? En kortfattad definition är väl en som alltid sätter sitt barn i första sätet, som lär sitt barn att våga, tro och lita på sig sjäv, som finns där för att lyssna och hjälpa när barnets tankar och funderingar på allt runt omkring blir för stort men viktigast att kunna uttrycka sig sig, våga ta för sig men samtidigt förstå andra, ta intryck och lära.. man blir lite rädd när man tänker på hur snabbt allting gått. För snart 6 år sedan var hon nyfödd och man kunde lägga henne på en nerfälld toalettsits och byta blöja, om en månad ska vi till IKEA och köpa en ny säng till henne som hon kommer att ha tills hon tar studenten.. typ.. vart tog tiden vägen? Mitt lilla tandlösa snart 6åriga mysmonster som jag älskar mest av allt i hela världen.. nu fick du vara omnämd i pappas blogg dessutom.. men det är väl inte mer än rätt

 

Niclas ringde precis, sista helgen på sommarkortet imorgon och jag hade välan tänk mig att åka till Kristianstad och äta pizza. Men en tripp till Helsingör lät riktigt trevligt! Intressant, fått ett MMS från någon.. måste öppna det.. "Meddelandet kunde inte lasas och nekades".. Avslag OCH stavfel.. min kväll blev genast mycket bätte. Har förresten gjort lite musik till mina texter.. problemet är att jag är för feg.. för feg för att låta någon lyssna.. enda gången folk fått lyssna var under Lindängen Pimps.tiden och det var ju kul men.. inte på riktigt.. fast jo.. men tänk om alla säger att "Vidde, du suger. Sluta skriv musik" hur bra hade man känt sig då..



Utgångshets

Amanda är hos sin mamma, det är lördagkväll och pengar på samtliga kreditkort, men nä, jag har inte den blekaste lust att gå ut! Jag vet att man ska ta alla chanser som man får men om man inte känner för det? Visst är det kul att titta på folk och sänka en paraplydisk eller tre.. men att ligga hemma och titta på TV och koppla av för första gången på två veckor är en "mindorgasm" av duga. Satt och kollade in Coupling hos en kompis; jag har ju ingen TV.. det är kanske världens mest underskattade engelska sitcom som spöar Vänner  med hästlängder. Engelsk humor är lite mer.. inte intelligent men den är mycket svartare och dråpligare och nästan totalt fri från moralpekpinnar.. Svenska översättningen "Karl för sin kilt" ska man bara skitignorera.. måste hitta Coupling på DVD någonstans.. det är en pärla..

 

Ska man gå ut ikväll?


En jobblördag

Vaknade 930.. bubbelvin är jobbigt på det sättet att man vill gärna sova lite längre på morgonen.. taxi till jobb är ju trevligare än Pågatåget.. men man tycker ändå att falafelkillen kunde använt tandtråd eller tandborste på morgonen för han luktade inget vidare.

 

Snart dags att stänga butiken för dagen! Trevligt med mycket folk, bara lite lite försäljning även om 5siffrigt är bra. Har flyttat lite pengar ibland mitt helvete till kontotrassel åch tänkte handla lite kläder idag, men regn är inte främjande för shoppingtankar.. får se vad som händer.


Träligt..

Det verkar vara dagens favorituttryck.. TRÄLIGT.. vet inte riktigt varifrån det går att härleda.. kanske träl som [slav], slavtrågikt.. men hur som, träligt är dagens absoluta favoritord. Lämnade min sotter hos sin mamma över helgen och på vägen hem satt Sofie på tågplatsen bredvid. Tror hon hette Sofie, tyckte det stod så i hennes Radio Båstadjacka.. vacker var hon iaf, men jag fegade ur att säga någonting..

 

Tog en WhopperCheese på Centralen innan jag åkte hem till Niclas och Johanna. Har ju mitt lysdiodskärp med mitt telefonnummer programmerat i scrollbar röd text.. hey vad fan, det gäller att synas i mängden. En dam 65+ kom fram och undrade om ett sådant bälte som avger strålning är bra för underlivet.. tja.. än så länge har det inte klagat iallafall..

 

Temat på kvällens diskussion blev ÅTERBLICK PÅ HÖGSTADIET.. kollade gamla klassfoton och insåg att Niclas vet i stort sett vad alla ur hans klass sysslar med idag medan jag vet knappt något om någon. Vad hände med vackra Annika, min lilla tysklandsflirt Jenny.. som jag mest flirtade med, hon flirtade inte tillbaka så mycket iofs.. Niclas berättade att han kom ihåg mina pjäser som jag skrev i låg- och mellanstadiet som klassen spelade upp i Mediateket [egentligen ett vanligt skolbibliotek men där fanns en whiteboard och en diaprojektor också, därav namnet].. måste leta upp de och se hur bra man skrev på den tiden..

 

Skriver lite texter nu igen.. det blir mörkt.. lite Kentinspirerad dödslyrik.. hatar Kent.. men att skriva mörka texter är kul


Fel karriär..

..men man gör ju det bästa av situationen! så fast hjärtat vill tillbaka till Stockholms web/radio/medieträsk så har väl kroppen bestämt sig för att vara fast i Skåne.. och visst är det skönt att sälja! Jag får vara med och designa människors kök, hall, toalett.. de kommer att titta på samma kakelplattor medan de bajsar i mer än 10 år.. kakelplattor jag har inspirerat de till..

Vem har koden?

Chefen ringde 715.. inbrott i butiken.. man ringer inte och väcker en och skojar om sådana saker och det gjorde han inte heller. Någon har med största sannolikhet larmat av, tagit sig in genom att ha plockat bort listerna runt ett fönster och lyft ut rutan, tagit sig till ovanvåningen och lyft ut kassaskåpet i hopp om att det fanns mycket pengar.. tji balle fick de jävlarna.. ett par tusen fick ni men det går ni lägga ut för att få tag i maskiner att få upp skåpjäveln! Fick så och lämna lite uppgifter till polisen.. hon var faktiskt riktigt vacker. kvinnor och uniform.. Men ett inbrott på fredag morgon är ett illa sätt att starta morgonen på..

She's All That

Det är bara att kapitulera och erkänna, amerikanska highschool/collegefilmer är vederfärdigt, dubbelmoralfyllt skit. Size n figure doesn't matter men alla är lika mycket värda; bara man är vacker.. Men hur illa de ändå är fyller filmerna en funktion.. Det är underhållande, kul, ledsamt och så otroligt annorlunda hur det var för en själv, fast man nu som 29 gärna vill komma ihåg det som att jo, så var det för mig också. Jag älskar dubbelmoralfyllda amerikanska highschool/collegefilmer!

Sanningen om Lindängen Pimps

Det fanns en tid då han kallade sig för Thaikuken. Tillsammans med Svennefittan och Nicco regerade de Malmös förorter, körde häftiga bilar, pysslade med vapen, prostitution och knark och annat som är tufft. Musik gjorde de också, med feta beats from the Streets och tuff gangsterattityd rappades det om det hårda liv i betongen som präglat deras livssyn.. precis som alla tuffa negrer i Los Angeles.. och Lilleman.. och det fungerade ju för Vanilla Ice.. ett tag..


Nu är sammanslutningen lagd på is, och det är väl dags att erkänna att fylleskämtet fick lite väl stora proportioner. För vi var egentligen tre människor som också ville göra sig lite hörda.. vi ville också vara coola och lite förortshärliga. Att vi sedan är skötsamma svenska ungdomar uppvuxna i Vellinge och Lomma med föräldrar i taxeringskalenderns mitt och aldrig satt foten i en förort innan våra ITkarriärer felhavererade hör ju inte hit.. Alla är vi egentligen skitskraja för vapen, ingen av oss har någonsin tagit en starkare drog än nikotin och det närmaste prostiution jag har  kommit är väl att ha bjudit en tjej på ett helrör på SpyBar med frasen "Knullar damen för ett helrör", tagit med henne i en taxi till ett hotell på Odenplan haft sex och vaknat när hon gick och ätit en hotellfrukost ensam en halvtimme senare.. och när det gäller bilar.. så har vi inte ens körkort.. patetiskt.. ja, men vi har alla varit dumma i vår ungdom.. även om det bara var ett par år sedan..


Anledningen till avslöjandet är att 50 Cent.. en riktig hipphoppande neger från USA tydligen ska skriva en biografi.. undrar om han också är fejk eller om han lyckas hålla upp myten om vapen, brudar, knark, bilar och blingbling bättre än vi..


Hello honey..

..I'm home.. en sliten men ack så trevlig fras att säga när man kliver in genom dörren. Visst har man "umgåtts" med folk men har väl egentligen varit singel i många år nu.. 3.. och det är jätteskönt nästan hela tiden.. men ibland önskar man att det fanns ngn som man visste brydde sig lite mer än andra, som saknar en lite mer än alla andra.. och någon man kunde vänta på som kom in genom dörren och ropade "Hello honey, I'm home"

Egentligen är det bara en fortsättning..

klockan 1726

...eller en upprepning av föregående dag. Insåg att jag är den ende på jobbet som inte tagit ut en längre sammanhängande semester. Är det då konstigt att man känner sig helt åt väggarna sjuk? Ledbruten, illamående och allmänt deppad över hur illa ett liv kan sparka på en. Igår försökte jag mig på det livsfarliga experimentet att framkalla min egna panikångest angående det faktum att en dag kommer jag inte att leva, en dag kommer inte jag att kunna finnas där för min dotter.. men jag lyckades inte ens få panikångest.. och ska sanningen fram så var det nog lika bra för fan vet om jag egentligen vill må riktigt så illa som jag kan må..

Träffade en trevlig kvinna som bygger sitt drömhus på Österlen. Hon är 62 och reser över större delen av världen av intresse men också i jobb med mängder av vänner inom konst, arkitektur och design.. och henne hjälper jag hitta rätt i världen av kakel & klinker. Det är inte utan att man känner sig lite stolt när hon kommer till mig för att hon känner förtroende! Men så funderar man lite, jag vill också bygga mitt drömhus men jag vill göra det snart. Har inte den minsta lust att vänta tills jag blir 62. Vill leva nu och inte om 33 år.. och fy i helvete vad gammal jag är..

Lördag jobbar man ju.. och jag har lite egen REA på lite plattor. El Chef vill att jag ska sälja plattor för 300000 så jag kan ta ledigt Amandas första skoldag så jag tar lite egna initiativ; är man butikschef så är man! Men jag vill hitta på något kul i helgen. Kunde varit kul att gå på dejt.. sitta och äta gott, snacka lite, gå en sväng och inte riktigt veta om man får lov att ge en godnattpuss eller inte.. och så har man tokporr hela natten.. eller så går man hem själv.. livet är underligt.. Dags att kolla kunderna på ovanvåningen..