Min diabetes, Min kärlek, Min dotter

Jag hade en föreställning som barn; den dagen jag fick barn skulle denna få stoppa ner handen i en skål med namnförslag och den lappen som drogs först skulle bli förstanamn. Det var förstås innan jag visste att ett svenskt lagombarn inte är motoriskt designad för uppgiften förrän efter ett par månader. 

Ett namn är ofta tungt traditions- eller händelsebundet.. Anna efter mormor, Jacob efter gammelfarfar, Conny efter bilmekanikern, Brooklyn efter stadsdelen, Vargtass efter en rejäl fyllefest und so weiter.. Vi ska inte analysera vad mina föräldrar intagit när de beslutade att jag skulle få stolt bära namnen.. och för helvete, håll i er nu.. Frans-Anton Wilhelm Bogomil.. utan konstaterar bara att mitt självtagna Vidde håller något mer klass..

Men idag har det varit en riktigt trevlig dag med jobbsamtal, passanskaffning, tokshopping och en fet portion kärlek

1. Idag har jag blivit förälskad i en svart Wilhelm (därav hela den långa inledningen om mina föräldrars största ej genomförnd hjärnsläpp). Jag såg honom hänga i ett hörn och bara vara riktigt jävla snygg och jag hade då iofs småsneglat lite på honom redan under gårdagen, då på ett annat ställe i stan det ska erkännas men när jag lät Wilhelm röra min nakna hud nu ikväll så är det ren kärlek - mor och far - det finns nu en Wilhelm i släkten! Grattis till er!

2. För ett par månader sedan fick jag reda på att jag levt över mina tillgångar. Det talar krediträkningen också om för mig en gång i månaden.. men detta var på ett mer hälsomässigt plan. Tydligen ska man inte dricka 2liter CocaCola varje dag under 9 års tid.. då finns det en risk att man drabbas av diabetes.. Vid upptäckten att jag hade ett sockervärde på 26, mot svennebanannormala 6, slängde akutvårdspersonal mig i en brits och pumpade mig full av.. ja.. de såg ut som vatten men det var det nog inte. Ikväll efter mycket kämpande och intensifierad tablettbehandling hade jag innan middagen noterat mitt all.time low på 6,6.. firade det med en riskaka med tomat.. var fan tog livsvärdet vägen..

3. Sedan min Prada Amber Pour Homme-serie (EDT och tillhörande deospray - ja jag vet jag jag är sjuk men va fan..) tagit plats i mitt hyreshusstandardbadrumsskåp från Svedbergs har dottern gnällt på att hon också vill ha en parfym i hyllan. Vi hoppade till "min" parfymerist som presenterade en massa luktegotter. Ungefär 6234 teststickor senare, i hård konkurrens med Dkny, Paris Hilton, Britney och Mary Kate så landade valet på Naomi Cambells Cat Deluxe - At Night. Och den är hon värd min lilla älskling!

4. Nä.. jag är rakad, snygg, trevlig och talförd - jobbar dessutom den inredning och är riktigt bra på det. Men jag är och kommer föralltid att vara hetrosexuell - singel dessutom och tyvärr känns det just nu som föralltid där med .. Wilhelm är svart och kommer att bäras av mig på lördagkväll. Om det blir för varmt kommer han att hängas in i garderoben bland de andra kavajerna.


Bad i Malmö? Skitsnack!

Om man åker förbi Malmö Stadion ser man en gigantisk reklamskylt där det står "Håll Malmö rent" - man hänvisar till Malmös vattenparadis Aq-va-kul..ett äventyrsbad med bubbelpool, utomhusbad, simträningsbssänger och lite annat som ska finnas i en modern simhall. Ryktet säger dessutom att man byter ut vattnet i tioårsperioder. Under själva byggnaden ska det enligt obekräftade rykten finnas stora bassänger där vatten, som defacto klassas som ett livsmedel, renas i klorgegga och byts ut vart tionde år.. fräscht! 

Men som om inte det snusket vore nog stängde man ner skiten för ett par månader sedan. Bygget var fallfärdigt efter år av missskötsel och det fanns risk att stället skulle kollapsa över besökarna. Således måste man skicka stadens smutsiga invånare någon annanstans, men vi kan ju behålla skylten utanför Stadion som ett monument över Malmö Stads Socialdemokratiska styre - Alla ska med!

Men vad är en simhall mot utomhusbad! Sol, glass, bad och toppigt topless [jag är singel, vad är din ursäkt] så vi packade väskan och begav oss till Ribersborg - Malmös svar på Rios De Janeiro Copacabana, men med ett fåtal fler svenskar, som storhetsvansinniga politiker kallar det - kom till Malmö - vi har en standstrand mitt i stan! Stranden anlades på 20-talet av ett gäng boende längs Limhamnsvägen som inte ville ha en tångstinkande stenstrand som granne utan fraktade massor med sand från grannbyn Lomma och tippade sonika den över stenarna. Detta fungerade kanske då - idag är det lika hett som Aq-va-kul..

Om du nu som turist planerar att besöka Malmös stadsstrand är det bäst att du läser detta för det är dags att ta död på illusionen. Jo, det finns en liten remsa inklämd mellan ett hundbad och ett nakenbad som man kan kalla strand, om definitionen på strand är liktydligt med sand med grovkornig singel uppblandad med nergrävt förmultnad tång. 

Men liktförbannat åker folk dit så fort kvicksilvret kämpat sig över 18grader. Idag fanns det en del toppigt att titta på men generellt sett, precis som på alla andra stränder  ligger människor med kroppar i olika stadier av förfall, lapar sol och vänder andduken efter solen. Du hittar allt från 6åringen med en bikiniöverdel som matchar sin lattemammas till 66åringen utan bikiniöverdel och du funderar lite på vart och när världen gick åt helvete..

Nästa problem heter tång.. Malmö Stad är så snälla att de forslar bort lite mellan varven, eller täcker hjälpligt över den med sand så det börjar lukta så där lite mysigt unket när ungarna gräver i sanden med sina plastspadar. Att springa ut i vattnet o slänga sig i kan du också glömma - det är extremt långgrunt vilket innebär att barnurinutspädandet tar sin lilla tid.. och om du tänker att du kan springa genom det gula varma vattnet så går inte det heller eftersom hela botten är täckt av vassa stenar.. man skulle nästan kunna tro att stenarna är kulturminnesmärkta eftersom man vägrar att ta bort de..

Mitt turisttips är att ställa bilen - sätta sig på en luftkonditionerad buss 100 med destination Falsterbo Strandbaden. En hel mil sandstrand med dynor och vass, skiftande djuphet beroende på vind, stenar? tång? Jovisst finns det men intrycket av en baddag torde vara badet.. Vellinge - där är friheten större, och baden bättre!

Militärövning. I Malmö?

För att hedra alla krigflyktingar som kommit till Sveriges tredje största stad, och det är typ en tedjedel av den totala befolkningsmängden enligt färska siffror från en oberoende undersökning, har landets militära ledning lagt en övning i och omkring centrala Malmö. Överallt springer det runt en massa fjuniga killar och tjejer i gröna kamuflagekläder och leker pang-pang.. det kör lite stridsvagnar på gatorna och försenar kollektivtrafiken - urban combat helt enkelt!

Efter ett besök på Jensens Böfhus.. ja det ska vara ett danskt Ö där men hittar inte asciikoden och varför uppmuntra dessa danskar dagen efter .. med Amanda gick vi längs gågatan och stöter på en kamuflagekille som dessutom haft den goda smaken att likt en fyraåring med fingerfärg målat hela ansiktet med grönt och brunt.. Det var då det slog mig..

Om man bedriver krigsföring i skogen eller i Pildammsparken, Stockholmare: Läs Gärdet, Göteborgare: läs Slottsskogen, så är en grön kamuflagedräkt med fingerfärg i ansiktet säkert jättebra! Men om man driver en militär styrka i en storstad.. varför i helvete dra på sig grönstället? Vore det inte bättre att klä sig i hiphopkläder, baggyjeans med mp3mobilen hängande runt halsen och vråla Yo motherfucker? Så gör ju alla i Malmö och tänk i en krissituation - för fienden vore det ju ruggigt att veta att det finns militärer i stan utan att veta vem som är det..

Så shoppade han sig lycklig

Åt lunch med en riktigt gammal vän igår.. ja, alltså hon är dryga halvåret från 30 men vi har känt varandra i nästan 13 av dessa.. hon tillhörde tjejgänget från Malmö, jag killgänget från Vellinge.. vad gammaldags det låter! Men det känns ändå så nära. Vi möttes upp för en lunch på EspressoHouse och äter en Caesarsallad.. på grönsallad och vinegrette eftersom dressingen var slut.. klockan 1130.. men chailatten var jättegod! Vi satt och snackade mest om hur usla vi är att höras och om våra barn [nä, vi har inga gemensamma, vad vi vet]. Men det blir liksom så, vi har båda våra liv och familjer.. men det kändes inte längesedan när vi snackar om gamla tider utan först när man tar en andningspaus och reflekterar.. Hon ska förresten ta med yngste sonen till Kreta tillsammans med en väninna - de betalar lika mycket för en vecka som jag och min dotter gör för två dagar på Kolmården i augusti.. och då är våra resekostnader inte ens inräknade..

Sedan ägnade jag mig åt shopping.. det kunde ha börjat bättre. Efter lång väntan har mobiloperatören 3 äntligen fått in Sony Ericssons K810i - 3 har en kundtjänst som med mellanrum ringer runt till sina kunder - de blir alltid så förvånade när jag alltid är nöjd med deras tjänser.. hur som - stegar in i butiken, vi tittar på telefonen och det kittlar i magen så där som när man är fjantigt nyförälskad och svävar på små rosa moln där blåa kaniner äter fluffig bomull och små feta keruber skjuter polkagrispilar..

Allt är så där härligt tills det visar sig att jag inte får förlänga mitt abonnemang än.. kaninerna dör, molnen börjar tappa form och keruberna äter upp polkapilarna själva.. här står jag, nöjd 3kund med två abonnemang och med 1000kr i månadenräkning.. och så måste jag vänta tre månader för att få binda upp mig ytterligare 18 månader på min älsklingstelefon. Manligt nog nästan börjar gråta och försvinner med ansiktet i händerna; inser att jag faktiskt övervägde att köpa telefonen kontant för nästan 4000 spänn, inklusive armbandsklockan som man kan styra telefonens mp3spelare med.. men tyckte att det kändes lite för mycket att kompromissa med en urbota dum regel. 3 får ju sina pengar ändå! Varför kan ni inte göra mig lycklig?

Solen skiner och människor är glada.. alla utan jag.. går förbi parfymdisken på Åhlens City och så kommer det lilla rosa molnet igen.. det hörs nästan i luften.. den kallar på mig.. flaskan står där innanför de stora glasskyltfönstren och viskar: "Vidde - jag är här. Du är ledsen - kom och köp mig. Jag kan göra dig lycklig". Två minuter senare är hon min.. du underbara Prada Pour Homme Eau de Toilette 100ml med sadelträ och citrusmuskdoftande innehåll..

Efter tre kulor glass på bron vid Södertull inser jag att jag kommer vara bitter och arg på 3 ända till den 11 augusti men att jag kommer lukta gott så länge. Men jag behöver se bra ut också.. och så behöver jag lite medel för avkoppling.. två timmar senare stapplar jag hem med tre sköna tvspelstitlar, lite kavajer och byxor [inga rena kläder och bor i ett hus fullt med arbetslösa människor som tvunget måste tvätta på kvällen när jag, heltidsarbetande ensamstående pappa har tid att tvätta], ett par solglasögon: The Devil wears Prada - nowadays so do I.. på kontot är det dessutom reserverat ett par papperspengar till dottern att handla för - dels för att hon förtjänar det eftersom hon är världens bästa dotter men tyvärr också för att dämpa mitt eget lite dåliga samvete att jag ar för första gången på väldigt länge spenderat mer än 500kr på saker till mig själv.. men det kunde varit 295kr och 18månaders bindningstid extra.. det gnager lite på en perfekt dag..