En liten värld med Ikea i centrum

Vaknade igår 1835.. nä.. hade ingen lust att överhuvudtaget ta mig ut. Bakgrund: min dotter är hos sin mamma över jul och nyår och för första gången någonsin tänkte jag gå ut och festa loss på juldagen. Men så ligger man där i sängen med ett täcke över kroppen och känner att nä.. släpar sig ut i duschen och kommer ur den nyrakad och precis lika lite positiv till det hela. Men man kan ju inte sitta hemma när en fest väntar på er så lite rena kläder och sonnenblümdoftande kalsingar [skitäckligt sköljmedel förresten] och så iväg till Ted som satt och väntade troget medan vi alla droppade in..

..och när alla droppat in så tog det ett par timmar och sen droppade vi av till SwingInn.. för bara ett par år sedan var detta 30+ desperathaket men nu är det ett av stans hippaste ställen och lika svårtraggat som alla andra ställen.. eller inte.. gott om turkar som kan dansa lambada finns där också.. Efter ett par timmar på ett svettigt dansgolv beslöt vi att ta en taxi hem, jag skulle trots allt upp till jobb och Catherine skulle.. ja.. vad skulle du egentligen? Och var tog Ted vägen? Gjorde han en Vidde månne och "gick ut för att ta lite luft"? Och jävlar vad världen är liten.. tänk att jag vet vem din lillasyster är..

Davids reaktion när jag kom till jobbet var "Vad gör du här?". Jonas kom och vi snackade lite och sen kände vi att vi inte skulle komma ngt länge idag så vi stängde butiken och jag tog sikte mot Ikea. Meningen var att jag skulle köpa ett par tallrikar.. notan slutade på styva tusenlappen.. Champagneglas, servetter, och så ett par billiga lampor, lite värmeljs och ljusstakar.. lite fler glas.. och så vips har man tre säckar fyllda..

En lite ensam jul

Jag är ingen jättefanatiker av storhelger men visst är det kul att i dessa tider då det ses som förnedrande mot främmande och hotande kulturer att sjunga svenska nationalsången och fira avslutning i kyrkan att få fira en kristen tradition - ta tilfället i akt - snart kan det vara förbjudet att fira jul!

Vi måste fan skärpa oss - vi lever i ett protestantiskt land med religionsfrihet. Visst ska alla ha rätt att utöva sin religion om det inte strider mot landets grundlagar men någon nationell samhörighet måste vi fan få ha. Det finns inte en jallajallainvandrare som inte är stolt över sitt hemland - även om han påstår sig bli avrättad om han åker hem - klart han ska vara stolt över sin härkomst. Men lika stolt måste en svensk få vara; det är när man förbjuder traditionella svenska seder som folket reagerar och lägger sitt hopp till odemokratiska partier. Våga hissa flaggan - sjung nationalsången, fira skolavslutningar som vi alltid gjort och var stolt över att tilhöra landet Sverige. Det är en medborgerlig plikt och betyder inte att man ser ner på andra nationaliteter.

Idag är de julafton.. saknar min dotter hysteriskt mycket. Hon är hos sin mamma över julen vilket gör att min vilja att fira jul är iksom i stort sett lika med noll - om ett par timmar kommer jag att vakna och åka till IKEA - god jul allihopa.. [troode jag iaf - nu visar det sig att de har stängt] Hur anti jag än må vara så var det inte riktigt meningen att jag skulle vakna ensam på julaftonsmorgon.. och det gör mig lite ledsen ikväll..

Nu har jag inte varit direkt aktiv på att hitta någon att vakna upp bredvid i ett längre och mer sammanhängande  perspektiv.. men det hade varit mysigt att få kuta runt naken i en tomteluva och fixa frukost på sängen och julknulla lite i knäckebrödsmulorna efteråt.. God jul på er iaf!

Varför brandmän men inga sjuksköterskor?

För ett tag sedan släpptes en kalender med nakna kända svenska kvinnor till åren komna. Man ville ifrågasätta dagens unga skönhetsideal. Tänk om vi män gjort samma sak - en naken Börje Ahlstedt eller Invar Oldsberg på en häst.. det är bara att inse att kvinnokroppen oavsett ålder är vackrare att se på. Dock finns en yrkeskår som varje år vill bevisa motsatsen - det är poserarna i landets brandmanskår. Snygga och vältränade killar som visar upp sig utan brandsäkra dräkter.

Jag kommer aldrig att på en brandmanskropp; lika osannolikt som att en vänsterpopulistisk lesbisk och allmänt ful biblotekarie i palestinaskarfs kommer att bli ett lika allmänt masturberingsobjekt som en blond silikonBarbie. Så varför reagerar inte jag mot avklädda män, bränner ner brandstationer, klottrar ner brandbildarna eller kastar ägg mot brandmän eller skriver insändare till tidningarna om objektifiering av män och att jag känner mig illa till mods när vi män hängs ut som sexobjekt?

Därför att jag skiter i det! Hade jag haft kroppen och kunnat tjäna ett par kronor på den så fine! Men visst är det underligt. när en brandman klär av sig tycker kvinnor att det är roligt, sensuellt och ofarligt. Om en sjuksköterska skulle klä av sig på en akutmottagningsbrits hade hon fått sparken av ledningen - jag hoppas på ett jämlikt 2007

Åk hem jävla jallajallaungar!

Det satt ett gäng blattar utanför porten och sköt lite smällare. Smällare är vansinnigt kul när man är 17, lite roligt när man är 25.. vid 30 tvingar man sig själv med att stå ut och vid 50 lämnar man landet runt 20 december varje år. Vidare är det ett plågoris om man har ont i huvudet.. jag har ont i huvudet.. Att ordet respekt sällan finns i medvetandet hos Malmös jallajallaungar med Zlatanbrytningar vet jag men efter 20 minuter pallade jag inte mer utan öppnade fönstret och förklarade att nu får det fan vara nog..

Det roliga med dagens blatteungar är att ingen vuxen människa någonsin sagt till de på allvar. Fem tuffa killar plockade undan smällarna och satt och petade i gruset med foten.. ungefär som min 7åriga dotter gör när man säger åt henne ordentligt att nu räcker det. Och precis som med Amanda så var de igång igen 3 minuter senare med att kasta smällare mot varandra - och så undrar ni varför Jugoslavien exploderade för ett par år sedan - det ligger tydligen i slavers gener att kasta krutladdare produkter mot varandra - men åk då för helvete tillbaka till Jugoslavien och döda varandra där - låt min trappa vara fredad för helvete!

"Det var inte jag mannen,  säg till han där borta" säger alla och pekar på en Canadian Gooseklädd blatte i den traditionella "kepsen-10cm-ovanför-huvudet". "Ja eller hur - ge nu upp för fan". "eh kom igen killar så drar vi" Och så gick de till huset 200 meter bort.. idioter.. men jag slapp äcklen här! 1-0 till mig..

Tortyrredskap och två goda men dyra ciders

Hämtade ut lite nya tortyrredskap på apoteket.. kassörskan hoppade till lite när jag inte hade ett högkostnadsskydd. "Varför har du inte det?" "Jag är ju frisk." "Men du ska ju hämta ut saker?" "Ja men då har jag väl inte varit sjuk förrän nu." Vet inte om apotekets personal förstår ironi men den 500lappen jag lagt per år på treo har jag lätt betalt utan ett grönt kort. Men nu har jag ett, ytterligare vuxenpoäng att inkassera vid livets slut.

Bredvid mig i väntsofforna satt en arg kvinna 70+. Det var skandal hur lång tid det tog i receptlinjen tyckte hon. Vi snackade lite och jag frågade vad hon skulle hitta på idag eftersom in var så stressad. Hon skulle hem, inget annat. Men varför så bråttom undrade jag. Jo, hon kunde ju missa bussen. Du bör inte här i stan? Jodå, hon bodde mot Lindeborg, 3km bort, bussar går var 10nde minut. Varför inte bara sitta still 5minuter som det tar innan det blir din tur, vi kan ändå inte påverka tiden? "Förrivärlden tog det aldrig så här lång tid.." suck

Träffade mina två Stockholmsvänner Ronni och Minna, ej att förglömma en mycket trevlig Henrik som avslöjas verkligheten bakom charkdisken på ICA.. Vi gick ut och tryckte en plankstek och lite Cola Light,.. och ett par liter cider.. jag är mänsklig ok? Har faktiskt tänkt rätt mycket på att jag måste ta tag i mina blodbärden vilket är ett enormt framsteg mot att inte tänka på de alls.. har nu ett fastesocker på 10 efter att ha jobbat en hel dag.. detta kommer att gå bra.. skyndar långsamt men jag ser positivt på det.. jag måste ju!

Måndag med ljus framtid

Det har tagit lång tid men idag var det äntligen dag satt på äkta amerikanskt manér packa ner sina pärmar och pennor i en brun kartong och säga hejdå till sin arbetsplats; gjorde det egentligen redan i fredags när jag köpte negerbullar till mina kollegor, ja va fan då.. Det var i somras jag bestämde mig för att följa med till företagets nya satsning - ett riktigt showroom för kakel och badrumsinredning; vilken tur jag har min chef som också såg det som en god idé. Så idag, en mängd veckor senare, var det dags att stiga in i det byggkaos som om en vecka ska vara Malmös häftigaste och mest inspirerande badrumsutställning - och vi kommer att lyckas.. det är iofs rätt mycket byggdamm.. men det kommer gå absout lysande. Låter knasigt men det kändes skönt att komma in i lokalen och veta att här kommer jag att lyckas - jag kommer att sälja badrum, kakel klinker inredningar men också rita 3Dskisser för kunder som behöver inredningshjälp. Välkommen att hälsa på!

Från nya arbetsplatsen till min dotter julfest, klasspappa som man är.. gottebord med julmust och godis, nybakade lussebullar och dansuppvisning av dotterns klass. Hon är så duktig.. har en dotter som kan bugga, dansa linedance och minsann lite macarena där också ja.. och extra roligt blev det när alla barnen ropade att nu var det alla förädrars tur att dansa macarena.. har inte gjort det nykter på 25år men lyckades tydligen rätt bra..

Väl hemma insåg jag plötsligt att nu är det dags att på riktigt ta tag i min sjukdom.. har lyckats förträng.. förskjuta att allt faktiskt inte är riktigt bra med mig ända sedan jag träffade min distriktssköterska,, så för första gången stack jag mig i fingret.. och det gjorde ont som in i helvete.. hatar hatar hatar det! Vill inte göra denna skiten.. hatar.. det är ok när någon tar blodprov, även om jag är en av de mest svårstuckna i världen.. bara jag slipper se skiten! Men nu måste jag leda in blodet i ett litet papper och se domen.. min första hemmadom efter ett lätt intag av julgotter 17,4.. huga.. inte lika illa som de första 26 i fasteläge.. men nu får jag fan skärpa mig.


Tillökning i familjen

Så var det dags för tillökning. Måste säga att jag varit otroligt skeptisk mot hela tanken. Det är på inget sätt motbjudande men samtidigt så har jag vart nöjd så som det är. Men så börjar dottern tjata; alla andra har en liten, jag vill inte vara utanför. Så väger man sin dotters önskan mot jobbet att ta hand om den och se till att den mår bra resten av livet.. ville verkligen inte.

Det regnade ute idag när vi fick beskedet.. dotterns önskan fick slå in - jag vek mig precis som vanligt; måste skärpa mig där men samtidigt så kändes det lite beiget  att plocka fram den två år gamla från balkongne och spreja den med grön färg. Så efter en tur med buss 1 till Jägersro befann vi oss vid en barrnasare.. Paret framför oss letade också tillökning.. de undrade vad den lilla granen kostade.. "140spänn" "Vad gör du om du får 100?" undrade paret. "Sätter tillbaka den" sa han och placerade den tillbaka på sin plats. "Men 120 då?" undrade den förnärmade mannen.. "Du - glöm det"

Så för 140kr har jag nu en fin liten smått missbildad gran som kommer att dö om en vecka.. jag klarar inte av att ta hand om gröna växer - jag tar död på yukkapalmer.. men en grön gran hör ju julen till. Kommerihåg mina barndomsgranar.. vi hade 3,5meter i högt och surrade fast skiten i en metallögla högst upp i taket. Vi hade ingen stjärna utan en sån där utvikbar rund plastsol.. där satt den högst upp tills någon slängde ut granen.. 1 april var ett magiskt datum - innan dess fick man en utskällning om man ens påpekade att julen var slut.. Min gran, som enligt den röda tag:en heter: 141369 kommer få stå här så länge den lever.. vi får se hur långt det blir!

--

lite bilder på min dotter, min syster och hennes barn?
www.reimann.se

Melodifestivalen 2007

Det fanns en tid när österlandsfetishisten, [Knesset, Hassan] Kristian Luuk satt i en liten studio på ZTV. Jag vet inte om han satte på sina kvinnliga kollegor redan då eller om det är ett fenomen han utvecklade när han blev uppköpt av TV4,  men på den gamla tiden hade han en talkshow där han intervjuade de gäster han själv tyckte var intressanta. När han fick sin egnashow i det analoga marknätet gjorde han sellout som alla nyupptäckta gör och övergav Bstjärnorna i den egna bekantskapskretsen för världsstjärnor som kom på PRturné.

I vår ser vi den forne busringaren som programledare för Melodifestivalen 2007 - det folkligaste av alla folkliga program. Att Lena Ph eller Jonas Gardell ställer upp är inget att fundera på, men att Luuk tar steget och blir folklig på riktigt är lite intressant. Förklaringen kom när detaljen om att det ingick i hans "villkor" att han kommer att fritt få häckla artisterna.. det blir ju jättekul och innovativt..

Nu älskar jag Melodifestivalen som företeelse och underhållning men det som man slås av när man ser startfältet är att den organiserande gaylobbyn med Christer och Rickard bakom varandr.. rodret... glömt bort att i all sin folklighet är detta i grund och botten en tävling där vi ska segra över andra länder i musik. Det gör man inte med Regina Lund.. Vi är snabba att döma ut andras artister men det fanns folk de som på fullaste allvar ville skicka Electric Banana Band som Sveriges representanter i en tävling. "Det vore ju roligt" säger folk - men för fan, det är en tävling! Iår finns risken att vi skickar Svante Turesson.. det är ju en imagehöjade för landet - ungefär som att sätta Ingmar Bergman i Bolibompa..

Att häckla artisterna som ska vara med 2007 är inte svårt. En fet föredetting i Anna Book, tanter i Nanne och AnneLie Rydé som dessutom lovade för två år sedan att aldrig vara med igen, är hon socialdemokrat månne? Jessica Andersson försöker igen men torde inte heller detta året låta bli att misslyckas - Jessica, du är vacker - lev på det men håll dig borta från musiken! Tänk om man placerat Magnus Carlsson, Andreas Lundstedt och After Dark i samma delfinal - men de vågade in Christer eftersom då skulle hans vänner få tävla mot varandra och det kan man aldrig tillåta i en tävling.. eller? Andreas Johnson ska visst också vara med. Förra gången rippade han Karl Martindahl rakt av, undrar vem han lånat inspiration av iår.

Frågetecken är många.. vi reder ut de allt eftersom de dyker upp.

En stickande fortsättning av livet

Vill i detta nu lägga ett omdöme om min vårdcentral. Man läser ofta om mäniskor som blivit misshandlade av vårdapparaten men det är sällan guldkornen som faktiskt finns får plats i ljuset. Det tänkte jag ändra lite på.


Precis som i mitt yrke som säljare mot privatpersoner ligger mycket fokus på att få en bra personlig kontakt. Jag har aldrig blivit så väl behandlad på en vårdinrättning som på Hindby vårdcentral i Malmö. Varje gång jag varit där har jag lämnat med en annan diagnos än vad jag då kanske hade tänkt mig men det är inte personalen att beskylla - det är min kropp som som är defekt. Engagemanget man känner är enormt hos alla och man känner sig helt trygg vilket jag ser som en grundsten i deras verksamhet. Personalen bryr sig det där lilla extra och det ska ni alla ha stor eloge för.


Därför var det ingen jätteförvåning att distriktssköterskan som drog upp mig 0800 i fredags bara för att jag skulle lägga mig ner och vila så hon kunde ta min vilopuls var precis lika duktig och proffsig som övrig personal - hon fik mig dessutom att sticka mig själv i fingret för första gången i hela mitt liv. Och även om det är ett äcklgt tilltag å gjorde hon mig lugn och sansad. Med detta har jag nu blvit ett officiellt Diabetes2freak..

Vi pratade kost och vardagsmotion utan pekpinnaroch förmaningar, krossade myter och fördomar och det hela var lärorikt utan att för den sakens skull verka jobbigt. Mitt problem är att det kommer BLi just väldigt jobbigt. Ursäkter finns det gott om men när jag säger att jag inte riktigt idag hittar tid att ta tag i grejer så stämmer det ju. Men jag måste ju hitta tid som inte finns idag samtidigt som jag måste lära mig att stressa ner; hur motsägelsefullt känns det?


Fredagskvällen innebar julfest! 3000pers samlades i ett litet tält i Lund, käkade julbuffé och kollade på Anders & Måns som jag inte riktigt bestämt om de är roliga eller tragiska - CrazyFrogskämtet var dock världsklass, underbara HippHipp - Kajjan Tiffany Itzhak Tony, "Jag-knarkar-på-spybarstoan"-Timbuktu, vackra och skönsjungande men ack så tråkiga Titiyo, Peps hade enligt arrangören fått ställa in pga sjukdom.. grässjuka kanske vad vet jag.. Eagle-Eye Cherry kom förbi oh sjöng "Save Tonight men då gick jag och Bettan på toa.. och Robert Jelinek var där.. kommer ni ihåg honom, frontkillen i The Creeps som gjorde två hits - "Right Back on Track" och chipsaktuella "Oh I Like It" - detta måste vara typ 15år sedn och han sjunger de lika intensivt som då plus att alla gillar det fortfarande.. 3000pers äter revbenspjäll och gravad lax i ett tält - bizarrt projekt men det fungerade helt ok. Ja - jag glömde mina diabetespiller.. hade lite ångest ett tag.. ska ta tag i detta på allvar nu.. start. typ idag är det tänkt.. fasar redan för stick i finger och en massa blod som sprutar åt alla håll..


Familjens officiella julhälsning 2007

Ärade läsare,
Det har nu gått ett år sedan vår förra julhälsning; det brukar rimligtvis röra sig om ett tidsintervall på en cirkus 350 dagar mellan varven. En av anledningarna till att jag skriver är att se tillbaka på dagar som passerat och summera upp de största händelserna, men också för att ge dig ett litet ord på vägen. Detta år vänder vi oss till kristendomens Gamla Testamente där vi kan läsa, och därgenom också försöka fullgöra en o så bortglömd del för vår självuppfyllelse - vår egna glädje!


Pred 9:7 - Ät därför ditt bröd med glädje och drick ditt vin med glatt hjärta. Gud är redan nöjd med det du gör.


Glädje - det är vad jag vill att ni alla ska få uppleva inför och under det stundande 2007 - glädje och stolthet över att du får just vara du med dina brister och tillgångar. Vi har alla vår vardag då vi tycker tiden inte räcker till för vår familj och våra vänner. Tänk efter då värre är att vi inte ger oss själva tid att stanna upp, andas och tänka på vad som är viktigt för mig. Vi är inte bättre än våra medmänniskor  men om vi inte klarar av att vara stolta och nöjda med vad vi själva presterar, hur ska vi orka entusiasmera de runt omkring som vi älskar. Var glad och känn glädje och stolthet i det du presterat under året.


Ni som följer min blogg känner mig väldigt bra vid detta laget och vet hur mina senaste 365 dagar förflutit - den stolthet jag känner över min dotter och hur hon utvecklas för var dag i att hitta sin personlighet och sina tankar; hur tacksam och stolt jag är över vår relation och den trygghet hon hittar hos mig och i sin omgivning och ej att glömma - att få uppleva födandet av livsglädje, hunger för kunskap och medvetande hos den person som betyder mer för mig än någon annan. Hon gör mig till världens lyckligaste pappa och det finns ingen gåva jag hellre vill ha men hennes framtid i lycka och glädje.


Under året har jag efter hårt slit hittat branschen där jag ser mig själv och min framtid i. Att ge sig ut på nya jaktmarker när det gäller arbetslivet är skrämmande men var i början av året en nödvändighet. År 2007 kommer att innebära en långt större utmaning som jag ser fram mot att kasta mig över. Jag är stolt och glad, givetvis över detta företag som ger mig möjligheten att blomma ut i den roll jag trivs med, men samtidigt känner jag gläjde i att ha bevisat för mig själv att jag klarar av det jag tagit mig för, och det med råge!


Ni vet också att jag nyligen fick diagnosen Diabetes 2. Att vara 30år och drabbas av vad som i folkmun kallas både en ålders- och välfärdsrelaterad  sjukdom har fått mig att stanna upp och fundera över livet, och att försöka glädjas åt det jag har här och nu - det är nämligen stunder som aldrig kommer tillbaka. Det är lite här kontentan i denna evigetshälsning mynnar.. att ni varje dag hittar det där guldkornet som faktiskt finns om du letar. Spara det i minnet och vårda det ömt. Om ett år kommer du ha 365 lyckliga tillfällen att tänka tillbaka på.


Glädje önskar vi Er alla inför 2007
Vidde, Amanda och Saffy Mjauoth


-

Eftertext: Vill du läsa förra julhälsningen och mina förhoppningar inför 2006? Klicka
här. Med facit i hand: Det gick inte riktigt som jag tänkte.. Lottovinsten uteblev rätt fett, Körkort och bil sket sig det med, och denna jul kommer jag också fira som singel.. det jag önskade mest var hälsa, och med diabetesdiagnosen i färskt minne så gick det käpprätt åt helvete det med.. Never Give Up, Never Surrender


Lund är smutsigt

Jag har inte mycket över för staden Lund.. detta finkulturella reservat för kvasiintellektuella wannabees undviker jag gärna till vardags. Något i mig säger att det kommer en våldsam reaktion av galna studenter och professorer. Min ståndpunkt är dock solklar - Lund är byggt för vänsterpopulistiska studenter, professorer. Lund har en fantastisk sjukvård men den hade lika väl kunnat legat någon helt annanstans. Varför denna attityd mot Lund och studenter? För många år sedan var jag på en privat fest där alla var Lundastuderande. Jag som hade jobb och som dessutom då jobbade, utan kårleg, på en fransk privat kommesiell radiokanal blev konstant utfryst ela kvällen eftersom jag hellre lyssnade på kommerisell musik än Broder Daniel och Bob Hund - när alla gick ut i natten fanns ingenstans där jag släpptes in - jag var ju inte student.

Har jag dragit en förhastad slutsats när jag drar alla Lundabor över en kam då jag blivit illabehandlad av ett fåtal? Nä - tycker det är helt relevant och för att dra en paralell - om din väninna blir våldtagen av en invandrare, visst funderar du både två och fler gånger om du vill ha ickesvenskar i din sällskapskrets, visst både säger och tänker du: "Dessa jävla svartskallar - ut med skiten" och ignorerar de fakta att det finns svin av alla kön raser och religioner. Men vi väljer att ta en enkel utväg istället för att nyanserat se på saken - så gör du - så gör jag!

Men invandrarna är bra på att baka pizza och köra taxi.. och det fina med Lund är att man kan sitta på Burger King och surfa gratis.. det finns visst positiva saker också.. även om de är små. Jag kanske kommer tillbaka..

Imorgon dietist..

Nu är jag äntligen en människa igen. Mitt eget fel eftersom jag hela tiden vetat att mitt IDkorts giltighetstid är långt  överskriden men hur passar man in att kila ner till Farbror Blå och fixa det. Försökte för ett par veckor sedan men eftersom jag inte hade någon som kunde intyga att jag var jag, och de inte ville tro på varken mina plastkort eller min utgågna legitimation trots att det syns att jag inte är någon annan än  jag så fick jag vänta tills jag och min käre far i måndags lyckades synka scheman. Det skulle ta fem arbetsdagar men döm om mina förvåning när jag idag kunde kila ner och hämta mitt nya nationella IDkort. Killen i luckan såg måttligt road ut när jag sa att jag inte hade något leg som styrkte att jag var jag. "Nä, men du har väl kvittot med dig?" - anar att jag inte är den förste som försökte vara rolig..

Imorgon tidigt som in i ska jag infinna mig på vårdcentralen och träffa min livs första dietist på det proffessionella planet.. Det har blivit dags att lära sig lite näringslära - om hon fäller en kommentar om att mitt BMI är lite högre än det borde kommer jag att lämna rummet - det ser jag för fan i spegeln varje jävla morgon. Men det ska bli så nyttigt att göra hur gott och sunt det är med linser och boveteavkok.. Men oavsett vad som händer imorgon kan jag nu avslöja att jag kommer aldrig att laga endera! Denne man är helt övertygad om att det går utmärkt att leva ett hälsosam diabetes2liv utan att transformeras till ett linsfreak. Alla är vi fria att göra våra egna val när det gäller föda om det är så att vi är lyckliga nog att kunna välja.


Men glöm aldrig hur lycklig du är att kunna välja. Det är vårt västvärldliga överflöd som tillåter att vi förkastar mat av ren fåfänga. Av den åsikten är jag och det är mitt nya livskall att få folk att inse att man är vad man äter och vill jag vara ett svin är det mitt val. Solidritetsivrare ger jag inte något för alls och deras argument håller aldrig när man objektivt tittar efter lite noggrannare.


Självklart måste jag numera hålla koll på vad jag stoppar i mig, har börjat rätt bra med att skippa allt godis/snacks i tre veckor + att ha skurit ner min Coca Colakonsumtion till endast en halv burk så samma tid som det normalt sett säkert gått ner 21 liter.. Tänkte förresten fira mitt dietistbesök med att trycka i mig ett gott julbord med jobbet på kvällen. Förändring är viktigt men en dag hit eller dit.. Jag kommer dö en dag men ett par kilo julmat kommer inte göra så där mycket, varken från eller till.. vad äckligt det lät med ett par kilo julmat förresten - det positiva med att knapra vita små tabletter som jag nu gör är bieffekten att jag aldrig blir så där jättehungrig så jag får anstränga mig ordentligt imorgonkväll..


Undrar om det händer något trevligt i helgen förresten.. vill gärna fortsätta le..


Amandas dejtingskola

Vidde är singel. Det är väl så att jag trivs rätt bra med det - eller så är det som vanligt att man hittar en jävla massa ursäkter för att inte ta tag i just den biten. Men sanningen ligger nog i den sämsta ursäkten - jag har inte tid. Jag lever ensam med min dotter och de gånger jag har ett par timmar över så är det viktigt att hon får umgås med mig, jag jobbar 10-19 varje dag och i snitt varannan helg - detta tillsammans gör att det är itne ofta jag får tid över till mig själv. Om jag nu träffar en flicka och vill utveckla det till något mer än att man träffas lite sporadiskt - hur ska jag ha tid att ge en tilltänkt flickvän den tiden hon faktiskt förtjänar?

Svaret har jag då själv - man får helt enkelt låta det ta lite tid, och jag har verkligen inte bråttom, kanske tyvärr tvärtom. Men det börjar kännas att det vore lockande med någon som saknar mig lite mer än en kompis och på ett annat sätt än en familjemedlem

För att hitta någon alls så måste man gå ut och kanske dejta lite. Vad gör man / hur gör man, men också vad gör man inte. För att få ett grundnära och ärligt svar frågade jag min dotter Amanda, sju år: Vad ska man tänka på när man går på dejt:

  • Vara fin och ren. Ingen vill ju träffa någon som inte luktar gott
  • Ha det fint hemma för en flicka vill inte se smuts och gamla påsar och man får inte bara slänga upp allt i hylorna när man städar.
  • Laga god mat och drick någon festlig dricka. Men absolut inte något man bara sätter i mikron
  • Man kan se en film tilsammans
  • Sen ska man mysa lite men inte för mycket för om man myser jättemycket så vill hon kanske inte vara ihop med en.
  • Man kan vara som du.. fast inte vara så barnslig.

Se där ja - allt var bra till sista punkten.. frågade om jag verkligen är så barnslig och jo, det var jag.. är nog den "konstigaste och roligaste och bästa pappa ett barn kan ha".. det var en formulering som gör att jag nu går lite lätt tårögd till jobbet..


Känner mig så besviken

Min kropp ville sova länge i lördags så jag lät den göra det. När den väcktes klockan ett mådde den så bra att den bestämde sig för att gå ut och springa en sväng so en del i mitt nya liv. När jag sedan ett par timmar senare pratade med Niclas korrigerade vi termen springa till "gick ganska snabbt" men det är nästan samma sak.. spra.. GICK SNABBT bort till postutlämningsstället och hämtade hem årets upplaga av dotterns klassfoto.. Jag kommer aldrig glömma när vi stod på McDonalds på Stockholms centralstation och en dam 60+ ropar åt sin man som var i andra änden att han skulle komma och titta på den vackra flickan i barnvagnen. Minnen är viktiga.. och jag har världens vackraste dotter.. som dessutom är smartare än merparten 7åringar i såväl tanke och uttryck. Hon kommer att gå långt här i livet och jag kommer hjälpa henne så mycket en gammal pappa någonsin kan.
Amanda skola 2006

Tog en snabb dusch och begav mig till stan för att träffa en mycket intressant tjej.. har inte känt henne speciellt länge men hon är en häftig tjej med mycket om och kring sig.. bröt faktiskt en av mina heligaste regler och följde med henne och köpte skor - det är ett riktigt bevis på att du är speciell när man får mig att göra det - skvallra inte för Louise *blink*. Vi får ses snart och ta en fika på riktigt hoppas jag? Hade en mycket trevlig lördagseftermiddag *kram*

När vi hade skiljt åt kände jag att denna hittills mycket trevliga lördag lockade till brytandet av ännu en regel. Så därför gick jag helt sonika och köpte en röd Coca Cola.. ingen light, en regular.. den äkta goda farliga varianten.. 33cl gläjde i aluminiumburk.. vilken smak.. vilken fyllighet.. vilken bukett.. andra klunken.. och fy fan vad illa det smakade. Stod stilla på gatan och kände att det var inte gott längre. Vidde, killen som druckit en liter Coca Cola om dagen i säkert 6år kände att det inte smakade gott. nä, det var inte några skuldkänslor som låg bakom utan kostaterandet att Lightversionen faktiskt smakar bättre.. Lite förtvivlad slängde jag mig på soffan och insåg att jag numera är lastfri.. först avslutandet av tobaksnyttjningen som jag älskade, nu Coca Cocaavsmaken.. whats next? Jag måste ju ha en last.. hjälp?

Livet går vidare

Det är 15 dagar sedan jag drack en riktigt god CocaCola sist. Ett par burkar med Lightversionen har givetvis slunkit ner i magen. Nu har det väl satt sig lite.. men det är fortfarande rätt underligt ur man kan vara sjuk utan att veta det. De tröstande orden har hela tiden varit att det är ju tur att man upptäcke detta nu och inte senare och visst håller jag med men samtidigt.. försök att hänga med nu men är man sjuk tar man medicin för att må bra och så märker man att de hjälper. Nu äter jag tabletter som inte gjort mig friskare på något sätt alls i de två första dagarna av resten av mitt liv.


Annars i livet? Jo tack - det är rätt mycket som händer i alla andras liv. Folk separerar för att hitta egen lycka och på så sätt få tillbaka tilltron till sina en gång till varandra givna löften. Andra separerar för att den glöden de en gång trodde de hade inte längre finns. Sen finns de som lyckats med konststycket att hitta vad de hoppas är den eviga kärleken och som svävar runt på blåa fluffiga moln där rosa kaniner sitter och mumsar på sockervaddsbuskar. Till er alla vill jag bara önska lycka till med vad ni än tar er till. Jag är övertygad att om ni följer era hjärtan kommer allt att lösa sig. Jag kommer dessutom att bevaka er och försöka dra egen lärdom av era tillvägagångssätt; hoppas att det är ok.


När det gäller mitt eget liv så rör sig det mesta om min dotter och om jobbet. Tog ett litet break från båda  för en helg sedan och bestämde mig för att bli, som dagens ungdomar titulerar det, karatefull.. det lyckades ganska bra - inte stolt över min insats men den lyckades.. lämnade festen och tog.. en liten timeout.. och när jag kom tillbaka hade det gått ett tag, och det hade alla på festen också.. Men ska man bli karatefull så är det väl det som krävs. Ledsen för alla missade samtal från alla på festen förresten, har för mig att jag sprang på två av er när ni var på väg hem men jag är inte riktigt säker.