Bögarna har det tydligen roligare

Jag har alltid varit emot tanken på att homomänniskor har ett lyckligare och roligare festliv; hets mot hetros att påstå att gaypubliken står över oss andra i denna väl rotade fördom. Men gårdagskvällen har fått mig att fundera. Micke och Anders är ett udda men härligt par i östra Malmö med en lägenhet man skulle kunna döda för. Visst finns det säkert färgblinda bögar någonstans men inte här; inrett av homos för homos - stilrent, enkelt, vackert. De hade inte en aning om vem jag, Anna, Dennis eller Jeanette var men de välkomnade oss snabbt som en i gänget, hetros men ändå!

Med en uttalad straight festtillställning har man med åren börjat inse att det roliga och spontana i förfesterna som fanns för ett par år sedan försvinner allt mer efter att parbildningarna blir fler. Man har trevligt, lite diskreta värmeljus på toaletten, sitter i soffan och diskuterar jobb, lägenhetspriser och spelar TP.. eller Rappakalja om man vill vara lite Wild'n Crazy.

Igår var man tillbaka på den galet roliga och fria festtiden när alla gav allt och fokuserade på fest - tänkte mer på att ha skoj och lära känna (på) varandra än att man ska parmysa på  skogspromenad på söndagen och måste hem i tid för att inte sova bort söndagen. Tillställningen urartade i en salig blandning av pussar, asgarv, klädbyten, snack om sex, politik, fest, förhållanden -  fördomsfritt hetros och homos, killar och tjejer. Tack killar för en underbar förfest - hoppas vi ses igen!

Förfesten är alltid roligast - när man kommer ut blir det alltid så mycket annat att hålla koll på. Vi åkte till Malmös gayklubb Wonk och partade loss med tokdans och White Russians. På väg ut för en syrepaus hejdas jag av en tjej som känner igen mig. Det visar sig vara en lillasyster till en kille i en parallellklass från högstadiet - jag var DJ Vidde, kungen av DJs på knattediskon i Vellinge kommun och att folk fortfarande kommer ihåg mig efter alla dessa år måste ju betyda att man satt ett intryck; att bli igenkänd tjejer som hade mig som jätteidol när de var 12-14 år och som fortfarande känner igen mig är helt otroligt och fantastiskt smickrande. Att Stina nu såg sin straighta barndomsidol på en gayklubb igår natt..  men.. sånt är livet!

När morgontimmarna började gry hade Dennis tagit en svarttaxi till Ystad, Jeanette sin bil till Höör, våra festkompisar stängde väl Wonk runt 5snåret. Väl hemma låg jag och Anna och förundrades över kvällen, alla pussar, allt festande, hur kul vi haft.. och allt för att bögarna har ett lyckligare festliv.. ytterligare en fördom som blivit besannad.

Knulla i Tyskland under fotbollsVM kanske?

När Sveriges herrlag i fotboll skulle spela träningsmatch i och mot Saudiarabien fick inga kvinnor se matchen på stadion. Kvinnor går inte på fotboll i detta land, inte vill eller inte får av tradition och religion - det är bara att inse att det råder en annan tradition och jämställdhetssyn i detta muslimskt troende land.

Reaktionerna från Sverige var massiva - från privatpersoner till politisk korrekt förtroendevalda. Nu skulle vi befria de Saudiska kvinnorna som lever i det muslimska patriarkatet - nu skulle vi en gång för alla  visa att Sveriges kvinnosyn och den västliga demokratin kickar turbanröv. Röster höjdes att om fotbollsförbundet hade lite stake i sig borde man ställa in matchen om inte kvinnor tilläts på arenan. Förbudet hävdes och de duktiga svenskarna hade än en gång visat sin stor- och präktighet!

Om 102 dagar är det fotbollsVM i Tyskland - kiss och bajssexets förlovade land. Officiella källor gör gällande att över 100 000 prostituerade kommer att på olaglig väg resa till landet för att mer eller mindre frivilligt göra affärer. Etablerade tyska bordeller "nyanställer" och justerar prislistor - ingen hycklar med att sex och fotboll går hand i hand i Tyskland. Vilken reation väcker det här hemma i prettoSverige?

Var är Aftonbladets stora "Bojkotta fotbollsVM" löpsedlar? Krigsrubrikerna "Tyskarna är kvinnoförnedrare" eller "Sverige - Våga vägra VM". Var är TVintervjuerna med FolkpartistBirgitta, ni vet hon som skulle kunnat vara vacker om hon inte klätt sig och sminkat sig som en folkpartist men som måste visa sitt ansikte varje gång en kvinna blir misskrediterad - var är hon nu? Var är protestlistorna på ICA?

Jag tar verkligen inte islams parti - tror inte på sagor, inte antiprostitutionssidans heller - jag anser att vuxna människor måste få lov att göra sina egna val här i livet och om det innebär att jobba på en laglig bordell är det dennes egna vilja.  

Istället undrar jag vilken kvinnosyn har tidningarna i det demokratiska väst har? Det är ok att ignorera illegal prostitution, trafficing, kvinnoutnyttjande i ett västeuropeiskt land men det är kvinnoförtryck att inte låta samma kvinnor gå på en jävla träningsmatch i ett sandigt jallajallaland? Det är lättare och mer riskfritt för Aftonbladet att väcka opinion mot muslimska barbarer än bratwurstätande nazityskar - och vi konsumenter köper skiten rakt av! Skämmas ska vi!

Mats är arbetslös, men han kanske hittar ett svartjobb eller så blir han brevbärare

När nu mannen som skrivit förtalsmail för att misskreditera moderatledaren Fredrik Reinfeldt är avslöjad visar det sig att det är Mats Lindström som ligger bakom. Mats har jobbat som opinionsfrågor på socialdemokraternas kansli så tidigt som 2002 då han försvarade politisk dörrknackning: läs här.

Men är nu borta från alla sina uppdrag - du kan ju testa maila til [email protected] och kolla om mailen fungerar eller ringa 08-700 26 89 till det som var hans direkttelefon - hur jag vet det? Jo, socialdemokraterna var snabba att plocka bort hans namn på hemsidan - men allt går att spåra Mats!

Denna förtalskampanj är tragisk ur många synvinklar. Att den dessutom kommer från ett väletablerat parti gör det än värre då man vill gå till val som ett säkert val kontra en Borgerlig Allians, ett parti med goda värderingar, humanitet och omtanke..

Men trots socialdemokraternas skandaler, tsunamin, nerstängning av Sverigedemokraternas hemsida, hemliga middagar och resor för tusentals skattepengar, omhändertagande av redlöst berusad ungdomsledare [vad hände där förresten] och nu senast smutskastningsnyheten så är jag etthundra säker på att de sitter kvar efter valet. Svensken vågar inte säga ifrån att nu är det nog. Man skriver insändare och är arg, man snackar på arbetsplatser om de jävla sossarna. Men när valdagen kommer och ni står där så tänker ni inte längre än att: Nä, jag har alltid röstat på socialdemokraterna, och mina föräldrar också. Och Göran vill ju väl innest inne och Laila Freivalds är ju inte mer än människa..

Bevis: Aftonbladet har idag en webenkät om skandaler påverkar hur du röstar. Kl 1706 fredag 24 februari hade 4,9% röstat vet ej vilket visar att folk är rädda för att ha åsikter. Än värre är att 48,7& tycker att skandaler som denna inte spelar någon roll. Det är nog så att Riksdagen är en spegling av samhället - en bunke fega jävlar som inte vågar ta ställning, som inte reagerar på det som inte händer längre bort än granntomten och som inte vågar se nya möjligheter utan fortsätter tugga i Per-Albins fotspår.. en stolt man som hade gråtit blod över hur dagens Socialdemokrater beter sig.

Debatt om kommersiell radio

I Sverige finns nu två rikstäckande radionätverk - MTGs Rix FM och SBS Mix Megapol, Franska NRJ drivs på mer eller mindre franchisebasis av mtg och SBS köper i dagarna upp Fria Media. Mångfalden med kommersiell fri radio med lokal förankring är ett minne blott, programchefer i Stockholm tycker att lokal trafikinfo och reklam är lokalt nog. Vad tycker lyssnaren? Ingen av radioproducenterna bryr sig ett spår - det är nämligen lättare att sälja reklam över nationella nätverk och när pengarna rullar in, vem bryr sig då om lyssnarna? Är det slätstruken AC vi vill lyssna på i radion - är det därför miljoner människor lyssnar på Rix FM hela dagarna eller är det bara det faktum att lyssnaren inte erbjuds något annat?

Följande är en diskussion hämtad från
www.dagensmedia.se när artikeln handlar om att SBS köper upp Fria Medias radiostationer för att konkurrera med MTG.

--

Insänd av: vidde.blogg.se
när man betraktar
branschen som gett mig två losecomgångar och när man fått lite distans till inaveln inom svensk komersiell radio så är det rätt uppenbart hur marknaden fullständigt ignorerar nyttjarna av tjänsterna - lyssnarna. Mediastockholm består av lata säljare och ignoranta, negligerande programchefer som ser ner på allt utanför 08, man ser bara marknaden och glömmer bort konsumenten som i dagens mediauppbåd högaktingsfullt skiter i om tophour säger rix fm, mix megapol, nrj eller match. Ta istället reda på vad lyssnaren vill ha i sin radio och erbjud det. Är det konstigt att Rix FM leder alla undersökningar när det inte finns alternativ i landet - ett bra musikprogram och en trevlig morgonshow och bilradion är förprogrammerad hos de flesta - men MTG eller SBS, vad bryr sig lyssnaren? Den som erbjuder bäst vinner; Zlatan hade spelat i Brommapojkarna för 2 miljoner i veckan, lyssnaren fungerar på samma sätt!

Vad hände med konkurrensen, ett lokalt utbud? Kom inte och säg att Stockholmstyckare VET vad folk i Kalmar lyssnar på, vilka trender som finns där - ni vet skit! Jag har suttit på programmöten med chefer som tror att alla i Sverige tycker om samma sak, att det som är hippt på Stureplan fungerar på Stadt i Sköve.. har cheferna varit i Sköve? Utanför Östermalm?

Sverige är ett stort komplext land med många tycken och smak - den förste att inse det och jobba därefter vinner i slutänden. MTG eller SBS.. vem vågar?

Insänd av: Fredrich
Fri Lokal radio
Intressanta inlägg..många av dem i allafall. Fri lokal radio kan det bli först majoriteten av lyssnare vill ha nischade stationer. Tyvärr har det gått dåligt för statoner som försökt med andra format än AC.

Insänd av: vidde.blogg.se
RE: Fredrich
Men när gavs det ett seriöst och hållbart alternativ? Under alla år har alla matat samma AC med samma trötta programledare och programchefer. Det är klart att det tar tid men tänk om alla pengar som lagts på sändingsrättigheter, logotypeändringar, amerikanska och franska radiokonsulter, namnbyten.. tänk om alla de pengarna använts som buffertpengar till nichade kanaler, [prat/debatt, dansband, schlager, klassiskt, rock etc.] då hade man kunnat utvärdera! Vem kan utvärdera ett format mot ett annat när alla spelar James Blunt, Madonna och Kelly Clarksson? Lyssnaren ÄR trög att vänja, det vet alla - men trög betyder inte omöjlig om hon ger en chans

Insänd av: Fredrich
RE vidde.blogg.se
Det är sant det du skriver. Men eftersom moderaterna drev på fri radio vilket sedan Socialdemokraterna fick ta över blev inte rättvist från början och koncessionenavgifterna har varit och är orimligt höga för att någon ska investera i en nischad station. Därför blir det även i framtiden så att "följa John" radio kommer vara enda alternativet. Subventionera avgifterna som var meningen med 40 tusenfrekvenserna så det blir det fler som vågar. Det gäller bara ha någon form av kvalitetssäkring så att det inte blir som med närradioetableringen i början av 90-talet. Trögt men inte omöjligt. Inget ont som inte för något gott med sig. Komersiell radio är inte ens 15 år än det kommer hända mycket framöver.

Insänd av: vidde.blogg.se
RE: Fredrich
Tycker inte att det behövs någon kvalitetssäkring - vad var det för fel på närradiosändingarna? Intresserade höll till nere i källare och garage och lekte sig till kunskap. Lyssnandet var det kanske si och så med men om några vill betala för att leka programledare, varför inte? Branschen sätter sig givetvis emot det eftersom då finns ju risken att man måste ta in någon ny förmåga och inte återavvända Jesse och Bartos i nya kavajer hela tiden [ledsen killar, affärer inte personligt]. Ett annat motargument torde bli att det blir svårare för säljare på MTG och SBS att sälja reklam. Men LYFT ER FRÅN KONTORSTOLARNA och jobba i verkligheten ett tag istället - gör er förtjänta av era pengar [ska inte hänga ut ngn dock]

En dålig produkt dör ut av sig själv om den inte ses eller hörs så skit i kvalitetssäkringen - hitta talanger och tillfredställ lyssnare istället!

Socialdemokraternas fall

I gårdagens nyhetssändningar kunde man höra Martina Ulvskog kommentera rykten om att den omfattande förtalskampanj mot moderatledaren Fredrik Reinfeldt som florerat sedan förra hösten omöjligt kunde ha socialdemokratiskt ursprung. Det hade man kommit underfund med efter att ha kontaktat sin ITstab. Kampanjen som antytt att Reinfeldt skattefuskar, använder svart arbetskraft, begår ständigt jäv etc har riktat sig mot journalister och andra politiker som givetvis reagerat och ifrågasatt Fredrik Reinfeldt med familj.

Idag gör socialdemokraterna en helomvänding sedan samma ITstab konstaterat att mailen visst kommit från socialdemokraterna - närmare partiets huvudkontor. Hur detta tillkommit har man från ledningshåll ikväll ingen aning om men man säger sig spårat källan och kommer att hålla samtal med den ansvariga.

Att som Marita Ulvskog gå ut och ta illa upp över en som hon ser det falsk anklagan och sedan mindre än 24timmar senare ta tillbaka den med huvudbudskapet att det är ingenting partiet ställer oss bakom är skrattretande. Vad hände med tänka först och tala sedan? Vad hände med de socialdemokratiska mänskliga värderingarna? Vad hände med rättvisa och fair-play? Är det något ni socialdemokrater går till val på men inte lär ut till era medlemmar?

Ungdomsförbund som MUF och SSU har i alla tider retats med varandra med kampanjer, klisterlappar, t-shirts mm, det är en del av ungdomsrevolten, Men detta kommer från partihögkvarteret! I en tid då eposttrafik lagras, monitoreras och kan utan större svårighet spåras.

Var leder detta i längden? Förhoppningsvis till en ny regering 2006 för den vi har nu har ingen koll - varken på vart landets turister befinner sig under julhelger eller på vad som skickas ut från partiets kansli. Dock rättfärdigar det inte smutskastning på falska grunder!

Som offentliv person är man säkert väl medveten om att bli synad i kanterna och får vara beredd att göra avbön för misstag gjorda i dåtiden, men vad gör man i en smutskastningskampanj? Jag har själv hamnat i en mindre sådan när jag på eget bevåg tog ansvar för min dåvarande arbetsgivare NRJ. Radiostationen annonserade i pojktidningen Slitz som bortsett från pryl, motor och allmänna grabbreportage har bilder på lättklädda tjejer 18+. AFA, AntiFacistisk Front, ansåg att NRJ stödde objektifiering av kvinnor och hotade oss mailledes. Då jag svarade på mailet och ansåg oss kunna ta ansvar för våra egna handlingar och att berörda tidning gjordes för vuxna människor, av och med vuxna människor med egen vilja hamnade jag på AFAs lista över oliktänkande - publicerad med namn och telefonnummer på deras interna internetforum som kvinnohatare och förtryckare i största allmänhet - telefonsamtal mitt i natten och en mängd mail under en kortare tid följde. Jag valde att ignorera, något som jag hoppas att inte Fredrik Reinfeldt tänker göra.

Jag hoppas att du visar att detta inte är accepterat, gör en rättssak av fallet - detta är inget en seriös politiskt parti ska ägna sig åt. För precis som när det gäller denna blogg.. Gärna en rejäl diskussion - men smutskasting och personliga påhopp kan vi betacka oss för.

Med nytt jobb i sikte

Det är ytterst få gånger jag yppar orden "JAG LOVAR". Att lova något är att åta sig ett ansvar inför den tillovade att så ska ske. Amanda vet att när pappa säger LOVA blir det alltid så, annars är det ord som "kanske" och "vi kan försöka" - lova är dock heligt. Här på bloggen lovar jag aldrig mycket heller men en sak lovade jag och det var att den dagen jag bestämde mig för att byta jobb skulle min chef bli den förste att få reda på det och inte någon kollega, och så blev det; i veckan sa butikschefen på Kakel & Keramikcenter i Skåne AB Åkarp upp sig från sin tjänst.

Att säga upp sig är lite som att göra slut, det fungerar inte längre av olika anledningar och man måste vidare i livet. Man våndas ett bra tag och letar rätt läge och när man väl tror att man hittat det är det hysteriskt fel ändå. Men chefen tog det bra, han började inte slåss eller gråta, han hade inte ens någon invändning eller ett ifrågasättande. Man hade kanske längst inne hoppats på ett "Aj fan, det komer bli tomt här" eller ett "Stannar du kvar om vi justerar din lön".  En fråga typ "Varför?" eller "det var ju oväntat" hade varit en naturlig reaktion - jag fick ett "jasså" följt av ett "ok".. Jag förklarade som det är, inget personligt bara affärer och jag hoppas att det gick in: önskar företaget det bästa men min tid är över - jag lämnar en butik som jag ensam gjort vinstdrivande, min chef är modig som låter mig gå!

Vad händer sedan? Det är dags för en riktig utmaning.. Den 27 mars inställer sig undertecknad som ny säljare på Lindströms Bad & Kakelvaruhus i Malmö - längtar efter arbetskollegor och en chef som ser talang, coachar och uppskattar den och det har jag hittat nu - det ska bli mycket spännande!


Svarslös inför en sexårings funderingar

När jag och min dotter är på väg hem från hennes kompis ikväll kommer meningen plötsligt: "Pappa, vet du vad jag tycker är konstigt? Varför finns det hemspråk egentligen?" Lite tagen på sängen av frågeställningens karraktär från en övertrött 6åring klockan kvart i nio en torsdagkväll så svarar jag henne som jag svarat en jämnårig: "Ja du Amanda - jag vet faktiskt inte heller det" - då kommer en utläggning som inte är av denna värld..

"Är det inte konstigt att om man bor i ett land så borde man lära sig att prata det språket man pratar där och inte det språket man hade där man bodde innan för annars kan man ju inte förstå varandra. Du vet XXXXX som går i min klass, hon har hemspråk och pratar turkiska hela tiden och jag vill kunna prata med henne men det är så konstigt eftersom jag inte förstår henne eftersom hon har hemspråk. Varför har hon det?" "Ja, det undrar jag också egentligen, men hon har ju släktingar i Turkiet och kanske någon här i Sverige som inte kan svenska?" försöker jag som pappa förklara även om jag inte köper resonemanget själv.. "Men varför lär inte de sig svenska också¨om de bor här?" - vad svarar man en frågvis sexåring på det?


Det stora personliga valet

Jag har alltid följt mitt hjärta; alltid ansett att saker sker av en anledning och att den första magkänslan är den rätta. Ska man göra ett förnuftigt val så ska det vara väl genomtänkt så är det inget beslut som man sedan kommer att våndas över. Och hur mycket jag än älskar mina vänner och mina dotter så ska man ställa saker på sin spets, vilket är en förutsättning för denna bloggens existens så har detta tänket resulterat i att jag idag, 29 år gammal sitter som ensamstående pappa, singel och utan regelbundet sexliv, i en hyresrätt i ett "vi-är-inte-exjugoslaver-vi-är-alla-av-olika-ursprung"-område med 100000+ plus i skulder, CSN ej inräknat. Jag är i en bransch jag inte är utbildad till, utan körkort och utan besparingar.

Det är kanske därför mitt beslut för morgondagen kommer att innebära en förändring. Kanske är det så att jag nu måste kasta mig ut i det okända för att upptäcka det nya, nya möjligheter, nya utmaningar - det är dag satt gå mot magkänslan som vrålar "trygghet". Jag är 29.. om ett halvår är jag närmare 40 än 20.. Det är dags att våga gå emot vett och sans - chansen är att jag blir lycklig på riktigt! För det har ju med facit i hand inte gått så jävla bra hittills..


Svenska guld och sexförbud

Först ett stort GRATTIS till de svenska guldmedaljörerna i sprintstafetten. Anna Dahlberg, Lina Andersson och Björn Lind, Thobias Fredriksson - tack för era insatser!

Annars är OS en beklaglig tillställning ur svensk synvinkel. Vi är ett litet land med begränsade resurser både befolkningsmässigt men även i visioner. Så fort det är ett mästerskap och vi skickar atleter snackas det alltid om våra stora "medaljhopp" - Anna Carin Olofsson var ett som gjorde bort sig rejält i skidskyttet och som dessutom hade den dåliga smaken att försvara sig och tyckte att hon gjorde ett bra lopp när hon kom in på en 16 plats. Nyheterna vrålar ut "Så blev vi snuvade på medaljen" och då rör det sig om en svensk längdåkare som ledde loppet två gånger men som inte hade ork att slutföra - nä vi blev inte snuvade, vi hade aldrig ens chansen! Våra svenskar är inte matchpeppade nog - den jävla janten hindrar våra atleter att utvecklas - det är därför vi är nöjda om vi får vara med och leka lite - och sluta på plats 16.

Det snackas om Suddar, Foppar - gamla giriga gubbar som borde lagt skridskorna på hyllan för längesedan. Hur bra är dessa två spelare idag? Visst håller de övre Elitserieklass ett par år till men mer är det inte? Varför snackar man inte om de svenska hockeytjejerna som sämst blir fyra i denna OSturneringar? Har tjejerna också sexförbud innan matcherna? Men det kanske man inte får fråga..

Hjälp till en arbetslös

Kliipt ur Metro Skåne 14/2 2006
-->
Efter 50 har man ingen chans på arbetsmarknaden
Jag har till dags dato sökt 1 394 tjänster i både den privata och den offentliga sektorn under fem års tid. Har lyckats få komma på intervju vid sju tillfällen, resultatlöst. Samtliga jag varit hos har intygat att min utbildning och erfarenhet är av högsta klass. Jag är ödmjuk, men också resultatorienterad och driven. Kort sagt borde jag vara ett klipp för företagen. Vad är fel? Jag hittar inget annat än min ålder: jag är 55+. Man är så åldersfixerad på arbetsmarknaden att man anser att 50-plusare sedan flera år passerat bästföredatum. Är detta hela sanningen? Nej, inte alls. Vissa företag vill verkligen anställa äldre med erfarenhet men vågar inte, dels på grund av de höga premierna för avtalspensionen, dels regelverket i Las (lagen om anställningsskydd), som verkar diskriminerande för äldre arbetstagare. Har du dessutom varit arbetslös en längre period är du körd – du får inget arbete hur gärna du än vill, just på grund av ökade premier för avtalspensionen. Politikerna är medvetna om detta men negligerar problemet.
ARBETSLÖS
-->

Svar till ARBETSLÖS (14/2)

Du kommer inte på arbetsintervjuer och ser ingen annanan ledning till detta än din ålder 55+ och skyller som vanligt på åldersrasism. Bäste medmänniska, ditt fel ligger någon annanstans. Felet är att du enligt egen utsago sökt 1394 tjänster. En arbetsgivare söker engagerad personal, påläst, kunnig och villig att ta en del i verksamheten. Det kan du omöjligt ha visat i dina 1394 ansökningar. Som arbetsgivare ser du lätt när en ansökning är slentrianmässigt skrivna vilket sker när man bara vräker ut ansökningar. Det räcker inte med att skriva att man vill ha ett jobb, man måste visa vilja och när du börjar prata om regelverk i LAS och höga premier för avtalspensioner gör du det för att försvara din arbetslöshet och på det sättet får du aldrig ett jobb. Mitt tips till dig är att du funderar på vad du vill ha för jobb; sluta tänka att du tar vilket jobb som helst. Fokusera sedan på de företag som tillhandahåller de tjänsterna, ta kontakt och tala om vilken bra man för jobbet du är, tala om varför de ska satsa på dig och du kommer ha ett jobb inom ett par månader!

Viddes march mot realityvärldens finrum

När min mamma fick reda på att jag anmält mitt intresse för att vara med i realityserien Miljonärerna var hennes första reaktion "Nä usch vet du vad, varför ska du vara med där?" Frågade lite lätt om hon visste vad det var och då blev svaret att det var så äckligt med alla dokusåpor där man drack sprit och svinade ner sig och skämde bort sig. På frågan om vilken som var värst så svarade hon att nä det vet hon ju inte för hon skulle aldrig få för sig att titta på någon dokusåpa - snacka om förutfattade meningar om något man aldrig tagit del av.

Men hon är inte ensam - när Idol-konceptet lanserades i Sverige var alla eniga om hur förnedrande det var att en jury talade om hur illa sökande till Idolfabriken egentligen sjöng. Detta trots att utländska förlagor redan kunnat ses och att det knappast var en överraskning att Danne B och Swartling skulle vara minst lika ärliga som sina engelska och amerikanska kollegor. Än värre var det säsong två då sökande fortfarande blev stötta när duschsångerskor och karaokeidoler fick sina drömmar sågade: "Talk to the hand, skiter väl i  er, jag ska fortsätta med musik ändå, ni kan inte stoppa mig" var det många sa när de sågats..

Kollade American Idol ikväll.. och mådde illa över hur lite självkritik vissa mäniskor besitter. Jag lovar dessutom att alla andra i landet satt  och garvade minst lika mycket som jag åt den pipiga rosacowboyhattklädda flickan som mer än en hel skål gummibjörngodis önskade att få komma till finalen
eller killen som inte prickade en ton i Bridge Over Troubled Water men vars mamma fortsatte uppmuntra honom med vidare sånglektioner. Vi skrattade åt juryns förnedrande kommentarer samtidigt som Clabbe är för gammal för att tycka till om morgondagens mainstremartister..

Men visst är det kul att garva åt dumma amerikaner som får höra hur usla de är. Det är ju värre när man får kritik på ett språk man kan, när en man kunde känt blir sågad.. vi är ju så speciella här i Sverige - ingen ska tala om för oss att vi suger..

..och sen har jag två hemligt vapen att ta till om jag hamnar i Kanal5s realityserie Miljonärerna. Dels namnet.. det kan finnas 542 BigBrotherLindas och RobinsonRobbans, men vilken realityserie ska få Vidde? "MiljonärViddes lyxhelg i Vadstena" på Aftonbladets löp... Det andra vapnet förblir en hemlighet som ni bara får ta del av om Johan Westman låter mig vara med och leka - Johan - får jag det?


Mansförnedrande tantsnusk

Huruvida sparkoverallen och rullskridskorna i Madonnas nya video till "Sorry" är ett moderiktigt drag vet jag inte riktigt, hoppas innerligt inte men hon har ju alltid varit ett par år före alla andra så varför inte.


Madonna och hennes väninnor åker till rullskridskodiskoteket bak i en skåpbil efter workoutpasset i förra videon. Under resans gång stannar de vid trottoaren och drar in oskyldiga män som får titta på medan de byter om samtidigt som det smyger sig in en och annan lapdance. Innan discot besöker de dessutom en FightClub där de slåss mot halvnakna män och vinner utmaningen givetvis.

Om det är för att hon är snart fyllda 50? Någon ålderskris alltså. När Björn Borg, Dr Alban, Tomas Brolin och han tenniskillen som sjunger sämst gjorde videon till "Alla Vi" med unga tjejer som hoppade i poolen kom samma förstasidor som ropade på skandal och bojkott. Men de var ju män, snuskgubbar.. en tant kan väl inte vara en snuskgubbe?

Undrar om det är åldern iallafall förstår ni för tänk om Vidde gjort samma sak, snacka om förstasidor: "Popstjärnans skandalvideo" "Här uppmanar artisten till kidnappning och sexuellt förnedrande" "Vilken kvinnosyn har Vidde". Kvällstabloiderna hade ägnat sida två, tre, fyra, fem, sexton och mitten med stora färgfoton med klipp ur videon. De hade hittat min lågstadielärarinna Gerd Åberg och bett henne uttala sig om jag var kvinnoförnedrare redan som liten; de hade kollat mina grannar och de hört mystiska misshandelsjud på kvällarna. Stämpeln hade blivit permanent och inte ens en duett med hysteriskt överskattade Laleh hade bättrat på saken.. Men Madonna klarar sig. Alltid.. tillgång och efterfrågan - det är väl vårt eget fel..eller alla andras..


Hur lät rasismen innan och vad har Bert Karlsson med det hela att göra?

Nej, rasistiska påhopp är aldrig roligt i sig. Ibland är de konstruerade för att såra och skapa hat, men oftast är de ihopslafsade på fyllan i ett försök att med humor skydda sig från det man inte känner till, det man är rädd för och det man inte förstår. Ungefär som det faktum att denne bloggägare en gång i mitten av 90talet ägde samtliga de då släppta skivorna av nazilightbandet Ultima Thule. Den dagen jag förstår hur jag och resten av alla oss som försvarade det med "men de spelar så häftig musik" tänkte kommer jag att göra avbön. Dock vet jag flera i landsbygden runt omkring som fortfarande ser Ultima Thule som gitarrgudar i stil med Yngwie Malmsteen och juden Frank Zappa.. Anar dock att mycket av deras framgångar går att tacka Bert Karlsson för, för hur mycket du än vill glömma så visst hade du ett finger med i spelet kring Ultima Thule? White Power Bert..

En annan kul grej var en amerikansk talkshow där en skäggig sydstatskille med sin Darintandställningsleende dotter skulle förklara den vita rasens överlägsenhet. Det gick väl så där.. ändå tils de blev ifrågasatta: "White is Right" var det enda de hade till försvar och efter att ha svarat "White is Right" på fem frågor irad stängde jag av TVn, vet inte om jag skrattade eller grät, men jag tyckte så synd om de.

Men vi har vår beskärda del av "slagord" i detta landet också. Eller hade, frågan är vad hände med klisterdekalerna på bilarna? Du minns de säkert - längst bak på EPAtraktorn satt de:

"Bevara Sverige svenskt"
[Självklart ska Sverige vara svenskt, det är inte min generation som misslyckats med invandringspolitiken men sedan när blev "svensk" jämställt med någon som ser ner på andra människor?]

"Fota en spagge"
[Just ordet "Spagge" är hämtat direkt från den fornnordiska kulturarvet.. anar att ordet invandrare var för provokativt även för extremhögern]

"Indianerna stoppade inte invandringen - nu bor de i reservat"
[Samerna gjorde ingenting de heller men att svearna körde över de talades det ingenting om]

"Siste svensk tar flaggan med sig"
[Favoriten som fanns både på Malmö Ishall och i Vångaskolans, numera Sundsgymnasiets, höfstadiekorridor i Vellinge - frågorna är många - vart ska man föra flaggan? Till ett annat land? Vilket då?]

Folket - nu måste vi säga ifrån!

Sverige har som tradition att utse ministrar till poster de inte ens har grundläggande utbildning till. Det är ingen hemlighet att utrikesminister Laila Freivalds kuggade geografin och när hade vi senast en försvarsminister som gjort lumpen förresten?

Till kullen kliver så Sven-Erik Österberg, Svea rikes Spelminister. Expressen träffar honom för att luska lite mer och då framkommer häpnadsväckande uppgifter. Spelministern gillar tydligen inte spel - inte ens Monopol, säger denne socialdemokrat som tydligen hamnat i fel politiska kretsar baserat på det uttalandet. Inte heller har han besökt någon av statens kassako Svenska Spels kasinon som finns runt om i Sverige, inte ens av nyfikenhet - borde det inte klassas som tjänstefel?

Så blir Expressens reporter full i fan och erbjuder Sven-Erik en snabbkurs i Texas Hold'em Poker - det mest populära spelet för tillfället där du med två dolda kort tillsamman med fem öppna tävlar med dina motståndare om att få/bluffa sig till den bästa handen. Ingen som läst en tidning eller sett på TV de senaste två åren kan ha undvikit namnet Texas Hold'em. Ingen utom Sven-Erik! Samme man som uttalade sig härförleden om att han ville förbjuda nätpoker - vet han egentligen vad han vill förbjuda?

Han avböjer lektionen eftersom han inte vill bli känd som spelministern som spelar..
Bäste Sven-Erik - hur vore det om dagens politiker visste vad som är deras verkningsområde? Du lämnar in en bong på ATG och skrapar en Trisslott ibland men kvalificerar det till titeln som Spelminister? Jag har hysteriska låneskulder, kvalificerar det mig till Finansminister?

Det är dags att sluta kvotera in folk och tillsätta politiker som kan sin uppgift - rätt person på rätt post! Är det för lite att begära att våra folkvalda ska veta vad de sysslar med?

Läs artikeln
här

Död åt Danmark - eller "Pölsemannen är farlig"

Det är skrämmande att vi år 2006 fortfarande har människor så trångsynta att man inte accepterar det som är olikt och om någon tycker annorlunda ska den förgöras. Enda skillnaden mellan muslimer och Sverigedemokrater i den processen är att muslimska extremister vrålar deras sanning medan SD döljer sitt enda riktiga huvudbudskap "Utrota allt som inte är svenskt" med fina ord som "En god skola till alla" och "Mer pengar till vård och omsorg".

Att som Sverigedemokraterna uppmana sina läsare av Mein Kam.., f'låt SD-Kuriren, att skicka in sina egna karikatyrbilder av muslimske profeten Muhammed är inte yttrandefrihet utan helt vanlig plump populism och religionshets. Att som JallaJallaskägg gå i grotttaket över att det i en tidning i ett litet Europeiskt skitland som flertalet muslimer aldrig hört talas om har publicerats en skämtteckning som ifrågasätter en religion och dess extrema utövare är precis lika mycket plump populism och religionshets.

Likheterna är, bortsett från ärligheten då, ganska stora. Men det var inte det som vi skulle fundera på idag utan det faktum att danskarna inte är de deijlige pölseätarna som de vill göra sken av. Malmö som ligger sämst till ur invasionssynvinkel och staden har blivit bas för den växande organiserade danskstyrda svenskfientligheten.

Danskarna utgör den största invandrargruppen till staden där man köper upp alla exklusiva lägenheter och skenskriver sig i dessa för att betala mindre skatt och för att kunna lyfta svenska bidragspengar; ett beteende som trissar upp hus- och lägenhetspriserna vilket gör att svenskar tvingas från sina bostäder. Vidare startas danska friskolor med enbart dansk personal med uttalad målsättning att kräva danska som officiellt andraspråk i grundskolan.

En dansk vägrar lära sig svenska och om vi inte förstår deras sjuka räknesystem med halvfjärsar och fem och trajves försöker de få oss att vara den stora boven som inte vill lära sig. Man säger att Frankrike har det folk som minst accepterar de som inte lär sig det inhemska språket, men då har man aldrig varit i Danmark. Nä, jag vill inte lära mig danska, jag skiter fullständigt i era Tuborgs, Sanne Salomonssons och fläsksvålar. Jag dricker inte er mjölk och jag ska sluta handla er fläskfilé. Det är dags för oss att inse att flertalet danskar är onda personer med storhetsvansinne och ett inbyggt hat och förakt mot allt som inte är danskt. Däremot vill de giriga svinen gärna erövra, förstöra och ta över!

Men nä, jag bränner inga danska flaggor, jag vrålar inte död åt Danmark. Men jag vill inte att Danmarks problem ska bli våra. Vi har nog med problem i vårt land och behöver inte era! Däremot applåderar jag Jyllandsposten för modet att publicera bilderna i ett sätt att ifrågasätta och aktuallisera de religiösa motsättningar som finns.. bilderna ja - är det någon som sett skiten på riktigt? Skicka länken så jag vet vad jag talar om. Jag vill ju inte sprida populismhets utan källkritik, folk skulle ju kunna ta mig för en Sverigedemokrat..

Vad är Anja utan pappa?

För ett tag sedan ifrågasatte jag Anja Pärsons kompetens som skidåkare, det är väl knappast någon nackdel att hennes pappa och tillika tränare sätter de slalombanor hon vinner i. Klart som fan att pappa har dotterns framgångar i tanken när kan sätter stavarna i ett slalomåk; vilket resulterar i att Anja tar ytterligare en seger. Så klappar vi oss för bröstet och tycker att vi är en fantastisk skidnation. Läs mer här.

Den 3 februari erkänner Anja för Sportbladet att när konkurrenten Janica Kostelics pappa nu får sätta andra storslalomåket i OS så är det fullt möjligt att han gör det till sin dotters fördelar: "Det går att staka bort mig" säger Anja till Sprtbladet. Ja Anja, med all rätt kommer han att göra allt för att ge sin dotter fördelar - varför skulle han vara annorlunda och besitta mer moral än din svenske pappa Anders?

Läs här: Sportbladet


Naken och frusen i Skogås

Åkte till Stockholm i fredags. Lyckades ta mig ledigt för att åka och hälsa på min gode vän och fd kollega Mathias som alltid kommer att vara ett halvår äldre än mig! Passade på att hälsa på Gaebs också - en helt sjuk historia i sig. Nyårsafton 2005 skickar jag ett mess till vad jag tror är en kompis men hamnar fel och upptäcker en kul tjej i Stockholm som numera har numret. Efter 140 sms på två veckor och lite telefonsamtal kommer vi överens om att jag kommer förbi när jag är uppe och ska fira min vän. Så 2215 stiger jag ur taxin i ett vackert villaradhusområde i Skogås och träffar henne - otroligt surrealistiskt men vi hade en riktigt trevlig kväll som slutade runt 700. Vaknade runt 1200 och upptäckte att hon snott allt täcke, och kallt var det också.. snodde tillbaka det som var mitt och somnade gott och vaknade 4 timmar senare..

Robert hämtade mig vid Skogås Pendelstation och så åkte vi hem till honom, Leddya och lillAnton som blev jätterädd när han såg mig, men snart sprang han runt och hoppade och lekte gott.

Skulle möta upp Ronni, Minna och Nina i Gubbängen, [Minna - du sprang ifrån dina pengar!!] men först hann Miklo - som jag inte kände igen, hur pinsamt kändes det? Angelina och Mathias bjöd på en riktigt härlig fest med mängder av god mat och en massa gamla vänner - nya och gamla! Tänk att man har vänner som man bara träffar ett par gånger om året men som man trivs riktigt okonstlat med. Det fanns gott om gamla NRJkollegor - tänk vad otroligt roligt vi hade back in the days.. och trots att jag älskar mina Malmövänner så finns det en sak jag vet att jag förnekar varje dag - jag saknar mitt Stockholmsliv.. mina vänner och mitt jobb.. det liv jag en gång levt..

Nu sitter jag på Stockholm Central och väntar på tåget hem. Två timmar kvar men tänkte att det är lika bra att sitta här.. har en del att reda ut tankemässigt innan vardagen gör sig påmind.. det har varit en kaosartad vecka med många nya och gamla funderingar och ställningstaganden..

Den underbara konsten att motförhandla i en lönediskussion

Löneförhandlingar är kanske inte riktigt min starkaste sida. Ofta har jag gått väldigt länge och laddat innan jag drar igång diskussionen och resultatet brukar inte bli så där jättebra. Sämst blev det kanske den gången det blev arbetsbrist två veckor efter mitt lönesamtal och jag fick lämna företaget två månader senare utan något som helst avgångsvederlag.

När min nuvarande chef fick reda på att jag ville löneförhandla sa han att det skulle vi inte alls, jag har redan för mycket i lön. Eller hur, ansåg jag och bokade ett möte med honom en månad i förväg som han totalignorerade dagen det var dags. Ringde och försökte få honom att komma till butiken för det var viktiga grejer men han fortsatte ignorera mig så det fick bli mail- och mobilvarianten istället - det är ju lättare att diskutera jobbiga saker som lön och arbetsuppgifter när man slipper se någon i ögonen.

Jag står själv i en vinstgivande kakelbutik med ensamt ansvar för försäljning, offertering, kundbokningar, undtjänst, web, annonsering, in/utleveranser och import. När jag sen hänvisar till lönestatistik från mitt
fackförbund är budskapet att de siffrorna kan jag trycka upp någonstans där solen inte skiner, han hänvisar till Handels avtal, trots att företaget inte är kollektivavtalanslutet vilket gör att han kan betala vad han vill. Summan av det hela är att han jämställer mitt försäljningsarbete med en avställd på Coop Forums mediadisk, och med full respekt för det arbetet måste jag ändå värdera mina arbetsuppgifter något mer ansvarsfulla och krävande - mitt jobb är att sälja helrenoveringar med kakel/klinker, inspirera folk till kök, badrum och hall.

Efter att jag lagt mitt löneanspråk kollade chefen med facket, sa han. I verkligheten som kom fram efter ett par öl kollade han med en kompis som var anställd inom Handels och hon var tydligen nöjd med sina 105kr i timmen, grattis tjejen! Trist för min chef att vi inte är formstöpta! Men jag är alltså överbetald och kan glömma lönejustering!


Jag gillar mitt jobb men vill ha en rimlig ersättning för mitt jobb. Nå, du kanske kan matcha lönen som min kollega hade innan hon lämnade företaget, ansåg jag. Då fick jag höra att jag minsann gjorde ett bättre jobb än hon någonsin gjort. Bra, tänkte jag i mitt stilla inre men så kom bomben: "Men hon var också överbetald".

Jaha, men nu är hon inte kvar vilket gör att jag utför mer sysslor än henne, plus att jag gör ett bättre jobb men jag ska göra det för lägre lön? Det är en modig chef jag har, för med den lönepolitiken kan man undra hur länge han får behålla kompetent personal


Fanatiska extremister

Lägger ner lite tid på att läsa Aftonbladets nätupplaga, men precis som alla andra tidningar handlar det mest idag på att muslimer bojkottar danska produkter för att en tidning tryckt lite skämtteckningar om islam. Religion är farligt till vardags men extra farligt blir det när man inte tillåts skämta om religion, inte tillåts ha en annan åsikt eller än värre ifrågasätta den.

Att muslimer dagligdags ritar nidbilder av judar är inget man idag talar högt om. Men på ett sätt är jag glad att muslimerna reagerar. Kristna har sedan Luther vågat ifrågasätta sin tro, den reaktionen har aldrig funnits inom islam och det är därför turbanerna i mellanöstern bojkottar allt danskt - ingen röd pölse under disken i halalkiosken, inga fler Carlsberg i hemliga baren, inget Arlasmör på jallajallamackan, man kanske t o m slutar använda Danmark som asylsökarland!

Jag hoppas att detta får till effekt att religiösa runt om ivärlden börjar ifrågasätta sin tro. Förstår ni nu hur sjukt det är med religion? Varför inte skippa alla skägg och lev och var lycklig?