Klart Hitler ville hälsa på negern

Det ska hållas kickboxningsgala i Globen - inhyrd domare är Mike Tyson, denne forne boxningslegend som på senare år mest gjort rubriker kring sig gällande islamkonvertering, misshandel, ekonomiska problem och en nu avtjänad våldtäktsdom. I dagens Metro går en folkpartistisk kvinna till attack och tycker att det hela är smaklöst att bjuda in Tyson samtidigt som man gripit och begärt den sk Hagamannen i Umeå häktad. Kopplingen är rätt oklar, men så är hon ju folkpartist också..

Men oj vad knasigt det blev.. Hagamannen som spridit skräck bland Umeås kvinnor, misshandlat och våldtagit under flera års tid visade sig inte heta Zlatan och han kommer inte från Rosengård heller - han heter enligt Expressen Niklas Lindgren och är en renrasig nordisk, ja faktiskt helt svensk familjefar.

När OS hölls i Berlin krossade amerikanske negern Jesse Owens den ariska överlägsenheten genom att vinna fyra guld. Myten säger att Hitler vägrade ta den svarte mannen i hand pga sin hudfärg, något som mina vänner från Nationaldemokraterna bortförklarar som antityskpropaganda iscensatt av judarna; Hitler ville tydligen visst skaka hand med negern men i sitt VIPrum på Olympiastadion något som Olympiska Kommitén motsatte sig. Må så vara med den saken men sant är att det bland den tyska allmänheten spred sig snabbt ett rykte om att Jesse Owens hade vita föräldrar..

Stackars extremnationalister i Umeå, nu måste ni ju trycka om alla era klistermärken eftersom det tydligen finns kvinnoskändande monster av alla ursprung och nationaliteter. Det är kanske inte bara alla blattar ska halshuggas för brott som enbart ett fåtal sjuka individer begår, det går kanske inte att dra alla över en kam?

Samtidigt, med histoian om Hitler och Owens i minne - ni kan säkert få Niklas Lindgren att i folkets ögon bli en HIVsmittad somalier som kom hit på en bananbåt och har levt på socialbidrag hela sitt liv. Folket lär ju köpa allt med hull och hår precis som vanligt - vi svenskar är ju lika överlägsna i vårt tankesätt som surkålsätande nazityskar eller hur?

Estrella Quick Dip skrämmer tjejerna

Perfekt filmkväll, tjejpolarna kommer och ska krypa upp i soffan. Tyvärr har Elsa lite svårt att arrangera soffplaceringen för sina vänner, hon missar blanda dippsås i tid och hennes gäster kommer tio minuter försent. Stackars Elsa men nu sitter de där allihopa i soffan och kollar film - en skräckfilm tror man eftersom innan reklamfilmen tar slut ger tjejerna ifrån sig ett sprik och sätter kuddar för ansiktet.

Ni har inte missat Estrellas reklam för QuickDip - nu slipper man köpa en dippåse och en gräddfil - nu har snacksföretaget gjort allt åt dig så du slipper oroa dig för att dippsåsen inte blir klar i tid - och inte ens motionen när du vispar skiten får du längre.

Frågan är bara hur trovärdig reklamfilmen är. Filmen som tjejerna tittar på enligt TVbilagan som Elsa kryssar för i början är nämligen Agent Cody Banks med Frankie Muniz och Hillaru Duff - en James Bondrelaterad spionromantisk film för 13åringar som inte innehåller en enda scen som uppmuntrar till skrik och kuddar för ansiktet. Så eftersom det inte är filmen tjejerna kan skrika åt måste det helt enkelt vara dippsåsen som suger duktigt.. eller?

Vidde - en skandalens man som ber svenska folket om ursäkt

Under mitt bloggande har jag flera gånger attackerat Danmark och dess invånare. Det som legat till grund är folkslagets eget skräddarsydda storebroröverlägsenhet, falska intentioner, övertagandet av det svenska näringslivet så väl som Malmös bostäder och välfärdsbidrag, det förljugna "hygget" och en snobbighet utan motstycke i modern nordisk historia.

Idag kom en reaktion på gårdagens danskfientliga uttalande där mina åsikter och egentliga ståndpunkt ifrågasätts. Tipsaren, som för er bloggläsare är anonym men som för den tiden var en väl insatt källa, vill göra er uppmärksamma på att jag under min studentfärd 1995 sågs i Malmö, med tysk chaufför, viftandes med en dansk flagga.

Vad ska jag säga - vid den inträffade händelsen, som jag bedyrar å det starkaste varit en enskild sådan, visste jag inte bättre. Jag befann mig i en påverkbar fas i min uppväxt och vid tillfället var jag under stark influens av alkohol vilket inte är en godtagbar ursäkt men en ärlig sådan. Vittnen till att jag inte hade alla sinnen skärpta finns; hänvisar till mitt tacktal inför hela Pildammsskolan, Johanneskyrkan Malmö den 6 juni 1995.

Min personliga utveckling tillsammans med min insikt och ökad kunskap om det danska har sedan den motbjudande handlingen genomfördes varit enorm då jag under flertalet av mina yrkesverksamma år haft nära affärsrelationer med vårt alkoholiserade grannland och dess folkslag. När jag nu tvingas återuppleva det som idag kan räknas som en av de mörkaste stunder i mitt liv måste jag precis som Ulf i svenska popbandet Ace of Base som vrålade Sieg Heilrelaterade uttalanden som yngre, hänvisa till ungdomligt oförstånd och påtvingad idealism.

Jag är idag inte stolt över tilltaget men tillskillnad från Ulf står jag för mitt misstag, ett misstag som hör till ungdomen. Jag vill på detta sätt be det svenska folket, och det skånska speciellt, om ursäkt för mitt tilltag. Det kommer aldrig att ske igen och jag hoppas att ni, liksom jag, med tiden kan se detta tillfälliga bevis på sinnesförviring som en enskild handling i perferin och att det långsiktigt inte påverkar min trovärdighet som en lyckligt fritt tänkande och tyckande människa.

Med hopp om förlåtelse
Vidde

De nordiska utrikesministrarnas.. ja fan vet vad..

Det är tre år sedan USA och dess allierade gick in i Irak för att på demokratiskt manér avsätta Saddam Hussein, skapa ordning efter århundraden av interna klanstridigheter och förstöra Iraks arsenal av massförstörelsevapen. Än idag minns vi den irakiske försvarsministern som med ett självsäkert leende framför västvärldens kameror förklarade att nä - inga allierade soldater fanns i Bagdad samtidigt som UStankers rullade i bakgrunden. Intäåget i Irak gick rätt ok, resten har väl fungerat isådär. Leif Pagrots... f'låt - skägget gör de så fruktansvärt lika, Saddam sitter och mumlar lite i en rättsal, av massförstörelsevapnen hittade man inte er än en falafelfabrik med gamla kikärtor och när det gäller ordningen i landet kunde man på nyheterna igår höra att nästan 40 civila människor, män kvinnor och barn dagligen får sätta livet till i politiska oroligheter och att de olika muslimska enklaverna ligger på gränsen till inbördeskrig.

Med detta som bakgrund hoppar man till lite när man läser ett uttalande av Danmarks utrikesminister Per Stig Möller i Metro: "Det är regeringens bedömning att det för närvarande inte generellt kan sägas råda en väpnad konflikt i Irak".

Bäste Per Stig.. världen är större än utsikten från en Carlbergflaska. Kan du definera en väpnad konflikt? Att vår idag fd utrikesminister Laila Freivalds inte vet var Thailand ligger är en sak, men Danmark är ju en del av den USAledda frihetsalliansen - ni har ju skickat en hel ubåt, ni upprör en hel världsreligion, ni har nazister och gamla porrstjärnor i riksdagen men ni är oförmögna att kalla det väpnad konflikt när två parter står mot varandra redo att förgöra varandra? Erkänn problemet eller försök att hjälpa till att rädda.. men det är klart - då måste man smutsa sin byk och så missar man genutsendeldes af Matador och Kim Larsens spelning i Odense.. och allt jävla danskt självgott hygge. Ni som läser min blogg vet att mitt förhållande till danskar är mycket ansträngt - med detta uttalande hoppas jag kunna övertyga er tvivlare - dansken är ond in i folksjälen!


I Norrland plågar man djur

Elva hundvalpar har avlivats sedan de upptäckts till Sverige hitsmugglade. Det fanns tydligen risk att de drabbats av någon galen hundsjuka och det fanns ingen som orkade ta prover på valparna eftersom de var för små. Att smuggla valpar från Polen där en hund kostar runt 500kr och sälja de i Sverige för 20 000 har blivit lönsamt.

Cynisk smuggling.. ja.. det är det väl, men utbud och efterfrågan säger jag. Nu går Djurrättsmaffian till attack mot kändisar som använder hundar som accessoarer - de rasar inte mot realityshower på TV där man tävlar om snyggaste pudel i regnrock, inte heller mot de som köper husdjur utan att tänka på konsekvenserna - nä det är lättare att skylla på en rik hotellförmögenhetsarvtagerska som inte bryr sig ett skit. Visst är det hemskt att Paris Hilton skaffade en hund och sen inte ville ha den utan gav bort den till ett bättre hem.. ni som är medlemmar i Djurrättsmaffian - är det sådana uttalanden era medlemsavgifter går till borde ni starkt överväga vad ni har i i organisationen att göra!

Något som Djurrättsmaffian INTE reagerat mot är den plågsamma hobbyjakt av de Norrlandsbarbarer som med skoter jagade och hetsade ett lodjur. [
Läs här] I flera mil höll någon på att driva djuret som efter flera mils jakt stupade och det sista den såg i sitt liv var drevbandet från skotern när den snusdroppande norrlandsjäveln körde över den med skotern. Här snackar vi djurplågeri - hundarna får ett bra hem, vem ser efter lodjurets barn?

Men visst är det lättare att gnälla på polska hunduppfödare än inhemska djurmisshandlare. Polacker tar inte väl hand om sina djur - frågan är om vi gör det? Ska det vara skillnad på djur och djur? Isåfall borde vi väl skita i att kinsererna äter hund? Är det mer rätt att ett djur plågas av en katolsk halvnazistisk polackafan än av en paltstinkande lappjävel?

Vem fan är Kitty Jutbring

För ett par veckor sedan kunde man i tidningen läsa att Kitty Jutbring, denna stora radio och TVpersonlighet med succeer som Big Brother och Club Goa bakom sig, blivit av med sin resväska. Hon skulle hem från Malmö till Göteborg och vid ett tågbyte i Halmstad inser hon att väskan innehållande 15 toppar, tio tröjor, tio kjolar och andra plagg. Penicillinet som hon bara tagit en dos av låg där, tillsammans med skivor, nya skor, nycklar. Stackars Kitty var helt chockad: "I morse när jag vaknade kändes det som när någon har gjort slut" [läs här]  vilket måste kännas som en kul jämförelse till fd partners att bli liknade vid ett antal okordinerade klädesplagg. Enda anledningen till att hon inte fick en första sidan var att samma dag uppdagades att ett föräldrarpar stod anklagat i Jönköpings tingsrätt för att ha mördat sin adoptivson. Attans Kitty - bättre tajming nästa tågbyte..

Jag tycker det är jätteroligt med mode - crazyblandningar och variation även om jag själv trivs bäst i jeans, tshirt och en svart kavaj. Därför ärdet så spännande att fundera på; hur tänker kvinnan? Det är jeans, det är svart tyll, det är knappar, det är trasigt, det är nät, rosa här och blått där.. Kitty är Tjenare Kungen-filmen på riktigt; fast med extra allt. 80talet hade fryst ut henne redan då för överdrivenhet.

Men det fungerar tydligen bra för hon dyker upp precis överallt. Senast var igår då hon hamnat i SVT24s Nöjesnytt som schlagerkommentar tillsammans med Brandsta-Glenn och en SVTpraktikant. Samtliga med lika lite kunskap om schlager som den 27åring som på Lunarstorms klotterplank igårkväll klockan 23.45 skickar inlägget: "Vem vann melodifestivalen?"

Kitty, som inte ens kunde bestämma sig för vilken hårfärg hon skulle välja för kvällen sitter och svarar osammanhängande om klädernas betydelse i Melodifestivalsammanhang, ett ämne hon är lika skapt för och där hennes kunskaper är kompatibela med Nalle Knutssons kunskaper om vaginalsex.

På frågan "Vem vinner, BWO eller Carola" svarar hon att hon hoppas på att det blir en chock av något slag, att någon trillar eller något för det vore roligt. En expertpanel som inte vågar tycka eller som inte kan något.. Inte konstigt att Socialdemokraterna är så strikta med Public Servicetanken - det är väl på TV de hittar sina nya talanger som inte svarar på frågor och som inte är kompetenta inom sina arbetsområden.

Alla pratar inte polska

Nyrekryteringen på min arbetsplats har varit en spännande upplevelse. Företaget söker murare och plattsättare; ETT: en bra plattsättare letar inte jobb på Arbetsförmedlingen, han/hon hamnar aldrig där TVÅ: om en plattsättare blir utan jobb startar vederbörande eget. Det finns jobb så det räcker och blir över i denna branschen. Men man måste ju försöka hitta folk och visst har det funnits sökande till tjänsterna. Det är två kategorier: Invandrare och långtidsarbetslösa som via Lernia försöker få in en fot i branschen men det är svårt eftersom ett litet företag behöver självgående arbetare.

Och så finns det polacker.. mängder av polacker.. och vi drar inte alla över en kam eftersom det finns väldigt mycket duktigt folk i Polen och jag är glad över att företaget anställt David - en mycket kompetent kille som jag skulle anförtro mitt badrum till, men man funderar lite när det i platsannonsen uttryckligen står att svenska är näst intill ett krav och man får ansökningar och CVn helt på polska, telefonsamtal där en polack babblar i 180 och man frågar om de kan engelska och de lägger på. Vad tror de - att hela byggbranschen.. eller världen för den delen snackar polska? Polen hyser många duktiga hantverkare och gör produkter av världsklass. Men när man ska hem till privatpersoner och bygga badrum måste man kunna konversera med kunden.. nej - alla kan inte polska! Respekt för helvete!

Hursom - igår intervjuade min från idag fd chef en kille som inte kunde ett ord svenska. Engelska hade han utgett sig för att kunna men räkna till fyra kunde han tydligen inte. Idag kom en lettisk gubbe som kunde säga hej och goddag, men svenskt personnummer visste han inte vad det var för något och arbetstillstånd hade han tydligen inte. Fler än jag som tycker det var dags att lämna skeppet? På sitt MSN har min fd chef meningen: "Fredag igen, en underbar dag" - undrar lite vad som är underbart, halva företaget har sagt upp sig och har lämnat firman inom tre dagar, en fjärde anställd har blivit uppsagd och går dag fyra.. kommentaren man fått av honom är: Vi tar in bättre folk.. lycka till

Mäkta irriterad på en riktigt god vän

Sitter hemma och försöker logga in på Försäkringskassans självservice med BankID. En jättebra tjänst där man online kan meddela som i mitt fall vård av barn.. men vad gör man när tjänsten inte fungerar? Databasen har tydligen hängt sig, ett problem som verkar spridit sig och som får en att fundera lite över hur man kommer tillrätta med felsökning och felhantering. Spray hade samma problem igår med sin mailfunktion. Det tog över 20 timmar för vissa mail att komma fram. Sprays support finns online där man får fylla i sin epostadress så de kan skicka svar.. genomtänkt eller hur? FKs sidor är enkla att navigera på men att hitta ett vanligt telefonnummer för att anmäla.. nä.. internet.. jag är skeptisk..


Fick lite sms inatt som gjort mig mäkta irriterad. Bad en av mina bästa vänner om ett efternamn till en gemensam kompis och fick tillbaka en massa konstiga anklagelser och förfrågningar om varför jag ville ha dennes efternamn. Det spelade tydligen ingen roll men hon tyckte ändå att det var skumt speciellt eftersom tjejen ifråga är nykär och ska flytta ihop med sin pojkvän. Jag blev minst sagt lite paff.. Anledningen till att jag undrade efter hennes efternamn spelar väl ingen roll, hon är också en vän, klart att man är nyfiken och frågar men här fanns en anklagande underton i stil med "Vad fan ska du med det till, förföljaräckel.." Hade jag dessutom varit intresserad av att dejta henne hade jag nog försökt det tidigare under de åren vi känt varandra och inte nu - jag har ju för fan träffat hennes kille och vet hur kär hon är. Tydligen har min nu uppretade vän en kollega som frågat efter folks efternamn och letat upp telefonnummer och försökt lura till sig dejter. Hur i helvete lurar man till sig en dejt? Och varför skulle jag lura till mig en dejt? Nä, jag avskriver det hela som en konstig kombination av missriktad misstrohet, pms och allmän förvirring för jag vill ha kvar min vän..


Fint med dagens ordspråk

"Så länge min chef låtsas som om jag har mycket lön, låtsas jag som om att jag har mycket arbete".

Tack Gabriella

Matmissbruk och Timbuktu - vilken onsdag

Nu är det dags - uppladdningen är i full gång inför Beach2006. Intensivkurer med PowerBars, chokladproteindrinkar och fibrer; stearinsyra och ljummet vatten för ökad mättnadskänsla. Bort med svampiga vita vetelimpor med Bregott och kaviar, So long, Farewell, Auf wiedersen, Adieu till livskraftsgivande CocaCola, King Wings, Karins lasagne från Dafgårds och den dubbla Calzonen med extra ost.. Målsättningen är att bli av med en, kanske två jeanstumstorlekar till och eftersom hela kroppen skriker efter mat är jag på så rätt håll man kan komma.

Ikväll ville kroppen ha belöning. Under veckan har jag endast  missbrukat EN Dallasburgare och 1,5 liter CocaCola, Ni som följer mina skriverier vet att jag är mina sista 10 dagar i en kakelbutik där våra storsäljare bl a heter "Abando Basalto 23x33,5", "Arden Negro 10x10", "Mastri Cotto P.Colla 10x10", "Blanco Mate 20x20" bara för att nämna några. Man vet att man jobbat med ett yrke för länge när man börjar benämna sina  vänner och kollegor i arbetstermer och veckans matmissbruk skyller jag helt och hållet på min svarte kollega "Eugene Negro 50x168", eftersom det var han som köpte maten. Visst kunde jag sagt nej tack men man vill ju inte vara oartig när han bjuder på mat. Man vet ju hur våldsamma afrikaner kan bli..

Så innan jag hämtade min dotter hos sin kompis ikväll släntrade jag förbi Hemköp Tringeln i Malmö och införskaffade ett paket Ruccolasallad, ett Lollo Rossohuvud, bladspenat, cocktailtomater och när jag kom hem blandade jag ihop detta med handskalade räkor, fem finhackade baconsträngar, olivolja ,balsamvinäger och lite fullkornspasta. Framför mig i kön stod förresten Jason som tycker om att röka marijuana, eller Timbuktu som ni kanske känner honom som. Vet inte vilken tripp han gick på idag men han köpte köttfärs, färsk basilika och frysta hallon och blåbär av märket Eldorado. Torsk i kassan Jason? Lågprismärket Eldorado - The Båtten Is Nådd?

Planen var att jag skulle dela upp salladen - spara hälften till morgondagens lunch och hälften till kvällsmat och så bara dricka en Nutrilett Intensive Schockolääde någonstans mittimellan. Men nu ligger jag här med balsamvinägerstänk på min jobbtröja och med räkskal under fingernaglarna.. vad hände med karaktären? Var är maten jag skulle äta imorgon? Det finns en minitupperwareask med sallad kvar som jag kommer att missa att ta med mig imorgon... matmissbruk är lätt när man är en god kock..

Akut blodbrist? Tacka fan för det

Det råder blodbrist i Skåne. Blod är ett av få ämnen som inte kan produceras på artificiell väg - blod är blod. Därför går man nu ut och vädjar till skåningar att lämna 4,5dl - det tycker jag också du ska göra om du kan men framförallt FÅR. För varför är det blodbrist? Kan det vara så att reglerna för att få lämna blod är för snåriga och krångliga? Eller kan det vara så att skåningen - och Malmöiten i första hand är olämplig som blodgivare.

Hörde någonstans att homosexuella och invandrare sällan tillåts lämna blod och i en stad där var tredje invånare har någon typ av invandrarbakgrund och där gaykulturen flödar så är det kanske inte så konstigt. Läste lite om vilka regler som finns för blodgivning och där står det tydligt att om man är man och haft sexuellt umgänge med en annan man får man inte ge blod [
läs mer]

Homosexuella å sidan - är man nytatuerad eller piercad måste man vänta ett halvår har man haft en ny sexpartner måste man vänta 3 månader innan man kan ge tillbaka till samhälle. Med tanke på att skåningar toppar allt vad listor heter över könssjukdomsspridning heter så är det kanske inte så konstigt att staden befinner sig i kris! Utförd abort eller missfall leder också till avstängning från blodbussarna; problemet går hand i hand med könssjukdomarna. Syd- och mellanamerikanskfödda går fetbort liksom alla som varit på semester i ett land där det finns malaria och där försvann samtliga invånade runt Möllevångstorget - och eftersom man inte heller får vara sjukskriven försvann Rosengård, Hermodsdal, Kulladal, Kroksbäck och resten av miljonprojekten också.

Blod är viktigt och med dagens teknik borde det inte vara några som helst problem att kolla en givare på en halvtimme om han/hon kan lämna blod. Vi ska vara försiktiga så inget fel sker, men för fan - låt Mohammed lämna ett par deciliter i månaden, han behöver pengar och vi behöver blod! Dessutom - integrationen blir ju total om alla springer runt med lite jallajallablod i sig!

Dags att sluta slicka på självdöda fåglar

Så är den äntligen här - kvällspressens fuktigaste dröm som spöar skiten ur HIV-män och Victoria Silvstedt - Fågeninfluensan har nått Sverige! Krigslöpsedlar och varningshets; rädda sig den som kan - det ligger döda fåglar längs kusterna - lås in katter, kvinnor och barn göm tappa nycklarna! Längs våra kuster hittar man döda fåglar; det troligaste är inte att de dukat under av undernäring och kyla - det är fågelinfluensan!

Expressen 20060302: "Nya dramatiska uppgifter presenterades klockan 11 i dag på en presskonferens.
Västervik kan också ha drabbats av fågelinfluensan. Där har sju vildänder hittats döda, enligt insatschefen Håkan Henriksson. Och många fåglar beter sig underligt i närheten av kärnkraftsverket i Oskarshamn." Om det är fågelinfluensa så kan Västervik spärras av.. shit - vad händer med sommarens musikfestival? Och kan det inte vara så att ni borde kolla lite extra på kärnkraftverket i det fallet? Det finns inget som inte säger att fågelinfluensan funnits i årtionden; den kan ha orsakat fågeldöd längre än vi tror men det faktum sopar redaktionerna gärna under mattan, fakta säljer inte lösnummer!

Nå, nu är det ju så att risken för en pandemi är rätt stor - man ska verkligen ta fågelinfluensan på allvar, men det underlättar inte att skapa masshysteri. Kommer en pandemi kan vi kallt räkna med att många av oss dör - oavsett hur mycket kyckling vi ätit.

Läste i Metro om en liten kille i Oskarshamn. Hela hans klass gick ut i nationell press och skyltade med sin livrädlsa men inte han; han hade inga planer på att röra döda fåglar eller äta fågelbajs så han var inte rädd att bli smittad - tänk att det ska småkillar med termobyxor till för att man ska inse hur överdriven denna smittade tidningsanka är.