Ung Vänsterpopulism

Det enda som är 100% klart är att SSU-ordföranden Anna Sjödin var på nattklubben Crazy Horse i helgen och att hon fick nyktra till i fyllecellen hos polisen eftersom det inte gick att hålla förhör med henne i hennes dåvarande tillstånd. Sen är frågan är om det ens är värt att diskutera vad som egentligen hände? Vem sa "jävla svartskalle" till vem och vem kallade den andra "jävla hora" och vem gjorde det först - är det någon som egentligen bryr sig? En helt vanlig natt på stan låter det som. Nä, det är inga ord som man bara ska acceptera men tonen människor emellan blir ju lite annorlunda när spriten går in och vettet ut.. och man har lätt att ta till ord och handling som man ångrar dagen efter.

Barpersonalen vittnar om att Anna Sjödin var full och skrek, vilket gör henne till en helt vanlig gäst på Crazy Horse. Skillnaden mellan Anna Sjödin och hennes väninna som avhystes jämfört med en van kroggäst är att de var så kraftigt berusade att de bestämde sig för att göra motstånd mot ordningsvakten och då kan det gå illa - fråga blattarna som gör samma sak utanför Etage och Privé i Malmö. Här krävs det ju dock dödsmisshandel för att pressen ska bry sig och skriva en notering.. Men det är klart - en SSU-ordförande är ju värd lite mer uppmärksamhet än alla andra. Frågan är varför! Hon är människa som alla andra och ska inte särbehandlas.

Det som är än mer skrämmande är att Ung Vänster ordförande var snabbt ut med ett pressmeddelande att hon ställde sig bakom Anna Sjödins agerande - detta trots att hon inte var där, trots att hon inte ens pratat med någon inblandad. Hon litade på medias uppgifter - vilket i mina ögon direktdiskvalificerar henne som legitim politiker; kritisk källkritik någon? Men det är väl aldrig något som populistungdomsförbund bryr sig om så egentligen förstår jag inte varför jag ens blir förvånad?

Enligt henne ska man som vakt inte använda batong mot en liten tjej; när är det berättigat att använda en batong? Förresten - liten tjej, har ni sett Anna Sjödin? Som dessutom haft polisyrket som tänkbar karriär och som faktiskt därför borde veta bättre när en ordningsvakt avhyser en från ett ställe? Jag kanske blir lite förvånad iallafall.. Brist på omdöme i politiken.. nä, det är ju inget nytt - så grattis Anna, välkommen till politikens finrum!

Det plågsamma matriarkatet

Ringde min Gaebs när jag satt på tåget.. hon hade praktiserat som orolig tonårsmamma, suttit uppe och väntat på sin 30+ väninna som gjort Stockholm utan att höra av sig.. se där ja! Ska bli otroligt kul att komma upp och träffa Gaebs nästa vecka, lite pirrskrajset dock.. Hon förväntar sig dock att jag ringer henne i fyllan och villan inatt, ska hem till chefen på lite party.. Vidde säger aldrig "LOVAR" om jag inte är 100 på att jag just kan lova. För även om tanken finns att ringa så kan det vara så att man i fyllan och villan missar något.. och jag vet..
 
att om det nu är så att jag och Gaebs gifter oss och om 50 år har ett gräl eftersom jag i en senildement dimma som 79åring glömt att ta ut räkskalen från gårdagskvällen [stor risk eftersom hon inte gillar skaldjur/fisk] så kommer jag att få höra "Vidde du bara lovar och lovar och håller aldrig - precis som den gången 2006 när du lovade att ringa på kvällen."

Varför är kvinnor så långsinta? "Är vi långsinta eller har vi bra minne?" kontrade Gaebs. Det ena är en förutsättning för det andra tyckte jag och ville försynt framhäva att det är väl bättre att vara ärlig mot varandra; jag ljuger ju inte när jag säger att jag ska försöka ringa - jag levererar sanningen, men då är tydligen inte det bra heller! hur ska ni ha det?

Tänk om det dessutom vore tvärtom - att ni kvinnor lovar något och sen inte håller det och vi män påpekar det. Då ska vi ha överseende med det eftersom ni är "ingen maskin, jag är kvinna" alternativt att ni drar en ramsa om patriarkets förtryck av kvinnor genom årtusenden.. nå - vem förtrycker vem, och vilket av könen av generellt sett svårast att få sanningen levererad till sig om sanningen inte riktigt motsvarar förväntningarna?

Tåg, en underbar vän och Tekken4

Lämnade Amanda i hos sin mamma över helgen. Båstad ligger 90 minuter enkel resa hemifrån och den resan gör man en gång varannan vecka - ibland är det svårt att förstå att för ett par år sedan pendlade man Stockholm Gärdet - Södertälje Hovsjö 2 timmar enkel resa i rusningstrafik med barnvagn..

Mötte Anna vid Nöjesteatern, glad att hon stannade kvar och ville umgås - det var längesedan! Vi trivs gott ihop, jag gör det iaf och tror det är besvarat - love you vännen. Smaskade burgare på BK, en cider på Ölcaféet och sen åkte vi hem och spelade Tekken4 på Ps2an till halv fyra.. sov gott några timmar innan hon klädde på sig och gick hem.. själv la jag mig under mitt täcke och försov mig till jobbet.. andra lördagen på ett år som jag öppnar butiken 10 minuter sent.. attans..


Mycket väsen för absolut ingenting

Än en gång har Ingmar, Sveriges Hugh Heffner som gjort Sverige känt som manodespressivt högtempel hamnat på förstasidorna. Denna gången har han inte satt på någon Dramatenskådis som kräver underhållsstöd utan hans Kinematograf var försvunnen - den försvann från UD.. som bortspolad från jordens yta! [ja, jag vet att ordvitsen är smaklös men va fan..]

Idag är denna mojäng, som tydligen är en slags medeltidsgrunka man kan visa film på och som lille Ingemar satt hemma i garderoben och runkade till, återfunnen - den stod i tryggt förvar på Svenska Institutet. Om den nu betytt så mycket för Hug.. Ingmar, varför låter han den stå i ett lager?

Men som vanligt när det gäller Ingmar Bergman.. mycket väsen för absolut ingenting!

Grattis Freivalds...

Om man fortsätter på politikbanan denna torsdag så noteras att terroriststämplade nätverket Hamas vunnit det palestinska valet. "Hamas måste radikalt ändra sin politik, annars kan Sverige och EU inte samarbeta med en kommande palestinsk regering där Hamas har en dominerande ställning" säger utrikesminister Laila Freidvalds till Aftonbladet - tänk att hon kände till Hamas.. Undrar om hon vet  var Palestina ligger.. Sen har hon säkert inte en tanke på att ett Hamas som blir demokratiskt och fredligt är lika sannolikt att nazisterna överger hakkorset..

Vidde till riksdagen

Ytterligare ett "Äntligen" utstöttes när jag kollade nyhetssidorna i 3telefonen imorse. Catrine Norrgård är 28år snygg och Folkpartisktsks hopp i Riksdagskandidatsloppet - hon är lesbisk! Enligt Aftonbladet är det på tiden att även öppet lesbiska ska få sin röst hörd eftersom det redan finns massor av bögar i riksdagen; kvotering at its finest - in med minoriteter istället för kompetens. Nu såger jag inte att Catrine är okompetent, hon är säkert en god talare med vettiga åsikter, men vad händer med alla andra minoriteter i samhället? När ska lätt överviktiga rakade importbarn från Thailand bli representerade i riksdagen?

Plågsam sushilängtan

Jag vet inte om det beror på att jag lagt beslutade mig för att lägga tillbaka bilder från NRJs kickoff 2001 och 2002 på nätet, vilket tydligen orsakade glädjetårar och tokfnatt i MTGs lokaler enligt källa, men jag längtade tillbaka till mediaStockholm ikväll. Och vad passar bättre än sushi.. problemet när man jobbar till 18 och man ligger 6500kr back är att det inte finns någon prisvärd sushi att få tag i i Malmö när man dessutom är försenad att hämta sin dotter hos sin kompis.. behövde dessutom handla..

Har man en gång ätit riktig sushi duger inte den trista färdigförpackade på ICA, den är bara äcklig och borde inte få kallas sushi men om suget är tillräckligt starkt så kan man eventuellt bortse från det. Mitt dilemma denna onsdag var att det inte ens fanns det.. funderade på om jag skulle rulla ett par egna rullar men jag är man, ingen maskin och nä, jag pallade helt enkelt inte.. jag skäms för nödlösningen, Pandalus djupfrysta äkta japanska sushi tillverkad i Vietnam.. det svider i själen och en god 12 bitars på East står högt på önskelistan när jag drar till Stockholm om en vecka.. tvivlar på att Gaebs går med på det..


Vad finns i huvudet hos en Exjugoslav?

Äntligen! Efter 700år har vi äntligen fått klarhet i frågan - Bockstensmannen slogs med tre slag mot huvudet varav det sista var det dödande. Därefter placerades han i en mosse för att hittas 1936.. nu kan vi äntligen sluta grubbla och skadeståndskraven från hans släktingar kan äntligen lämnas in.. Det sägs att man ska vara mån om sin historia men att detta hamnar på förstasidor är väl lite att ta i?

Vem som dödade den 23årige killen i Malmö efter ett bråk på Burger King är dock klart, där slipper vi vänta 700år - det rörde sig om en 27årig nöjesprofil som gick ut med en skarpladdad pistol utan uppsåt att döda enligt honom själv. Varför går man ut med en pistol?

23åringen var välkänd av polisen sedan tidigare och hade nyligen avtjänat straff.. varför låter man välkända brottslingar med återfallstendenser släppas utan tillsyn? Hur välkänd ska man kunna bli innan man permanent borde frihetsberövas precis som offren i många fall blivit livsberövade?

I denna story har båda män rötter i exjugoslavien.. Om man kommer från ett land är man blivit förföljd och utsatt för krig, elände och så får man en andra chans i livet - varför uppskattar man inte den utan fortsätter bråka? Är inte anledningen att ni flyr att ni liksom jag anser att livet är för kort för att hata och bråka? Borde ni inte vara tacksamma över den fristad ni fått och lämna vapnen hemma så att man vågar gå på stan utan att riskera att bli skjuten av en påtänd macho exjugoslav?

NRJ Radio Awards

För många årsringar sedan var jag med på världens första NRJ Radio Awards. Året var 1999 och jag fick stå i artistdörren och kolla AllAccessPass.. det var kallt men jag fick bjuda Dr Bombay på Lucky strikecigarretter.. och snacka lite med vackra Meja.. de tre kommande åren var lite roligare, men desto mer slitigare när man helt plötsligt var en nyckelroll i eventet. Det är antagligen därför man inte riktigt kan släppa det hela.. det var så jävla mycket slit, men när man satt på efterfesten med ett glas gott och pustade ut och allt var i hamn var känslan helt otrolig..

Iår liksom förra så gick galan i Finland och enligt rapport flöt allt som planerat. Men undertecknad har två frågor till nuvarande programchef Benjamin Nilsson..

Vinnare i kategorin "Bästa kvinnliga artist" - borde det inte finnas en åldersgräns? Jag vägrar tro att vinnare Amy Diamond, hur talangfull hon än må vara, är per definition kvinna.

Vinnare i kategorin "Bästa danska soloakt" blev gruppen Infernal.. Sedan när blev en grupp en soloakt?

Jag bitter? Nä fan.. men rätt borde vara rätt.. eller?

Hur gör man i resten av landet?

I Skåne heter pendeltågen Pågatåg. Kända gåsapågar genom tiderna har fått ge namn åt vagnarna som lila susar genom det platta pannkakslandskapet. Lite intressant färgval men det fanns säkert någon utredning som sa att lila är skåningens färg.. Men idag är det inte så kul att vara tågberoende.. det snöar i Skåne.. och när det snöar så tittar Edward upp med öppen mun och säger: Men vad är detta för något.. ungefär som min mamma när hon ser Kalle Anka på julafton och varje år säger: "Detta var inte med förra året" efter varje avsnitt..
Pågatåg
Igår kväll, när det började snöa, gapade Edward igen och idag är gapen fastfrusna. Det är tydligen tågväxlar och kontaktledningar också för det rullar inte ett pågatåg mellan Lund och Malmö längre.. Det är 2006 och en hel kollektivtrafik havererar pga lite snö och is.. hur gör man i andra delar av landet? Hur fan ska jag ta mig hem idag? Taxi, inte en chans - helgtaxan är på och underhållsbidraget kommer inte förrän den 25:te trots att vi idag måste handla mat, present til Amandas kompis Hamza som ska ha kalas imorgon.. en folköl till pappa Vidde ikväll hade också¨varit gott.. men allt vad livskvalitet är lagd på is [skitkul skämt] för att Skånetrafiken inte klarar av lite snöfall - dags för uppgradering av systemen kanske?


Vart tog hon vägen?

Liten är stor - "Pappa, jag har fått en läxa jippi" vrålade Amanda när jag hämtade henne hos sin kompis ikväll. 6 åringens första läxa.. tror ni att hon någongång i framtiden kommer få höra att en gång, för längesedan skrek hon av glädje över en läxa.. Man gjorde en massa knäppa saker när man var mindre..

Amanda ville ikväll fira sin första läxa. Hon hade hittat en tia i trappan och visste precis var hon skulle investera den - raska och bestämda steg och med pappa i handen och jag visste inte var förrän hon stannade framför falafelkioske och beställde helt själv "Fem falafelbullar och en 7up".. Sen satt hon i en halvtimme, ritade på sin läxa på golvet i vardagsrummet, smaskade falafelbullar och drack läsk.

Läsk? En vardag? Ja faktiskt, det var en stor dag för min dotter, och för en gråtfärdig pappa som undrar stilla var bebin man kunde byta blöja på medan hon låg på toalettstolen tog vägen..

Sverige har världens fegaste officer!

I dagens nyhetsrapportering fanns det ett reportage om en officer som på Folk & Försvarmässan i Norrland berättade som sitt arbete i en utlandspositionerad fredsbevarande styrka i Afganistan. För ett par månader sedan dödades två svenskar med stora löpsedlar och en nationell sorg till följd. Officern berättade gråtandes att han är ständigt rädd i sin tjänst, kanske inte för att dö men för att hans chef en dag kanske knackar på dörren hos hans hustru och meddelar att hennes make en dag aldrig med kommer hem.

Min fråga är enkel: Vad är skillnaden - egentligen? Du är livrädd för att utöva ditt yrke, finns det någon chans att du då gör ett bra jobb? Det är som en telefonförsäljare som är rädd för att ringa okända människor.

Mina uppmaningar till Svenska Armén är följande: 1. Avskeda ynkryggen 2. Är det inte dags att ni lär ut vad krig egentligen innebär?

Är det en nyhet att militärers roll är att döda? Är det ennyhet att krig resulterar i att människor dör. Finns det någon soldat i någon armé som inte inser att tar du ett vapen i din hand har du möjlighet att döda en människa men samtidigt bär du risk att få ditt eget liv taget av en motståndare - så har det alltid varit och kommer alltid att vara. Tydligen har det inte gått in i hos den svenska officerkåren som i sin tur ska rekrytera nya unga människor till ett liv inom det militära.

Det är ingen som tvingat denne officer till sitt yrke, det är helt och hållet självvalt. Ett liv i det militära innebär risken att behöva döda och att bli dödad, överlever gör den som är bäst förberedd. Snälla armén - befria denne officer från sitt jobb och ersätt honom med någon som är beredd att riskera livet.

En medmänsklig fotnot: En av mina närmsta vänner befinner sig i Kosovo på utlandsuppdrag. Om något händer henne ska ni efterlevade till de två förolyckade veta att jag kommer sörja henne lika mycket som ni sörjer era kära, ett ofyllbart tomrum kommer att fylla mig. Men en riktig soldat vet om riskerna och tjänstgör baserat på övertygelse, och jag är stolt över dig Karolina. Men jag saknar dig och är otroligt orolig för dig!

Slut på nakenhet i äktenskapet

En fatwa är utfärdad av ett professorliknande skägg i Egypten. Sedan tidigare är sex innan äktenskapet tydligen uteslutet i detta land.. [ja eller hur] i ett äktenskap är det dock helt ok.. tills nu då det är utfärdat en fatwa mot mot nakenhet under äktenskapet. Äkta par som visar sig nakna för varandra är inte längre ett par, säger fatwan. Snacka om att skägget kommer att bli populär i nyrekryteringen av små kåta egyptier..

Hans kollega tycker att fatwan är lite väl sträng.. han tycker att man visst kan få se varandra nakna men att man ska undvika att titta på könsorganen.. och vid samlag för man skyla sig med ett lakan..

Det var lite fakta till dig som inte är muslim men funderar av någon outgrundlig anledning på att bli det.. själv håller jag mig hårt till min ateistiska livsåskådning till jag får bevisat att jag har fel. Jag vill nämligen kunna se en framtida partner naken - liksom en av de bästa sakerna med ett förhållande..

Läs mer:
här

FAQ: En fatwa är ett religiöst ställningstagande som utfärdas av skriftlärda personer inom islam. De handlar oftast inte om mordhot mot oliktänkande utan ska enligt islam vara en lag som bestämmer hur man ska leva som muslim. Den gäller också bara de troende som accepterar författaren av fatwan som auktoritet.. men det faktum kan vi ju ge fan i och dra alla lustiga skägg över en kam.. tragiska typer!

Mytförstörare - i sanningens tjänst

De har funnits i många år, i människors hjärna och på internet- en massa "roliga mejl" som ifrågasätter mänskligt beteende - det är dags att ge svaren på frågorna med logiska svar som faktiskt gör livet lite tråkigare, men varför ska allt vara roligt alltid?

Varför kommer pizzan snabbare till kunden än ambulansen?
För att det är svenskar som kör ambulans och turkar som kör pizzabud

Varför finns det parkeringsplats för rörelseförhindrade framför skridskobanan?
Frågan är väl snarare vad en rörelsehindrad har där att göra överhuvudtaget?

Varför beställer folk dubbel osthamburgare, stor pommes och Cola light?
För att man är hungrig och för att Cola Light inte innehåller socker

Varför köper vi hotdogs i tiopack och korvbröd i åttapack?
Det är inte korven du blir tjock av, det är de tomma kolhydraterna i brödet

Varför målar kvinnorna sina ögon med öppen mun?
De tjattrar ju med den hel dagen ändå, varför sluta när de målar sig?

Varför är inte ordet förkortning kortare?
Men skriv FK då och hoppas att folk förstår dig, det råder tryckfrihet i landet, än så länge

Varför trycker vi på start när vi vill stänga av datorn?
För att knappen har två funktioner

Varför finns det inte kattmat som smakar mus?
Smaka på kattmatsmärket Pussi nästa gång

Varför står det på hundmatburken "ny bättre smak", vem har testat detta?
Hunden förhoppningsvis

Varför tillverkar man inte flygplanen av samma material som svarta lådan?
Därför att det blivit för tungt, dyrt och alla människor hade ändå dött av smällen vid en krasch

Varför trycker du fjärrkontrollens knappar hårdare när batterierna är nästan slut?
För att eliminera möjligheten av glappkontakt

Varför tvättar vi handdukarna, våra händer är väl rena när de torkas?
Våta plagg som hänger långe börjar lukta efter ett tag, men vill du ha illaluktande rena händer så får det stå för dig!

Varför använder Kamikazeflygarna hjälm?
Hur ska de annars hålla kontakten med flygledartornet?

Hur har man fått skylten "gå inte på gräsmattan" mitt på gräsmattan?
Man har bankat ner den i jorden med en hammare

När ett ord är fel i ordboken, hur vet man det?
Det är felstavat

Har arbetarna på Lipton kafferast?
Varför skulle de inte ha det?

Varför springer inte fåren in när det regnar?
Ull börjar inte krympa förren i 60 gradigt tvättvatten

När jag köper en ny bumerang - hur blir jag av med den gamla?
Lägg den i soptunnan

Varför har byggnader som ska var öppet dygnet runt över huvudtaget lås?
Vad händer när man ändrar öppettider?


Ytterligare socialdemokratiska antifrihetsförslag

Det var runt år 2000 - jag jobbade på radiostationen NRJ med program, musikprogrammering och hemsidor och fick ett samtal från Sony Music, de ville ha upp mig på ett möte. Tackar trevligt, vad månne komma av det mötet, anställningserbjudande, present för att jag gjort ett bra jobb att promota deras artister? Frågorna var många och nyfiken av bara helvete.. mötet blev lite annorlunda än jag trodde.. 

Ett av världens största skivbolag bad mig sluta länka från vår hemsida till deras artisters officiell hemsidor. Där fanns nämligen information om artister, bilder och låtar, som inte var redo för den svenska marknaden. Jag satt bara och gapade.. det jag såg som en service till mina lyssnare och artisternas fans - att hålla de uppdaterade på vad som hände med deras artister var inget som låg i skivbolagets minsta intresse. Det visade sig att svenska avdelningen fick reda på nyheter via NRJs hemsida och det var inte den rätta vägen - och det var då mitt fel..

Detta var 6 år sedan, man insåg inte att internet används globalt, ett Destiny's Childfan i Angola har lika stor möjlighet att hålla sig uppdaterad som ett redneck i Houston.. Kom att tänka på det när jag läste Metros löpsedel idag som talar om att Sveriges finansmarknadsministern, en okänd Sven-Erik Österberg, vill förbjuda poker på internet. På hans intervjusvar går att utläsa att han ser internetpoker som en modefluga som förstör för folket och som således ska förbjudas. Det är bättre att gå på Solvalla eller ta en trisslott..

Suck.. Välkommen till 2006 säger vi till ännu en socialdemokratisk minister som inte litar på människans förmåga att ta ansvar för sina egna handlingar.

Morgonfundering i all korthet

Sitter och laddar mobilen med musik och film för dagens resor. Är det inte lite underligt när man sitter med mp3listan framför sig och kopierar in låtar - här har man 512MB att leka med och så lägger man in låtar som man vet att man komer att hoppa över när man lyssnar på de - visst gör du likadant.. är man så slösaktig med sin egen tid också?

Lycka, gamla flickvänner och barnbokstips..

Vet du, idag är jag en lycklig Vidde. Gjorde en liten plus och minuslista


Minus
Ekonomin är helt åt helvete
Jobbet är stressigt
Jag har skickat 13 sms till nära vänner
Snart fyller jag 30

Plus
Det finns kreditkort man kan maxa
Mina kunder älskar mig och inventeringen satt som ett smäck
Niclas Jeanette och Helena har faktiskt svarat på sms:et
Mathias fyller 30 ett halvår före mig


Allt vägs mot varandra och så får vi det vi kallar vardag. Dagens vardag innebar att Amanda kom hem senare än mig. Hon hade gympat med Helena, lärt sig slå kullerbyllor och ska börja gympa med de stora barnen. Sen bokade jag in en 36timmars Stockholmsresa för att fira min gode vän Mathias på hans 30årsdag i februari. Om fem år är du närmare 40 än 30.. tihi.. Sen har jag drömt en massa konstiga drömmar på senare tid.. en massa gamla ex och tonårsflirtar som letat sig in i mitt undermedvetna.. och de gör en massa konstiga grejer.. weird.. 

Nu är det snart dags för kvällens höjdpunkt och något så udda som ett barnboktips: "Salmiak och Spocke"  av Moni Nilsson-Brännström.. handlar om Salmiak som bor i norrland med sin snåle datanörd till pappa, tuffa farmor och Stockholmssaknande mamma.. Salmiak blir fettmobbad av byns ungar men rätt vad det är dyker Spocke upp, en kompis som bara Salmiak ser och som försvinner när det passar honom. Detta låter i sig som en rätt usel barnbok alternativt en men American SitCompekpinnar, men det är en underbar bok om vänskap och otäckheter och fantastiskt mycket galna bus.. fungerar utmärkt för 6åringen som börjat ifrågasätta vardagen lite kritiskt och för en barnslig 29 årig pappa som kommer på sig själv med att säga: "Bara ett kapitel till.." när dottern är halvt sovande..


Repris av babblande anställd och en försvunnen vän

Vi har haft problemet tidigare, en anställd har tidigare babblat för chefen och hävdat att jag är missnöjd och ska säga upp mig. Eftersom både min chef och den anställde läser detta så ska ni vara helt på det klara med att jag vet inte hur det går till i er värld, men i min är det som följer:

Om och/eller när den dagen kommer då jag bestämmer mig för att gå vidare i min karriär är min det min chef och arbetsgivare som jag personligen kommer att meddela detta till. Jag kommer inte att ha några mellanhänder och det kommer inte vara känt av någon annan än mig. Bloggägaren, dvs jag, sköter sitt jobb så gott som det överhuvudtaget går med tilldelade resurser och med gott resultat på samtliga fronter. Våra kunder och leverantörer har alla ett gott öga till vårt företag mycket tack vare mig och jag är en av företagets mest lojala anställda och vägrar att bli anklagad eller misstänkt fler gånger för att gå bakom ryggen på folk. Att tro något annat eller att ens antyda det tar jag som en personlig förolämpning och det kommer inte att accepteras.

Skulle egentligen tala om hur klistrad jag satt framför "Commander in Chief" med Geena Davis som hade premiär på svensk TV ikväll.. men ovanstående antydningar har gjort mig för förbannad.. Sen hoppas jag att man hittar Emil.. En härlig kille som tyvärr valt helt fel väg här i livet och som varit försvunnen i tre dagar. Egentligen borde jag inte tycka synd om honom. Han är vuxen och tar ansvar för sitt eget liv, just nu verkar han inte uppskatta det, men vi vet inte eftersom han är ingenstans att hitta. Fortsättning följer..


Tre gånger katt i lådan

När jag kom ut i hallen möts jag av två halvnakna 6åringar som kryper runt i hallen. Stannar upp, kollar lite på de och ställer frågan som varje förälder gjort i det läget: "Men tjejer - vad sjutton håller ni på med?" "Vi är katter som är på jakt efter kattgodis" svarar de unisont i kör.. Självklart.. varför förstod jag inte det? "Men, måste ni vara nakna?" "Jag är en brun katt och Helena är en ljus katt, hur ska vi annars se det?" Än en gång överkörd av den barnsliga självklara logiken som bara existerar hos två glada lekande 6åringar
som gör precis vad som faller de in. "Pappa, kan vi ta glittret och använda som svans?" Visst..  bara ni lägger tillbaka det där ni tagit det" "Ahh pappa, självklart gör vi det"... eller hur..

Går in på mitt rum och stänger dörren och chattrar på lite med Anna, tack för att du finns hjärtat. Tänk om man aldrig besökt Aftonbladets chatt för en massa år sedan. Vad otroligt tråkigt mitt liv hade varit. Älskar dig vännen! Utanför dörren hör jag hur de snackar om att kissa i Saffy Mjaouths kattlåda men där tycker jag gränsen går och ropar att de får lägga av.. "Pappa, vi leker bara".. Imorgonbitti blir det pannkakor till frukost.. om katterna förvandlar sig till Amanda och Helena igen.. men det gör de nog snart..

Men passar på att glädja mig så länge jag kan. Om bara ett par år är den spontana leken slut. Då ska det köpas smink, märkeskläder, dejtas mopedkillar.. vi låter barnen vara barn allt för kort tid idag.. därför får vi glädjas medan vi kan.. så länge de inte kissar i kattlådan!


En sexårings tanke och en 29årings fortsättning

"Pappa, kan man inte vrida tillbaka livet?" var dotterns spontana fråga när vi gick hemåt ikväll?
Hon ville tillbaka till när hon var liten och men hon ville komma ut ur mamma lite tidigare - på sommaren. "Det går ju inte för då var inte du klar", "Men Anton är ju född för tidigt och han är ju klar" [min systers son som var fyra månader tidig] - vad svarar man på sånt?

Tänk om man verkligen kunde vrida tillbaka tiden, vad skulle man gjort då? Skulle man gjort samma saker och samma misstag eller provat en annan väg och sett om man hade blivit lyckligare? Skulle man gjort inlett det där förhållandet som slutade i att man känner sig halv resten av livet trots att det kanske var livets härligaste tid? Borde man stannat kvar på jobbet som man hatade men som gav en så otroligt bra betalt? Det liv man lever idag är ju format av ens erfarenheter och om man nu tillhör den lilla skara människor som är hyggligt nöjda med sitt liv, finns det en anledning att vrida tillbaka och börja om? Tänk om den lilla skaran människor inte ens existerar.. jag vet inte om jag tillhör den.. tanken vore ju rätt kul..

Vilket jävla UFO till människa

Nu är vi där igen - den sk kvällspressen ger oss dagligen bevis på att det runt om i världen, och inte minst i Sverige, finns människor som tar sig själv och mänskligheten på lite för stort allvar och som dessutom inte gör ett skit för att dölja det. Under nyårsnatten är det tydligen "vanligt" att skojare skickar upp Ufo-ballonger i luften för ett billigt skratt. I Kungsbacka, där jag sett fulla 35åringar springa runt på gatan efter krogens stängningsdags och vråla "Någon som vill knulla" och som faktiskt fick napp, har man skådat ljusfenomen på himlen som analyserats av  Kasten Jöred, UFO-ansvarig på FOI, totalförsvarets forskningsinstitut.. jo, den tjänsten finns faktiskt - fatta vilket häftigt visitkort Karsten ligger inne med.

Nåväl - det uppskattas idag finnas runt 100 miljarder galaxer.. shit pommes.. i universum och sannolikheten att det finns något liv därute torde vara rätt stor, det förnekar han inte men tillägger samtidigt att : " Men det är större sannolikhet att vi upptäcker dem än att de skulle upptäcka oss".. eller hur Karsten, människan på det vi kallar Tellus måste vara den enda rasen i universum som funderar på om vi är ensamma.. tänk att en människa med den titeln är så arrogant.. ett UFO helt enkelt..

För artikeln:
Läs här

Lotto, eldsvåda och en portion kärlek

Upptäckte att jag hade 82kr att spela bort på Svenska Spels hemsida så tippade lite Lotto, Keno och ett bingospel snurrar i bakgrunden - hade som nyårslöfte att sluta spela.. se hur bra det gick.. nä, men satsar man inget kan man aldrig vinna.. och nu var bingospelet slut och inte ett skit vann jag..

Nyårsfirandet var riktigt trevligt. Vi var hemma hos Niclas och Johanna och åt middag, käkade snackisar, brände tomtebloss och snackade en massa skit som det alltid blir. Det saknades en person som jag gärna haft där, alla undrade också var min vän Lille Skutt höll hus men hon satt hemma med barn, mamma och pappa och kollade enligt uppgift på nyårsupplagan av På Spåret med Ingvar Oldsberg - vet du inte vem Lille Skutt är,
läs här.

Värden drack en öl och brände en nyårsbomb på sju skott - sen var han lite trött och gjorde klassikern: "Men titta, här är min säng - jag ska lägga mig ner och blunda en minut". Runt 0200, när jag Micke och Christine stod i köket och tittade på huset bredvid där det brann på vinden och rökdykare hoppade fram och tillbaka, flaggade Johanna lite för att Niclas nog ville ha det lite lugnt.. Vi fattade vinken med tillhörande: "Han är lite trött" när vi ville tacka honom för en trevlig kväll och drog ut i en ljum januarinatt. Vi gick och småsnackade lite och när vi skiljdes åt så fick jag som andra person i hela världshistorien reda på kvällens hemligaste nyhet som gjorde mig glad i hela kroppen:

Micke, jag hoppas för din skull att du köpte bullarna till frukost. Ta nu hand om varandra - är jätteglad för er skull!