Malmös stolta utveckling

Sveriges tredje största stad bygger ny stadium för kulturutövande fotbollsspelare.. Gamla stadion är sliten som vilken kommunal simhall som helst och i behov av uppfräschning inför kommande bataljer mellan 22 svettiga män med alltför stora löneutbetalningar. Denna stora händelse presenteras av Malmö Stads webbplats med buller och bång - bilddagbok över byggandets framfart. Här kommer som försmak två bilder.. fienden kommer att darra inför projektet! Forza Malmö.. eller något..

Måndag 12 februari 2007 klockan 10.51


Torsdag 8 februari 2007 klockan 15.37

Sluta hylla medelmåttor

Du känner igen det: "Det är inte noga att vinna - det viktigaste är att vara med och göra sitt bästa" - mantrat som det socialistiska Jantet har bankat in i våra huvud sedan barnsben och som in dotter nu lär sig för fullt. Visst ligger det sanning i det - man ska vara med och man kan inte göra mer än sitt bästa - det är stört omöjligt. Men det ska inte vara förbjudet att vilja vinna! Det ska aldrig vara förbjudet att kunna vinna! Det får aldrig bli fult att vara duktig, visa det och vara stolt över sina kunskaper och prestationer. Amanda tittade lite konstigt på mig när jag förklarade hur jag tyckte - tydligen matar skolan fortfarande 2007 ut vikten av att inte sticka ut och vara bättre och att det spelar ingen roll vem som vinner. Vi har alla olika förutsättnignar som vi måste ta hänsyn till, det är jag den förste att tala om för min dotter. Men varför ska man nöja sig med att aldrig få vinna? Att tvingas stå tillbaka för att man skäms för att man är duktig?

Någon som väljer att hylla medelmåttan är
Aftonbladet. "Tretton sekunder från medalj" - är rubriken till deras hyllningstext till Charlotte Kalla som kom in på femte plats vid skidVM i Sapporo. Grattis Charlotte säger jag, hoppas du är nöjd med din insats. Tretton sekunder är dock rätt mycket.. snudd på medalj, nja knappast va? Men hyllas ska hon.. SVT:s expertkommentator Anders Blomquist: "Det är helt, helt makalöst. Hon är så fantastisk" Vad är så fantastiskt med att komma femma? Anjas Pårssons uppvisning i Åre var fantastisk - Charlotte är ny på den vågräta alpina himlen och lycka till framöver - men du är en bra bit till fantastisk!

Men i ett land där alla ska vara lagom bra och inte utmärka sig är väl en femte plats tillräckligt för ett bragdomnämnande..

Musiknostalgi

Satt på bussen och hade egentligen så där tråkigt som man bara kan ha på en buss när min u880 plötsligt hittar en låt som jag placerat i ett fack lite längre bak.. Jag är av den starka uppfattningen att all musik är bra vid rätt ändamål. Det går inte att säga att en låt är bättre för att en nerknarkat gitarrist komponerat den före en datanörd som programmerar en dator - det är musik vilket som och skapande ska uppmuntras. Ett fenomen som är kritiserat är konceptpojkband.. och visst är det tacksamt att kritisera kommersiell konsumtionsmusik - och har man jobbat på franska NRJs programavdelning fick man ta ansenlig skit från rödvinsdrickande anarkistiska vänsterfascister.. undrar om jag fortfarande står på AFAs hatlista..

Nåväl, anledningen till nostalgin är att jag lyssnade på en av gruppen A1s tre hits "Caught In The Middle".. A1 var.. ungefär som Bros på 80talet.. Låten är fortfarande fullt gångbar och hade det inte varit fyra snygga tonårsfjun som framförde låten hade den säkert blivit än större.. Jag kommer ihåg musikmötet vi hade när vi bestämde att vi skulle börja spela låten och jag kommer aldrig glömma Annas kommentar: "Jag är mitt i målgruppen och sitter fan och onanerar till låten".. kul kommentar inte minst med tanke på After Darks misslyckade masturbationshyllning i Melodifestivalen.. men som ett schlagerbög i tidinginen CITY utryckte det så blev det kanske för mycket när en gammal man i kjol sjunger om onani samtidigt som man ser bilder på Bosse Bildoktor..

NRJ började spela A1s låt, Anna onanerade vidare ,och så drog vi igång tävlingen NRJ College Live - där  vinnaren fick en spelning med bandet i skolans gympasal för alla elever.. en riktigt kul tävling när man tänker tillbaka.. resultatet blev att fyra engelska poppojkssnören åkte till en svettig gympasal - ljud och ljus riggades upp och vaktmästare som på sin höjd satt upp ett par högtalare till ett mellanstadiedisco förundrades över hur mycket kablar man kan få in i en gympasal.. Salen fylldes, killarna sjöng singback och alla var lyckliga.. vad livet kan vara enkelt..

Fortfarande inställt

I torsdags skulle jag lämna Amanda hos sin mamma för en långhelg.. det gick inte så där överdrivet bra eftersom hela Skåne var inställt pga av lite snö.. Tchad i djupaste Afrika har bättre katastrof-förberedelser än Sverige.. det gick inga tåg och det gick inga ersättningsbussar mellan Malmö - Göteborg.. På TV sa tydligen en brandman att det var nog bäst att folk stannade hemma från sina jobb; att jobbet inte var det viktigaste. Och som vanligt när det sägs ngt på TV så lyder svenskan och stannar hemma! Med resultat att samhällsfunktioner havererar totalt. Än roligare blir det när svensken sedan vill ha fullt betalt av arbetsgivaren för arbetsdagen hon valde att stanna hemma.. hur blåsta är människor ega landet egentligen? Kommer du inte till jobb blir det inget arbete utfört och då kan du ju inte få betalt..?

Igår vore alla samhällsfunktioner kommit igång - alltså - vi snackar 15cm snö... Det hade det inte. Jag lämnade jobb 1700 för att åka till Båstad tur/retur.. jag var hemma 2330.. med tåg.. vi snackar 20mil.. pratade med min kompis Niclas och fastslog tillsammans att man på samma tid hinner boka sista-minutenflyg på Kastrup, flyga til Mallorca, checka in, ragga upp två norska 18åringar och idka halvtaskig älskog och efteråt somna i sina egna spyor på samma tid.. Välkommen till Skåne 2007


Skåne är inställt

På min balkong står två julgranar. Den ena är två år gammal - har inte triktigt haft hjärta att kasta ut den.. lite brun är den - fick frågan om den inte självförmultnar snart och jag vet inte.. kan granar på balkonger göra det? Den andra är årets, eller fjolårets.. det var Sveriges fulaste gran, assymetrisk och liten - men den hade charm och personlighet och ropade på att bli köpt före sina vackrare syskon.. så den hamnade hoss oss. Den har inte tappat ett barr! Sanning.. nu mot slutet levde den inte speciellt mycket - växter i mitt hem ar en kort uppskattad överlevndandstid.. men inte ens när den tog sina sista vattensörplingar släppte den barr.

Nu står den på balkongen och lever igen - nu har den fått snö på sig och ser riktigt majestätisk ut med 4cm snö på alla sina grenar - och jag är tacksam för att den är vacker! Det är för övrigt vackert i största allmänhet - det har kommit snö.. en jävla massa snö.. så mycket snö att man upptäcker vilket jävla u-land man bor i. Det finns länder i Afrika som är mer rustade för snö än vad Sverige är.

Idag är Skåne inställt. Det rullar inte ett tåg, det går ingen buss. Väntetid på taxi är över en timme. Jag har precis gått 2timmar för att lämna Amanda på sin sportlovsaktivitet - bra motion det är inte det jag gnäller på utan det faktum att det är februari.. det är inte maj.. det kan inte vara någon överraskning att det kan komma snö året om i detta landet. Och ändå - så fort det blåser up en driva - då stannar allt! Snökaos skriker tidningen men hur fan gör man i Norrland? Ställer Kirunas stadsbussar in turerna för att det kommit en decimeter snö.. kanske inte finns stadsbussar i Kiruna.. alla kanse åker spark.. men ni förstår..

Detta är Sverige - 1 miljard kineser och nästan lika många indier tror att det går isbjörnar på gatorna här.. de hade garvat risläppen av sig om de visste att vi har tågväxlar som slutar fungera när det kommer lite blötsnö och att bussarna inte kan köra för att det blåser lite.. Sverige - detta högteknologiska land som stannar upp när det snöar.. inte för att vi vill utan för att vi inte har kompetens att klara av vädret.. men vi ska minsann köpa dyrare glödlampor för att spara energi, plocka bort transfetter i mat, hindra uländer att använda genmodifierade grödor så de kan bli självförsörjande, växthusgaser ska minskas.. men vi kan inte ta oss til jobbet när det snöat lite.. Perspektiv Svensson.. perspektiv!

Sportlov och snö

Vi har ett behov att gnälla och visst är jag en del av den integrerade massan när taxichauffören imorse fick ta emot mitt vädergnäll.. snö faller över Malmö och det är inget som man tror att det ska göra i ett land som Sverige i februari.. men likt förbannat är det krigsrubriker i tidningarna när 40bilar i Gävle hamnar i diktet eftersom bilister tydligen har skitsvårt för att hålla avstånd.

Dottern är på sportlovsaktivitet bland hästar, getter och annat fyrfota kreatur som överlevt slakten på grund av någon genetisk defekt - hon var lite orolig när vi kom dit imorse - 20barn och ingen som hon känner. Men när vi kom in i stallarna så kunde hon inte bli av med mig fort nog.. så nu sitter jag här och väntar på att hon kommer hem och säger att hon adopterat en gris.. ungar är för roliga. Amanda älskar djur så detta var en höjdaraktivitet för henne.. och mig som måste dra mig runt i snöstormen, hämta, lämna, lämna, hämta, gå på klassföräldermöte, städa, lämna.. fan jag längtar tillbaka till jobbet..


Får man dejta Sonja Aldén..

Melodifestivalen har avverkat tredje deltävlingen och den fortsätter givetvis att röra upp känslor. Ni som fäljt mig en aning vet att jag när det blev klart att Lukk skulle host:a tillställning fruktade inavlad Hassanhumor ala Shyffert/Hagg och fast dirigentsketchen med Elisabeth Höglund ikväll var ett gränsfall tycker jag nog att vi gjorde rätt som ställde in den ndra baltutlämningen och gav blatten en chans.

Det som dock så här mitt i natten är uppenbart är att fina låtar till trots så har dagens ungdomar allt för mycket pengar knutna till smsabonnemang hos Telia och Halebop. Än en gång har vi bevittnat fjortonåriga Idoldyrkare som gjort en
Munkedalare och röstat vidare Idol-Let's Dance-Grease-Måns och Sebastian Bowie till finalen i Globen.. och det är tonåringarna väl förunnade att på stå på den scenen och flirta med minderåriga flickor [min dotters kommentar till Måns framträdande dock: Låten går väl att lyssna på om man vänder bort ansiktet] men inte på bekostnad av Magnus Carlssons bidrag.

Om vi tar låten - en underbar flirt med 80talets italienska gaydisco och uppenbara Erasureinfluenser.. och Magnus, snygg stilrent klädd med en rakad bringa som tom fick det att vattnas lite i munnen hos en hetrokille som jag.. och låten får inte ens andra chansenkvala.. för att Idolfansen bränner mobila kontaktkort.. skandal.. och knäckehäxan Nanne som botoxat sig i ett halvår för detta.. nä..  men Sonja Aldén däremot.. henne vore det trevligt att bli lite uppraggad av.. sen är hon för snygg för att vara hetro men man kanske skulle ta en chans.. någon som har hennes telefonnummer?

-
Får man komma med en liten bortglömd Melodifestivalpärla? "Excellence - Last to now" från 2002..

Det var 14 februari 2007..

Imorse upptäckte jag att Amanda hade placerat ett kort till mig i vardagsrummet med en teckning: "Alla heta dag" stod det på det och när jag vecklade upp det stod det: "TILL PAPPA FRÅN AMANDA. ALAVJO" - tror ni jag grät floder? Väckte dottern och tackade och hon undrade varför jag gråtit.. sa att det var den finaste Alla Hjärtansdagpresent jag någonsin fått varpå hon kontrande: "Vaddå - har du inte fått finare du som är så gammal"... tack för den!

Catherine skickade ett sms på väg till jobb och jag skickade tillbaka ett där jag önskade henne en trevlig kväll på rosa romantiska moln; och eftersom jag inte hört någon annat så hoppas jag att så blev fallet! Att jag inte fick vara med har ju sina skäl.. det är attans vad alla par håller sig för sig själva denna jävla dag.. hur många människor krävs för att det ska vara en folkgrupp och faller denna dag under hets mot folkgruppklausulen?

Hur som; nästa lyckönskare var en säljare från tidningen Metro som lämnade av ett godisgelehärta-paket paketerat av Samhall.. diabetiern i mig tog semester och sket fullständigt i konsekvenserna men det var det fan värt! Dagen löpte på likt en marskatt, flirtade lite med en kund.. som flirtade tilbaka ett tag.. tills det kröp fram att hon och hennes man höll på att bygga hus.. sen messade Jeanette innan det var dags att stänga butiken och bege sig ensam hem.

Hade ju hoppats på en fling ikväll med Spraydate som hjälpande hand men är ju motarbetad vilket ledde till absolut inget resultat - snackade med deras kundtjänst som tydligen inte alls såg mig som ett husdjur [se förra inlägget] utan hänvisade till att eftersom jag laddade upp i filformtet JPG blev min bild för röd..

Så nu sitter jag här tjock trött och svettig [tack Niclas Wåhlander Radio City Uppsala för det underbara uttrycket] med en flaska Ramlösa i handen, ensam Alla hjärtans dag.. Amanda har precis snackat i sömnen.. det var visst ett troll som åt upp hennes byxor.. sömnsnack är så kul - första gången jag råkade ut för det var när Amandas mamma väckte mig en natt och skällde ut mig för att ketchupen inte låg vid Tacktunnorna [ja, hon jobbade på McDonalds då] och det var mitt fel.. Det sköna är att sömnpratare aldrig minns vad de sagt! Men det gör vi andra.. länge..

Dettadag vill jag avsluta med ett jävligt vackert ordspråk ur Gamla Testamentet.. ni som följer min blogg vet hur otroligt ickededikerad jag är mot religion i alla dess former.. en dag kommer jag att citera Emil i Lönneberga men tills dess innehåller bibeln rätt hyggliga citat:

Ords 15:17 - Bättre ett fat kål med kärlek än en gödd oxe med hat


Min Spraydatebild

Så har det blivit dags att ta tag i livet på ytterligare ett sätt och detta på det lite mer personliga planet.. för hur kul det än är med lite spontan och kravlöst sex så känns det som att det är på tiden att hitta någon som saknar en lite mer.. på det där pirr-i-magen-sättet.. Nu har jag inte alls speciellt bråttom och vet att jag kommer troligen att gå på många nitar innan jag hittar rätt, kräsen som man blivit med åren. Men man måste satsa så därför bestämde sig singelVidde att signa upp mig på Spraydate..

För att givetvis låta alla se vilken vacker kille jag är, bestämmer jag ju mig givetvis för att lägga en bild till min presentation. Denna bild är den du ser i detta inlägg. Efter att man laddat upp den ska den ju valideras av personalen så därför surfar jag in idag för att äntligen kunna bli en del av detta flirtcommunity.. Detta meddelande får jag tilbaka:

"Vi måste meddela att vi har beslutat att radera den bild du laddat upp till din personliga sida. Anledningen till att vi har tagit bort din bild är :
* Att din bild är för explicit för att passa in på Spray Date
* Att det finns rimliga skäl för oss att tro att bilden är copyright-skyddad eller varumärkesskyddad
* Att ditt ansikte inte syns tillräckligt på bilden
* Att flera personer syns på bilden och att en besökare därmed inte kan avgöra vem som är du
* Att din bild inte föreställer dig utan t.ex ditt husdjur , en solnedgång eller en bil

Vi gör denna bildrensning i ett led att göra Spray Date ännu bättre och vi hoppas att det inte ställer till med några problem för dig. Lägg gärna upp en ny bild som uppfyller våra krav...
"

Så, redan min första dag som flirtsökare får jag motgång. Spray tror inte att jag är jag utan ett husdjur! För Spray är jag inte mer än en negerapa - är det så de resonerar? Mitt ansikte syns på bilden och explicit vete fan.. men visst - är man ansiktsfetishist så är det klart att mitt porträtt är för porrigt! Rimligt skäl att det är copyrightskyddat? Detta är ju bara patetiskt.. jag ser ut så här - det kan jag inte hjälpa - men ska det hindra mig från att hitta kärlek? Visst är VIDDE mitt varumärke.. men det är ju jag.. hjälp mig!

Jag föll också..

Vi satt hemma hos Rickard och Anna och kollade andra deltävlingen av Melodifestivalen. Snacka om nostalgitripp - de bor 200meter från skolan där DJ Vidde snurrade sina första vinylsinglar.. Där gjorde jag debut.. och igår hoppade en lågstadielärare in i våra musikhjärtan genom att ta sig direkt till final i Globen.. som en stor röksvamp som man kan gå in i - fast i Stockholm

Någonstans i västra Sverige ligger Munkedal och satan i gatan herrejävlar mina gudar vad Telia och Halebop tjänade pengar inatt. För att inte tala om vilka enorma högar med kronofogdärenden på obetalda mobiltelefonräkningar hos ungdom ar som kommer att uppdagas - att inte kunna betala en mobilräkning kommer numera att heta: "Göra en Munkedalare". Givetvis var det fest i det lilla samhället - och
Aftonbladet var ju där och har fotograferat vår nykläckta schlagerstjärna Marie Lindbergs arbetsplats, mitt i natten.. snacka om scoop för fotografen Dragan Mitrovic

När jag först såg bidraget tänkte jag på Migrationsverket.. ni kommer ihåg den underbara kommentaren en handläggare fällde till en blind asylsökare: "Titta på mig när jag pratar med dig".. men sen föll även jag pladask för låten.. och lite för henne även om jag inte kunde avgöra vilken kamera hon tittade i.. eller på vem..

Men jag funderar fortfarande.. är det någon som alls kommer ihåg någon vers eller refräng från årets två första delfinaler? Visst var The Ark bra, men hur fan gick låten? Bloggägaren kommer ihåg Andreas Lundstredt och Anna Book - den sistnämnda av de två orsakerna att Anna är rätt svår att missa.. och att det är G:son som skrivit låten.. men skit i det - igår var det Marie som regerade.. men oavsett hur mycket ni röstar - vecka nio är fröken tillbaka i skolan!

Öppen fråga till Per Gahrton

I den evighetslånga följetången; när ska våra politiker bli de förebilder de egentligen vore ta stolthet i att uppnå? Igår dömdes förre miljöpartisten Per Gahrton i Hovrätten för rattfylla. Då målet var uppe i Tingsrätten friades dock maskrosvinets främste beskyddare eftersom polismannen som utfört testet inte var formellt behörig.. ursäkta vad?

Idag får en lärare som inte är behörig sätta de betyg som kommer att följa de resten av livet. Men en polis som gör hjälteinsatsen att stoppa en bil med en alkoholpåverkad idiot, i detta fall dessutom politiker, från att köra ihjäl barn på övergångsställen på väg hem från skolan är inte behörig?Jag ställer helt upp bakom Pers kommentar till domen som citerades i dagens City Malmö:

"Det känns förvirrande."

Per, tog du dig en klunk vin innan domen förkunnades eller vad är det som är förvirrande? Du har begått ett brott och ska vara glad att du åkte fast - du har brutit mot lagen och fört fram ett fordon under alkoholpåverkan - vad är det som du inte förstår?

Nazistprofessorn

Eftersom barndödligheten i Afrika är så hög måste afrikaner vara sämre på att ta hand om barn än europeer? Hade Aftonbladet vågat trycka något sådant? Troligt inte men utan omsvep publicerar man en sk professor Annica Dahlström oemotsagd av oss som det verkligen berör när hon ropar att:

"Pappor kan skada sina barn för livet. Bara genom att vara sig själva. De flesta män är inte lämpade att ensamma ta hand om små barn, säger professor Annica Dahlström, 65" och i fortsättningen antyder att samtliga män är barnmisshandlare: "De förstår inte hur sköra barn är. De rycker axlarna ur led. De låter barnens tunga huvud hänga och slänga så att de får skador på blodkärlen i hjärnan. Och så har män ofta ett betydligt mindre tålamod med dregel och bajsblöjor. Pappor vill kanske att barn ska lyda och förstår inte att barnen inte begriper tillsägelser."

Tror du jag driver med dig?
Läs här

Som man känner jag mig kränkt och våldtagen av att denna hemska kvinna ens tillåts spy ur sig elitistisk och rasistisk propaganda. Detta landet har yttrandefrihet - men pressetiskt ska en nazist som denna inte få stå oemotsagd av de hon attackerar! Vi får inte skriva att zigenare stjäl eller att invandrare begår fler brott än infödda svenskar - men oss ensamstående män med barn som vi älskar mer än livet själv - oss är det ok att spotta på! Aftonbladet ska skämmas!

Artikelns författare känner sin illa till mods i slutet av intervjun och Annicas svar blir: "Vad spelar det för roll att du som individ blir kränkt nu? Jag försöker att tala för framtidens generationer."

Jag kräver att denna sk professor fråntas sin titel, tvingas till omedelbar återbetalning av sina studieskulder som jag varit med att finansiera och faktiskt hoppas jag, hur hemskt det än låter, kryper tillbaka till ett dammigt bibliotek och långsamt avlider i ensamhet.

Produktplaceringars gissel

Mitt specialarbete i 3an på gymasiet handlade om hur vi påverkas av reklam bland annat genom produktplacering; när huvudrollsinnehavaren tittar på klockan zoomar kameran in denna och stannar tillräckligt länge för att man ska se att det är en Beitling, vodkaflaskan kommer från Skyy, bilens kylarmärke extraljussätts när kameran sveper över bilen.. ett nyligen hett debatterat ämne är den moraliska aspekten i att Nicke Nyfiken i den tecknade barnfilmen från förra året endast äter bananer från Dole..

Detta specialarbete förstörde min förmåga att titta på en kommersiell film för en lång tid framåt; överallt såg man ditplacerade varor. tom i muskvideor.. när Jennifer Lopez dansar på gatan i inledningen på Jenny From The Block kör en FedEXlastbil förbi i bakgrunden.. slump eller snyggt ditplacerad eftersom det är FedEX som skivbolaget använder sig av i transportsyfte?

Sen finns det produkter som bara finns med och som ingen människa utom fackidioter lägger märke till. Mig kollega Mattias hämtade mig mig en morgon och förklarade upphetsat att han sett senaste James Bondfilmen. Men vi diskuerade inte om filmen var bra eller dålig - tydligen hade han upptäckt att på en toalett som James Bond är på använder sig av en företaget Gebeirits tryckplatta till spolanordningen på den vägghängda toalettstolen...

Min absoluta favoritserie alla kategorier är Coupling.. ett engelskt Vänner med så mycket mer skratt och irriterande vardagshändelser och betraktelser att den amerikanska serien framstår som ett Lars Norénepos.. nå väl.. såg det första avsnittet idag för typ 264 gånger och upptäcker til min fasa att jag är minsann lika miljöskadad som Mattias.. De två tvättställsblandarna på toaleten där Steven bjuder ut Susan samtidigt som han sätter på exflickvännen på damtoan är av modellen Stick och säljs av Hans Grohe; designade av Phillipe Starck.. jag behöver semester!

Ingen Trisslott åt pappa men väl ny frisyr på dottern

Amandas lillebror kom och hälsade på oss igårkväll. Mamma skulle jobba och hans pappa skulle hämta honom i Lund.. förresten Fredrik - den där Trisslotten sprang vi båda ifrån. Jag vet inte om det är ett Täbyfenomen eller något han kokte ihop med Godzilla i Grekland men innan jag träffade Fredrik hade jag aldrig hört talas om Trisslottsregeln. Den är en grabbgrej, och nu får jag antagligen hela feministbloggarlobbyn på mig, som helt enkelt  går ut på att om man har sex med en tjej den andre haft en seriös relation med tidigare ska den senaste köpa en trisslott i "kompensation". Om den förste vinner 25000kr i månaden i 25 år så är det ett straff givaren, och den senast sexade med, är tvingad att ta. Och innan jag nu får skit för detta så är grundtanken, enligt honom, att främja monogamin - den som bryter ska straffas.. nu fick jag dock ingen Trisslott idag heller.. du har haft 4 år på dig!

Efter att vinkat av lillebror med pappa gjorde jag och Amanda stan.. eller Lund.. gilar inte Lund - man går på gågaan och blir påkörd av cyklar! Det finns inga gågator i Lund, bara cykelvägar för studenter som festar, knullar, gör omtentor och kostar skattebetalarna en massa pengar.. ungefär som flygande finansministrar och Mohammed på Rosengård.. men det är skönt att vi dumpat av de i Lund - var sak på sin plats! Vi gick förbi en frisör och beslöt att det var dags att klippa topparna.. på Amanda! Hon blev så fin och du trevliga tjej som klippte, om du läser detta så.. välkommen till Skåne.. du hade tydligen en dotter men saknar du pojkvän så leta upp mig *blink*

Fönster- och tokshoppade ett tag i februaris vårsolen.. innan vi tröttnade på Lund, satte oss på en buss, lämnade Lundaelitismen bakom oss och köpte en Ramlösa på Pressbyrån på Södervärn i Malmö när vi var framme - det kändes tryggt att vara hemma. Vi får se hur kvällen artar sig.. sprit, hångel och Melodifestival låter som en rätt trevlig kombination men detta verkar vara en dag då parmiddagar och myskvällar regerar.. så det blir väl lite mys på egen hand.. hoppas dock att mitt telefonnummer är levererat som det ska.. och att telefonen kanske piper till.. ikväll kanske.. eller imorgon..

Från ångest till kontaktannons

Nu är jag så där ledsen igen.. och ska inte skylla mitt problem på någon annan än mig själv.. Såg en sådan där feel-good-film precis.. The Devil Wears Prada.. och herrejävlar vad jag fick ångest.. Dels för att jag cravar Pradas herrparfym.. ja, jag vet att den kommer att hana i mitt badrumsskåp men jag orkar inte vänta tre månader, jag vill lukta gott nu - sponsring emottages tacksamt; dels för att jag såg filmen och tyckte att det var 110 minuter väl investerad tid! Den var inte speciellt sympatisk och lockade varken till skratt eller gråt.. men faktiskt eftertanke.. och längtan tillbaka till festen, kläder, glitter, ytlighet och fashion

Så vad är då ångesten? Anne Hathaway gav mig ångest.. för attans vilken vacker kvinna.. Anne Harthawayoch fast än fula människor säger att skönhet comes from within så.. scenen när hon står utanför kaféet och väntar på sin pojkvän iklädd full Chanelmundering från kavaj till boots.. eller dressen i Paris under de lampbeklädda gatstolparna precis innan hon sätter på den australiensiske nyss ansiktslyfte b-skådisen Simon Baker.. Anne är bland det vackraste jag sett på film på mycket länge..

Men visst krävdes det en frisyrändring - precis som i The Princess Diaries.. för att hennes utstålning skulle komma på rätt ställe.. Vad manligt det känns att sitta och jämföra huvudrollsinnehavarens frisyrer i två feel-good-chickflicks.. eller det kanske är precis det det är.. hur som.. så insåg jag att det är lite för lite glamour i mitt liv.. det är dags att fixa till det! Det blir styling innan jobb imorgon.. och så behöver jag en dejt.. en bra dejt.. med en vacker självsäker kvinna med eget liv och vänner, egna erfarenheter och med mål att göra något, bli något - göra skillnad! Men som samtidigt , precis som jag, längtar efter någon som bryr sig lite mer.. och någon som saknar och längtar lite mer efter en än en riktigt god vän..

..och helt plötsligt förvandlades mitt ångestinlägg till en ärlig men lite halvtafatt kontaktannons.. så det kan bli när man sitter ensam i natten, en laptop i knäet och med en kåt honkatt runt fötterna