Stolt över min lillebror

IEM - Industriell Ekonomi och marknadsföring, en ettårspåbyggnadskurs på komvuxnivå år 1997 - Internet var fortfarande i sin vagga och slösurfande var något otroligt spännande och revolutionerande. Idag är spontansurfning så sövande.. det är en massa MySpace och YouTube:ar och en massa porr, lite nazistpropaganda, lite mer porr och communities och ett uns seriositet kan man faktiskt också hitta nu när internet är så vedertagen informationskälla att högskolor numera godkänner Wikipedia som fullgod källa - detta onlineuppslagsverk som byggs av användarna själva - det lär ju vara källkritiskt nog..

Hur som - ikväll ska vi inte klaga utan vi ska hylla sveriges sämste, alla kategorier, minigolfspelare. När jag konfronterar honom skyller han på att det var varmt ute.. och att han faktiskt var riktigt hungrig..

Det finns t r e klipp på denne fantastiske man som efter varje miss ropar lika entusiastiskt "hur många slag har jag nu". Jag är stolt över att detta är min lillebror! Mina damer och herrar - Daniel!

 

nummer två - klicka
här | nummer tre - klicka här

Insomnad fest och en skrattretande vice VD [uppdaterad]

[Detta stycke är numera censurerat på begäran]

Lördagskvällen låg framför mig.. party, sprit, brudar, dans, tokröj och ett härligt samlag att toppa kvällen med och faktiskt sanningsenligt kunna lämna med orden: ledsen men jag måste upp och jobba.. Jag såg fram mot en Markooliokväll med andra ord.. lite som Mallorca fast i Malmö.. men med lite färre svenskar. Verkligheten blev att jag och Ulf satt i Teds soffa, käkade lightchips med dillsmak, kollade Moonraker och Conan The Barbarian innan jag gick hem och la mig.. alla hade hoppat av.. det är en elak värld vi lever i..


[Detta stycke är också numera censurerat på begäran. Beställarens åsikter är fullgott accepterade - därav handlingen!

Samtidigt vill jag skicka en jättekram till det svenska jantet och missundsamheten; möjligheten att rycka meningar och privata tankar ur sitt sammanhang är skitkul för en stunds extra garv i syfte att misskreditera - den bjuder jag på! Världen är större än utsikten från en traktor - det är inte alla som inser detta, men det är er förlust och inte min

/ Vidde - stolt innehavare av tankar och åsikter och förmåga att uttrycka de]


Så var det slut för nu - igen..

Bortsett från sporadiska regnskurar gick jag runt i Stockholm och blev lite kär.. jag gillar Stockholm, det finns en puls och ett "go" som sömniga Malmö inte ens kommer i närheten av. I Malmö får du aldrig tycka att du är duktig - välkommen till arbetarklassens jantehögborg, alla ska vara lika dåliga på allt. Sticker du ut är du konstig, bjuder du på dig själv och din person anses du som löjlig.. Malmö är staden där killarna ska man vara manchesterklädda med popfrissa och tjejer ska se ut som lesbiska bibliotekarier med palestinaskarfs och svart kalaj och alla samlas runt Möllevångstorget och dricker rödvin.. är asless på det.. Staden har fastnat i en The Cardigansbakfylla utan kapacitet att resa sig.

Men jag gillar Malmö också.. för visst är ytliga Stureplan mest for show.. men är det förkastligt för det? För att kunna se en insida behövs en vacker utsida som drar til sig uppmärksamhet. Det får aldrig bli fult att lyckas och tala om att man kan, vill och har kapacitet..

Dagen i övrigt kan samanfattas i ett häftigt kärleksrus.. lillebror fick sin pizzabuffé, jag sprang in på Åhlens och provsprejade Prada Pour Homme på mina utsvultna av väldoft handleder [fan vad jag älskar den doften] och gick vilse bland figursydda kavajer och skrynkelbyxor på Armani Biblioteksgatan.. alla vänliga ansikten.. annat än falafelfolket i Malmö.. mötte underbara Catherine på Sturegallerian och glömde lite tid och rum över ett par eftermiddagsöl innan jag flanerade mot stationen så där varm i kroppen som man är när man är naivt lycklig..

När jag ett antal timmar senare rullade ner min kabin- och datorväska från ett 30minuter försenat 2000tåg och landade på en vindpinat Malmö Central kom jag på mig själv att sakna.. och den saknaden bär jag med mig i en ensam lägenhet ikväll..


Stockholms trevligase lounge

Jag ska skaffa en lägenhet i Sickla-Järla.. så enkelt är det! Kolla bilden så förstår ni varför Två nackdelar torde vara att det alltid blåser.. och att lägenheterna kostar ett par miljoner. Samtidigt, lite blåst kan man leva med och jag väntar ett samtal från Tommy Wahlgren efter gårdagens Lottodragning..
Sickla
Nackdelen är att SL tar hutlösa 60kr för att transportera sig inte ens 3km till Slussen.. roligt är också att om man väljer att åka buss kan man inte köpa biljetter ombord på denna. I hela världen kan man betala på bussen, utom i Stockholm.. i hela världen kan man betala med sitt Visakort - utom i Köpenhamn.. nordiska huvudstäder..

På väg till MTG, passerade Stockholms vackraste
badrumsbutik, råkade jag ut för Stockholms mest spexiga korvgubbe.. beställde en bamse med bröd, stark senap.. Köpt i en utomhuskorvvagn ska skinnet vara lite knaprigt och så var fallet även här.. massor med senap och första biten smakade helt underbart - lite flashbacks tillbaka till "jobba-övertid-på-NRJ"-tiden. Problemet var att gubbfan delat korven längs med, så när jag biter i änden flyger hela korvöverdelen med senap upp i ansiktet på mig..

Satt och väntade på att Mathias skulle sända klart.. läste King och upptäckte att Swedbank har ett lyxVisakort som man kan designa själv.. för 95kr i månaden.. det är det värt! Sen drog vi iväg till "Därmedpasta" - en spaghetti Frutti di Mare och sen vidare till Verkstadsgatan 4 med Mathias, Angelina, Ronni och Minna.. V4 - en riktigt skön lounge/cocktailbar och jävlar vad det hade blivit mitt favvohak om jag bott här.. jag vet var jag ska när jag kommer tillbaka!

Nu är det dags för lite frukost innan man är intvingad till Pizzahut för att bjuda lillebror på en luchbuffé, hoppas att Catherine inte glömt mig och sen blir det tåget hem.. men jag kommer snart tillbaka!


Malmö - Stockholm t/r

Det är alltid skönt att komma till Stockholm. På något sätt känns det som att komma hem en smula..
 
Denna resan är planerad sedan länge men kom riktigt lägligt. Kände att jag behövde komma ifrån vardagen ett par dagar för att koppla av - bara rå om mig själv. Så efter att ha grillats av vår VD och varuhuschefsrekryterare två timmar [lovar att berätta mer vid ett senare tillfälle] så kändes det skönt att få stressa till jobbet och därefter ett par timmar senare få sjunka ner i ett säte på X2000 med destination huvudstad.

Idag förstår jag inte hur jag klarade av att resa 4timmar per dag, i rusningstrafik med en barnvagn.. det blir så om man bor i Södertälje, dagis i Gamla Stan och jobb på i Värtahamnen - nu gnäller man om stadsbussen är 5minuter sen.. men när man är mitt uppe i det lägger man inte märke till omständigheterna och jag kommer på mig själv att stundtals försvara det..

Robert hämtade mig inne i stan, vi köpte 19kronorskebab och köpte med hem. Men innan så gick jag en sväng på Stockholm Central. Jag gillar flygplatser och tågstationer. Folk är på väg, det finns förhoppningar och drömmar på platser där folk skiljs och träffas. Vad har jag för förväntningar.. inga utom njutning faktiskt. Idag ska jag till en
leverantör och snacka duschar. Kvällen bjuder på pasta och drinkar och morgondagen pizzabuffé med lillebror och förhoppningsvis en fika med Catherine innan det är tåget hem.. Fredagkväll spenderas i champagnens och bufféns tecken på Jägersro med en annan leverantör och Ted bjuder på sprit hela lördagkvällen..

Det är alltid skönt att komma till Stockholm. På något sätt känns det som att komma hem en smula..


Förlåt fågeljävlar

Strålande solsken och inga pengar till att gå på krogen. Då packar man en läsbok och en skön pastasallad med nystekt kyckling tillsammans med ett par burkar light-läsk och en rosa filt och lägger sig i Helenehlmsparken med Amanda och har picknick. Vi hade sångstund och sjöng gamla dagislåtar och amanda läsövade. Hon är jätteduktig.. problemet är att hon är lat och  vissa ord och bokstäver vägrar hon att lära sig. Men hon blir bättre. I och med att man övar läsning med henne tänker man tillbaka på hur det gick til när man själv lärde sig läsa.. och jag ljuger inte när jag säger att jag kommer inte ihåg ett dugg. Jag kommer inte igår att jag läste med varken mamma eller pappa. En dag satt det bara där och jag kunde.. tror jag.. Saffy Mjaouth har bott i fönsterkarmen de senaste dagarna. Det är katten alltså.. Hon gör som hon själv vill och vi har väl inte ens funderat på varför förrän idag när hon nästan välte ner mina gröna bambupinnar i Ikeaglasvaser med en svans som gick i 190.. På balkongfönstret satt herr och fru koltrast och trots att Saffy Mjauoth är en innekatt så fanns det nog inget hellre hon önskade sig än nyplockad fågel. Jag öppnade dörren och de flög planenligt iväg men var likt förbannat tillbaka två minuter senare. Då upptäckte jag att de byggt ett bo ovanför balkongdörren..

De betalar ingen hyra och jag vill inte ha pipande fågelungar hela sommaren så jag plockade faktiskt bort det och la i en systembolagspåse.. grön.. boet var färdigt med en perfekt liten håla för ett par ägg.. Som de måste slitit.. insåg jag efter att jag förstört deras framtid.. Nu mår jag jätteilla.. Herr och fru  Wogel, ja, jag har faktiskt döpt de till det, har suttit hela återstoden av dagen och tittat tårögt på platsen där eras hem en gång låg. De har tittat in på mig där jag och Amanda suttit och tänkt att där sitter den fete diabetesjäveln och gottar sig medan vi sitter här utan hus och hem med en massa ungar på väg.. Jag har ångest över ett nerplockat fågelbo..

Herr och fru Wogel - om ni under natten av någon outgrundlig anledning väljer att flytta tillbaka under natten så lovar jag att låta er föda upp en kull ungar på min balkong. Förlåt!


Inte en riktig påskhälsning men nästan..

I dagarna för en massa år sedan bankade man upp en, enligt sägnen, skäggig långhårig man på ett kors.. Sedan dess har många teorier om vad som egentligen hände efteråt passerat. Så många teorier att man för enkelhetens skull samlade ihop några av de minst motsägelsefulla i en liten bibba som man kom att kalla Biblen. En vacker historia som delvis svarade på människors eviga fråga om livet efter detta, och om en synnerligen sympatisk man som spred hopp och glädje bland ett sargat folk.

Tänk er 430 år fram i tiden.. Allt mänskligt liv är utrotat av ett atomkrig och en koloni gröna varelser från Mars landstiger en planet i ruiner och hamnar i det som varit Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Av någon outgrundlig anledning hittar de den enda bok som klarat sig: Pippi Långstrump. Ett ljus går upp för rymdgubbarna - på denna planet fanns en flicka i olika strumpor som hette Pippi. Hon kunde bära en häst; det kunde inte hennes kompisar Tommy och Annika. Pippi hade ingen mamma för hon var i himlen och hennes pappa var tydligen kung över ett mindre utbildat folk som kallades för negrer. En flicka med sådana krafter måste ju varit en gud när denna planeten spirade. Tänk, hon hade ett träd som det växte sockerdricka i och hon hade all världens rikedom i en kappsäck..

Pippi hade dyrkats och setts som gud av rymdmänniskorna.. och negrerna hade fortfarande varit en lägre stående ras.. men det är inte det som är kontentan. Bibeln är vacker, våldsam och skoningslös men en spännande samtidsskildring. Sagan om Pippi är, rasbiologiskt och narkotikaförhärligandet då bortsett, också vacker och full av medmänsklighet. Problemet kommer när man tar en sagoberättelse och upphöjer dess status till lag. Bibeln är de kristnas lag - det kan inte finnas tolkningar - Bibelns ord är sanningen.. Att idag leva efter en sanning som beskrevs för 2000 år sedan är lika dumt som att tro att Pippi verkligen kunde lyfta sin fullvuxna häst..

Så innan ni äter era påsklamm, skinka, ägg, janssons, köttbullar, sill, prinskorv och all annan julmat.. tänk på vad det är vi firar.. och ta med er citatet ur Gamla Testamentet:

Job 6:6 - Kan det smaklösa förtäras utan salt, och är det någon smak i äggets vita?

Detta kommer hända idag

Klockan 00:35: Det är med lite prestationsångest man ibland sätter sig här och skriver. Måste tycka något, måste säga något.. för att det förväntas av mig. Jag förväntas vara rolig och dra snabba svartvita slutsatser om blattar som tar taxileg snabbare än det tar att få temporärt uppehållstillstånd, politiker som ser feminism som ett modeord men som vet precis lika lite som jag om vad det egentligen innebär och vilken brist på logik som ligger bakom. Eller att jag rackar ner på danskjävlarna.. dessa cigarrrökande pölseätare.. eller tyska bratwurstnazister..

Men idag blir det lite annorlunda. Surfade till "
The world of swinging".. en tjej som heter Maria.. undrar var hon gömt Raymond.. [nä, jag tänker inte på självmordspopgruppen som köpte tröjor för ett par år sedan utan på partnerbytesklubben som gruppen lånade sitt namn från] och hittade en lista. Och även om jag hatar blogglistor så tänkte jag använda den nu precis efter midnatt - gissa vad som händer och sen fylla i det faktiska händelseförloppet om 24 timmar.

Klockan 22:15: Då ska vi se hur det blev egentligen!

DAGENS KLÄDSEL: kl 00:35: Jeans och kavaj | verklighet kl 22:15: Dressmanbyxor och svart rock
DAGENS FRISYR: kl 00:35: Nyrakat | verklighet kl 22:15: Tvådagarsstubb
DAGENS HÄNDELSE: kl 00:35: Lunchbuffén | verklighet kl 22:15: Tänker på din Veronica Kram
DAGENS KOMPLIMANG: kl 00:35: Fan vad du är bra | verklighet kl 22:15: Tack så otroligt mycket
DAGENS LÅT: kl 00:35: Gouryella - Ligaya | verklighet kl 22:15: Ingen sommar utan reagge - Markoolio
DAGENS VILL HA: kl 00:35: Playstation 3 | verklighet kl 22:15: Så blev det
DAGENS SJUKA: kl 00:35: Munblåsan i underläppen | verklighet kl 22:15: Så blev det
DAGENS PLANER: kl 00:35: Lämna dottern, jobba, festa | verklighet kl 22:15: Så blev det
DAGENS SAKNAD: kl 00:35: Riktigt bra sex | verklighet kl 22:15: Kanske lite onani om någon timme..
DAGENS SKADA: kl 00:35: Står vänster knä i disken på jobb | verklighet kl 22:15: Skadefri
DAGENS DUMMASTE: kl 00:35: Folkpartist-Birgitta har sagt något i Metro igen | verklighet kl 22:15: Gick hem från krogen 2130
DAGENS TRÅKIGASTE: kl 00:35: Kontoutdraget | verklighet kl 22:15: Så blev det
DAGENS DROG: kl 00:35: Davidoff White | verklighet kl 22:15: Så blev det
DAGENS ÅTERSEENDE: kl 00:35: En flaska Absinthe hos Ted | verklighet kl 22:15: Restaurang Möllan
DAGENS FAVORIT: kl 00:35: Morgonpussen från dottern | verklighet kl 22:15: Så blev det
DAGENS FINASTE: kl 00:35: Det finns en soffa på Seating Concept.. | verklighet kl 22:15: Bartendern på Claesgatan
DAGENS KÖP: kl 00:35: Nokia N73 eller SE W880i | verklighet kl 22:15: Påskägg till David och Jessica
DAGENS GODIS: kl 00:35: sockerfria skogsbär från Karamellkungen | verklighet kl 22:15: Så blev det
DAGENS HUMÖR: kl 00:35: Uppsluppet| verklighet kl 22:15: Så blev det
DAGENS KÄRLEK: kl 00:35: Den nya mobiltelefonen | verklighet kl 22:15: Sony Ericsson K810i.. i maj
DAGENS LYCKA: kl 00:35: När jag testar Prada Pour Homme | verklighet kl 22:15: Niclas och Johanna

Den som lever får se!

Dotterns nya skor

Så har vi börjat sälja bad/massagebadkar från Pool-Spa. Ni som följt mig genom bloggen minns kanske min utbildningsresa för något år sedan. Underbara badkar till sanslöst vettiga priser ochen kvatitet man kan lita på. [hemsidan här]. Kommer ni ihåg resan som kanske urartade lite men som var otroligt lärorik och spännande, annars finns den med allt för mycket ledig tid över här [del ett] [del två] [del tre] [del fyra] - det börjar bli dags för en ny resa! Se upp Micke - nu är Vidde igång

Påsken närmar sig. Tänk om man en enda högtid slapp dessa högtidsrelaterade blommor och konsumentkrimskrams..

Det var dags att köpa nya skor till Amanda.. det går snabbt att shoppa med dottern.. oroväckande snabbt.. vips så var korgen full med fyra par vårskor och en träningsoverall och pappa åtskilligt många hundralappar fattigare. När vi gick hem får jag en puss och så: "Tack så mycket underbara pappa - hoppas jag inte var till något besvär idag"

Älskar dig Amanda!

Aprilglass i solsken

Insett att jag måste skärpa mig - har ju ett ansvar mot dig, bäste läsare, som faktiskt ser det som en av dagens ljuspunkter att läsa mina små funderingar om saker och ting.

Igår var det första april. Jag och Amanda gick och käkade All-you-can-eat turkbuffé och käkade lamm och kyckling så det luktade invandrare ur porerna på oss. Då kläckte Amanda ett toppenaprilskämt. Vi skulle ringa till hennes mamma och säga att Saffy Mjaouth hade fått kattungar och sen skulle vi skrika "April April".. men så kom hon på att man inte sa ljuga för sina föräldrar.. och det hjälpte inte hur mycket jag försökte få henne att förstå att mamma inte alls skulle bli arg utan bara tycka att det var ett bra skämt så vek hon inte en tum. Då tyckte jag att vi kunde ringa farmor istället och köra skämtet men då tyckte Amanda att farmor förstår nog inte att det för man aprilskämtade nog inte när farmor var liten..

Sen träffade vi Niclas som hade med sig presenter från Thailand.. han hade tydligen ett digitalt foto på någon som han tyckte kunde se ut till att ha varit min biologiska mamma men det kortet hade han inte med. Däremot hade han presenter. Amanda fick en vacker väska och en djupgrön sidenskarfs.. pappa fick en ölburk med en nästan naken tjej på, Mekongwhiskey och en astuff slangbella. Sen drack vi öl och Amanda åt glass. Amanda gnällde om att vi skulle gå hem efter en timme. Då kom Niclas syster och hennes kompis. Vi satt och snackade ett bra tag medan amanda surade. Då gick syster med kompis och köpte en halv liter mjukglass till Amanda och började spela hänga-gubbe och rita gubbar. Då ville inte Amanda gå hem utan tvingade mig att stanna kvar. "Pappa, du ska tya en öl till" "Nej Amanda, pappa vill inte ha mer öl" "Ta en cider då" "Men det är ju Wild Kids på TV" Struntar väl jag i"

Pratade med Amandas mormor ikväll.. tack Kerstin - känns skönt att min dotter har världens bästa mormor!