Grunden till politikerförakt del 1

Igår röstade Sveriges riksdag om den omdebatterade flyktingamnestin. Förslaget röstades emot, men det är inte det som är intressant i detta inlägg.

38 av riksdagens ledamöter brydde sig aldrig om att komma till plenisalen för omröstning - 38 folkvalda sket fullständigt i att utföra sitt yrke som vi, Svenska medborgare litar på. Dessa utblev från att rösta, informationen är hämtad på begäran och utlämnad av RIksdagens Informationsenhet.

Socialdemokraterna: Urban Ahlin, Birgitta Ahlqvist, Gunilla Carlsson, Berndt Ekholm, Alf Eriksson, Joe Frans, Nils-Göran Holmqvist, Anita Johansson, Lars Johansson, Hillevi Larsson, Anne Ludvigsson, Pär Axel Sahlberg, Nils-Erik Söderqvist, Karin Åström
Moderaterna: Gunnar Axén, Per Bill, Gunilla Carlsson, Catharina Elmsäter-Svärd, Karin Enström, Bengt-Anders Johansson, Ulla Löfgren, Cecilia Magnusson
Folkpartiet: Martin Andresson, Helena Bargholmz, Mia Franzén, Yvonne Ångström, Carl B Hamilton, Lars Leijonborg
Kristdemokraterna: Annelie Enochson, Göran Hägglund, Helena Höij
Vänsterpartiet: Lennart Beijer, Lars Bäckström, Britt-marie Danestig, Lennart Gustavsson, Camilla Sköld Jansson
Centerpartiet: Margareta Andersson, Staffan Danielsson


Detta brevet skickades till slumpmässigt till några av dessa riksdagsledamoter:


Bäste riksdagsledamot, Vidde Reimann heter jag, politiskt intresserad med åskiter och synpunkter, bloggare samt frilandsjournalistaspirant.

Du får detta mail eftersom Du var en av De som undvek att närvara när Riksdagen igår röstade om flyktingamnesti. Jag är intresserad av vad Du gjorde istället för att göra din plikt som folkvald och lägga Din röst i Riksdagen och vilka signaler det sänder till väljarna när deras folkvalda inte är med på Riksdagens omröstningar i stora och omdebatterade frågor.

Med vänlig hälsning
Vidde Reimann


Ni kommer att få läsa samtliga svar! Det lovar jag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback