Så är man närmare 40 än 20..

Det finns en massa måste - igår trotsade jag ett. Visst är det trevligt att ställa til med kalas när man fyller år. Men jag valde att koppla ner, koppla av och faktiskt strunta i det. Det gick inte så där jättebra.. Införskaffade ett par flaskor Prosecco de Robbíná och en mängd Tom & Jerry-godispåsar och begav mig till Ted och talade om att den förfest han och jag bokade in för en vecka sedan nu hade utvecklats till en födeledagsfest. Jag hade lite dåligt samvete att jag inte berättat något för någon eller bjudit in.. det kommer en födelsedagsfest! Lovar! Jag och Niclas ska ha en 30årsfest.. när vi insett att vi måste skära lite i våra storslagna planer. Vi satt och skissade lite och kom fram till att en riktigt bra fest skulle kosta oss 440000kr.. och det har vi inte just nu.. Vi kommer i slutänden att ordna en grillfest och bjuda på tysk öl och en fräsch potatissallad och ha en underbar kväll med våra vänner.. men man kan ju inte fira 31 innan man firat 30.. så jag är egentligen fortfarande 29..

Från Ted, till Veronica, till Étage.. och när vi kommer in på detta sunklegendariska nöjespalats fullare än man egentlgien borde inser vi att det är 19årsgräns.. vi hamnade på ett gymnasiespexefterfest mer eller mindre. MEn dansa kan man ju göra ändå - och det gjorde vi.. Om jag raggade med en present hem? Inte - vi snackar 19åringar, jag skulle ju kunnat bli anklagad för otukt mot minderårig.. satte mig tryggt i en taxi hem med Catherine och Christoffer.. bjöd taxichaffisen på en cigg och en hysterisk dricks och lullade hem full och riktigt nöjd med att jag fått dagen precis dit jag ville.. nästan.. Hela kvällen var kalaskul - tack alla som var med, alla som hörde av sig och alla er som glömde mig.. faktiskt till er som sket i att gratulera mig också.

Rötmånad - eller hur!

Här sitter jag och är social.. har fastnat i Facebook.com - som ett Lunarstorm för vuxna utan kjamar. Man hittar en mängd gamla klasskompisar och arbetskollegor - man länkar ihop de i små nätverk och till sist så inser man att världen är precis lika liten som man trodde, alla har hånglat med alla och spytt på grannens toalett under studenttiden..

Samtidigt som man sitter och mailar till en tjejkompis från barndomsbyn kommer man att tänka på att det är något.. rötmånad.. heter det.. en gammal relik från bondesamhället när allt i skafferiet möglade.. Kvällstidningarna kör givetvis på fortfarande eftersom det tydligen fortfarande går att sälja lösnummer på "Så klarar du rötmånaden".. och så ser man - det ligger minsann en flintastek i kylen. Bäst-före datum är om två veckor men ja - säger Aftonbladet att det är rötmånad så är det bäst att tillaga i tid.. så jag satte på ugnen och in med den nakne sydamerikaindianen...

Sen gick brandlarmet..


Semesterironi

Förlåt där - inte meningen att låta er vänta men jag har ju haft semester! Två sköna veckor låg framför mig och min dotter. Siktade på en hyggligt billig restresa till Medelhavet.. hur snett kan det egentligen gå? Vi hade behövt två sängar och en toalett inom rimligt räckhåll - that's it! Fulla norskor och engelska fotbollshuliganer finns överallt iallafall..

Problemet uppkommer när det börjar regna i Sverige för då är det ingen som tänker på en singel ensamstående badrumsdesigner utan köper restresor utav bara helvete, och drar således upp priset till hutlösa nivåer. Jag blinkade med hela kroppen men allt damen på Ving kunde ge oss var en vecka ospecat på Kreta för 3800kr per person.. utan transfer, försäkringar och mat på planet..

Vi drog således till Göteborg istället.. i tron att det skulle bli billigare men minst lika roligt. Roligt hade vi - mest Amanda.. men det är väl det som är meningen.. billigt hade det säkert också kunnat bli.. men det blev det ju inte - naturligtvis. Tåg, Liseberg med åkband, mat, Universeum.. fick en liten mindre hjärtattack när jag tog ett kontoutdrag.. då ville Amanda åka Paddan - sightseeing på vatten och en hysterisk turistfälla som allt annat i Glennstaden. NEJ sa pappa med stora bokstäver.. "Men pappa, du kanske hittar någon söt tjej på båten som du kan flirta med".. hur säger man nä till en sådan sak? Och Catrin var jättesöt - tillochmed när hon pratade tyska!

Men inte ens i Göteborg kunde regnet hålla sig från att falla.. det har regnat nonstop i varierande mängd under hela min semester.. tills igår! Då tittade en liten sol fram ett par timmar.. passade då på att ringa min chef och bad om att få reklamera min två-veckors semester.. han ställde sig lite tveksam till förslaget och hälsade mig välkommen tillbaka till jobbet på måndag..

Så idag, bakfull som bara jag kan vara, lyser det in genom de halvt nerdragna jalusierna klockan 6.15.. det är sol, det kan vara så att stranden har torkat upp något.. 8 timmar senare går jag för första och enda gången denna semester med bara fötter på sandstranden.. sket i solskydd, nu skulle det pressas.. och ja - jag har lyckats bränna mig - rygg, huvud och axlar - jag kommer att fjälla på onsdag! Det blev en riktigt skön assimilerad svensk semester - och jag hade inte tur med vädret!

P-piller, varken mer eller mindre

Saffy Mjauoth löper. Katten springer runt och kåtgnider sig mot mitt ben och jag förnimmer en famös situation; den där kvällen på Spy Bar när jag träffade den 19åriga nysilikonfyllda platinablondinen från Tranås tror jag.. fast Saffy är lite hårigare. Men samtidigt mer kramgo och absolut billigare i drift! Man skulle kunna tänka sig en sterilisering. Men bortsett från kostnaden som är rätt ansenlig, vem är jag attbestämma att hon aldrig ska kunna få barn? Vem är jag att sätta min i Gudspositionering och bestämma över hennes fortplantningsframtid? Jag snackar då om kattens.. blondinens har jag ingen som helst aning om. Hon lämnade innan frukost men de övningsuppgifter hon tog sig an klarade hon galant..

När det gäller katten Saffy Mjaouth funderar jag på p-piller. "Det kontrollerar hennes löpning och och gör att hon inte kan få ungar så länge hon äter de" - det var min korrekta och oskyldiga förklaring för 7åriga dottern när hon undrade vad de skulle göra med vår katt. Den enkla förklaringen slog tillbaka som en massiv betongvägg i ansiktet när vi satt på ett fullsatt Öresundståg igår..

"Pappa, varför är du den ende av dina riktigt bra kompisar som har barn?"
"Det är det ju inte riktigt, men många av mina vänner har väntat med att skaffa barn"
"Niclas och Johanna har inte barn, har hon p-piller?"
"[lite pinsamt där..] Det får du fråga henne..."
"Det vågar jag inte. Men mamma gör det inte"
"[än mer pinsamt..] Det kan jag heller inte svara på Amanda.."
"Men hon hade inte det när jag var liten larv och simmade till ägget?"
"[jävlar vad tyst i kupén..] Nä.."
"Kan inte du ta p-piller pappa så inte du kan få barn?"
"Du vet ju då tydligen lite för mycket för din ålder redan så nä, det kan jag inte än för det inns inga som fungerar riktigt än"
"Men du måste ta det annars får du fler barn"
"Älskade Amanda kan vi byta samtalsämne?"
"Ok - titta där ute pappa där springer en häst, kan de också gå på p-piller?"

suck...