På Kolmården med bar överkropp

Solen skiner och skjortan eller t-shirten modell slimfit klibbar längs kroppen, pannan dryper av salta svettpärlor och man ångrar att man rakade armhålorna eftersom tvådagarsstubb inte absorberar lika bra som ett par centimeter.. är det ok att ta av sig och gå med bar överkropp utomhus?

Jag befinner mig just nu på fyrstjärniga Vildmarkshotellet utanför Norrköping på Sveriges östkust. Vi har varit på Kolmården och tittat på en massa djur som man i normala all inte skulle kunnat se så här långt norrut.. att sedan kön till"kom-in-alla-barn-och-klappa-djuren"-avdelingen med getter och minigrisar är längre än till Noshöringar och zebror.. för helvete - åk till en bondgård och be att få klappa djuren där! Varför betalar ni nära trehundra kronor i inträde för att klappa svenska gårdsdjur och leka i Bamses Värld och när ni sedan står öga mot öga med en flamingo, surikat, jak eller kamel som man under normala förutsättningar inte ser så springer ni bara förbi.. ungefär som att äta på McDonalds när det är festival i stan och man kan äta lite mer exotisk mat för en gångs skull..

Ett stående intryck från dagen, bortsett från en fantastisk middagsbuffé, ett underbart rum med balkong och utsikt mot Bråviken - är dessa män i gradvist förfall som drar av sig tröjan och visar det som finns under - ibland mer, ibland mindre och tyvärr väldigt ofta allt för mycket.. Är det okej? Var är självkritiken - nu är det varmt, nu känner jag min rätt som man att visa min svettiga överkropp. Varför har inte män samma spärr som kvinnor?

Det är Pridefestival i Stockholm och hetrokvinnor likt bögarna må tycka att det är trevligt med en snygg vältränad bar överkropp.. visst, låt mig hålla med - på stranden! Inte i stan, inte i familjeparker, inte på offentliga ställen! Men vad händer om man visar en hårig ensam folköl istället för ett rakad sexpack? Då tycker vi det är äckligt, du, jag liksom alla andra. Varför är vi öppensinnade och moderna människor så fördomsfulla - för utseendet skulle ju inte spela någon roll, det sa vi ju.. eller?

Natten har sänkt sig över Bråviken - blå himmel, solnedgång och en Coke Zero på balkongen.. och nu Chevy Chase i filmen "Tom i bollen".. dottern snarkar i sängen bredvid och allt är egentligen perfekt tills jag tittar ut över viken och inser att låten jag har i huvudet är "Everything But The Girl (I Love) - och att verkligheten än en gång gjort sig påmind..