Politisk pajkastning

Så är slaget om våra röster igång.. Jag har själv varit långtidsarbetlös - pga rädslan för att kostnaderna för att anställa är stor, jag har gått på Akassa och varit en del av aktivitetsgarantin - det är ett ställe jag önskar att ingen borde hamna. Där hittar du män och kvinnor som vandrat genom arbetsmarknadspolitiska åtgärder 2-10 år, som slussas runt i olika projekt och lär sig söka på internet, skriva om sitt CV, söka praktikplatser. Ingen på någon av dessa hundratals "vuxendagis" vill annat än att arbeta. Det pratas så fint om utbildning och konkurrenskraftighet; Vi har redan civilingenjörer som jobbar som städare; folk behöver inte utbildning - folk vill jobba, tjäna pengar och känna den gemenskap ett arbete ger. Vi måste få ut folk i arbete!

När den Borgerliga Alliansen inför nästa riksdagsval lägger fram planer på skattesänkningar för att stimulera företagsklimatet så dyker ledande socialdemokrater upp i TV och undrar om det är rätt att sjukskrivna och långtidsarbetslösa ska betala för dessa sänkningar. Nej, det är det naturligvis inte, men Per Nuder, eftersom det var du som opponerade dig i gårdagens TVnyheter - vore det inte en idé att anstränga sig så att Sverige, det forna välståndslandet inte har några långtidsarbetslösa alls? Du ska enligt egen utsago satsa 120000kr i månaden på vardera 55000 personer som ska ha jobb i några år - där det din version av effektivt pengaanvändande? Människor skadas i sina arbeten och måste sjukskrivas, tro inte för en sekund att man njuter en sjukskrivning; man vill ha hjälp att komma tillbaka till sitt jobb, sina vänner, sin inkomstkälla.

Sverige har blivit ett land där vi uppmuntrar långtidsarbetslöshet och sjukskrivningar genom att göra det än mer fördelaktiskt att befinna sig i dessa situationer. Om vi minimerar dessa två faktorer så har vi gott och väl råd att genomföra skattelättnader som gynnar företagare så väl som privatpersoner. Företag vill anställa för att kunna producera mer; folk vill arbeta, varför kan inte alla politiker enas om det faktum och tillsammans göra något åt det?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback