VAB: ytterligare vuxenpoäng

Min dotter har varit sjuk. Riktigt illa med lunghosta, svalgont och en näsa rinnande likt inget jag tidigare sett. Så sedan torsdag har vi gått hemma och varit till belastning för oss båda, bättre blev det ju inte att även jag fick en släng av denna tokförkylning och fortfarande mår fysiskt vedervärdigt.

Som den fantastiske men dock ensamstående förälder jag är har jag i dagarna upptäckt det hemska; att inse att jag och min dotter nu är programmerade för att vara borta från varandra om dagarna. Hon har sin skola, fritids och kompisar om dagarna, jag har mitt jobb. När vi sen kommer hem kryper vi upp i soffan och snackar om vad som hänt under dagen, läser böcker och myser, kollar lite TV och bara umgås.. innan jag somnar..

Under dessa dagar har vi kollat en massa film, snytit oss, ingen har orkat leka eller läsa, hon har sin Tamagotchi, jag mitt onlinespel; hon har tjatat om att komma iväg till skolan och jag saknar jobbet. Man har liksom inget att prata om när det inte händer saker och man är för sjuk för att ta tag i saker och ting. "Pappa, jag vill träffa mina kompisar" "Amanda, jag vill sälja kakel" - vi är så jävla less på varandra!

Så vi tog tag i en storstädning, problemet är att när man städar hittar man en massa roliga saker att leka med, lyssna på.. och efter att ha blivit rejält försenade och tappat lite städgnista så bokade vi in semestern istället! Det blir en blandning av nöjesparker, skärgård och en massa savannäventyr.. livet fortsätter - imorgon är det vardag.. och det känns faktiskt riktigt skönt!


Mina biologiska föräldrar är funna..

Det finns en massa fördomar runt adopterade. Att vi skulle ha svårt att anpassa oss till samhället när vi är födda någonannanstans; att vi hela tiden springer runt och saknar en biologisk mamma och pappa. För ett par år sedan spelade TV på fördomarna och visade "Spårlöst Försvunnen" där kändiskåta adoptivbarn grät i soffan för att det var något som saknades i deras liv. Själv förstod jag aldrig..

Det svåraste som finns måste att som förälder tvingas ge bort sitt barn, att aldrig mer få träffa denna.. har man tagit det beslutet är det oåterkallerligt! Tänk då att man släpper sitt barn för att man lever i fattighet och som den största kärleksförklaringen någon kan ge skickar iväg sitt barn att bli omvändertagen av någon med bättre förutsättningar - tänk att barnet dyker upp, fet och välnärd med ett TVteam från landet Sverige 30 år senare som har mage att gråta och säger Hej mamma - oj vad jag saknat dig!

När Niclas och Johanna åkte iväg till Thailand bad jag de att se om de hittade min biologiska mamma.. och när Ronni och Minna åkte så bad jag de hitta min pappa.. för Thailand är ju så litet.. och litet är det på riktigt! Båda kort är tagna på Thailands flygplats.. Om det är mina biologiska föräldrar.. tja.. fan vet.. det kan vara så.. mina föräldrar som tagit hand om mig däremot bor i Vellinge, där är friheten större och skatterna lägre. De är mina älskade föräldrar som tagit hand om mig på bästa sätt som en förälder kan. Ibland gick det kanske inte så bra, ibland gick det bättre och ibland stämde allt perfekt. Men det är ju så det ska vara. Vad hemskt det hade varit att ha föräldrar som gick på manual om hur man uppfostrar barn..

Denna kommersialismens höjardag, Mors Dag, är jag glad att presentera mina biologiska föräldrar.. så som mina vänner ser de. Det är mamma till vänster, pappa i mitten.. och jag till höger.. ni kan ju avgöra själva..

vem vet?
Foto: (v) Johanna Härnqvist (m) Ronni Vucanac (h) Bingo Rinér

"Det står på tavlan i skolan"

Tiden går - om inte förr så märker man det när man har barn. Ena dagen, för mer än sju år sedan men ädå, bytte man blöjor på toalettstolslocket, för någon månad sedan bråkar man med sin dotter som inte tycker att man är dum i huvudet utan attackerar en med uttrycket: "Pappa, sluta motarbeta mig". Dottern har ett visst speciellt sätt att utrycka sig. När hon inte har något att göra kan hon komma och gnälla med orden: "Pappa, jag har inget att höra - inspirera mig" och närvi satt i bilen häromdagen och hon satt och pikade mig för min kroppsbyggnad och jag fällde en sur kommentar tillbaka var det: "Sluta ironisera mig" med ett efterföjande asgarv.

Underskatta aldrig barns förmåna att lyssna och lära; idag fortsatte hon att förbrylla mig med sina klokheter och funderingar.. "Snart kommer jag bli pappa" springer dottern runt och skriker i lägenheten.. biologiskt omöjligt på många sätt; jag vet.. men om man har en Tamagotchi fungerar det.. förklarade lite pedogogiskt att hon kommer inte att bli pappa eftersom hennes Tamagotchi är en kille och när denne får barn kommer Amanda att bli farmor.. 

Under ett naturbehovsuträttande tidigare idag sliter Amanda upp dörren och ropar: "Pappa, sås är en palindrom".. "Det heter ETT palindrom" svarar jag innan jag faktiskt inser vad min 7,5åriga dotter precis har sagt.. Frågar henne lite fint hur attans hon vet vad ett palindrom är och får till svar att det vet hela hennes klass om - "Det står på tavlan i skolan". Och för att citera en vän som blev varse detta: "Vi hade alfabetet och multiplikationstabeller" - man börjar bli gammal!

Jag är tillbaka - du har saknat mig eller hur

Med jämna mellanrum så blir det ett avbrott i mitt bloggande - nu är jag tillbaka efter ett sådant. Denna gången vet jag att ni är många som är nyfikna på vad mitt första blogginlägg på många dagar kommer att innehålla. Efter allt som hänt, de tänkbara ämnena är fler än någonsin - samtidigt som att skälet till min bloggfrånvaro är endast ett. Ni är en hel del som vet varför och lika många som längtar efter att få gotta er åt något smaskigt. Det bjuder jag på! Men det kommer bli lite annorlunda idag. Jag skulle kunna berätta om vikten av kommunikation, medmänsklighet, ärlighet och människans trångsynthet.. men jag väljer att kort skicka en reflektion om rädsla!


Vi är alla rädda för det okända av den enkla anledningen att vi inte vet vad som ska hända och hur det kommer att påverka oss och vår situation. När vi blir rädda går vi i försvarsställning och ser till att skydda allt eget, oss själva, våra värderingar och vårt beteende som vi känner. Så när vi väl sitter hopkurade likt spjutmän inser vi att det okända, en förändring kommer oavsett vad och det är när man står fejsad denna som vi i vår vardag reagerar på olika sätt. Ett fåtal av oss sväljer förändringen utan att ens ifrågasätta, de flesta vill ha lite kamp och ventilera åsikter men motstånd gör vi alla, direkt och oundvikligt! Ändringar är ett avbrott i rutinerna och människan som vanedjur är väl dokumenterad.


Rädslan skapar motstånd; motstånd må vara ett negativt laddat ord men det betyder kan ändra mening beroende på hur det läggs fram. Prova att byta ut ordet motstånd till invändning; motstånd är kategoriskt, invändningar är ett ifrågasättande baserat nuläget och som det kan diskuteras och informeras kring.


Det finns ett enkelt sätt att minska vår rädsla; kommunikation. När människan inte får veta startas spekulationer som växer till vedertagna sanningar och när verkligeten blir oss varse blir vi rädda och skapar motstånd eftersom den ruckar vår illusion av situationen. Men vilken är verkligheten, den du själv diktat upp i din ensamhet av missundsamhet och förakt, eller den som finns lite längre bort.. lite längre bort i verkligheten på riktigt.. den verklighet som finns lite längre bort än horisonten du ser från dina EPAtraktor..


Vi kan inte tycka om alla förändringar, men de sker av en orsak. Vilken då? Det är upp till dig att ställa den frågan och göra det bästa du kan av situationen. Alla förändringar är inte av ondo - något som är fel kan faktiskt rättas till. Men det kräver öppenhet och självinsikt.. och tyvärr är ni många som väljer den lättaste utvägen: knyta handen i fickan och ropa "fy fan, aldrig i livet, vilket jävla skitförslag, det kommer jag aldrig att gå med på"


Denna veckan har varit en av de tyngsta i hela mitt liv.. om du förstår det jag skriver och tar det till dig har du vunnit en del av min idagarna svårförtjänade respekt. Tack!


Europa hyllar massmördare

En vacker kvinna i vit skjorta, slips och kavaj är bland det vackraste som finns.. så när fem stycken sjunger lesbiska hyllningar tillsammans med en halvandrogyn med underbar röst så är det liksom inte konstigt att jag kapitulerade inför Serbiens bidrag i ESC igår natt.

Till skillnad från alla andra bloggare som skriker bojkott när central- och östeuropeiska länder röstar på varandra väljer jag att hålla käft. Vi ser det som självklart att Norge, Danmark, Finland och Island röstar på oss. Det är bara att konstatera att vi har för få grannländer och att vår kommersiella musiksmak inte faller getvallande, fiolgnidande och dragspelsvåldförande youghurtbönder i smaken! Att vi sedan tagit emot krigsflyktingar från hela jävla Jugoslavien och kunde kanske förvänta oss lite tacksamhetsröster för det men nä, man kan inte kräva något av invandrare för då är man rasist!

Och om man nu blir ett självständigt land - varför i helvete envisas man med att kalla det Former Yugoslavian Republic of Macedonia? Eftersom ni ändå håller ihop, varför inte fortsätta heta Jugoslavien? Ni kan ha små egna jallajallaparlament.. lite som stadsdelsförvaltningar... nackdelen är att ni förlorar minst 100 poäng i ESC.. men när ni beter er som ett land - då är ni ju ett land..

Men visst är det roligt! Serber bedriver etnisk rensning a la Hitler så nära i historian som 1995 - massgravar som hittas ideligen med offer härledda till Serbisk raspolitik, och så röstar hela Europa inklusive jag på de! För att inte tala om landets grannländer! Vänta nu - musik och politik hör inte ihop? Skitsnack och det vet du också - var inte så jävla politiskt korrekt nu utan inse sanningen. Vi är hycklare hela jävla bunten!

Bland styckmord och Malmös kändiselit

Det är svårt att genusbestämma Aftonbladets avkomling PunktSE som gratisutdelas i våra tre största städer av guljackade människor. Gratistidningar har bidragit till mycket. Jag är av den bestämda åsikten att det är bättre att folk tar till sig lite nyheter än inga alls. Alla har inte råd eller lust att prenumerera på de stora morgontidningsdrakarna som trots sitt demokratisträvan därför bidrar till ett segregering i människors tyckande och världsåskådning.

PunktSE skriver idag om det otrevliga mordet som ägt rum runt Alby där en troligtvis styckad man hittades i onsdags. Tydligen fick polisen tips om likfyndet för två veckor sedan men hittade aldrig den väska där mannen låg i. PunkSE skriver: "Den rättsmedicinska undersökningen visar att kroppen inte var styckad. Det visade sig att kroppen var svårt sargad men förhållandevis hel"

Krävdes det verkligen en rättsmedicinsk utredning för det konstatera att kroppen var hel? Och allvar - en manskropp nertryckt i en väska? Förhållandevis hel? Hur ser den ut?

PunktSE har också en nöjesreporter som heter Per Magnusson som är precis så Lundapoppig och secondhand/retromedveten som man ska vara för att passa in i Möllevångtstorgets perverterade gäng för inbördesbeundran. Han går till attack mot en bloggare som ansett att det inte finns kändisar i Malmö. Läs detta sköna citat:

"Protest herr åklagare! Malmö är visst en kändisstad. Kruxet är bara att, eh, känna igen kändisarna eftersom de inte är speciellt kända"

Hur Per lyckas få lön för den raden är för mig obegripligt. Men för att slå Stureplan på fingrarna ger han sken av att under två veckor kändisspana i Malmö. Dessa kändisar hittar han.. eller han förresten - alla kändisiaktagelser han skriver om kommer från källor - alltså är han för lat att kändisspana själv - till sin egen spalt. Men här kommer resultatet.. som tog två veckor!!

Martin Axén (The Ark), Jepson (The Ark), Lennart Persson (popskribent), Jason Diakité (kokainsnortande men jävligt duktig artist), Nina Persson (The Cardigans)

Imponerande - fem kändisar på två veckor! Och alla runt Möllevångstorget! Det finns en värld utanför kvarteret Per - välkommen ut i världen!

Hon såg ut att vara 25..

Det är snart en vecka sedan.. på busshållplatsen sitter en kvinna så vacker att mina ögon poppade ut ett par decimeter, ungefär som på vargen i en Tex Averyfilm när han blir kär.. Min längd, gudomlig figur, inte för mycket, inte för lite utan en perfekt handfull. Vit skjorta uppknäppt i sommarvärmen så mycket att man såg överdelen av bhbandet mellan kuporna framtill.. det och en kvinna i kavaj och slips.. mums.. hur som - vi tittade på varandra, nickade lite flirtande och hälsade.. log lite och jag tänkte att detta blir en jävligt bra morgon. Bussen kommer och vi ska båda med. Perfekt - sitta och snacka lite på bussen, få ett telefonnummer, ringa, ut på en liten dejt och så ser vi vad som händer.

Hon går framför mig och inte bara delar utan hela jag känner mig lite konstig.. så kommer pungsparken: "En barnbiljett".. BARNBILJETTT! I Malmö är du barn mellan 7-19 i kollektivtrafiken.. hon löser barnbiljett och hälsar på sina gymnasiekompisa som sitter längst fram i bussen.. jag satte mig längst bak i bussen och grät...


Mitt sexliv är numera offentligt.. tror jag

Verkligheten kommer alltid ikapp en. Allt man gör har påföljder så det gäller att veta vad man ger sig in på. Men det finns tillfällen när man inte vet och då hamnar man i tveksamhetens fälla; ska jag eller ska jag inte. Mitt råd är att ibland inte tänka så förbannat mycket utan bara göra! Ett litet äventyr skadar aldrig och ger en alltid en upplevelse och en kunskap. Och tänk - man kan faktiskt ha lite roligt också.

För ett par dagar sedan dök det ner en bild i inkorgen från en ytlig bekant som undrade om jag blivit kändis än så han kunde skicka bilden till Aftonbladet och ge mig en löpsedel. Bilden kan jag, pga av bloggsajens regler, inte visa - den föreställer mig.. naken.. tillsammans med en kvinna.. som också är naken.. och vi ser ut att ha det riktigt trevligt på bilden.. eller som min käre far förklarade när jag var liten och det kom upp en avklädd kärleksscen i TVsammanhang och jag generat frågade: "Vad gör de?" och pappa svarade: "De tycker mycket om varandra".


Vi ser alltså ut att tycka om varandra riktigt mycket. Men jag skäms inte.. mår inte ett dugg dåligt över det heller! Gjort är gjort och det finns verkligen värre saker att förfasa sig över än ett par samlagsbilder tagna "in a magic state of craziness". Så jag uppmanade min bekant att skicka bilden till Aftonbladet tillsammans med löpförslaget "Badrumsdesigner i sexchock" eller "Känd inredare sprutlackerar sina kunder"


Så, inga skam eller skuldkänslor här inte. Sanningsenligt är jag kanske inte överdrivet stolt heller.. inget jag kommer att skriva i mitt CV.. om inte Milton eller Nicolausson hör av sig.. däremot är jag lite konfunderad.. Utan att hänga ut mitt privatliv för mycket [ja eller hur] så har jag nästan alltid tidigare satt kvalitet före kvantitet - tråkig som jag har varit.

Dilemmat här är att jag känner inte igen kvinnan på bilden.. och det är under omständigheterna lite jobbigt! Sängen har jag ett svagt minne av.. eller nästintill inget.. jag tror inte jag kommer ihåg sängen alls.. men lite.. eller nä.. och kvinnan.. nä.. eller kanske men troligtvis inte alls -  SÅ.. om du har haft sex med mig och du varit iförd röda högklackade skor, röd bh med tillbehör i en säng med trägavel och lagt ut det på nätet - förlåt att jag inte kommer ihåg dig men du ser ut till att haft det bra.. kan du dessutom tala om vem du är vore jag tacksam!