Kristna får inte äta fläskkött!

Det ska sägas direkt - jag är inte religiöst troende. Jag anser att religion är det största förtryck av människan någonsin uppfunnet. Alla mord, krig - allt svek och misstro som religion ligger bakom.. allt dåligt samvete, självmord, ouppnåliga ideal.. Jag har läst Bibeln ett par gånger pärm till pärm och ströläst lite ibland - Bibeln är en fantastisk historia författad tusentals år sedan.. och återberättad med jämna mellanrum vilket gjort att tiden satt sin prägel på originalet..

För några år sedan härjade korstågen över Europa och angränsande områden, än idag har vi missionärer som sprider den kristna tron. Men idag är det islam som är utsedd till den "farliga" religionen. Nutidens islamska missionärer tvekar sällan terror, kristna korsfarare tvekade inte de heller att med dåtidens terrorverktyg sätta skräck i mänskligheten..

Nåväl - det snackas en massa om att muslimer inte får äta griskött.. vi med krisen tro eller kristna grundvärderingar garvar läppen av oss, gör inbrott i moskeer och släpper in grisar med texten GOD JUL målad på sidan.. men är det någon som vet att en rätttrogen kristen ska hålla sig från griskött? Bevis? Den kristna lagboken säger:

5 Mos 14:6 - 8
"Alla djur med klövar, kluvna i två halvor får ni äta. Men dessa får ni inte äta av dem som idisslar och av dem som har kluvna klövar: kamelen, haren och klippgrävlingen. Ty även om de idisslar har de inte klövar. De är orena för er. Inte heller svinet, ty även om det har klövar idisslar det inte. Det är orent för er. Ni skall inte äta av deras kött, och deras döda kroppar skall ni inte röra."

Men hoppsan Kerstin, som det gamla uttrycket lyder..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback