Vad finns i huvudet hos en Exjugoslav?

Äntligen! Efter 700år har vi äntligen fått klarhet i frågan - Bockstensmannen slogs med tre slag mot huvudet varav det sista var det dödande. Därefter placerades han i en mosse för att hittas 1936.. nu kan vi äntligen sluta grubbla och skadeståndskraven från hans släktingar kan äntligen lämnas in.. Det sägs att man ska vara mån om sin historia men att detta hamnar på förstasidor är väl lite att ta i?

Vem som dödade den 23årige killen i Malmö efter ett bråk på Burger King är dock klart, där slipper vi vänta 700år - det rörde sig om en 27årig nöjesprofil som gick ut med en skarpladdad pistol utan uppsåt att döda enligt honom själv. Varför går man ut med en pistol?

23åringen var välkänd av polisen sedan tidigare och hade nyligen avtjänat straff.. varför låter man välkända brottslingar med återfallstendenser släppas utan tillsyn? Hur välkänd ska man kunna bli innan man permanent borde frihetsberövas precis som offren i många fall blivit livsberövade?

I denna story har båda män rötter i exjugoslavien.. Om man kommer från ett land är man blivit förföljd och utsatt för krig, elände och så får man en andra chans i livet - varför uppskattar man inte den utan fortsätter bråka? Är inte anledningen att ni flyr att ni liksom jag anser att livet är för kort för att hata och bråka? Borde ni inte vara tacksamma över den fristad ni fått och lämna vapnen hemma så att man vågar gå på stan utan att riskera att bli skjuten av en påtänd macho exjugoslav?

Kommentarer
Postat av: Johanna

Du menar alltså att vi harmoniska helsvenskar borde vara de som slåss? Men så funkar vi ju inte.

Människan har alltid en tendens att uppsöka eller återskapa det vi känner till, vare sig det är hälsosamt eller ej. Därav alla missbrukande barn till missbrukare, alla missbrukade barn till missbrukade, alla våldsamma våldsoffer. Alla kvinnor som gång på gång hamnar i våldsamma förhållanden.Vi dras till det vi känner till, inte till det som är bra för oss.Samhällets - och individens - utmaning är ju just att bryta dessa onda cirklar.

Eller för att citera Hannibal Lecter: "Do we seek out things to covet? No. We covet what we see every day."

I våldsamma grabbars fall: makt.

Eller hur?

:)

J

2006-01-24 @ 13:05:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback