Folket - nu måste vi säga ifrån!

Sverige har som tradition att utse ministrar till poster de inte ens har grundläggande utbildning till. Det är ingen hemlighet att utrikesminister Laila Freivalds kuggade geografin och när hade vi senast en försvarsminister som gjort lumpen förresten?

Till kullen kliver så Sven-Erik Österberg, Svea rikes Spelminister. Expressen träffar honom för att luska lite mer och då framkommer häpnadsväckande uppgifter. Spelministern gillar tydligen inte spel - inte ens Monopol, säger denne socialdemokrat som tydligen hamnat i fel politiska kretsar baserat på det uttalandet. Inte heller har han besökt någon av statens kassako Svenska Spels kasinon som finns runt om i Sverige, inte ens av nyfikenhet - borde det inte klassas som tjänstefel?

Så blir Expressens reporter full i fan och erbjuder Sven-Erik en snabbkurs i Texas Hold'em Poker - det mest populära spelet för tillfället där du med två dolda kort tillsamman med fem öppna tävlar med dina motståndare om att få/bluffa sig till den bästa handen. Ingen som läst en tidning eller sett på TV de senaste två åren kan ha undvikit namnet Texas Hold'em. Ingen utom Sven-Erik! Samme man som uttalade sig härförleden om att han ville förbjuda nätpoker - vet han egentligen vad han vill förbjuda?

Han avböjer lektionen eftersom han inte vill bli känd som spelministern som spelar..
Bäste Sven-Erik - hur vore det om dagens politiker visste vad som är deras verkningsområde? Du lämnar in en bong på ATG och skrapar en Trisslott ibland men kvalificerar det till titeln som Spelminister? Jag har hysteriska låneskulder, kvalificerar det mig till Finansminister?

Det är dags att sluta kvotera in folk och tillsätta politiker som kan sin uppgift - rätt person på rätt post! Är det för lite att begära att våra folkvalda ska veta vad de sysslar med?

Läs artikeln
här

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback