Mansförnedrande tantsnusk

Huruvida sparkoverallen och rullskridskorna i Madonnas nya video till "Sorry" är ett moderiktigt drag vet jag inte riktigt, hoppas innerligt inte men hon har ju alltid varit ett par år före alla andra så varför inte.


Madonna och hennes väninnor åker till rullskridskodiskoteket bak i en skåpbil efter workoutpasset i förra videon. Under resans gång stannar de vid trottoaren och drar in oskyldiga män som får titta på medan de byter om samtidigt som det smyger sig in en och annan lapdance. Innan discot besöker de dessutom en FightClub där de slåss mot halvnakna män och vinner utmaningen givetvis.

Om det är för att hon är snart fyllda 50? Någon ålderskris alltså. När Björn Borg, Dr Alban, Tomas Brolin och han tenniskillen som sjunger sämst gjorde videon till "Alla Vi" med unga tjejer som hoppade i poolen kom samma förstasidor som ropade på skandal och bojkott. Men de var ju män, snuskgubbar.. en tant kan väl inte vara en snuskgubbe?

Undrar om det är åldern iallafall förstår ni för tänk om Vidde gjort samma sak, snacka om förstasidor: "Popstjärnans skandalvideo" "Här uppmanar artisten till kidnappning och sexuellt förnedrande" "Vilken kvinnosyn har Vidde". Kvällstabloiderna hade ägnat sida två, tre, fyra, fem, sexton och mitten med stora färgfoton med klipp ur videon. De hade hittat min lågstadielärarinna Gerd Åberg och bett henne uttala sig om jag var kvinnoförnedrare redan som liten; de hade kollat mina grannar och de hört mystiska misshandelsjud på kvällarna. Stämpeln hade blivit permanent och inte ens en duett med hysteriskt överskattade Laleh hade bättrat på saken.. Men Madonna klarar sig. Alltid.. tillgång och efterfrågan - det är väl vårt eget fel..eller alla andras..


Kommentarer
Postat av: Johanna

Tralala, tralali, kommentera Viddes blogg, tjohej. Ett av dagens trevligaste göromål. Läckert vanebildande också.

Jaha: Laleh är inte överskattad. Ett naturbarn med självförtroende lyser upp mångas liv. Ingen slipad stjärna, ingen skolad tekniker men en vackert blossande vallmo som vajar stolt utanför hitfabriken. Hurra!

Och: Madonnas tantsnusk. Inte kan man lösa de fjättrande bojorna från tusentals år av förtryck via herrsnusk genom en enda liten video med förnedrande tantsnusk. Men heder åt den som försöker.

Kram och krya på dig!

:)

J

2006-02-10 @ 08:54:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback