Melodifestivalen 2007

Det fanns en tid när österlandsfetishisten, [Knesset, Hassan] Kristian Luuk satt i en liten studio på ZTV. Jag vet inte om han satte på sina kvinnliga kollegor redan då eller om det är ett fenomen han utvecklade när han blev uppköpt av TV4,  men på den gamla tiden hade han en talkshow där han intervjuade de gäster han själv tyckte var intressanta. När han fick sin egnashow i det analoga marknätet gjorde han sellout som alla nyupptäckta gör och övergav Bstjärnorna i den egna bekantskapskretsen för världsstjärnor som kom på PRturné.

I vår ser vi den forne busringaren som programledare för Melodifestivalen 2007 - det folkligaste av alla folkliga program. Att Lena Ph eller Jonas Gardell ställer upp är inget att fundera på, men att Luuk tar steget och blir folklig på riktigt är lite intressant. Förklaringen kom när detaljen om att det ingick i hans "villkor" att han kommer att fritt få häckla artisterna.. det blir ju jättekul och innovativt..

Nu älskar jag Melodifestivalen som företeelse och underhållning men det som man slås av när man ser startfältet är att den organiserande gaylobbyn med Christer och Rickard bakom varandr.. rodret... glömt bort att i all sin folklighet är detta i grund och botten en tävling där vi ska segra över andra länder i musik. Det gör man inte med Regina Lund.. Vi är snabba att döma ut andras artister men det fanns folk de som på fullaste allvar ville skicka Electric Banana Band som Sveriges representanter i en tävling. "Det vore ju roligt" säger folk - men för fan, det är en tävling! Iår finns risken att vi skickar Svante Turesson.. det är ju en imagehöjade för landet - ungefär som att sätta Ingmar Bergman i Bolibompa..

Att häckla artisterna som ska vara med 2007 är inte svårt. En fet föredetting i Anna Book, tanter i Nanne och AnneLie Rydé som dessutom lovade för två år sedan att aldrig vara med igen, är hon socialdemokrat månne? Jessica Andersson försöker igen men torde inte heller detta året låta bli att misslyckas - Jessica, du är vacker - lev på det men håll dig borta från musiken! Tänk om man placerat Magnus Carlsson, Andreas Lundstedt och After Dark i samma delfinal - men de vågade in Christer eftersom då skulle hans vänner få tävla mot varandra och det kan man aldrig tillåta i en tävling.. eller? Andreas Johnson ska visst också vara med. Förra gången rippade han Karl Martindahl rakt av, undrar vem han lånat inspiration av iår.

Frågetecken är många.. vi reder ut de allt eftersom de dyker upp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback