Polen del 4: Hotellbar och bakfylla

Efter en vecka i tillnyktrandes tecken lovar undertecknad härmed att bloggningen ska tas mer på allvar - som författare har man ju ett ansvar inför sina läsare att skriva och skiver man inte tappar man snart intresse. Så för att sum up the party - det var faktiskt en vecka sedan jag kom hem..

Villa Hoff, har inget att göra med en dansk öl utan är ett lyxigare värdshus längs Polens Östersjökust. Polens semesterperiod slutar 20september, sedan är det dött. Kände igen känslan från Båstad där affärer poppar upp inför sommaren men där affärsinnehavarna drar sig tillbaka till Östermalm när vintern kommer. Men skit i det för i källaren fanns en av de bästa inomhuspooler jag någonsin varit i.. 4x40 meter kanske.. eller än större, taket i plexiglas med blå font bakom, lysdioder, mosaik på väggarna, ett jättebubbelkar och en härlig bastu.. har inte bastat på många månar och vår glade finne i gänget var inte sen att ösa på en massa vatten och pumpade upp ångan.. Mitt enda problem där var att jag svettas rätt rejält i vanliga fall.. så efter att ha suttit i 85gradig ånga i en halvtimme, duschat och gått upp på rummet för att byta kläder så låg jag och eftersvettades i en halvtimme.. passade på att kolla igenom hotellets TVutbud.. 550 kanaler tar lite tid.. fan vad mycket skit det finns.. mestadels tyskt och italienskt dubbat skit.. och så ungefär 100 kanalplatser med telefonnummer.. du vet sådana där porrannonser med telefonnummer som kostar 123EURO per minut att ringa.. och för att man ska trilla dit så sitter det en vacker blondin i bakgrunden och onanerar till Eros Ramazotti..


Maten levde kanske inte riktigt upp till hotellstandarden.. visst var det gott men inget speciellt.. bäst var dock vår kypare som två tuggor innan maten var slut kom på att det fanns ju kokta grönsaker till maten som han glömt att servera.. kokta grönsaker är gott,  men dessa var dessutom mer än överkokta.. men ingen brydde sig markant eftersom det fanns ju en hotellbar.. och eftersom alla nattklubbar inom 30mils radie tydligen hade stängt blev vi förvisade dit.. och det hade väl varit helt ok om det inte varit så att det var PROvarning på bartendern..10 minuter för att få en RedBull Vodka, och då var den inte ens blandad utan kom var  och en för sig.... men fyra personer drack sig stupfulla på 200spänn, det är ej att förringa!

Vaknade mitt i natten av konstiga ljud.. El Chef hade tydligen svårt att somna eftersom någon smällt igen en dörr allt för hårt precis innan han skulle somna så han låg och zappade mellan kanalerna och nu hade han tydligen hittat en vuxenkanal.. det lät så.. själv somnade jag om..

Båten hem, det finns en anledning att man ska flyga hem efter resor, det tar mindre tid.. Visst är det trevligt när vi upptäcker att det är happy hour i baren, 4cl vodka för 7SEK och en massa White Russians i baren.. men man vill bara hem.. I baggaget fanns ett antal liter sprit, öl, kaktusjuice, polsk porr inhandlad på en bensinstation bara just därför att, cigarretter, ännu mer sprit och en tavla som Janusz köpte med sig.. När vi rullar av båten i Ystad, jo - sjuksköterskorna var med på båten men de stackarna hade konferens på hemresan; såg inte så mycket av de, är man i en total dimma. Janusz som kör oss genom tullen börjar skoja med kvinnan i uniform om vår GPS som visar att vi är ute och flyger men inser snabbt att det är en tulltjänstekvinna han pratar med och att det kanske är dags att landa.. en landning som tagit en vecka att färdigställa.. men tjofaderittan, nu är man tillbaka!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback