Skåne är inställt

På min balkong står två julgranar. Den ena är två år gammal - har inte triktigt haft hjärta att kasta ut den.. lite brun är den - fick frågan om den inte självförmultnar snart och jag vet inte.. kan granar på balkonger göra det? Den andra är årets, eller fjolårets.. det var Sveriges fulaste gran, assymetrisk och liten - men den hade charm och personlighet och ropade på att bli köpt före sina vackrare syskon.. så den hamnade hoss oss. Den har inte tappat ett barr! Sanning.. nu mot slutet levde den inte speciellt mycket - växter i mitt hem ar en kort uppskattad överlevndandstid.. men inte ens när den tog sina sista vattensörplingar släppte den barr.

Nu står den på balkongen och lever igen - nu har den fått snö på sig och ser riktigt majestätisk ut med 4cm snö på alla sina grenar - och jag är tacksam för att den är vacker! Det är för övrigt vackert i största allmänhet - det har kommit snö.. en jävla massa snö.. så mycket snö att man upptäcker vilket jävla u-land man bor i. Det finns länder i Afrika som är mer rustade för snö än vad Sverige är.

Idag är Skåne inställt. Det rullar inte ett tåg, det går ingen buss. Väntetid på taxi är över en timme. Jag har precis gått 2timmar för att lämna Amanda på sin sportlovsaktivitet - bra motion det är inte det jag gnäller på utan det faktum att det är februari.. det är inte maj.. det kan inte vara någon överraskning att det kan komma snö året om i detta landet. Och ändå - så fort det blåser up en driva - då stannar allt! Snökaos skriker tidningen men hur fan gör man i Norrland? Ställer Kirunas stadsbussar in turerna för att det kommit en decimeter snö.. kanske inte finns stadsbussar i Kiruna.. alla kanse åker spark.. men ni förstår..

Detta är Sverige - 1 miljard kineser och nästan lika många indier tror att det går isbjörnar på gatorna här.. de hade garvat risläppen av sig om de visste att vi har tågväxlar som slutar fungera när det kommer lite blötsnö och att bussarna inte kan köra för att det blåser lite.. Sverige - detta högteknologiska land som stannar upp när det snöar.. inte för att vi vill utan för att vi inte har kompetens att klara av vädret.. men vi ska minsann köpa dyrare glödlampor för att spara energi, plocka bort transfetter i mat, hindra uländer att använda genmodifierade grödor så de kan bli självförsörjande, växthusgaser ska minskas.. men vi kan inte ta oss til jobbet när det snöat lite.. Perspektiv Svensson.. perspektiv!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback