Dags att sluta slicka på självdöda fåglar

Så är den äntligen här - kvällspressens fuktigaste dröm som spöar skiten ur HIV-män och Victoria Silvstedt - Fågeninfluensan har nått Sverige! Krigslöpsedlar och varningshets; rädda sig den som kan - det ligger döda fåglar längs kusterna - lås in katter, kvinnor och barn göm tappa nycklarna! Längs våra kuster hittar man döda fåglar; det troligaste är inte att de dukat under av undernäring och kyla - det är fågelinfluensan!

Expressen 20060302: "Nya dramatiska uppgifter presenterades klockan 11 i dag på en presskonferens.
Västervik kan också ha drabbats av fågelinfluensan. Där har sju vildänder hittats döda, enligt insatschefen Håkan Henriksson. Och många fåglar beter sig underligt i närheten av kärnkraftsverket i Oskarshamn." Om det är fågelinfluensa så kan Västervik spärras av.. shit - vad händer med sommarens musikfestival? Och kan det inte vara så att ni borde kolla lite extra på kärnkraftverket i det fallet? Det finns inget som inte säger att fågelinfluensan funnits i årtionden; den kan ha orsakat fågeldöd längre än vi tror men det faktum sopar redaktionerna gärna under mattan, fakta säljer inte lösnummer!

Nå, nu är det ju så att risken för en pandemi är rätt stor - man ska verkligen ta fågelinfluensan på allvar, men det underlättar inte att skapa masshysteri. Kommer en pandemi kan vi kallt räkna med att många av oss dör - oavsett hur mycket kyckling vi ätit.

Läste i Metro om en liten kille i Oskarshamn. Hela hans klass gick ut i nationell press och skyltade med sin livrädlsa men inte han; han hade inga planer på att röra döda fåglar eller äta fågelbajs så han var inte rädd att bli smittad - tänk att det ska småkillar med termobyxor till för att man ska inse hur överdriven denna smittade tidningsanka är.

Kommentarer
Postat av: Elin

hahaha.. Mycket intressant att läsa. Skriver själv en uppsats om just fågelinfluensan och medier och det är intressant att se hur de vinklar nyheterna. Man kan ju undra om de vill skapa totalpanik. Kan de då stå för konsekvenserna!???


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback