De nordiska utrikesministrarnas.. ja fan vet vad..

Det är tre år sedan USA och dess allierade gick in i Irak för att på demokratiskt manér avsätta Saddam Hussein, skapa ordning efter århundraden av interna klanstridigheter och förstöra Iraks arsenal av massförstörelsevapen. Än idag minns vi den irakiske försvarsministern som med ett självsäkert leende framför västvärldens kameror förklarade att nä - inga allierade soldater fanns i Bagdad samtidigt som UStankers rullade i bakgrunden. Intäåget i Irak gick rätt ok, resten har väl fungerat isådär. Leif Pagrots... f'låt - skägget gör de så fruktansvärt lika, Saddam sitter och mumlar lite i en rättsal, av massförstörelsevapnen hittade man inte er än en falafelfabrik med gamla kikärtor och när det gäller ordningen i landet kunde man på nyheterna igår höra att nästan 40 civila människor, män kvinnor och barn dagligen får sätta livet till i politiska oroligheter och att de olika muslimska enklaverna ligger på gränsen till inbördeskrig.

Med detta som bakgrund hoppar man till lite när man läser ett uttalande av Danmarks utrikesminister Per Stig Möller i Metro: "Det är regeringens bedömning att det för närvarande inte generellt kan sägas råda en väpnad konflikt i Irak".

Bäste Per Stig.. världen är större än utsikten från en Carlbergflaska. Kan du definera en väpnad konflikt? Att vår idag fd utrikesminister Laila Freivalds inte vet var Thailand ligger är en sak, men Danmark är ju en del av den USAledda frihetsalliansen - ni har ju skickat en hel ubåt, ni upprör en hel världsreligion, ni har nazister och gamla porrstjärnor i riksdagen men ni är oförmögna att kalla det väpnad konflikt när två parter står mot varandra redo att förgöra varandra? Erkänn problemet eller försök att hjälpa till att rädda.. men det är klart - då måste man smutsa sin byk och så missar man genutsendeldes af Matador och Kim Larsens spelning i Odense.. och allt jävla danskt självgott hygge. Ni som läser min blogg vet att mitt förhållande till danskar är mycket ansträngt - med detta uttalande hoppas jag kunna övertyga er tvivlare - dansken är ond in i folksjälen!


Kommentarer
Postat av: ank

fast du viftade med en dansk flagga på din student..

2006-03-22 @ 17:26:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback