Snälla föräldrar - skärp er för fan

Vidde är  klassförälder i dotterns klass, förvånad eller? Nu försöker vi samla in pengar från föräldrar att bekosta avslutningsfester och lärarpresenter - ni vet - sådana traditioner som alltid funnits men som nu tycks vara på väg ut i det fördolda.. Jag vet att jag inte är ensam, det är tydligen svårt att få föräldrar att engagera sig.. detta brev skickas till alla föräldrar i dotterns klasslinje:



Bästa föräldrar,
Några dagar efter läsårets start samlades vi klassföräldrar som tillsammans med er ska göra våra barns skolår till något lite utöver det vanliga. Att ordna fyra fester per termin, en höst, en vår samt jul- och sommaravslutningsfesterna, tycker vi är spännande tillfällen för våra barn att umgås. Det är också bra för oss föräldrar då vi sällan ses och ges möjlighet att få lära känna och träffa föräldrarna till våra barns klasskompisar.

Tyvärr är det inte gratis att ha trevligt. Presenter vid avslutningar kostar en slant och kringarrangemang runt exempelvis en Halloweenfest eller en enkare vårgrillnig är i sig inte stora men de finns. För att täcka kostander för någon överraskning/presenter till personal/tävlingspriser/grillkol/sopsäckar eller vad annat som nu kan uppkomma kom vi fram till att 100kr per termin och barn är en lagom summa.

Vi tvingar givetvis ingen att delta i festligheterna, ej heller kan vi tvinga någon som inte vill vara med att betala. Men för att ge lite perspektiv: 100 kronor idag ger dig möjlighet att välja mellan två askar cigaretter, en flaska gott vin, tre Happy Meal, en Barbie/Turtlesgubbe, en familjepizza med 2 liter läsk eller en biltvätt. Alternativet är att du ta dessa 100 kronor och låter dig själv, din familj och ditt barn känna er delaktiga i skolfester som alltid är uppskattade.

I dagsläget har mindre än 1/3 av alla föräldrar betalt. Ingen av oss är intresserade av att finansiera fyra fester själva. Krasst betyder detta att bara de som betalt som får vara med. Det är ett hårt beslut att utestänga någon; i första hand är det faktiskt ditt barn som kommer att drabbas.
Men om man som förälder inte har lust att lägga 100kronor per termin på sitt barn, då ska man inte tro att någon annan kommer att bekosta det åt er. Vi klassföräldrar ställer givetvis upp på att samordna fester och lämplig lokal vad som än händer men allt vad extra blir i form av presenter och kringarrangemang kommer att bekostas av var och en.

Vi hoppas därför nu att ni senast den 20 oktober gör en överföring på 100 kronor till det för klassen avsatta sparkontot.

Bank: *
Clearingnummer: ****-*
Banknummer: *** *** ***-*
Kontomottagare: * *
Märk överföringen med ditt barns namn så vi vet var pengarna kommer från.

Vid slutet av varje termin ska sparkontot vara noll. Kontohändelser med samtliga kvitton kommer att finnas för redovisning vid begäran efter terminens slut. Tycker ni att vi har fel? Säg det gärna till oss så förklarar vi mer - vi vill alla barnens väl och vi hoppas att vi inte är ensamma.

Med bästa hälsningar
Klassföräldrarna



Är jag ute och cyklar eller är det dags att väcka föräldrar ur dvalan och få de att börja bry sig om sina barn?

Kommentarer
Postat av: Mange

Klockrent, äntligen någon som vågar säga vad alla tycker. Finns så jäkla mycket folk som bara sitter i baksätet och förväntar att andra ska "fixa" allt. Och om det inte finns folk som "fixar", ja då är det givetvis någon annan som inte har gjort något åt det.

2006-10-18 @ 22:16:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback