Militärövning. I Malmö?

För att hedra alla krigflyktingar som kommit till Sveriges tredje största stad, och det är typ en tedjedel av den totala befolkningsmängden enligt färska siffror från en oberoende undersökning, har landets militära ledning lagt en övning i och omkring centrala Malmö. Överallt springer det runt en massa fjuniga killar och tjejer i gröna kamuflagekläder och leker pang-pang.. det kör lite stridsvagnar på gatorna och försenar kollektivtrafiken - urban combat helt enkelt!

Efter ett besök på Jensens Böfhus.. ja det ska vara ett danskt Ö där men hittar inte asciikoden och varför uppmuntra dessa danskar dagen efter .. med Amanda gick vi längs gågatan och stöter på en kamuflagekille som dessutom haft den goda smaken att likt en fyraåring med fingerfärg målat hela ansiktet med grönt och brunt.. Det var då det slog mig..

Om man bedriver krigsföring i skogen eller i Pildammsparken, Stockholmare: Läs Gärdet, Göteborgare: läs Slottsskogen, så är en grön kamuflagedräkt med fingerfärg i ansiktet säkert jättebra! Men om man driver en militär styrka i en storstad.. varför i helvete dra på sig grönstället? Vore det inte bättre att klä sig i hiphopkläder, baggyjeans med mp3mobilen hängande runt halsen och vråla Yo motherfucker? Så gör ju alla i Malmö och tänk i en krissituation - för fienden vore det ju ruggigt att veta att det finns militärer i stan utan att veta vem som är det..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback