Bad i Malmö? Skitsnack!

Om man åker förbi Malmö Stadion ser man en gigantisk reklamskylt där det står "Håll Malmö rent" - man hänvisar till Malmös vattenparadis Aq-va-kul..ett äventyrsbad med bubbelpool, utomhusbad, simträningsbssänger och lite annat som ska finnas i en modern simhall. Ryktet säger dessutom att man byter ut vattnet i tioårsperioder. Under själva byggnaden ska det enligt obekräftade rykten finnas stora bassänger där vatten, som defacto klassas som ett livsmedel, renas i klorgegga och byts ut vart tionde år.. fräscht! 

Men som om inte det snusket vore nog stängde man ner skiten för ett par månader sedan. Bygget var fallfärdigt efter år av missskötsel och det fanns risk att stället skulle kollapsa över besökarna. Således måste man skicka stadens smutsiga invånare någon annanstans, men vi kan ju behålla skylten utanför Stadion som ett monument över Malmö Stads Socialdemokratiska styre - Alla ska med!

Men vad är en simhall mot utomhusbad! Sol, glass, bad och toppigt topless [jag är singel, vad är din ursäkt] så vi packade väskan och begav oss till Ribersborg - Malmös svar på Rios De Janeiro Copacabana, men med ett fåtal fler svenskar, som storhetsvansinniga politiker kallar det - kom till Malmö - vi har en standstrand mitt i stan! Stranden anlades på 20-talet av ett gäng boende längs Limhamnsvägen som inte ville ha en tångstinkande stenstrand som granne utan fraktade massor med sand från grannbyn Lomma och tippade sonika den över stenarna. Detta fungerade kanske då - idag är det lika hett som Aq-va-kul..

Om du nu som turist planerar att besöka Malmös stadsstrand är det bäst att du läser detta för det är dags att ta död på illusionen. Jo, det finns en liten remsa inklämd mellan ett hundbad och ett nakenbad som man kan kalla strand, om definitionen på strand är liktydligt med sand med grovkornig singel uppblandad med nergrävt förmultnad tång. 

Men liktförbannat åker folk dit så fort kvicksilvret kämpat sig över 18grader. Idag fanns det en del toppigt att titta på men generellt sett, precis som på alla andra stränder  ligger människor med kroppar i olika stadier av förfall, lapar sol och vänder andduken efter solen. Du hittar allt från 6åringen med en bikiniöverdel som matchar sin lattemammas till 66åringen utan bikiniöverdel och du funderar lite på vart och när världen gick åt helvete..

Nästa problem heter tång.. Malmö Stad är så snälla att de forslar bort lite mellan varven, eller täcker hjälpligt över den med sand så det börjar lukta så där lite mysigt unket när ungarna gräver i sanden med sina plastspadar. Att springa ut i vattnet o slänga sig i kan du också glömma - det är extremt långgrunt vilket innebär att barnurinutspädandet tar sin lilla tid.. och om du tänker att du kan springa genom det gula varma vattnet så går inte det heller eftersom hela botten är täckt av vassa stenar.. man skulle nästan kunna tro att stenarna är kulturminnesmärkta eftersom man vägrar att ta bort de..

Mitt turisttips är att ställa bilen - sätta sig på en luftkonditionerad buss 100 med destination Falsterbo Strandbaden. En hel mil sandstrand med dynor och vass, skiftande djuphet beroende på vind, stenar? tång? Jovisst finns det men intrycket av en baddag torde vara badet.. Vellinge - där är friheten större, och baden bättre!

Kommentarer
Postat av: Minna

Aq-va-kul... Ack va fyndigade de var me det namnet då! Ville bara annars säga hej till dig denna torsdag morgon. Puss

Postat av: Padawan

Varför flyttar du inte tillbaka till Vellinge då, om Malmö nu är så dåligt? Du med dina renlighetskrav och moderatolater, och din "väluppfostran" hade ju passat ypperligt där. Så slipper vi andra gnällspikar som du. Var det en tillräckligt rak sanning för dig? Vänta, du ska få en böjd lögn också: Nänä, du är inte alls lik en biljardboll..

2007-06-27 @ 21:56:20
URL: http://padawan.blogg.se
Postat av: Rocco

Varför är Padawan så arg???

2007-07-06 @ 18:53:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback