Rötmånad - eller hur!

Här sitter jag och är social.. har fastnat i Facebook.com - som ett Lunarstorm för vuxna utan kjamar. Man hittar en mängd gamla klasskompisar och arbetskollegor - man länkar ihop de i små nätverk och till sist så inser man att världen är precis lika liten som man trodde, alla har hånglat med alla och spytt på grannens toalett under studenttiden..

Samtidigt som man sitter och mailar till en tjejkompis från barndomsbyn kommer man att tänka på att det är något.. rötmånad.. heter det.. en gammal relik från bondesamhället när allt i skafferiet möglade.. Kvällstidningarna kör givetvis på fortfarande eftersom det tydligen fortfarande går att sälja lösnummer på "Så klarar du rötmånaden".. och så ser man - det ligger minsann en flintastek i kylen. Bäst-före datum är om två veckor men ja - säger Aftonbladet att det är rötmånad så är det bäst att tillaga i tid.. så jag satte på ugnen och in med den nakne sydamerikaindianen...

Sen gick brandlarmet..


Kommentarer
Postat av: Minna

Tycker det är märkligt att vi har rötmånaden kvar med tanke på hur jävla kliniska vi är i sverige. Nuför tiden ska man ha med sig en fryskasse till ica om man ska köpa nått från frysen och köttdisken.
Jämfört med sydeuropeiska länder tex. Har dom nåt som heter rötmånad sig tro...?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback