Funderingar kring Eurovision Song Contest

Visst är det roligt med en blandning av kulturer så länge alla har respekt för varandras lik- och olikheter. Men finns det tillfällen då det går lite över styr? Herr Svante Stockselius, ordförande över Eurovision Song Contest, som enligt Islands sjungande pseudoporrstjärna Sylvia Night tryckte på Carola i en taxi utanför schlagerhotellet i Aten, får ursäkta, men så länge melodifestivalen är en nationell tävling, borde inte artister och upphovsmän komma från landet de tävlar? Eller är det tävlingen i själva verket första steget till avskaffandet av nationalstaterna? Bröd och skådespel till folket..

Visst är det ok att slänga in lite poäng till sina grannländer. Men frågan till alla Jugoslaver, för oavsett vad fan ni kallar er kommer ni alltid vara Jugoslaver för mig.. var det verkligen nödvändigt att starta krig, ni är ju trots allt bästa vänner och skiter fullkomligt i hur otidsenlig er gnällmusik är - 10 poäng hit och dit, kors och tvärs.. fan, vi splittrade unionen med Norge och vi hatar de fortfarande - 2 poäng kan de få men inte mer!

Huruvida Israel ska vara med i denna europeiska tävling tvistar många, meni ärlighetens namn, om det ovan nämnda gäller så varför inte. Roligt är iaf att se en mängd svarta människor sjunga gospel.. för Israel.. Lite ödmjuk kommentar efter detta är väl att det nog lockades fram en tår under Greklands Bonnie Tyler-ripoff, men låten är helt underbar och det är väl bara att inse att Grekerna klarade sig utan svensk hjälp iår.

Lika roligt är det att se porrnazityskarna importera arbetskraft till sitt bidrag från forna straffkolonin Australien. Fanns det inga renrasiga ariska övermänniskor kvar när musikgurun Ralf Siegel övergav Tyskland för att skriva åt Schweiz? Eller är det kanske så att tyska profetian äntligen slaget in - att Arbete Ger Frihet..? Att sedan bidraget höll lika hög klass som tanken på det tredje riket och utgången blev därefter - men ni får väl trösta er med ett horknull nu under vm... [
har du tid - läs här]

Kommentarer
Postat av: Micke

Intressanta tankar. En regeländring i ERC vore väl inte för mycket begärt.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback