Låt oss slå ihjäl solidaritetsveganerna

Såg ett intressant program av Mr Penn & Teller som handlade om genmanipulerade grödor och det förhållandesätt som västvärlden ställer till möjligheten att skapa grödor som klarar att växa på idag otillgänglig terräng.

 Att som västlänning, med möjlighet att välja i det överflödssamhälle vi skapat för oss, hindra utvecklingsländer att producera genmanipulerade grödor motståndskraftiga mot torka och ohyra  är inget annat än rasism. Vi kommer aldrig att kunna skapa röda stugor med böljande sädesfält i Saharaöknen som kan förse en svältande kontinent med mat, slumkvarteren i Sydamerika kommer aldrig att få tillgång till köttbullar från ICA, Scan och Eldorado från samma butik.  Ska vi låta människor dö av svält när räddning finns?

Man ifrågasätter det etiska i att ändra i växters DNA. Alla grödor vi idag sätter i oss är förädlade ur sitt ursprung. Vad är omoraliskt med att ändra i en gen med effekten att 250000 människor per dag slipper svälta ihjäl. All mat som idag produceras räcker till att föda 4miljarder människor, vi är 6, vilka två miljarder ska frivilligt lägga sig ner och dö?

Veganism som solidaritetshandling är lätt att ta till när man har valmöjlighet och är inget annat än en egocentrisk ohumanistisk  handling. Man hör ofta att det tar mer energi att föda upp en ko än odla en morot. Men hur mycket kostar det att flyga den moroten runt jorden, vad tar det i energi och kostnad? Varför inte låta utvecklingsländerna utvecklas och bli självförsörjande med tillhörande stolthet.

Vi i västvärlden har möjligheten att rädda liv - men solidaritetsveganer hindrar utvecklingen och skrattar åt föräldrar i Afrika som tvingas se på när deras barn svälter ihjäl! Rasister hela jävla bunten! Det är lätt att välja när man är lyckigt lottad med valmöjligheter.

Kommentarer
Postat av: Margaretha

Kunde inte ha sagt det bättre själv....

2006-08-08 @ 10:16:08
Postat av: Hannes Engberg

Vilken idiot du måste vara, taLar om rasism när du själv låter mörda andra arter för att, du anser att du står under dig, för att tillfredställa dina behov.

2006-09-26 @ 08:36:08
Postat av: Vidde

Hannes Engberg: Egentligen tycker jag lite synd om dig eftersom du tydligen missade läsförståelsetestet i skolan. Jag talar om ett förtryck av miljarder människor som inte vill annat än leva av sin egen jord i ett klimat som inte tillåter de. Att du knaprar morötter är ditt val - men om du inte låter en afrikansk bonde odla sin mark med en gröda anpassad för hans jord och du skrattar medan du dicker mungbönejuice - då är det du som är människoföraktare - INTE jag


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback