Skäms MKB, Skäms Hyresgästföreningen

Från idag är den analoga TVsignalen lagd i respirator hos MKB - Malmös kommunala bostadsbolag. Som hyresgäst hos MKB kan du från idag fritt se SVT1, SVT2, SVT24, Barn- & Kunskapskanalen, TV4, Danmark DR1, Danmark TV2 och två lokala grötstationer som kör reklamslingor. Fram till digitalTVomläggningen senare i år väljer MKB att samköra danskt analogt marknätet med en strypt variant av det svenska digitala - dvs långt under det totala utbudet av de fria digitala marksända kanalerna!

Vill man ha tillgång till vad idag räknas som ett grundutbud i svenska hem: TV3, TV4+, Kanal 5, TV6, TV8, MTV, Eurosport, Euronews och Discovery kostar det extra 60kr/mån. Men det kräver att man köper en sk. "Allemansbox" för 115kr/mån + anslutningskostand på 395kr. Denna "Allemansbox" är i socialdemokratisk anda en Malmöitisk arbetarklassvariant av Boxer, som för övrigt erbjuder alla kanaler hittills skrivna + ett tiotal övriga inklusive bla TV4Film TV400, TV4Fakta, CNN, Nickelodeon för en kostnad som är 10% lägre per månad!

Bakgrunden är ett förslag lagt i samarbete med Hyresgästföreningen. För att inte hindra hyreshöjning under 2006 beslöts att MKB skulle frysa hyrorna mot att skära i basutbudet när det gäller TVkanaler 2007. Pungspark: Hyresgästföreningen. Vem har sagt att jag går med på detta avtal - har jag ens blivit tillfrågad om vem som ska sköta mina förhandlingar med MKB? Men givetvis måste det vara så att om jag inte är med i Hyresgästföreningen så är minskningen av TVkanalerna i min lägenhet olaglig eller iallafall ett fall för diskussion mellan min och min hyresvärd?

MKB ser bara fördelar; man slipper förhandlingsmöten med TVchefer från Stockholm och kan lugnt  fortsätta åsiktsregistrera sina hyresgäster; istället har man skapat en A la Carte-meny av tillvalspaket. De vanliga Canal+ och ViaSatpaketen finns men kanske mest; paket för att blidka alla invandrare som finns i MKBs besittningar. Man presenterar en aldrig sinande uppsjö av Bratwurst- och JallaJallaTV - tyskar, turkar och araber kommer aldrig någonsin mer att behöva lära sig nyheter eller se på integrerande svenska realityserier talade på sitt nya boendelands språk när MKB matar de med hemlandsbaserad information som de likaväl kunde skaffat sig hemma.

Bäste åsiktsregistrerare hos MKB - misstolka mig inte nu. Jag är stolt och glad innehavare av en MKBlägenhet i ett bra område med bra husvärd; lägenheten hyrs till en skälig hyra, trapphuset städas halvhjärtat en gång i veckan, det är sällan vi hittar uteliggarbajs i källaren och vi är uppskattningsvis 48 lägenheter på en tvättstuga. Dessutom är jag stor förespråkare för valfrihet. Men detta är ren och skär girighet från er sida - inte minst med tanke på priserna från konkurrerande leverantörer och moderbolagets nettovinst på styva 180Mkr enl årsredovisningen från 2005..

..och Hyresgästföreningen med er skrämselpropaganda; Er storlek, Er styrka.. I år höjde MKB hyrorna för sina dryga 20000 lägenhetesinnehavare med 1,7% vilket är en bit över landsgenomsnittet. Detta samtidigt som företaget gör en rejäl vinst genom TVkanalsomläggningen där MKB med råge tjänar in förra årets hyresökningsbortfall med detta årets Allemansboxavtal och tillhörande tillvalspaket samt med minskade utgifter till TVbolagen. Bra förhandlat Hyresgästsföreningen - vems sida står ni på egentligen?

Kommentarer
Postat av: Ank

och dessutom förhandlades bokvar rabatten bort, så hyresgästföreningen tycks vara de sämsta förhandlare som finns, eller är mkb-s förhandlare
J-VLIGT skickliga,så nu blir det till att hyra gratis filmer på barnunga på biblioteket istället(eller göra en olaglig variant av samma handling)

2007-01-18 @ 09:17:43
Postat av: Puttski

Det kallas komersiell-TV för att det ska va gratis.....men det är dyrare att få tillgång till än svenne SVT kostar i licens. Tur att vi har internet....

2007-01-19 @ 14:38:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback