Den långa resan

Klockan 1420 går tåget från Stockholm till Malmö.. eller gick.. eller kanske än bättre skulle ¨gå.. Två dagar efter en snöstorm i landet Sverige år 2007 är vi fortfarande strandsatta i huvudstaden. Tåget går till Nässjo, därefter buss till Hässleholm och tåg vidare till Malmö.. eller gick.. eller kanske än bättre skulle skulle gå.. 1500 gick tåget.. Führer tågmästare hävdar att förseningen berodde på att tåget var försenat från Malmö; lustigt - dels kom tågsetet norrifrån, dels gick det inga tåg från Malmö.. alla tåg utgick från Nässjö..

Ständigt rapporter över att träd har falit över spår och elledningar; att detta fortfarande är en nyhet för elbolag och SJ att gamla träd faktiskt trillar i blåst. Det räcker med att vi är 2 dagar över tiden med en betalning till EON så skickas du till inkasso; ett träd över östra stambanan och tågtrafiken ställs in utan ersättning till resenären. Men vi kunder håller käft och accepterar! Det gör inte jag! Skicka ut en långtidsarbetslös i skogen och röj för fan. Det finns gott om arbetslösa som gärna drar på sig en extra hjälm och går ut och röjer. Och medan ni röjer - se till att hugga ner träden längs banvallen så vi kan komma fram - var ligger problemet?

Väl framme i Nässjö tar nästa problem vid. 400personer måttligt irriterade redan ska ta sig ombord på bussar. I dessa stunder kommer den värsta hos människan fram. Vi har alla garvat läppen av oss när vi ser en massa schalhuvud i Bangladesh tränga sig ombord på en buss - i civiliserade Sverige gör vi precis likadant. Det enklaste i en situation som denna är att en handfast person från exempelvis SJ tar ton och delar upp alla i led; främst de som absolut måste fram först - bak de som inte har bråttom eller faktiskt kan vänta. Men inte SJpersonalen i Nässjö. Jag vet inte om det berodde på att man aldrig sett så mycket människor samtidigt i denna håla men det finns länder i Afrika som organiserar bussresor bättre än den tafatta SJpersonalen i Nässjö. Det finns en tjej som inte vet vilken buss som går var - alla tränger sig på bussarna med resultat att de som lagt in väskorna inte får plats eftersom de bagagelösa redan trampat ner 4 barn och 3 pensionärer på vägen och satt sig på bussen - känner du igen scenariot?

Sen tar det 2,5timme att köra mellan Nässjö och Hässleholm - på vägen ut från byn är det en traktor som tar hela vägbanan.. Det snackas om att skänka Skåne till Danmark.. lär smålänningar att bygga motorvägar istället! Hugg ner träd längs banvallen och tänk för fan när ni ska ombord på bussar! Respekt för jävelen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback