Skärp dig för fan Brita

Det är synd om den som inte kan ta sig fram med tåg. Men det är inte synd om den som är för lat och bekväm. Ta gärna en titt på Sydsvenskans tragiska fall om Brita: läs här.

Är man sjuk ska man ha hjälp - i ett land som Sverige ska vi ta väl hand om våra gamla och sjuka. Men samtidigt gäller det att precis som i alla andra fall se över kostnader och rutiner så att hjälpen fördelas rättvist. Detta exempel involverar en dam som faller in i kategorin lat och bekväm lika väl som man tycker synd om hennes öde - en människa så intalat beroende att hon inte längre vågar ta hand om sig själv.

Damen har rest subventionerad taxi så gott som gratis sedan mitten av 80-talet. Med detta faktum i åtanke har hon givetvis aldrig fått reda på vad resor egentligen kostar - Brita - en enkel biljett mellan Arlöv och Rydsgård kostar med ett rabattkort 67.20 kronor.. På grund av dina åkommor behöver du kanske lite hjälp att ta dig upp på tåget - det fins gott om hjälp. Om du inte vågar fråga en medresenär - hjälp, prata med någon man inte känner, så finns det konduktörer på varenda tåg med uppgift att hjälpa dig.

Du är rädd för att inte kunna gå på toaletten när du åker tåg? Hade du någonsin försökt åka tåg istället för att se problem hade du vetat att kupén där toaletten finns rymmer gott om plats för både dig och din gåbock. För försök inte för en sekund få mig att tro att det är lättare att sitta i en gratis färdtjänsttaxi när man är kissnödig - Brita - din resa tar en timme - hur vore det om du kissade innan du gick hemifrån? Det gör min sjuåriga dotter och  det klarar hon utmärkt!

Men visst är det lättare att vända sig till en dagstidning och gråta ut hos en scoopkåt journalist istället för att ta kontrollen över sitt eget öde. Det är lätt att bli bekväm i sin tilvaro, med eller utan ett handikapp. När man mister sin trygghet känns det tungt men det kan få dig att växa som människa. Brita för fan - åk tåg och lämna helsidor åt verkliga orättvisor i dagens samhälle och inte om en 60årig kvinna för lat och bekväm för att ta sig till tåget och för snål för att betala sin egen taxi..


Kommentarer
Postat av: Nicco

Hatar du 60-åriga kvinnor ??

2006-11-07 @ 14:10:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback