Det finns fullt av sjuka människor

Vi människor älskar att letar efter ursäkter - ingenting får vara på ett sätt bara för att det defako är så. Det finns alltid en anledning och anledningen är alltid ursäkten för ett beteende.

Tioårige Bobby, neger och förståndshandikappad, plågades till döds av sin styvfar och biologiska mamma med hjälp av s/mliknande tortyrlekar. Att två vuxna människor finner njutning i hårda s/m-sexlekar på förutbästämda och överenskomna villkor är väl helt ok, men att blanda in ett barn är oförsvarligt - man skulle kunna säga sjukt. Men i Sverge tillåts ingen vara per definition sjuk - en människa är aldrig ond i grunden utan man måste hitta en orsak - en bortförklaring, en anledning till varför personen är sjuk.

Folkbildartabloiden Expressen som förresten var först med att avslöja Hagamannens identitet och som nu, när landets största knarkkung fritagits från en anstalt blivit fritagen, avslöjar dennes namn - allt med parollen att det ligger i allmänhetens intresse, publicerar nu tesen att mamman har drabbats av en symtom som gjort att hon kunde hjälpa sin nye pojkvän att tortera sin son till döds.

För det första, ligger det inte i allmänhetens intresse att publicera bild, namn och personnummer på mördarparet? Eftersom de kommer att skylla på varandra och således bli frikända enligt svensk rättspraxis, är det fritt fram för de att flytta var fan som - jag vill gärna veta om de blir mina nya grannar så jag kan köpa en spikpistol och nita ihjäl svinen! Grovt? Vill du att dina barn leker utanför deras dörr?

Vidare, varför hitta på anledningar? De är sjuka helt enkelt! Hagamannen som våldtog kvinnor och stympade de efteråt - sjuka! Lars Danielsson flyger världen runt mer än svenske kungen, på skattebatalarnas bekostnad - sjuk! Människor är sjuka! I olika grad, men sjuka! Sluta bortförklara!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback