Där försvann yttrandefriheten

Det snackas en del om bloggar numera. Det för nu regerande partiet i förra välfärdsstaten Sverige börjar fundera på internetcensur för att någon politisk motståndare outar ryktet om att statssekreteraren Lars Danielsson skulle haft ett förhållande med ett blont kjoltyg.. Marita Ulvskog, som glömt socialdemokrafiska smutskastningsmailen från partiets eget högkvarter, tycker att det är oacceptabelt att publicera rykten på internet - frågan är om hon är svartsjuk? För inte ens Marita hade kunnat säga nej till raggningsfasen: "Ska vi knulla i regeringsplanet och käka Beluga efteråt?"

Får man tycka och skriva vad man vill i en blogg? Är det förtal att påpeka sannolikhetsgraden i att anledningen till att Ulf Lundell släppte samlingsplattor härförleden är att nazistpengarna han fick från Ultima Thules coverversion på Öppna Landskap tagit slut? När är det yttrandefrihet och när är det förtal - och när kan man kalla det för samhällsupplysning?


Kommentarer
Postat av: Vidde

Grejen är; hur många hinner läsa en hemsida? Det finns så många, så är det egentligen värre att någon skriver något på en hemsida än att någon går och snackar om något med alla en kväll på krogen. Visst, hemsidan ligger kvar väldigt länge, men alla som länkar till en hemsida kan man jämför med dem som för ett rykte vidare till sina kompisar. Ska vi förbjuda eller censurera hemsidor ska vi göra detsamma med vad folk säger till varandra, tycker jag. Fast jag tycker iofs att det skulle vara helt befängt och att alla som inte håller med mig kan ta sig någonstans...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback