Självmordskatten

Det var lite tyst i lägenheten när jag kom hem efter jobb. Kisekatten sover tänkte jag och hoppade snabbt in i duschen och drog till Ystad för att träffa älsklingsvännen - tack för maten och för en mysig lördagsdejt hjärtat. Sov lite på vägen hem, anar att jag var äldst och nyktrast på det pågatåget.. kommer hem och tänkte koppla av med ett par uppdrag på Grand Theft Auto - Liberty City Stories.. jaja.. jag vet men TVspel ÄR avkoppling, av med kläderna, fram med lördagsläsken.. reagerade dock lite på att det fortfarande var väldigt tyst hemma..

Ingen katt? Saffy - ropade i hela lägenheten.. nä.. ingen katt. Öppnar alla skåp och dörrar.. fortfarande ingen katt.. kommer in i mitt sovrum och ser att glipan i fönstret är lite större än vanligt.. sliter upp det och ropar efter älkslingkisen.. tre våningar ner.. på trappan till källaren ser jag ett ynkligt litet knyte som tittar upp med stora ögon.. min älskade Saffy Mjaouth.. på med ett linne och ner för trapporna.. hon lever och tittar skräckslaget på mig när jag tar henne i famnen.. inget skrik bara en livrädd kise..

När hon kommer in genom dörren känner hon igen sig och hoppar ur min famn raka vägen till matskålen och glusar i sig en påse KiteKat och jamar efter en påse till.. försöker klappa henne men hon är precis lika bråkig som vanligt när man vill kela på andra villkor än hennes egna.. ungefär som vilken tjej som helst..

Efter att ha krafsit lite på fönsterrutan som hon lyckats benda upp tidigare ligger hon nu på monitorn precis som om inget hänt - hon haltar inte och låter inte konstigt på något sätt efter ett fall på sju meter.. tvärtom ser hon rätt nöjd ut.. Lite grann som "Nu jävlar har jag minsann sett vad som fanns där ute".. Tänk om man kunde få reda på vad som hänt..

Kommentarer
Postat av: Vidde

Jag skulle ta katten till veterinären bara för att vara säker. Men troligtvis är det inget fel på den. De klarar fall extremt bra, de små liven, och det är vi glada för!

Postat av: ank

cool kisse!

2006-07-03 @ 15:04:23
Postat av: Putte

Dax att skaffa en Cat-o-Cam för att se vad som händer på dagarna. :-)

2006-07-03 @ 17:26:36
Postat av: Jimmy

Vilken tur att det gick bra för katten. Bättre djur finns inte helt enkelt. :) /J

2006-07-06 @ 10:24:06
URL: http://www.constapel.se
Postat av: Tabbydiva

Huva! Nästan något liknade hände mig en gång. Bara innan man fattade att katten var ute tog tid! Det är en känsla jag aldrig vill uppleva mer. Paniken att inte hitta älsklingen och sedan den gnagande känslan att kanske, kanske, hon är ute... Jag bodde just då på studentkorridor och min Flara tog sig ut genom fönstret från en av mina korridorare och måste fallit ner. Jag bor på tredje våningen... Det var en skrämd och ynklig kisse jag hittade utanför tvättstugan... Men hon klarade sig utan några men - och korridorarna blev ordentligare efter fadäsen och aldrig har ett fönster lämnats ohakat efter den hemska dagen

2006-07-13 @ 21:48:42
URL: http://www.fjallsippans.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback