Knarkande leksakstillverkare

Det två starkaste droger jag någonsin testat är nikotin och alkohol. Det har räckt utmärkt för mig. Visst har man varit nyfiken påsugen på att testa något annat men då har logiken kommit in i bilden. Tänk om man knaprar ett piller, slickar ett papper, drar en lina eller skjuter upp lite gott - och så får man den där första perfekta trippen som alla missbrukare fortsätter jaga ifatt - hur skulle man då kunna nöja sig med att dra ett helrör vodka, ett paket Davidoff White och känna sig snygg och skön? Visst är det barnsligt att bli knökpackad och skicka patetiska porrsms klockan 2.45 av typ "Hej snygging, ska vi ligga ikväll?" och hitta sig själv vaken och ensam i sin egen säng med en hög pommes frites från Burger King som sällskap - so be! Men någongång med hyggligt stora mellanrum är det kul.. och så vill jag att det ska vara!

Men det finns branscher som knarkar hysteriskt mycket och där man tjänar kosing. Och nej, det är inte media eller försäljning även om det satan i gatan dras linor där utan hör och häpna - i leksaksbranschen. Bevisen duggar tätt - Teenage Mutant Ninja Turtles, eller Hero Turtles som de fick döpas om till när knarkande japaner ville exportera skiten - ordet Ninja lät så våldsamt.. TMNT - snacka om vad knark som gick åt när dessa skapades. Tänk dig ett japanskt styrelserum. Efter 5415 bugningar och bockningar sätter sig ett antal kostymnissar vid ett runt bord och så beslutar man om en storyline där fyra i en kloak nerspolade sköldpaddor utsätts för radioaktig strålning, hittas av en råtta som klär de i färgade hårband och tränar de i gamla japanska krigstraditioner med pinnar och kaststjärnor.. Knark vs Alkohol - 1-0

Eller ta My Little Pony - en armé av ponnyhästar av alla dess storlekar, i plats, med tillhörande hårborstar och paljetter såbarnen kan sitta i soffan och bli än fetare kamma manen på hästarna. Knark vs Alkohol - 2-0

Det finns dock två saker som jag saknar i dagens leksaksutbud - tänk en docka/actionfigur som är extremt överviktig när såg vi det senast? Eller en docka med politiska åsikter? "Här kommer nya kramdockan "SSU-Anna och med henne en galen häst" - detta blev ju ett kul experiment..

Nu ska du tänka dig min gamle kollega Max Lorentz [speakern i TV4s Jeopardy]  "Nu är den äntligen här - Nazist-Bengt kommer till stan med sin portabla gaskammare - 299kr - bara för arier - på BR Leksaker"..  eller: "Köp nya Kebab-Dragan - komplett med vitlöksås och 8 syskon - köp till extrapaketet så får du kofot och matjord så du kan bryta upp parkettgolvet hemma och odla potatis!" Knark vs Alkohol - 2-1..

Ser ni, jag kan jag med, på mitt sätt - skål!


Kommentarer
Postat av: Vidde

Grejen med my little pony är ju att den/de som kom på det är ett geni/genier! För tänk på vad det är: man kombinerar det väldigt vanliga hästintresset bland unga flickor med barbie! Det är gulligt, glittrigt och i massor med söta färger. En given succé innan det ens släpptes.

När det gäller feta figurer med politiska åsikter; de är inte snygga/söta, och de tilltalar inte alla (för hälften är röda, och andra hälften blå, och några kan inte bestämma sig). Kommer aldrig att slå. För det handlar inte om att vara politiskt korrekt. Det handlar om att tjäna mest pengar innan man dör. Tyvärr.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback