Hur tänker Malmö Gatukontor

 "Det blir allt fler som åker kollektivt. För att Skånetrafiken och Pressbyrån ska kunna möta sina kunder på bästa sätt krävs bättre utrymmen. I ombyggnaden tas vänthallen bort till förmån för ett större kundcenter och för att personalen ska få en bättre arbetsmiljö då ventilationssystemet byggs ut"

Så skriver Malmö gatukontor på byggplatsen Södervärn, navet i busstrafiken i landets tredje största stad. Det är inte utan att man blir lite konfunderad.. det blir allt fler resenärer och då plockar man bort vänthallen? För tro nu inte att Malmöbussarna går i tid - lite solsken eller eller en halvfull buss och så är man 10 minuter försenad - i reklamen sägs att man aldrig är försenad, bara i lagom tid till nästa.. må så vara men plocka bort tidtabellerna helt då - de hålls ju ändå inte..

Tillbaka till ombyggnaden.. så vänthallen tas bort.. "för att personalen ska få en bättre arbetsmiljö då ventilationssystemet byggs ut.." - alltså visst är det viktigt att personalen ska må bra, men krävs det så stora lokaler för lite fläktar? Pressbyrån förresten - nu är jag en flitig stamkund men är ett större Pressbyrån en anledning att bygga om ett helt busstorg - vi kan väl säga som så att de norska Pressbyrålobbyisterna har lyckats bra hos Gatukontoret.. jasså du visste inte att den svenskaste av alla svenska butikskedjorna ägs av "hurra-vi-har-ingen-statsskuld"-norrmän.. välkommen till verkligheten.

Vad gör folk på en busshållplats? Man väntar på att bussen ska komma och har man tur kommer man själv liksom bussen i tid. Var vill man stå när det regnar och blåser, för det gör det ofta i detta land, även om det är sjätte tropiska natten på raken inatt.. jo, man vill vara i en vänthall med rena toaletter och en skön träbänk, man vill ha en monitor med bussarnas avgångstider och hållplatslägen.. förresten så finns det nu under ombyggnadstiden inte en enda klocka på hela Södervärn.. men det är ju viktigare att norrmännen blir ännu rikare..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback