Jämlikhet inför cancer, arga taxar och Herr Kanin

Fortfarande redigt skånskt förbannad på glappkäften på jobbet som inte kan ta emot kritik mot sin egna person utan att förändra saker och ting som undertecknad sagt för att dra till sig egna fördelar. Skiter i vilket egentligen, jag står 100% för det jag sagt men jag tänker inte låta någon dra nytta av det genom att skapa en egen sanning och spy ut den. Fan vad arg jag är egentligen.

Pratade med herr Niclas idag som också har lite problem med medarbetare; är det inte typiskt att de svaga ska ge sig på de starka i ren avund och okunskap? Scenario: en Tax och en Grand Danois träffas på en hundrastplats - vem är det som börjar skälla, mopsa sig och hävda sin egen person? Sedan är det inte dialogen i sig jag backar för, Vidde backar aldrig ur en dialog om den är väl underbygd, men det är själva okunskapen... ARG!!
Vintertid har det också blivit. Vi har fått en extra timme! En extra timme att städa, laga mat och gnälla på dotterns vansinnesutbrott på. Tröstade mig med ett samtal till Amandas mamma som ska på anställningsintervju i veckan - vi skrev ansökan tillsammans och jag är jätteglad för hennes skull att hon får komma på intervju, lycka till Jenny. Sen messade jag en god vän som efter ett sexparty införskaffat en Mr Rabbitdildo för hysteriskt mycket pengar, ville ha en recension men hon svarar inte.. konstigt..

Söndagsmiddagen blev Rödvinsmarinerad kycklinglever med skogssvamp på en bädd av smörslungad pasta. Dryck: Gaida Merlot, Bulgariskt fylligt vin.. och CocaCola för minderåriga..

Satt och funderade vidare på jämlikhet.. just nu är det Rosa Rosetten som gäller, 20kronor kostar den och överskott går till forskning kring bröstcancer.. Det arrangeras Bröstgalor, pengar samlas in och det är glada leenden överallt.. men 2005, i jämlikhetens tid.. har inga siffror på det men återkommer gärna om så önskas, men vad händer med män som drabbas av prostatacancer? När hörde du något om en nationell pengainsamling för dessa canceroffer? Rykten säger att det är dubbla antalet män som drabbas mot antalet kvinnor med bröstcancer? Ytterligare ett skäl att ifrågasätta jämställdheten som tydligen bara ska få existera när det gäller kvinnor och deras problem.. kanske ska ringa Ian Wachtmeister och dra igång ett Manligt Initiativ.. han har lite väl mycket nazikopplingar men va fan, då kanske vi kan få lite drag under galoscherna.. eller det var redan gjort ja.. och det gick inget vidare.. nä, skit i Ian men tänk tanken. Jag är den förste att ställa upp på jämlikhet människor imellan, men det ska vara på bådas villkor!

Glappkäftar, Lerfigurer och snoppslag

Någon har tydligen sagt till min chef att jag är missnöjd med mitt bonussystem och att jag tänker sluta.. Han ringde igår och undrade vad som egentligen stog på.. fick väl förklara som det är: En anställd vill alltid ha mer betalt och en chef vill alltid betala så lite som möjligt. Vi kommit överens om ett bonussystem iallafall och det får man ju vara nöjd med, att man sedan alltid vill ha mer men det är en helt annan sak.

Och när det gäller jobbet.. det finns mycket jag är irriterad på och det har jag sagt till Micke. Men om den dagen kommer då jag bestämmer mig för att gå vidare i mitt arbetsliv så kommer han att höra det först från mig och inte från någon glappande käft hos någon jävla anställd.. är RIKTIGT irriterad idag.. glappkäftar är det värsta jag vet!

Att gå på bio i Ystad kostar 60spänn.. i Malmö nästan det dubbla.. skillnaden är att i Malmö finns biotekniker som kan ställa in en bra bild och en god ljussättning så att det inte är svarta suddiga kanter runt filmen likt en Bangbrosproduktion..

Träffade Anna och hennes barn, käkade kebabtallrik och mötte upp en liten liten kille till vilket gjorde 4 barn och två vuxna på Wallace & Gromitfilmen.. riktigt mysigt familjenöje men fyra barn är många barn.. en kisspaus, 80kronor popcorn och 80minuter animerat lernöje senare - filmen är hysteriskt kul - tog vi en taxi hem till Anna, pojkarna satt längst bak i taxibussen,  pussades och slog varandra på snopparna i bästa Jackas-stil hela vägen. Amanda har lite tjejblyg i en timme men sen kom hon loss och tog kommando över killarna och ledde slagsmålslekar i pojkrummet "man får inte slåss i ansiktet för det är fusk"..

Eftersom hon var på gränsen till tokförkyld åkte vi hem, mellanlandade på McDonalds och köpte varsin hamburgare. Tyvärr hann vi inte vänta på pommes eftersom vi skulle ta tåget hem och då brakade helvetet lös med världens argaste tråk ochbråkbebis som skrek sig till sömns på tåget, skrek hela vägen upp i lägenheten 45 minuter senare.. om vad vet jag fortfarande inte men imorse när hon vaknade sa hon förlåt för att hon skrek och lovade att hon skulle sluta vara hysterisk om jag lovade att sluta vara hysterisk.. och det får man väl ställa upp på även om jag numera har en viss tendens till att överreagera..

Vidare ska jag läsa om bibeln.. för skojs skull faktiskt.. och så överväger jag att börja plugga tyska på grundskolenivå.. också ett infall som jag inte vet var det kommer ifrån..


Günther vs. Britney

Det var ett par år sedan man kunde se Sikta Mot Stjärnorna.. vuxna människor imiterade artister och blev semikändisar. Rikets ungar tyckte detta var hysteriskt kul och visst gjorde man en barnvariant kallad Småstjärnorna där barnen mimade och kändisar som Robert Wåtz, Kayo och naturligtvis Pernilla Wahlgren bedömde hur likt orginalartisten barnen förde sig.. succé givetvis! Estrella sponsrade och barnfamiljer landet runt bunkrade chips och dippa och lördagskvällen var räddad.

På dagis och fritids runt om är fortfarande Sikta Mot Stjärnorna hett - självklart eftersom alla gillar att stå på scen och låtsas vara en kändis. Mitt lilla älsklingstråk- och bråkmonster är givetvis inte annorlunda: "Pappa vi ska ha Sikta Mot Stjärnorna" i Elevens val och vi ska mima. Jag ska sjunga Touch Me (Samantha Fox gamla hit som Günther förevigade förra året) för den passar mig så bra".. suck tänker man som pappa och föreslår för dottern att Disneyvänliga A-Teens vore väl ett bättre alternativ - Nic Camencovern "I Promise Myself" lyssnar du ju på mycket och pappa tycker Marie är jättevacker och du gillar Dhani så det är väl ett bättre alternativ.. och efter lite pappalist så gick Amanda med på bytet..

Igår kväll när vi gick hem från hennes kompis Ella kom chock nummer två: "Pappa jag har bytat låt i Elevens val. Jag ska sjunga en låt med Britney Spears istället" och så började hon nynna på "I'm Not A Girl Not Yet A Woman" - "det är en viktig tjejlåt".. vad säger man.. Dido, tack för att du skriver så vackra låtar som 6åriga flickor kan relatera till!

Kom igen Glenn

En 14årig kille i Göteborg har anmält Göteborgs Stad för diskriminering. I rikets andra stad har man infört "Tjejkortet", ett kort för tjejer åler 13+ som ger rabatter och "prova-på"-tillfällen för diverse fritidsaktiviteter. "Glenn" som vi kan kalla killen, mest eftersom han är från Göteborg, är inte transvvestit på något sätt utan vill helt enkelt också prova-på lite nya fritidsaktiviteter. Men han nekas köpa kortet - för han är kille!

JÄMO som tar hand om diskrimineringsfallen vickar lite i byråkratipärmen och säger att lagen kan ruckas lite på om det gäller skäliga undantag. Vad är ett skäligt undantag?

Vad än det må vara vet jag att Glenn kommer att förlora - här är en kille som ifrågasätter särbehandling av tjejer. Lek med tanken att det hade varit tvärtom - att tjejer inte fick köpa rabattkort för att de var just tjejer! Jävlar vilket liv - det har startats riksdagspartier för mindre...

Kom igen "Glenn" - jag håller på dig!

Utpressningsförsök - ja tack

Fick ett litet utpressningsmail idag:

Yo
På onsdag har din dotter namnsdag. Jag inser nu plötsligt att om man tar hennes förnamn och initalen av hennes efternamn får man Amanda R. Kastar omdetta aldrig så lite får man........ just det: RAMADAN.

Hur känns det att vara avslöjad som fundamentalistisk muslimsk undergroundledare? Öppen för lite utpressning?

Mwahahahhahaaaaaaa
:)
Din Vän,
Johanna

Som svar på detta vill jag bara citera Bibeln - Matteus 12:21

kram

Hemlöst var det här

Gav 20spänn till en kille som stod utanför Malmö Centralstation och tiggde pengar. "Han ska bara köpa knark" säger du.. Det brukar så en kille utanför Jägersro Center som säljer Aluma, hemlösas tidning i Malmö. De köper tidningen för 10kronor och säljer den för 20.. Killen ger mig alltid en kram och ett "Jag hoppas du får en riktigt bra kväll", han kommer inte ihåg mig mellan varven men det är alltid uppriktigt och ärligt..

Varför jag ger en slant då och då? Varför jag köper en tidning från en hemlös? Därför att någonstans längst inne hoppas jag att om jag hamnar i den situationen finns det någon som ser bortom alla fördomar och som lägger 20kronor på att hjälpa en medmänniska som mig.. jag är en fin människa som råkat illa ut.. lika fin är antagligen killen utanför centralstationen.. lite smutsigare men säkert lika fin

Smal av sex

"Sex gör Dig frisk, smal och lycklig" vrålar Aftonbladets Linn Heed och fortsätter "Du bränner kalorier och får bättre självförtroende"..

Kul för dig Linn, säger jag och passar bollen till alla människor därute, singlar med taskigt självförtroende som allt för sällan hittar one-nighters. Nu vet ni varför ni är feta och har taskigt självförtroende - ha mer sex? Med vem? undrar ni, tja, Linn Heed kanske ställer upp.. allvarligt talat - klart att det är härligt med sex, men frisk smal och lycklig, är det inte att lägga ett ok på mänskligheten?

"I vår stressiga vardag kan en stund i sängen med din partner vara väldigt välgörande. Du kan vila i stunden, i din kropp och din lust. – Det är en enorm motvikt till ekorrhjulet med alla dess prestationer, säger Linn Heed"

Om du då inte har en partner, vad gör du då? Går ut och raggar? Knappast eftersom det är väl det sista man gör om man lider av dåligt självförtroende.. eller så går man till krogen och bjuder ut sig.. men det är väl inte heller rätt.. tycker mig alltför ofta läsa artiklar om människor med dåligt självförtroende som sexmissbrukar - hur frisk smal och lycklig blir man av det Linn Heed?

Artikeln hittar du här

Regnbyxor, jobbkaos och hämtpizza

Regn, så in i helvete mycket regn och dagen valde fel spår från början.. Räkningar för 11000 på FSB, så var den lönen slut.. Det regnar ute - Amanda är helt förstörd för hon vägrar att ta på sig regnbyxor för då blir man retad i skolan. Efter pedagogiskt övertalande tar hon på de.. under protest men dock.. står och snyftar och snörvlar.. då ringer chefen och talar om att vi minsann lyckats skicka 20kvm kakel fel och att plattor till ett jobb måste omedelbums finnas på plats.. att det är spanska plattor spelar ingen roll och jag hoppas att jag får ledigt från jobb och personligen åka ner och hämta de men icke.. Så får lillprinsessan ett nytt tokryck. Eftersom hon har paraply behöver man inte ha regnbyxor.. och inte jeans heller utan bomullsbyxor.. pedagogiken biter inte och vi är sena.. hon går inte ut med regnbyxor. Då går jag själv, stänger dörren och efter en halv minut kommer hon ut i trappan utan regnbyxor och med paraplyet i högsta hugg, klar att gå till skolan "Jag skiter i mina regnbyxor".. vi är sena och jag lägger mig..

Fyra regniga minuter senare inser hon att hon faktiskt är blöt om byxorna och att pappa faktiskt hade rätt.. men pappa lyssnar inte.. orkar inte.. inser nu att jag glömt mitt busskort hemma.. "Pappa, ibland känns det som om man hatar varandra men man älskar varandra ändå och jag älskar dig fast jag vägrar ha regnbyxor.."

Kassaräkning tillhör inte det roligaste, speciellt inte om man är genomvåt efter en regnpromenad, det kommer en lastbil med en eller sex pallar kakel, det är ingen som riktigt vet samtidigt som man måste lokalisera vart de 20kvm plattorna som kom fel egentligen tagit vägen samtidigt som 40kvm ANDRA plattor är på vift.. men va fan - är man butikschef så är man.. och nu är stormen utredd.. men Amanda måste ha en ny jacka.. och regnbyxor.. Jenny och Jack kommer ikväll.. det blir hämtpizza i mängd.. för de återstående 430 kronorna på mitt konto..

Knivmördare är det synd om

Ola Karlsson blev 35 år. En kväll när han och hans flickvän promenerade hem genom Växjö passerade de ett gäng killar som hånar flickvännen för hennes utseende eftersom hon efter cellgiftbehandling tappat håret. Ola går fram och säger till killarna och blir knivstucken till döds.. av en nu misstänkt 15åring och hans bror som trots att han bar Olas blod på sina byxor svär på koranen att han är oskyldig..

Idag började rättegången - 15åringens mamma kollapsade i rätten, och det tycker Expressen är en nyhet värd att trycka..
Läs här

Hur familj, släkt och vänner reagerade när de såg 15åringen som tagit livet av deras Ola skriver man inget om.. men det är ju inget nyhetsvärde i hur anhöriga till brottsoffer mår.. det är ju förövaren det är mest synd om!

Anja Pärsson är fejk!

Har signat upp mig och hoppas vi testpilot för Pioneer och deras nya HDTV i plasma eller något liknande material.. vill verkligen för då får jag en TV och då kan jag betala TVlicens och vara med om att stödja PublicService och deras underbara folkbildande dokumentärprojekt..

SVT kommer att sända 100timmar från den alpina cirkusen 2005/2006.. hörde jag hos en kompis.. Anja "Sälen" Pärsson är ju tillbaka i backen och då måste SVT föja det, vilket för en gångs skull är förenligt med deras uppdrag.. men tänkte på en grej.. är det konstigt att Sälen vinner när det är hennes pappa som sätter banorna? Är det inte kvalificerat fusk på hög nivå? Pappa är tränare och sätter tävlingsbanorna som hennes dotter sedan åker och vinner i? Är det så att utan pappa är Sälen bara en medioker medelmåtta? Detta måste utredas, skriva insändare, bli huvudämne i Agenda, Sverker - fram med soptunnan.. eller..? Accepterar vi fusk när det gagnar vårt lands image som atletnation?

Polen del 4: Hotellbar och bakfylla

Efter en vecka i tillnyktrandes tecken lovar undertecknad härmed att bloggningen ska tas mer på allvar - som författare har man ju ett ansvar inför sina läsare att skriva och skiver man inte tappar man snart intresse. Så för att sum up the party - det var faktiskt en vecka sedan jag kom hem..

Villa Hoff, har inget att göra med en dansk öl utan är ett lyxigare värdshus längs Polens Östersjökust. Polens semesterperiod slutar 20september, sedan är det dött. Kände igen känslan från Båstad där affärer poppar upp inför sommaren men där affärsinnehavarna drar sig tillbaka till Östermalm när vintern kommer. Men skit i det för i källaren fanns en av de bästa inomhuspooler jag någonsin varit i.. 4x40 meter kanske.. eller än större, taket i plexiglas med blå font bakom, lysdioder, mosaik på väggarna, ett jättebubbelkar och en härlig bastu.. har inte bastat på många månar och vår glade finne i gänget var inte sen att ösa på en massa vatten och pumpade upp ångan.. Mitt enda problem där var att jag svettas rätt rejält i vanliga fall.. så efter att ha suttit i 85gradig ånga i en halvtimme, duschat och gått upp på rummet för att byta kläder så låg jag och eftersvettades i en halvtimme.. passade på att kolla igenom hotellets TVutbud.. 550 kanaler tar lite tid.. fan vad mycket skit det finns.. mestadels tyskt och italienskt dubbat skit.. och så ungefär 100 kanalplatser med telefonnummer.. du vet sådana där porrannonser med telefonnummer som kostar 123EURO per minut att ringa.. och för att man ska trilla dit så sitter det en vacker blondin i bakgrunden och onanerar till Eros Ramazotti..


Maten levde kanske inte riktigt upp till hotellstandarden.. visst var det gott men inget speciellt.. bäst var dock vår kypare som två tuggor innan maten var slut kom på att det fanns ju kokta grönsaker till maten som han glömt att servera.. kokta grönsaker är gott,  men dessa var dessutom mer än överkokta.. men ingen brydde sig markant eftersom det fanns ju en hotellbar.. och eftersom alla nattklubbar inom 30mils radie tydligen hade stängt blev vi förvisade dit.. och det hade väl varit helt ok om det inte varit så att det var PROvarning på bartendern..10 minuter för att få en RedBull Vodka, och då var den inte ens blandad utan kom var  och en för sig.... men fyra personer drack sig stupfulla på 200spänn, det är ej att förringa!

Vaknade mitt i natten av konstiga ljud.. El Chef hade tydligen svårt att somna eftersom någon smällt igen en dörr allt för hårt precis innan han skulle somna så han låg och zappade mellan kanalerna och nu hade han tydligen hittat en vuxenkanal.. det lät så.. själv somnade jag om..

Båten hem, det finns en anledning att man ska flyga hem efter resor, det tar mindre tid.. Visst är det trevligt när vi upptäcker att det är happy hour i baren, 4cl vodka för 7SEK och en massa White Russians i baren.. men man vill bara hem.. I baggaget fanns ett antal liter sprit, öl, kaktusjuice, polsk porr inhandlad på en bensinstation bara just därför att, cigarretter, ännu mer sprit och en tavla som Janusz köpte med sig.. När vi rullar av båten i Ystad, jo - sjuksköterskorna var med på båten men de stackarna hade konferens på hemresan; såg inte så mycket av de, är man i en total dimma. Janusz som kör oss genom tullen börjar skoja med kvinnan i uniform om vår GPS som visar att vi är ute och flyger men inser snabbt att det är en tulltjänstekvinna han pratar med och att det kanske är dags att landa.. en landning som tagit en vecka att färdigställa.. men tjofaderittan, nu är man tillbaka!


I väntan på del nummer 4..

Det är så synd om Alexandra Pascalidou, grek, hedersblatte, tvkändis, författare, kåsör och som numera även kan kalla sig plagiatist. Det har kommit fram till Resumé, medias skvallerblaska no2.. www.dagensmedia.se leder fortfarande obestridigt.. att hedersblatten (jo, precis som Carlos Rojas Beskow ser hon det fina i att vägra anpassa sig till ett lands traditioner och har inte något alls emot att vara blatte) inte alls är så orginell som hon vill få det att verka. Minst ett kåseri har hon plagierat.. och det är så allvarligt att riksgnällfittan och övermänniskan Linda Skugge som faktiskt.. om jag ska vara riktigt ärlig inte gjort något annat vettigt än att tycka saker och folket har varit så blåögt att de svalt allt.. hursom.. Linda Skugge tycker i Expressen att detta måste utredas ordentligt..

Vad är det som ska utredas? Att en kåsör hämtar inspiration och lånar lite ibland? Men vi vet hur det kommer bli - Alexandra kommer ta sitt etniska ursprung som skydd: "Ni hackar på mig för att jag är invadnrare och kvinna - det är inte så lätt att vara invandrare och kvinna" och alla som eventuellt har en åsikt kommer att bli klassade som rasister.. suck..

Det är läsaren som styr - om man gillar Linda Sugges manodepressiva självmordstankar och onanihyllningar bättre än Alexandra Pascalidous "Jag är invandrare och så jävla mycket bättre än alla andra" ...

Eller så skiter ni i skvallerkärringarna och hyllar Vidde - för här plagieras fan inga åsikter!

Polen del 3: Bowling, vacker Malmösjuksköterska + attraktiv Vidde = ? samt en fontänspya

Relationstankar far genom huvudet idag.. snabbt som fan dessutom.. och det faktum att jag inte har några isbitar.. köpte en massa skumma saker från Polen och merparten kräver is. Inte för att jag blivit beroende, men lite körsbärslikör vore gott.. en annan ska jag lärt mig i Polen är öl med koncentrerad hallonsaft i som dricks med sugrör.. Det låter lite fjortisvarning men är faktiskt rikitgt gott.. vilket för oss in på den tredje delen om Polen som tar sin början klockan 1800:

Destination: Bowlingbana
Målsättning: vinna nationskampen
Tillvägagångssätt: slut upp bakom fd juniorSM tvåan som vi hade med oss
Distraktionsämne: Polska vackra Karolina i allt för glittrande leende och ett fläckfritt utseende
Motåtgäld: Öl
Bieffekt: En jävla massa klot i rännan är man gick upp i banan jämsides med Karolina.

När kvällens tvåtimmarspass är avklarad finns två segrare: Sverige och bartendern som endast på vår
bana  bestående av sex svennebananer lyckas raka hem en nota på 42 öl. Snabb dusch där undertecknad + chef bestämmer sig för att det som händer i Polen stannar i Polen.. ledsen att outa dig Micke, men att sitta och somna vid middagen och lägga sig innan klockan slagit 2200 ger dig underkänt. Men du var trött.. och så fanns det mer sprit åt mig.. och sprit fanns det. Problemet var att dansgolvet låg på plan två och baren på första och det blev en jävla massa spring.. Sen gjorde det ju inte bättre än att jag och Herr Blom från Åland regerade på dansgolvet. Man blir ju törstig..

När jag kommer tillbaka från en vätskekontroll blir jag mer eller mindre attackerad av tre sjuksköterskor från Malmö. Alla tycker om Viddes utseende, snygg, charmig och en kläcker ur sig frasen attraktiv.. och Vidde blir lite konfunderad.. men det som händer i Polen... ja.. men så kommer de till den springande punkten i attacken - jag ser ut som en looser i mitt röda ljusdiodbälte..

Vi snackar lite och de upptäcker att Vidde, förutom att han är en utåtriktad, hysteriskt trevlig, faktiskt är en precis så snygg, charmig och tillochmed attraktiv kille som de trodde. Nackdelen är ju att alla är otroligt uppbokade och lyckliga i sina äktenskap och hade inte ens en liten tanke på att ändra på den situationen.. kanske.. vi fick lite förfrågningar om vi skulle stanna nästa natt också, men tyvärr så var vi påväg till ett nytt hotell.. Jag snackar lite med en tjej som visar sig vara en helt underbar kvinna och vi har väl egentligen hur trevligt som helst tills någon, inga namn, tycker att han måste klämma lite på en av tjejerna som då tydligen har det bästa förhållandet hemma. Resolut och unisont bestämmer sig tjejerna för att få och lägga sig och det fanns inte ens tid att fråga om man fick följa med..

Så där satt man, vid ett bord så fyllt med glas att man inte kunde se bordsskivan.. marknadschefen för PoolSpa med underbart intelligent och trevlig flickvän, jag, Janusz, en långhårig kakelsäljare från södra Polen och Adam.. Adam är stor och har haft lite snea men intresserade ögon på mig hela kvällen. Nu får jag reda på varför: först ogillade han mig för att jag hade blingbling runt halsen, snygga kläder i rosa och svart men sedan hans vänner tyckt jag var trevlig hade han gett mig en chans och nu tyckte även han att jag var en härlig kille.. med ett häftigt bälte.. som han ville köpa.. men nä.. det ville ju inte jag.. men vad gör man när 2 meter Adam sliter av sig sitt eget och ger mig det tillsammans med 250SEK.. man säger TACK
och hoppas att han inte ska ångra sig. Men det gjorde han inte, tvärtom - han stegade till baren, hällde upp 8 vodkashots och tvingade i mig de eftersom så gör man business i Polen..

När jag vaknar på morgonen vet inte jag var jag är. Ingen aning.. mitt minne är helt blankt.. jag tittar på TVn, på trädekorationer, gardiner, fönster, på det faktum att jag ligger i kalsonger ovanpå mitt täcke.. att Micke ligger i sängen bredv.. AHA.. jag är i  Polen.. Micke ligger grinande bredvid och undrar hur långt jag körde inatt.. va? Tydligen hade någon kramat toastolen på natten.. eller kört lastbil.. är det ett lokalt Skurupsuttryck för att "spy upp all skit men ha inget minne av det"? Apropå slogans minns vi alla "When in Europe Don't miss Skurup".. "Det man inte minns har inte skett" gillar jag bättre..

Fortsättning följer.. en fortsättning innehållande lyxhtoell, tankspridda kypare, 80gradiga bastubad, hårdporr och total dekadens.. eller lite iallafall.. och fick man se sjuksköterskorna igen.. och hur mår mitt bälte i Polen.. imorgon reder vi ut frågetecknen!

Polen del 2: Soppa och vodka

sitter på mlm centralstation, missade tåget till jobbet. bankmötet gick väl.. sådär.. nåväl, fortsättning på polenäventyret följer..

efter många sköna minuter i bubbelpoolsliggande läge, påklädning och avresa till staden gryfice enda lunchrestaurang; svampsoppa med korv och ägg till förrätt, typisk biff med potatismos + tillhörande pilsner.. jag vet faktiskt inte om det blev en liten vodkajävel också.. vi provade nämligen många olika vodkasorter under våra timmar i polen, varje med egen smak och karaktär, men jag är bara människa och har lite svårt att utskilja just EN i mängden...

btw: bredvid mig sitter en man och sörplar på sitt saliv hela tiden, fy i helvete vad äckligt det är...

viddemannen har inget körkort, det har janusz, vår polske guide, guru, resevärd.. ett tag till.. han kör bil på ett.. polskt sätt.. på polska vägar.. således ansåg jag i detta läge det bäst att sluta ögonen och inte vakna förrän vi var framme på hotel senator i kolobrzeg.. fyra guldstjärnor, bowlingbana där sex personer på två timmar kommer att klämma 42 öl, ett disco som kommer att få total svenskdominans, en bar som kommer att tömmas och en toalettstol som kommer att kramas.. snacka om cliffhanger..

Polen del 1: Båt och bubbelpool

Sovrummet kändes lite mindre imorse än det gjort på ett par dagar. Om det är alkoholen som släpper sitt tag om medvetandet eller om man vant sig vid fyrstjärniga hotell med SPAanläggningar och äggrörefrukost på en bädd av korv, bacon och polsk salami låter jag vara osagt.. borta bra men hemma bäst, jo, visst ligger det någonting i det men samtidigt hade jag lätt kunnat stanna ett par dagar til..

Räkmacka och pilsner hemma hos Micke inledde utbildningsresan som resulterat i att jag numera är en certifierad återförsäljare av PoolSpas massage/bubbelbadkar. Polenfärjan ett par timmar senare med File Oscar, pilsner, 37kronor för en perfekt Long Island Icetea, 4cl vodka för 7kronor och ett hysteriskt blackjackspelande som mainfeature resulterade i att man sov rätt gott de två timmar vi hade på oss innan bilen skulle rulla av färjan.

PoolSpafabriken tog emot oss på sitt bästa humör efter att vi åkt på rätt små vägar genom Polen.. Countryroads? typ.. ja.. Genomgång av produkter och tillbehör, rundvandring i fabriken där vi såg hela processen från ett jätteark akrylplast till montering av ventiler till ett komplett nytt bubbelbadkar.. inga tjejer i fabriken, två kineser och en neger - resten unga polska killar som springer runt i akryldamm hela dagarna utan munskydd. De blir tillsagda hela tiden men struntar i det.. men badkar kan de göra.. och för att avsluta del 1 så.. tja.. efter rundvandringen så var man ju lite trött och stel i lederna så.. man var ju tvungen att koppla av lite.. du vet, gått mycket, skakat hand med ledningen.. var gör man bäst i det läget?poolspa



Spanien och en massa gödsel

obekräftade uppgifter säger att polen visst har internet, så vem vet, det blir kanske en direktrapport från östfronten. om du ska åka bil i spainen på måndag så ta i beräkning att transportföreningen hotar med blockad av större vägar samt maskningsaktioner.. det är så kul med kulturskillnader, i Sverige skriver vi insändare till Dalademokraten, i Frankrike och Spanien slänger man gödsel på statliga byggnader..

Klädbög på väg mot öst

Drar mig till minnes en midsommarfest för många månar sedan.. Måns var singel, och det var nog jag med.. fest i slakthuset och vattenspridare, mängder med sprit och fest i brunnen.. och Måns blev kallad smågay eftersom han hade tre ombytespar i klädväg.. jag hade bara två.. håller på att packa till Polenresan, och det är attans vad kläder man packar ner.. två byxor, tre skjortor, två tröjor, två kavajer, femton strumpor, arton kalsingar, badshorts.. de gamla för de nya är det skumma vita fläckar på.. jag ska vara borta i tre dagar.. överpackad.. ja.. faktiskt redan nu.. så när jag ska på bankmöte på måndagmorgon lär jag både se ut och lukta som Lech..

och polska pengar har man fixat.. kursen är tydligen 2,5 till min favör, men jag tror Forex bluffar.. 600slottisar för 1500sekiner, stämmer det? en svensk på  2,5 polsk.. trekant med krydda kanske.. ska bli kul att se Polen faktiskt.. ja, SPA.anlänningarna ser jag också framemot.. finns det internet i Polen? och ska man ta med den rosa t-skjortan.. helvete - väskan är faktiskt full. Problemet med kabinväskor är ju just att de ska passa i en kabin, men jag ska åka båt.. en båtväska vore käckt..

Pratade med en vän idag om förhållanden - vet att du läser detta så lycka till vännen! Tänk att tvåsamhet kan vara så jobbigt.. och tänk att man längtar efter den ibland.. Som frisk har du miljoner önskningar, som sjuk endast en.. vi vill alltid ha det vi inte kan uppnå.. jag vill ha en större kabinväska..


Södertälje lever vidare

insåg att jag aldrig hann koppla upp mig på msn igår.. tyder antagligen på att det var fullt upp i butiken - hade lite trevliga besök i affären.. och så blev amanda fotomodell igår.. hon står och sjunger karaoke i pågens interntidning, bild kommer förhoppningsvis snart, såg de igår, har en superstar till dotter!

ringde och kollade med amandas skola.. i hennes klasslista står nämligen vårt gamla nummer från södertälje.. de hade ingen som helst aning om varför, men de ändrade det..

jobbade lite på företagets nya emsida.. hoppas micke gillar upplägget.. nä, dags att räkna kassan och sälja kakel - höres!

Så enkelt blir man fotomodell

Visst har Vidde varit fotomodell.. det var många år sedan men klart att man poserat framför kameran och varit säljande vacker. Fick en liten chock i lördags hemma hos Inge och Madde, kollade TV3s Robinsonprogram som sponsras av.. något spelbolag.. och killen i den reklamfilmen.. "Robinson presenteras i samarbete med..." den killen är ju jag.. eller? Killen gapar och är lite småfull.. det kanske är jag trots allt som blivit drogad och ivägdragen till en filmstudio.. måste kolla Robinson på lördag.. nej attans.. då är jag i Polen och är mäktig butikschef..

Någon som däremot försvann från butiken för ett par minuter sedan var Amanda.. hon skulle också bli fotomodell.. bara så där.. lyfte telefonen: "Hej, är Amanda där? Jag undrar om hon vill vara fotomodell och sjunga karaoke".. så lätt kan det gå.. stumpan.. en houselåt på mp3, fotomodell, hon kommer erövra världen... eller förhoppningsvis se det som den roliga grej det faktiskt är att se sig själv i tryck.

Poker, Lunnarp & Tommy Tysper

Ajsing bajsing, upptäckte att hyran inte är betald - förlåt MKB, den kommer på tisdag!

Har haft en skönt helg, åkte till Lunnarp i lördags. Lunnarp ligger bortom Ystad, faktiskt bortom Tomelilla också.. jag frågade Anna om de tog svenska pengar i Lunnarp eftersom jag anade att det ligger i Baltikum någonstans.. Anna talade om att de tog inte pengar i Lunnarp, finns ingen affär där.. du kan inte ens betala tåget i Lunnarp eftersom de inte har någon biljettmaskin.

Anna har härliga kompisar. Träffade Madde och Inge på hennes födelsedagsfest och det var pokerdags med några av deras kompisar. Hon har en härlig umgängeskrets, man bjuder på sig själv och är inte rädd för att få en pik slängd efter sig och är inte sena att dra iväg en själv. Klockan fyra la vi oss i rosa My Little Ponylakan och somnade gott.. hur det gick i pokern.. skit i det så lever du längre.. eller.. tja.. vann tillbaka tågpengarna så det var en bra kväll..

Vaknade 1130, kollade reprisen på Lilla Melodifestivalen och käkade Maddes havrebullar.. Varför fick inga barn vara med på TV när jag var liten? Varför fanns inte barnprogram med barn som programledare när jag var 10 år? Sedan kramade jag Anna innan tåget  rullade vidare.. tack för en härlig lördag!

Hämtade Amanda och kollade Bingolotto och käkade kebab när vi kom hem, lyssnade på Amy Diamond..
hur gammal är hon? 12? och sjunger "Whats in it for me?" En tjej som borde klättra i träd och vara rädd för
pojkpussar säljer platinaskivor och gnäller i låtar över förhållanden? What's in it for me"? Lördagsgodis?

Så dyker det där namnet upp igen, Tommy Tysper.. Tommy skriver låtar till bl a ATeens och just Amy Diamond. Tysper, ett intressant efternamn som jag visste att jag kände igen, och så slog det mig, Kamratposten för typ 15 år sedan fanns en artikel om Tommy Tysper.. artikeln handlade om att han var Kalmars ende hårdrockare, han var runt 13 år kanske..  you go Tommy, live your dream..

Själv sitter jag här ensam en söndagnatt med en flaska mousserande Prosecco La Robínía.. ensam, lite konfunderad över situtionen och ställer mig frågan: What's in It For Me?


Kungsbacka '69

Roadtrip! Klass Kakel & Keramikcenter åkte till Kungsbacka i butiksmuntering, dvs lika tröjor - kändes lite som en klassresa fast de som ville röka i bilen fick det. Vidde satt och rapade vitlökskorv och ägg - shyrre frulle men det försvann snart och ersattes av en hysterisk kissnödigkänsla.. höll mig från Landskrona till Varberg, sen röt jag till och då stannade vi och käkade lunch.. jo, jag kissade också.. stod och kissade
med mp3spelaren i öronen - Daniel Powter - Jimmy Gets High.. kissade under hela låten.. och när jag öppnade stod en halv norsk skolklass och väntade utanför dörren..

När jag sex timmar senare står och lyssnar på samma låt ser jag den vackra tjejen framför mig röra på sina läppar.. som om hon talade till mig.. jag plockar ur hörsnäckan och hör henne säga "69".. och hon är hur vacker som helst så jag ler och säger "Jatack" och får ett litet leende och en snabb förklaring att: "En Big King XXL, morötter, Fanta och ett paket King Wings, 69kronor tack".. så var den kvällen förstörd..


Nu dog någon i min vänskapskrets..

Idag 1745 dog någon till en närstående till mig.. jag vet inte vem eller hur.. När en fågel flyger in i en glasruta som jag tittar ut genom, "fastnar" på rutan, glider ner en bit och sen flaxar iväg.. då vet jag att någon dött.. Det är inte nödvändigtvis någon närstående, behöver inte ens vara en ytlig bekant utan kan vara denne ytlige bekants bror eller syster.. Fyra gånger har det hänt att en fågel kraschat, fyra gånger har någon mist någon.. Livet är mycket bräckligt.. dags att gå ut och göra något av livet innan det försvinner från dig förevigt..

Platsannonser, en trevlig neger och kriminella byggare

Sitter och skriver en platsannons.. nä, inte en jobbansökan utan en platsannons.. som ska hamna i Platsbanken. Onekligen en lite annorlunda situation i dagens Sverige. Firman rullar på, bra dessutom och mig förtjänst är enorm.. på riktigt.. är jättekul att bli uppskattad av kunder och leverantörer och sedd som trevlig och tillmötesgående. Nu hoppas jag bara att den tvåmånader försenade bonusen dimper ner i lönekuvertet om 20 dagar..

Faxen piper till i rummet bredvid, anar att det är betalningskonfirmationen på 62kvm klinker och vips är 1/3 av månadsbudgeten klar - fan vad bra jag är.. och trevlig..

Visste ni om att man i en platsannons inte får skriva att man önskar att sökanden har ett rent brottsregister, det räknas som en diskriminerande önskan och klassas ungefär som att man skriver att man inte vill ha negrer i företaget.. vi har en neger i företaget - Eugéne heter han och har precis fått en dotter - grattis! Vår neger är skitduktig och hur trevlig som helst och vi skiter fullständigt i vart han kommer ifrån! Men om personen ska vara hemma hos folk och arbeta så vill vi kunna trygga våra kunder med kriminellt fläckfria arbetare.. men det får vi tydligen inte, men jag skriver så i annonsen iallafall och skyller på ungdomligt oförstånd om någon gnäller...

James Bond vs Klamydia

Dagens Expressen.se: Forskare i Australien har underkänt James Bonds sexliv.

"James Bond har haft sex med sammanlagt 44 kvinnor under sina 20 filmer. Och inte en enda gång använder han preventivmedel. Värst syndar han i "Die another day" då han har sex med tre kvinnor"

Skaffa ett liv...


Armtuggande

Somnade på min Saffy Mjaoth inatt.. jaja, gnäll på.. men hon var också trött och för en gångs skull kelig. Sen hon fick vara ensam ett par dagar, med mat, vatten och toatömningsbesök, har hon varit en helt annan katt på det positiva hållet även om klösattackerna finns där.. imorse vaknade jag dock av att hon satt och tuggade på min arm som ett "där fick du för att du somnade med mig som huvudkudde".


Drömmar, svikna löften och kassarapportering

Vaknade med ett leende, drömmar är bättre än verkligheten, tro mig! Annars flöt morgonen bra, alla ungar var på gott humör och även Jenny.. måste dock vädra köket.. testade ett nytt rengöringsmedel på mitt badrumskakel igår - shit pommes vad är upp med det, nu ska jag bli städfreak - trodde inte mina skitiga kakelplattor kunde skina så - kom till mig, jag säljer billigt - 189kr, späd en tesked med 7liter vatten och allt glänser!

Öppnar butiken om ett par minuter, vad har hänt här? I N G E N T I N G.. orden "om inte utställningen är klar när jag kommer tillbaka från semestern vet inte jag om jag orkar fortsätta" bet tydligen inte på El Chefe.. får ta ett snack med honom när han kommer in.. blev redigt besviken med tanke på erbjudandet jag fick i Stockholm som jag tackade nej till..

4 minuter till innan öppning, man ska aldrig komma tillbaka från semester, är hur mycket som helst.. kassarapportering för en vecka, månadsavslut, lösa trådar.. är sugen på att plocka mina 20 resterande dagar nu..

Två hål, en LG och en trevlig kväll

Så har Amanda blivit stor flicka.. igår åkte hon Pågatåg själv för första gången för att möta sin mamma nere i stan. Oj vad stolt hon var när hon gick på tåget själv med sin biljett i handen. Sen åkte hon med Jenny och gudmor Christina till Triangelns köpcenter för att få sin livstidspresent.. ett hål i vardera öron.. hon skrek så hon nästan svimmade efter första hålet men man måste faktiskt ha ett i varje så nu har hon två rosa pluppar som vi måste tvål & vattna i sex veckor.. sex veckor.. var tvungen att skriva in det som återkommande event i min LGtelefon.. jag är bara mänsklig och det får man inte glömma.. Själv åkte jag och Jack till Jägersro Center och kollade fiskar, shoppade lite och hade en liten grabbutflykt helt enkelt

Pratade med Anna, ska bli kul att träffa henne på lördag, saknar dig hjärtat!

Jovisst sitter jag med LG.. är hysteriskt förbannad över att man inte kan kategorisera sina bilder.. tror att mamma såg lite som hon inte skulle sett häromdagen.. Men annars duger den i väntan på något nytt som dyker upp om 8 månader.. har lyckats lista ut hur man komprimerar musikvideos och musik som man kan föra över.. så visar det sig att jag inte kan sätta i ett extraminne i LG8180n.. bajs!

Spenderade kvällen med att hjälpa Jenny med en platsansökan. Råkade avslöja att jag sökte ett jobb på OnOff men gick till Siba och trodde jag skulle ha intervjun där.. nå väl.. har haft en mycket trevlig kväll, tack Jenny!

Om 9,5timme öppnar jag butiken i Åkarp.. det ska bli spännande att se hur mycket av det som är utlovat är klart, och så måste jag kolla upp min lön som såg väldigt konstig ut.. Man vänjer sig snabbt vid semester.. har 20dagar till att plocka ut..

Grattis min lilla älskling!

Amanda fyllde 6 år igår.. liten har blivit stor.. tjejen som man kunmde byta blöja på när hon låg på toalettsitsen springer numera runt och spelar kula på fritids, pussar pojkar och dansar till musikvideos och tycker inte alls att hon påverkas av reklam även om hon tycker vi ska köpa en EasySpray från OBH Nordica - Designing Good Life.. så.. ja.. jag köpte en.. och visst är det kul.. nu såg vi på TV att OBC släppt en pizzaugn med riktig stenplatta som man kan ha hemma.. och en sådan vill jag ha.. sponsring?

Sprang runt som en tossing efter presenter.. en ny säng fick hon, farmor och farfar, Leddya och Daniel var med på 2/3.. en mp3spelare eftersom hon lovat att försöka våga åka tåg själv om hon fick en sådan, en cdspelare som hon snabbt satte in på sitt rum och började leka radiostudio.. hon är ju trots allt en produkt av hennes mamma och pappa så det är väl ett naturligt arv.. kläder, gummihästar, förvaringslådor, duschkrämer och ett smyckeskrin som hon blev gladast för.. tänk om jag vetat det, hade jag inte köpt allt annat..

Jag vet att jag skämmer bort henne.. men.. hon är min dotter, vi lever själva och.. jag har ingen annan att skämma bort, ingen flickvän att ge blommor eller små fredagspresenter till.. vi behöver alla någon att göra lycklig.. ibland så ryter man till och tycker att hon är en typ.. "jävla bortskämd liten snorunge".. men då får man bara tillbaka "det är du och mamma som gjort mig sådan"..
Älskar dig lillsnuttan! Grattis på födelsedagen
Amanda